Agenda-archief

Braderie Sint Philipsland

Datum: zaterdag, 15 juni 2019

Tijd: van 9:00 uur t/m 18:00 uur

Locatie: Sint Philipsland

Zaterdag 15 juni start het braderieseizoen op Tholen met de braderie Sint Philipsland.
Met zo’n honderd standplaatsen met een zeer gevarieerd aanbod moet er voor ieder wat wils zijn. Het parcours wordt Voorstraat, Kerkring en de Schoolstraat tot aan de Wilhelminastraat

De jeugdbrandweer organiseert dit jaar in de Achterstraat nabij de kazerne een
Spuitspel voor de jongere jeugd. Er zal water aan te pas komen !!

Als nieuweling op de Braderie is Esmee Reijngoudt. Zij heeft “De Kleine Winst “ van Kees Neele overgenomen en de winkel voortgezet onder naam “De Sjap”.
Ook de vertrouwde gezichten zoals onder andere de oliebollen van de Visclub, de gerookte paling v.d.Sterren en de Jeugdbrandweer zullen ook dit jaar niet ontbreken.

De kinderbraderie krijgt als vanouds een plaatsje aan de Kerkring aan de zijde van het muurtje. De kleintjes tot 12 jaar kunnen dan overtollig speelgoed en boekjes aan de man brengen. Het is wel de bedoeling, dat er na afloop geen restanten achterblijven.

De opbouw van de Braderie zal zaterdag ongeveer om 6.00 uur ’s morgens beginnen. De organisatie verzoekt de bewoners vriendelijk het parcours vanaf vrijdagavond autovrij te maken. Inclusief de parkeerplaatsen bij de Brandweerkazerne.

De braderie begint dit jaar om 9.00 uur en stopt om 18.00 uur. De kinderbraderie start eveneens om 9.00 uur maar stopt om 13.00 uur.
Het Havenplateau is weer beschikbaar als parkeergelegenheid, maar het parkeerterrein bij de voetbal is zeker een goed alternatief.

Autopuzzel- en ontdektocht

Datum: zaterdag, 15 juni 2019

Tijd: De start is om 18:45 uur

Locatie: Tholen

Vanwege het grote succes van vorig jaar organiseert Auto- en motorclub Tholen, weer een leuke autopuzzel- en ontdektocht voor iedereen. Dit feestelijke evenement staat dit jaar ook open voor verenigingen en organisaties, die met meerdere teams willen deelnemen. Het traject is uitgezet over de polderwegen en dijken rond Tholen-stad.

Onderweg moet u puzzels oplossen en komt u langs cultuurhistorische objecten en plaatsen met wetenswaardigheden, waar vragen over gesteld worden, die u ter plaatse kunt vinden en dient te beantwoorden. Voor deelnemende organisaties wordt een apart klassement opgemaakt.

Voor rijders in de wedstrijdklasse bestaat de rit uit 3 onderdelen volgens het DRR reglement.

Inschrijven kan van 18:30 -19:00 uur in Gemeenschapscentrum “De Meulvliet”, Zoekweg 8, Tholen.
De start is om 18:45 uur en de finish is ook in “De Meulvliet”. Kosten: 6,– Euro per deelnemer en iedereen gaat met een leuke prijs naar huis.

Meer Informatie is te vinden op www.mactholen.nl

Concert Interkerkelijk Mannekoor

Datum: zaterdag, 15 juni 2019

Tijd: Aanvang: 20:00 uur

Locatie: Grote Kerk van Tholen

Het Interkerkelijk Mannenkoor Tholen o.l.v. Mark Westdorp organiseert op zaterdag 15 juni een concert met als thema: “liederen van Johannes de Heer”.

Het koor zal bij het zingen begeleid worden door orgel, piano en een samengesteld
koperblazers ensemble. Tijdens dit concert zal het koor een aantal liederen voor u zingen uit de bundel van “Johannes de Heer”. Er is ook een grote plaats ingeruimd voor samenzang van bekende liederen uit deze bundel.

Het concert wordt gehouden in de Grote Kerk van Tholen en begint om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.15 uur.

De toegangskaarten, die in de voorverkoop € 5,00 kosten, zijn verkrijgbaar bij Babymode Hage Textiel, Dalemsestraat 17, Tholen. Aan de kerk kosten de kaarten €7,50.
Voor kinderen t/m 12 jaar is de toegang gratis.

U kunt de kaarten ook vooraf bestellen door te mailen naar: kaarten@imt-tholen.nl

Parkeertip:
Zuid Oudaan/Molensingel, Haven, Vliethof.

