Agenda-archief

Boekverkoop bij de Bibliotheek

Fout: datum opnieuw instellen svp

Vanaf 21 juni start bij veel vestigingen van de Bibliotheek Oosterschelde de Boekverkoop voor volwassenen én jeugd. Kom langs en leg een leuke voorraad aan voor de zomervakantie!

Haal voor een zeer klein bedrag een stapel leesvoer in huis halen; €1,- per stuk of 13 voor €10,-. Jeugdboeken kosten € 0,50 cent en 13 voor € 5,-. Met de opbrengst van deze uitverkoop worden weer nieuwe boeken en andere materialen aangeschaft voor de Bibliotheek.

Welke vestigingen doen er mee?
De vestigingen die meedoen zijn: Goes, Wolphaartsdijk, Heinkenszand, ‘s-Gravenpolder, Ovezande, Oudelande, Kapelle, Kruiningen, Zierikzee, Bruinisse, Burgh-Haamstede en Sint Annaland.

De boekverkoop is alleen tijdens openingstijden.
Meer informatie: www.bibliotheekoosterschelde.nl.

Koningsverschieting

Datum: zaterdag, 16 juni 2018

Tijd: Aanvang: 13:30 uur

Locatie: Clubgebouw aan de Westzeedijk te Scherpenisse

Op zaterdag 16 juni organiseert Schuttersvereniging Cloveniersgilde Scherpenisse de koningsverschieting. Deze koningsverschieting zal plaats vinden bij het clubgebouw aan de Westzeedijk te Scherpenisse (op het terrein van de ijsbaan).

Tijdens deze verschieting moet een haan uit een 22 meter hoge paal worden geschoten. De gene die de haan er af schiet wordt koning.
Tevens zal muziekvereniging Euterpe de schutters begeleiden naar de paal waarna de koningsverschieting begint.

De aanvang is om 13.30 uur.

Stadhuisconcert

Datum: zaterdag, 16 juni 2018

Tijd: Aanvang: 15.30 uur

Locatie: Oude Stadhuis in Tholen

Zaterdag 16 juni zal in de serie Stadhuisconcerten van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten een bruisend Barok concert worden gegeven in het Oude Stadhuis door twee jonge getalenteerde musici. Aanvang: 15.30 uur.

Blokfluitist Thomas Triesschijn en klavecinist Aljosja Mietus spelen van Georg Philipp Telemann en Arcangelo Corelli een aantal barokke sonates. Ook van Johann Sebastian Bach zal een sonate worden uitgevoerd, maar eveneens speelt Aljosja Mietus solo het eerste deel uit de Ouvertüre nach Französischer van Bach.

Hij zal daarbij het klavecimbel bespelen dat staat opgesteld in de Raadzaal op de eerste verdieping van het 15e eeuwse voormalig Stadhuis. Dit door Matthijs Mijnders te Zierikzee gebouwde twee-klaviers instrument is een kopie van het zeer beroemde instrument van de hand van Joannes Daniël Dulcken uit 1747, dat zich bevindt in het museum van historische muziekinstrumenten “Het Vleeschhuis” te Antwerpen.

(meer…)

Duo Piacere 16 juni in de Gasthuiskapel

Datum: zaterdag, 16 juni 2018

Locatie: Gasthuiskapel in Tholen

De stichting zomerconcerten hoopt u op zaterdag 16 juni weer te verassen op een gevarieerd zomerconcert in de Gasthuiskapel in Tholen.

Michiel Kwekkeboom en Nathalie Verburg spelen o.a. werken van Mozart, Debussy en Max Bruch. Van klassiek tot jazz. Ze nemen u mee in de tijd, van Mozart tot aan Templeton.

Nathalie Verburg (klarinet) is afgestudeerd aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Michiel Kwekkeboom heeft les gehad van Kees van Eersel en Arno van Wijk en is pianist bij Gospelkoor Happiness.

Vrijdagmiddagborrel Tholen

Datum: vrijdag, 15 juni 2018

Tijd: vanaf 17:00 uur

Locatie: Contre Escarpe 1 Tholen

Na vier fantastische edities is de organisatie te kunnen mededelen dat dé vrijdagmiddagborrel voor het hele eiland Tholen over precies 6 weken zal plaatsvinden: namelijk op vrijdag 15 juni vanaf 17:00 uur.

