Agenda-archief

Jeugddienst Ontmoetingskerk

Datum: zondag, 16 februari 2020

Op zondag 16 februari houdt de Ontmoetingskerk een jeugddienst over vertrouwen.

We zeggen nogal gemakkelijk ‘Het komt goed, hoor!’, maar waar haal je dat vertrouwen vandaan? Het thema is dus: ‘Het komt goed! …toch?’ Er zijn mooie liederen gekozen uit de Opwekkingsbundel, van Sela en liederen speciaal voor de kinderen.

Iedereen die jong is of zich nog jong van hart voelt is hartelijk welkom!

Wandeltocht Sint Philipsland

Datum: zaterdag, 15 februari 2020

Locatie: Dorpshuis De Wimpel, Eendrachtstraat 52 in Sint Philipsland

Op zaterdag 15 februari 2020 organiseert Sportdorp Sint Philipsland al weer voor de 5e keer een wandeltocht. De wandeltocht is inclusief een kommetje snert.

Starttijden

 • 20 km: tussen 12.00 en 12.30 uur
 • 15 km: tussen 12.30 en 13.00 uur
 • 10 km: tussen 13.00 en 13.30 uur
 • 6 km: tussen 13.30 en 14.00 uur
 • Locatie en kosten
  De start en finish zijn bij Dorpshuis De Wimpel, Eendrachtstraat 52 in Sint Philipsland. Het inschrijfgeld is € 2,50 en voor kinderen tot en met 12 jaar € 1,00.

  Meer informatie
  Voor meer informatie kan telefonisch contact opgenomen worden via telefoonnummer 06-19826166, via e-mail sportdorp@outlook.com of via www.facebook.com/sportdorpsintphilipsland.

  Optreden Izhar Elias

  Datum: zaterdag, 15 februari 2020

  Tijd: Aanvang is om 20.15 uur

  Locatie: voormalig stadhuis van Tholen

  Izhar Elias, één van de bekendste en meest veelzijdige gitaristen van Nederland, geeft zaterdag 15 februari een recital in het kader van de serie Avondconcerten van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten. Hij speelt in de prachtige Vierschaar van het uit 1460 daterende voormalig stadhuis van Tholen het programma “Gitaar door de eeuwen heen”.

  In dit programma maakt u kennis met enkele topstukken uit de geschiedenis van de klassieke gitaar.
  Izhar Elias laat vier bijzondere gitaren horen: de renaissance gitaar, barokgitaar, vroeg romantische gitaar en de Spaanse klassieke gitaar. Iedere gitaar en stijl heeft weer heel eigen bijzondere verhalen. Zo speelde de Italiaanse barokgitarist Francesco Corbetta voor de Zonnekoning Lodewijk de XIV, en bewerkte gitaarvirtuoos Mauro Giuliani bijna de gehele opera Semiramide van Rossini voor 1 enkele gitaar. Geniet u van de hemelse klanken van het piepkleine Renaissance gitaartje en van de temperamentvolle Spaanse klassiekers.

  Izhar Elias is winnaar van de Nederlandse Muziekprijs, als allereerste gitarist in de geschiedenis van de prijs. De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste staatsonderscheiding die aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, kan worden uitgereikt.

  Aanvang is om 20.15 uur.
  Reservering zie www.keldermansconcerten.nl

  Soep en film

  Datum: woensdag, 12 februari 2020

  Tijd: Aanvang: 18.00 uur

  Locatie: Kunstkamer Holland Huis, Laban Deurloostraat 28, Scherpenisse

  Film: “MIA MADRE”
  (regisseur : Nanni Moretti van “La stanza del figlio”, “Habemus papam “)

  “Mia madre” is een meesterlijke mix van humor en verdriet geworden, en met gemak Moretti’s beste film sinds het overrompelende La stanza del figlio uit 2001″ (bron: VPRO-cinema)
  “Fijngevoelige, hartverwarmende en serene familiekroniek. Verhelderende, poreuze cinema is het. Een verademing”! (bron: www.filmmagie.be)