Zomerconcert zaterdag 15 juni

Datum: zaterdag, 15 juni 2019

Een nieuw en verassend geluid zult u komende zaterdag 15 juni vanaf 14:30 uur te horen krijgen tijdens het concert van Young Virtuosos.

Deze groep van enthousiaste, gedreven en jonge mensen bespelen verschillende instrumenten waaronder dwarsfluit, panfluit, gitaar, percussie, piano en orgel.
Young Virtuosos is een groep jonge mensen tussen de 15 en 17 jaar die met veel passie muziek maken en gaan voor kwaliteit. Tijdens het optreden spelen zij ‘Bist du bei mir’ een liefdeslied van J.S Bach en Palladio van Karl Jenkinks. ‘Glorie aan God’, een lied wat de groep ten gehore brengt, eeft weer waar men ook voor staat: God loven en prijzen.

Het concert zal verassend en afwissend zijn.

Dit alles in het kader van de serie zomerconcerten.

Accelerando organiseert Young Talents concert

Datum: zaterdag, 15 juni 2019

Tijd: Aanvang: 19.30 uur

Locatie: Lourdeskerk, Prins Bernhardlaan 66, in Bergen op Zoom

Liefhebbers van aanstormend muzikaal talent komen aan hun trekken bij de Koninklijke Fanfare Accelerando. De muziekvereniging organiseert op zaterdagavond 15 juni een Young Talents Concert.

Verschillende jeugdige en iets minder jeugdige muzikanten laten deze avond hun kunsten horen. Een hoofdrol is weggelegd voor Chantal Hage. De altsaxofoniste doet tijdens dit concert D-examen. Daarmee sluit ze haar muziekopleiding aan de Zeeuwse Muziekschool af. Ook het jong-Nederlands Blazers Ensemble maakt haar opwachting.

Accelerando’s Young Talents Concert vindt plaats op zaterdagavond 15 juni, in de Lourdeskerk, Prins Bernhardlaan 66, in Bergen op Zoom. De kerk is open vanaf 19.00 uur, het concert begint om 19.30 uur.

De toegang is gratis.

Stadhuisconcert

Datum: zaterdag, 15 juni 2019

Tijd: Aanvang 15.30 uur

Locatie: Oude Stadhuis van Tholen

Het Stadhuisconcert van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten in het Oude Stadhuis van Tholen zal op 15 juni in het teken staan van de klassieke gitaar.

De in Antwerpen geboren jonge Vlaamse gitarist met de Baskische achternaam, Jasper Iturrospe, zal de invloeden van de klassieke gitaarmuziek op de traditionele muziek voor gitaar, en vice versa, ontsluieren. Hij doet dat met muziek van o.a. William Walton, Antonio Lauro en Astor Piazzolla, allen componisten die tot ver in onze eeuw leefden en zich in hun composities voor gitaar lieten beïnvloeden door traditionele muziek uit o.a. Spanje en Zuid-Amerika.

Jasper Iturrospe studeerde gitaar aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Enno Voorhorst. Op 13 juni legt hij zijn Masterexamen af aan het Amsterdams Conservatorium na zijn studie bij Gabriel Bianco. Hij behaalde eerste prijzen bij het Belfius Classics Concours en het Antwerpen Gitaar Festival.
Sinds de voorbije jaren staat hij regelmatig op diverse podia in vnl. Nederland en België met een eigen selectie aan gitaarmuziek. Naast zijn solo programma werkt hij met een aantal musici aan nieuwe projecten.

Aanvang 15.30 uur.
De gehele serie Stadhuisconcerten is te vinden op www.keldermansconcerten.nl

Interkerkelijke wandeling met diepgang

Datum: zaterdag, 15 juni 2019

Locatie: Zorgboerderij Buytengewoon aan de Veerweg in Tholen

BUtogether organiseert op zaterdagmiddag 15 juni voor vrouwen een interkerkelijke wandeling met diepgang.

In een tocht van ca. 8 km door de polder van Tholen, wordt er samen nagedacht over de wandeling die God met ons maakt in ons leven. Start- en eindpunt is Zorgboerderij Buytengewoon aan de Veerweg in Tholen. Deelname kost €5,00 en opgeven kan via www.butogether.nl/events.