Deze vijfde editie zal wederom in de openlucht worden gehouden op een inmiddels bekende en idyllische locatie: Scheepswerf Duivendijk aan de Thoolse jachthaven. Na het succes van voorgaande jaren heeft de organisatie deze unieke locatie opnieuw kunnen vastleggen en met men hoopt dat ook u er bij bent.

Naast heerlijke drankjes en cocktails, staan er ook diverse foodtrucks op de borrel, zo hoeft u zich geen zorgen te maken over het avondeten. De beste start van uw weekend!

Graag willen de organisatoren samen met al uw vrienden en collega’s uitnodigen om deze dag te komen borrelen aan het water met live optredens, zomerse geluiden en verschillende DJ’s. Er zijn voor de vrijdagmiddagborrel geen tickets nodig, de entree bedraagt slechts € 2,- bij de ingang. De poorten zullen opengaan om 17:00 uur en iedereen (18+) is welkom.

Voor nieuws en de line-up kunt u terecht op de Facebookpagina van vrijdagmiddagborrel Tholen.
Zet hem in de agenda en tot vrijdag 15 juni de vrijdagmiddagborrel.

De locatie:
Scheepswerf M. van Duivendijk
Contre Escarpe 1
4691 BB Tholen

waterpoort weekend; Sint-Atlantis komt weer tot leven

Start datum: donderdag, 14 juni 2018

Eind datum: zondag, 17 juni 2018

Tijd: Diverse tijden

Locatie: Alle locaties zijn te vinden in het bericht.

Aftrap Waterpoort Weekend 14 juni Sint-Annaland

Wie kent nog het verhaal van Sint-Atlantis?
Het verdronken dorp in de Krabbenkreek, vlakbij Sint-Annaland. In het jaar 2006 is daar een groots theaterspektakel van gemaakt ter gelegenheid van 200 jaar Voetbal & Muziek.
Dit verhaal van toen komt op donderdagavond 14 juni tot leven tussen 17.30 en 18.30 uur. Dan luiden de klokken uit het dorp ver onder de waterspiegel. Dan zingen kinderen en spelen muzikanten op hun koperen blaasinstrumenten. Dat alles aan de rand van die wonderschone Krabbenkreek; op het strandje van Sint-Annaland. De drie dagen na deze opening staan in de gehele Waterpoort regio in het teken van een groot aantal activiteiten.

Als ludieke opening van het 2e Waterpoort Weekend is een toepasselijk verhaal geschreven wat geregisseerd wordt door Jan Koning. Diverse acteurs, muzikanten en een grote groep kinderen maken er samen één mooi geheel van. Uiteindelijk komt de sleutel tot de opening van het Waterpoort Weekend boven water en wordt die overhandigd aan de aanwezige gedeputeerden van de Provincies Noord-Brabant en Zeeland. Samen verklaren zijn dan – op ’t strandje van SintAnnaland – het Waterpoort Weekend 2018 voor geopend. Maar voordat het zover is ………………… Komt het zien, komt het zien! Van 18 tot 18.30 uur op het strandje van Sint-Annaland. Het muzikale voorprogramma start om 17.30 uur en vanaf 17.00 tot 20.00 uur zijn er diverse foodtrucks aanwezig. Dus laat die avondmaaltijd maar staan en kom naar de Havenweg in Sint-Annaland. De organisatie is in gezamenlijke handen van IVN, Stichting Tholen Beter Bekend en Gemeente Tholen.

Wat is Waterpoort?
Waterpoort is een samenwerkingsorganisatie op de grens van Noord-Brabant, Zuid-Holland en Zeeland met als doel samen kansen te benutten die we alleen niet kunnen realiseren. Het project verbindt en brengt ondernemers, overheden en burgers met initiatieven samen. Water, deltanatuur/landschap en erfgoed, dat is waar het binnen Waterpoort om draait.
Door het jaar heen organiseert men van allerlei activiteiten. Van gastheertrainingen tot het realiseren van recreatieve projecten, van belangenbehartiging tot een weekend vol leuke doe-activiteiten. En dit jaar dus voor de 2e keer het Waterpoort Weekend. Was de Thoolse bijdrage vorige jaar nog bescheiden, dit jaar zijn er al heel wat meer activiteiten op poten gezet door de diverse Thoolse recreatieve ondernemers en organisaties.
Meer info www.waterpoortwerkt.nl

Thools Programma Waterpoort Weekend 15 t/m 17 juni
Dankzij een groot aantal Thoolse ondernemers en organisaties worden er op de eilanden Tholen en Sint Philipsland ook leuke activiteiten georganiseerd. Wat betreft het Thoolse programma is de coördinatie in handen van Stichting Tholen Beter Bekend.