  De film gaat over het leven van Margherita, een succesvolle regisseuse die onder hoogspanning komt te staan als haar moeder in het ziekenhuis wordt opgenomen. Ze zit midden in de draaiperiode van haar nieuwe film en heeft te maken met een pretentieuze Amerikaanse acteur; hij begrijpt haar regieaanwijzingen niet en vraagt op de set steeds de aandacht met zijn sterke verhalen. Met een ex-man, een opgroeiende dochter en de strubbelingen in een nieuwe relatie kan ze er niet veel meer bij hebben. Haar broer ( Nanni Moretti) die wel de nodige tijd aan het ziekbed kan doorbrengen, drukt Margherita met haar neus op de feiten: hun moeder zal niet lang meer leven. Dit besef dwingt Margetha stil te staan bij het leven dat ze leeft. Ze neemt haar moeder mee naar huis om deze laatste fase met haar door te kunnen brengen. Het afscheid van haar moeder wordt een verdrietige maar ook een waardevolle periode in haar leven.

  Datum:
  Woensdag 12 februari 2020
  Tijd:
  Soep 18.00 uur
  Film 19.00 uur

  Plaats
  Kunstkamer Holland Huis, Laban Deurloostraat 28, Scherpenisse
  Toegang
  Met soep vooraf: € 15,00, leden en donateurs € 12,50
  Alleen film: € 10,00, leden en donateurs € 7,50

  Aanmelden
  Uiterlijk 7 februari 2020 bij Adri Vroegop
  a.vroegop@planet.nl / 0166-66 28 73

  Jeugddienst

  Datum: zondag, 9 februari 2020

  Tijd: Aanvang: 10.00 uur

  Locatie: Ichtuskerk in Tholen

  Aanstaande zondag 9 februari houden wordt er een jeugddienst gehouden in de Ichtuskerk in Tholen.

  Veel mensen doen veel moeite voor een goede lichamelijke conditie door sport of fitness en gezond voedsel, maar wat doe je eigenlijk voor je geestelijke conditie? Het thema voor de dienst is: Basic fit.

  De dienst begint om 10.00 uur en wordt geleid door ds. Broere.
  De dienst wordt begeleid door een combo. Neem gerust vrienden mee!

  Benefietconcert RD-actie Moldavië.

  Datum: zaterdag, 8 februari 2020

  Tijd: Aanvang: 19.30 uur

  Thools mannenkoor Rehoboth zingt tijdens benefietconcert RD-actie Moldavië.
  Met een tussenstand van maar liefst ruim 1,1 miljoen euro is de RD-actie voor Moldavië een groot succes. Via de Stichting Hulp Oost Europa worden met de opbrengst van de actiegelden hulp geboden aan kerken om ruimte te kopen of te huren en vanuit deze ruimte zorg te bieden aan eenzame ouderen, ouderloze kinderen en arme gezinnen.

  Een actie die is opgezet door de Erdee Media Groep en via kanalen als het Reformatorisch Dagblad onder de aandacht wordt gebracht. Voor deze actie wordt in Zeeland een benefietconcert georganiseerd.

  Op zaterdag 8 februari zingen jongerenkoor Chenanja uit Ede en het Thools mannenkoor Rehoboth in de Grote of Magdalenakerk.

  Tijdens de avond zal redacteur Ab Jansen meer vertellen over zijn ervaringen opgedaan tijdens een
  reis naar Moldavië. De avond vangt aan om 19.30 uur. Iedereen is van harte uitgenodigd.

  Crème de la Kraem

  Datum: zaterdag, 8 februari 2020

  Tijd: van 16.00 uur tot ongeveer 20.00

  Locatie: Grôôt Pesôôt

  Een nieuw evenement op Grôôt Pesôôt: Crème de la Kraem. Een oer gezellige carnavalsmiddag/avond in Dorpshuis de Vossenkuil voor jong en oud!

  Op zaterdag 8 februari gaan om 15:30 uur voor de eerste keer de deuren van het ‘Marktplein van de Woaidaehen’ open. Het plein zal van 16.00 uur tot ongeveer 20.00 uur bol staan van de activiteiten en alles wat de Woaidaehen uniek maakt: live muziek, dans, dweilen en heerlijke hapjes en drankjes. Vanuit de shotjesbar worden lekkere drankjes geschonken en in samenwerking met diverse lokale horeca ondernemers worden vanuit marktkraampjes de lekkerste hapjes aangeboden. Onder leiding van het Prottekol en het enthousiaste bar-team belooft Crème de la Kraem en prachtig evenement te worden.