Meer informatie vindt je op:
https://www.butogether.nl/events

https://www.facebook.com/butogetherzeeland/

Jeugdvisdag

Datum: zaterdag, 15 juni 2019

De jaarlijkse jeugdvisdag van HSV De Zeebaars wordt dit jaar anders vorm gegeven. Op 15 juni zijn jongeren van 10 tot 16 jaar van harte welkom bij de vereniging om alles te leren over het geepvissen.

De dag begint om 10.30 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Deze dag staat in het teken dat de jeugd leert (zee)vissen. Ze krijgen een presentatie, een quiz en ze leren zelf een lijntje te maken om geep te kunnen vangen.

Voor aanmelden en vragen kun je terecht via het e-mailadres: bestuur@hsvdezeebaars.nl of bij secretaris Iwan van Aert op het nummer 06-57 22 71 11 (telefonisch en via Whatsapp).

Programma:
10.15 uur verzamelen bij Brasserie de Zeester, Gorishoeksedijk 35 in Scherpenisse
10.30 uur presentatie zeevissen met focus op geepvissen
11.30 uur quiz en lijntje maken
12.15 uur lunchpauze
13.00 uur geepvissen!!
Geef je snel op want vol = vol

De organisatie wil graag weten wie je bent, leeftijd, (e-mail)adres, telefoonnummer ouders, evt. allergieën en of je in bezit bent van geschikt zeevismateriaal.

Deelnemen is gratis en voor lunch, drinken en materiaal wordt gezorgd door HSV De Zeebaars!

Kijk voor meer informatie op www.hsvdezeebaars.nl

DELTA LadiesNightRide in een nieuw shirtje

Start datum: vrijdag, 14 juni 2019

Eind datum: zaterdag, 15 juni 2019

Locatie: Goes en Zeeuw-Vlaanderen

Op vrijdagavond 14 juni a.s. kunnen de dames weer meefietsen met de 5e LadiesNightRide ten bate van KWF Kankerbestrijding vanaf de Grote Markt in Goes.

Dit jaar geen DELTA Ride Midden-Zeeland, maar wel een LadiesNightRide in Goes op 14 juni en DELTA Ride Zeeuws-Vlaanderen op zaterdag 15 juni. De dames hebben dus de luxe om te kiezen. Om de LadiesNightRide ook voor de wat sportievere dames aantrekkelijker te maken is er een 45 km route toegevoegd. Van de deelnemende dames op de 45 km route wordt verwacht dat ze meefietsen op een racefiets of E-Bike. Er wordt namelijk verwacht dat zij net als de deelnemers op de 15 km en de 30 km, om uiterlijk 22:00 uur gefinisht zijn.

De DELTA LadiesNightRide zal er dit jaar heel anders uitzien. Vijf jaar geleden is gekozen voor geel vanwege de Tour de France in datzelfde jaar. Vanaf dit jaar zal de website, het rugnummer en ook het T-shirts, DELTA blauw gekleurd zijn.

Vrijmibotho

Datum: vrijdag, 14 juni 2019

Tijd: Vanaf 16:30 uur

Locatie: Scheepswerf Duivendijk

Na vijf fantastische edities zal er dit jaar opnieuw een Vrijmibotho (Vrijdagmiddagborrel Tholen) plaatsvinden. Dit jaar is dat op vrijdag 14 juni!

Het wordt dit jaar wordt echter anders dan voorheen. Sinds begin 2019 is stichting Tholen Unighted opgericht. Deze stichting bestaat volledig uit vrijwilligers en staat voor het verbinden van mensen op en rondom Tholen. De gedachte is om laagdrempelige informele ontmoetingsmomenten te creëren voor iedereen.

De omzet van het evenement wordt daarom gebruikt voor een volgende editie maar ook gedoneerd aan een goed doel wat jaarlijks wordt gekozen. Het goede doel dat voor 14 juni uitgekozen is dat is ‘Project TOV’! Project TOV zorgt ervoor dat jong volwassenen met een beperking uit deze regio op zomervakantie kunnen.

Deze zomereditie zal wederom buiten in de openlucht worden gehouden op Scheepswerf Duivendijk.

Ook dit jaar zijn er weer volop live optredens, zomerse geluiden en ook een wereldberoemde DJ weten te strikken. Er zijn voor de vrijdagmiddagborrel geen tickets nodig, de entree bedraagt slechts € 2,- bij de ingang. De poorten zullen opengaan om 16:30 uur en iedereen (18+) is welkom. Neem uw collega’s, vrienden en familie mee en geniet!

Voor nieuws en de line-up kun je terecht op Facebook of op www.vrijmibotho.nl