(meer…)

Nationale buitenspeeldag

Datum: woensdag, 13 juni 2018

Tijd: van 14:00 uur tot 16:00

Locatie: Grote parkeerplein op de Haven in Sint-Maartensdijk

Op woensdag 13 juni organiseert het Evenementen Comité Smalstad de Nationale buitenspeeldag.
Jantje Beton en Nickelodeon zijn de initiatiefnemers van deze landelijke dag.

Het buiten spelen zou weer net zoals vroeger terug moeten komen, het zorgt voor ontspanning voor de kinderen. Tegenwoordig speelt een op de vijf kinderen niet of slechts een keer per week buiten.
Met de buitenspeeldag willen de initiatiefnemers onder de aandacht brengen dat buiten spelen geen luxe is maar een noodzaak. Juist in een tijd dat maar liefst 80% van de kinderen onvoldoende beweegt levert buiten spelen een waardevolle bijdrage aan hun fysieke mentale en sociale ontwikkeling.

De speeldag in Sint Maartensdijk wordt gehouden op het grote parkeerplein op de Haven. Alle kinderen zijn dan welkom om van 14:00 uur tot 16:00 uur mee te doen aan de buitenspeeldag.
Door hieraan mee te doen wordt het buiten spelen gepromoot en het belangrijkste is dat ze dan vrij en veilig kunnen spelen.

Er is weer een springkussen en nog vele spelletjes. Verder is er nog een activiteit van Jongerenwerk Tholen van 14:45 uur tot 15:45 uur en dat is ballon dieren vouwen.
De opstelling van de spelletjes is op het afgesloten parkeerterrein van de Haven zodat verkeer niet mogelijk is.

Er zijn geen kosten aan dit evenement verbonden die zijn voor rekening van het Comité, mogelijk gemaakt door de jaarlijkse bijdrage van de donateurs.
Donateurs zijn nog steeds welkom om ook een bijdrage te leveren aan evenementen die voor de leefbaarheid van het dorp zorgen.

Kinderen worden nog getrakteerd op limonade en een zakje chips.
Vrijwilligers en bestuursleden van ECS en ouders zijn erbij aanwezig om het nog gezelliger en veiliger te maken.

De organisatie, de vrijwilligers en alle medewerkers van Omroep Tholen wensen alle kinderen en hun ouders een plezierige middag op woensdag 13 juni.

Avondvierdaagse

Start datum: maandag, 11 juni 2018

Eind datum: donderdag, 14 juni 2018

Tijd: Starttijd tussen 18:00 uur en 18:30 uur

Locatie: Sint-Maartensdijk & Scherpenisse

Van maandag 11 juni tot en met donderdag 14 juni organiseert wandelsportvereniging Oosterscheldestappers in samenwerking met dorpsgemeenschap Scherpenisse en muziekvereniging Euterpe de jaarlijkse avondvierdaagse. Alle vier de avonden zijn er mooie routes uitgezet om te genieten van onze mooie polders bospaden en dijken in onze omgeving.

Om alles veilig te laten verlopen staan er op gevaarlijke oversteekplaatsen gediplomeerde verkeersregelaars om U veilig de weg over te laten steken. Ook is de EHBO aanwezig om hulp te bieden bij eventueel wandelletsel.

De startplaatsen in Sint Maartensdijk is op de Markt bij cafetaria het Hoekske en in Scherpenisse bij de Sassegrave in de Laban Deurloostraat. Beide start en finishlocaties zijn vanaf 17:45 uur open voor inschrijving. De afstanden die gelopen kunnen worden zijn 5 en 10 kilometer en de starttijden van alle afstanden is tussen 18:00 uur en 18:30 uur. Bovendien is er alleen in Sint Maartensdijk nog een afstand van 3 kilometer voor de allerkleinste beginnende wandelaars.

Het inschrijfgeld voor deze vier avonden wandelen is 4 euro met medaille en 2,50 zonder medaille.
Wilt U bij het inschrijven ook opgeven voor de hoeveelste keer U meeloopt.

Tijdens deze wandeltocht zijn er rust en controle plaatsen.

De Oosterscheldestappers steunt met het organiseren van wandeltochten de Nederlandse Cystic Fibrosis (taaislijmziekte).
Op donderdag 19:00 uur staat Euterpe op de Markt om de wandelaars feestelijk en muzikaal binnen te halen.

