Home Nieuws Brandweer rukt tijdens jaarwisseling minder vaak uit dan afgelopen jaren

Brandweer rukt tijdens jaarwisseling minder vaak uit dan afgelopen jaren

226
0


De Zeeuwse brandweer is tijdens de jaarwisseling 62 keer uitgerukt. Volgens de Veiligheidsregio ging het in 53 keer van de gevallen daadwerkelijk om een brand en dat is minder dan de afgelopen jaren.

Het ging deze jaarwisseling vooral om buitenbranden, branden in containers en vuurwerkafval. Drie keer werd er opgeschaald naar een middelbrand. In Hulst was dat het geval voor brand in een keuken die oversloeg naar een de bijkeuken en het dak.

Ook in Middelburg was er brand in een keuken. De brandweer kon daar niet voorkomen dat een woning compleet onbewoonbaar raakte door het vuur. In Goes werd alarm geslagen voor een brand bij een tankstation. Dit bleek bij aankomst loos alarm. Het beveiligingssysteem activeerde daar een rookmachine in de shop.

Vorig jaar
Volgens de Veiligheidsregio is er vooralsnog geen agressie of geweld gebruikt tegen de brandweer. Op oudjaarsdag tot vanmorgen vroeg rukte de brandweer een stuk minder uit dan voorgaande jaren. Vorig jaar was dat nog 80 keer en tijdens de jaarwisseling van 2022 75 keer.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in