  Onze 4 dweilbands zorgen, samen met DJ Rick en de Crème de la Kraem-band voor de echte Woaidaehensfeer: meezingers, inhakers en ouderwetse hits.
  Kom samen met je vrienden, familie of buren en geniet van het beste dat de Woaidaehen te bieden hebben: veel gezelligheid, een hapje en een drankje!

  Thema-ochtend

  Datum: woensdag, 5 februari 2020

  Tijd: Aanvang 10.00 uur

  Locatie: Oudelandsestraat 11, Tholen

  Op woensdag 5 februari om 10.00 uur organiseert Vrijzinnigen Nederland afdeling Tholen e.o. een thema-ochtend met als onderwerp de Voedselbank.

  In Zeeland en West-Brabant leven veel mensen op of onder de armoedegrens. Voedselbank Stichting Goed Ontmoet helpt deze mensen door ze tijdelijk voedselpakketten te geven. De voedselbank werkt samen met bedrijven, instellingen en overheden. Zo zorgen ze er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedselverspilling wordt voorkomen en het milieu minder wordt belast. Het voedsel wordt door leveranciers gratis ter beschikking gesteld. De voedselbank werkt uitsluitend met onbetaalde vrijwilligers.

  Deze ochtend zullen medewerkers van de voedselbank ons wat meer komen vertellen over hun werkzaamheden.

  De ochtend wordt gehouden op Oudelandsestraat 11, Tholen.
  De toegang betreft een vrije gift.

  “De Zeeuwse” Auto Model Ruilbeurs

  Datum: zaterdag, 1 februari 2020

  Tijd: van 10.00 tot 15.30 uur

  Locatie: Heinkenszand

  Op zaterdag 1 februari 2020 wordt “De Zeeuwse” Auto Model Ruilbeurs gehouden in congrescentrum ’’De Stenge”, Stengeplein 1 Heinkenszand.

  De openingstijden zijn van 10.00 tot 15.30 uur.

  Een veertigtal deelnemers zal voor ‘elk wat wils’ aan modelauto’s in hun collectie hebben. Denkt u daar bij eens aan gerenommeerde merken als Dinky-toy, Matchbox en vele andere, zoals landbouwminiaturen.
  De schalen variëren van 1:160 tot 1:16. Ook zijn er folders te verkrijgen van te ruilen auto’s en van auto’s die te koop zijn. Op onze beurs kunt u beslist de door u gezochte onderdelen van modelauto’s eindelijk ‘op de kop tikken’ en dat alles voor bijzonder acceptabele prijzen.

  De toegangsprijs van € 1,50 en die voor kinderen tot 10 jaar van € 0,50 vormen zeker geen beletsel om deze, zeker voor de modelautoliefhebber, interessante beurs te bezoeken

  Games bouwen en programmeren

  Datum: zaterdag, 1 februari 2020

  Tijd: van 10.00-12.00 uur

  Locatie: Bieb in de buurt Tholen, Hof van Tholen 2

  Ben jij tussen de 7 en 12 jaar en helemaal wild van programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s maken of games bouwen? Kom dan naar de CoderDojo en begin bij het begin of werk verder aan je skills! Ouders zijn van harte welkom om samen met hun kinderen te leren programmeren op zaterdag 1 februari in Bieb in de buurt Tholen.

  CoderDojo is een niet commercieel wereldwijd initiatief voor kinderen die het leuk vinden met computers te experimenteren en om kennis te delen. Tijdens een CoderDojo ontmoet je kinderen met dezelfde interesses. Onderling deel je je kennis met elkaar en maak je nieuwe dingen op je eigen laptop. Die moet je dus wel meenemen!

  Je begint met scratch en daarna kun je kiezen welke kant je op wilt. Heb je nog nooit geprogrammeerd? Geen probleem dan wordt je uiteraard helpen. Heb je al vaker geprogrammeerd? Geen probleem is er een uitdaging voor je! Locatie en tijd: Bieb in de buurt Tholen, Hof van Tholen 2, van 10.00-12.00 uur op zaterdag 1 februari.

  Reserveer een plekje via: www.bibliotheekoosterschelde.nl