Wanneer U niet in de gelegenheid bent om vier avonden mee te lopen is het geen probleem om minder avonden mee te lopen.

Loop gezellig met de avondvierdaagse van Sint Maartensdijk of Scherpenisse mee en U weet het wandelen en bewegen is goed voor uw gezondheid.
Deze avondvierdaagse staat onder auspiciën van de KWBN wandelbond Nederland.

Voor meer informatie kunt U terecht op de website www.oosterscheldestappers.nl.

Jeugdmonumentendag voor volwassenen: de Bergse stadsreuzen komen ook!

Datum: zondag, 10 juni 2018

Tijd: Eerste activiteit start om 13:00 uur

Locatie: Grote binnenplaats van het Markiezenhof in Bergen op Zoom

De Geschiedkundige Kring organiseert in samenwerking met de Stichting Jeugdmonumentendag op zondag 10 juni een speciale jeugdmonumentendag, namelijk voor volwassenen en gezinnen. Je beleeft de Jeugdmonumentendag door de ogen van een 10-jarig kind. Er hebben zich al ruim 700 deelnemers aangemeld. Aanmelden kan nog steeds!

De Jeugdmonumentendag maakt op alle kinderen van groep 6 een onuitwisbare indruk. Op zondagmiddag 10 juni beleven de deelnemers, volwassenen en gezinnen, de Jeugdmonumentendag zoals ook de kinderen uit groep 6 die een dag later beleven. Want het spel wordt op 10 juni ongewijzigd gespeeld.

Er vindt een heuse middeleeuwse jaarmarkt plaats op de grote binnenplaats van het Markiezenhof. En op elf andere locaties in de binnenstad vindt een spel, een opvoering of uitbeelding plaats zoals het pesthuis, een rechtszaak, boogschieten, de bakker, schapenwol maken, en een ontmoeting met de markies en markiezin. Op straat kom je ook de Bergse stadsreuzen Jan metten Lippen en zijn gemalin Trui van de Toren tegen die met eigen ogen de jeugdmonumentendag voor volwassenen willen zien.

De activiteiten vinden om 13.00, 14.00 en 15.00 uur plaats. Ze duren variërend van 25 tot 45 minuten. Daarmee is er voldoende tijd om naar de volgende activiteit te gaan. Op één na worden alle activiteiten drie keer opgevoerd. Iedereen, van jong tot oud, is van harte welkom. Deelnemers hoeven geen middeleeuwse kleding aan, maar het mag wel.

Vooraf inschrijven is noodzakelijk, gezien de maximum capaciteit van alle twaalf onderdelen. Inschrijven kan via www.geschiedkundigekringboz.nl/events/Deelnemers schrijven zich in per onderdeel en op het gewenste tijdstip. De bevestiging van de aanmelding is het toegangsbewijs.

De Jeugdmonumentendag voor volwassenen wordt speciaal georganiseerd als een van de extra activiteiten vanwege van het 50-jarige bestaan van de Geschiedkundige Kring in 2018. Zo is eerder dit jaar het verhalen-vertelplatform www.verhalensprokkelaar.nl live gegaan

Jeugddienst Oud-Vossemeer

Datum: zondag, 10 juni 2018

Tijd: Vanaf 18.00 uur

Locatie: Hervormde Kerk Oud-Vossemeer

“Maskers AF!”

De jeugddienst heeft als thema “Maskers AF” Dit is één van de thema’s die is aan gedragen door de Voorganger Ds. D. Hoolwerf uit Stellendam en ons nieuwsgierig maakte.
Hij wil ons overtuigen dat we ons moeten laten zien en zal ons proberen vanuit de Bijbel dit te verduidelijken. Schriftlezing Mattheüs 5: 13 – 16
In deze jeugddienst wordt de muzikale medewerking verleend door een zanggroep bestaande uit: Jaap, Anke en Esmay Roggeband en op de piano begeleid door Maarten van der Kooij

De collecte in de dienst is voor stichting “Compassion” die als doel hebben dat “Ieder kind telt! Wij geloven dat ieder kind belangrijk is en dat armoede te verslaan is. Daarom bevrijden wij kinderen van armoede, in Jezus’ naam!”

Mogen we weer op jullie rekenen? Je bent van harte welkom!
Om deze dienst bij te wonen, mag je al om 18.00 uur in de Hervormde Kerk Oud-Vossemeer plaats nemen. De dienst begint om 18.30 uur