Agenda-archief

Speel & Springspektakel

Datum: donderdag, 17 oktober 2019

Jongerenwerk Tholen organiseert weer het Speel & Springspektakel. Met meer dan 300 kinderen vorig jaar is deze activiteit zeker een succes te noemen! Dit jaar staan zowel de Wellevaete als de Meulvliet weer helemaal vol met verschillende springkussens.

9.30 – 12.00 uur: Wellevaete, Hoenderweg 133, Sint-Annaland
15.00 – 17.30 uur: Meulvliet, Zoekweg 8, Tholen

Kosten:
€ 1,50 per persoon (is deze bijdrage voor jou niet mogelijk? laat dit dan weten via naomi.vanmierlo@tholen.nl

Avond over energietransitie

Datum: donderdag, 17 oktober 2019

Tijd: Aanvang: 20:00

Locatie: Leger des Heils in Sint Maartensdijk

Op donderdag 17 oktober aanstaande organiseert ChristenUnie Tholen een avond over energietransitie.

Een onderzoeker van het wetenschappelijk instituut van de ChristenUnie komt meer vertellen over dit onderwerp. Want waar hebben we het over als we energietransitie noemen? Moeten we energie besparen? Of juist onze energie duurzaam opwekken? Wat is daarin het standpunt van de Thoolse ChristenUnie? Hoe staat de landelijke partij in deze discussie? En hoe zijn de landelijke argumenten anders dan lokale? Zomaar wat vragen waar we hopelijk de 17e antwoord op krijgen.

Bent u benieuwd naar niet alleen praktisch of economisch, maar ook vanuit een ethisch kader nadenken over dit vraagstuk? De organisatoren zien u graag verschijnen.
De avond begint om 20:00 uur bij het Leger des Heils in Sint Maartensdijk.

Uitvoering Jongerenkoor Hananja

Datum: zaterdag, 12 oktober 2019

Tijd: Aanvang: 19:30 uur

Locatie: Grote kerk van Tholen

Zaterdag 12 oktober wordt er een uitvoering gehouden door Jongerenkoor Hananja in de grote kerk van Tholen.

Tijdens deze avond hoopt gemengd koor Shalom o.l.v. Ria van den Noort het jongerenkoor te vergezellen als gastkoor. Tevens zullen organisten Reinier Korver en Stefan van den Berge, pianist Rens de Winter en dwarsfluitiste Evelien van der Meer de muzikale begeleiding verzorgen.

De avond begint om 19:30 uur en is gratis te bezoeken. Jong en oud zijn van harte welkom!

Herfstfair

Datum: zaterdag, 12 oktober 2019

Tijd: Van 14.00 uur tot 17.00 uur

Locatie: het Atrium van de Maartenshof in Sint-Maartensdijk

Zaterdag 12 oktober 2019 van 14.00 uur tot 17.00 uur wordt er een Herfstfair gehouden in het Atrium van de Maartenshof in Sint-Maartensdijk.

Met diverse kraampjes waar koopwaar wordt aangeboden zoals : Babbelaars, Cadeautjes, Wenskaarten, Zeeuwse producten, Bloemen en vele andere dingen. Ook zal er een ijskar met vers schepijs staan. Wat ook niet mag ontbreken is warme erwtensoep van de slager.

Er is een gezellig terras van Klavertje vier Waar men kan genieten van een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij.

De winkel is open en op de achtergrond is er gezellige muziek.

Laatste autopuzzelrit van het seizoen

Datum: zaterdag, 12 oktober 2019

Tijd: Inschrijven van 13.30 tot 14.00 uur, start vanaf 13.45 uur

Locatie: Gemeenschapscentrum “De Meulvliet”, Zoekweg 8 te Tholen

Op zaterdagmiddag 12 oktober organiseert Motor- en autoclub Tholen een leuke en ontspannende puzzel- en oriënteringsrit voor auto’s en motoren, waarvoor iedereen wordt uitgenodigd.

Deze Deehoeverit wordt verreden over de landwegen en dijken tussen Oud-Vossemeer en Tholen met een uitstapje de brug over. De rit is geschikt voor elke deelnemer en elke auto. Er wordt gereden in de A-klasse (ervaren deelnemers volgens DRR van het NRF-reglement) en er is een aparte klasse voor puzzelaars aan de hand van een eenvoudig puzzelreglement van de drie Zeeuwse autoclub’s. De lengte van de rit is ongeveer 30 km. Je krijgt een routebeschrijving met eenvoudige opdrachten en leuke foefjes, zodat iedereen gemakkelijk de finish kan bereiken. Beginnende puzzelaars worden op weg geholpen en iedereen neemt een prijs mee naar huis.

De uitzetters zijn Rien Hermans en Piet Mathijssen.

Inschrijven van 13.30 tot 14.00 uur, start vanaf 13.45 uur in
Gemeenschapscentrum “De Meulvliet”, Zoekweg 8 in Tholen. Prijsuitreiking is zo spoedig mogelijk na binnenkomst laatste deelnemer.

Meer informatie is te vinden op www.mactholen.nl

Thema-ochtend

Datum: woensdag, 9 oktober 2019

Tijd: Aanvang: 10.00 uur

Locatie: Oudelandsestraat 11 in Tholen

Op woensdag 9 oktober wordt er een thema-ochtend georganiseerd door Vrijzinnigen Nederland afdeling Tholen. De thema-ochtend is bedoeld om in alle openheid met elkaar van gedachten te wisselen over een bepaald onderwerp.

Deze ochtend grasduinen we wat in het jaarthema GRASDUINEN. Wat roept dit woord, dat bijzonder tot de verbeelding kan spreken, bij u op?

Wie weet vindt u al grasduinend een voorwerp dat dit verschijnsel voor u verbeeldt.
Iedere belangstellende is vanaf 10.00 uur harte welkom op woensdag 9 oktober aan de Oudelandsestraat 11 in Tholen.

Laatste zomerconcert

Datum: zaterdag, 5 oktober 2019

Tijd: Aanvang 14.30 uur

Locatie: de Grote kerk in holen

De zomer is al weer enige tijd voorbij maar het laatste zomerconcert van dit seizoen moet nog komen.
Zaterdag 5 oktober zal het Thools mannenensemble in de koorkerk van de Grote kerk het seizoen 2019 afsluiten.

Dit ensemble wat in 2012 is ontstaan uit verschillende koren staat onder leiding van Koos van der Slikke. Kees van der Slikke begeleidt de 16 enthousiaste zangers op orgel. Het koor heeft een gevarieerde liedkeuze en zingt muziek van verschillende componisten. Geestelijke en vaderlandse liederen maar ook moderne muziek met inhoud staan op hun repertoire. Ook bij christelijke feesten zoals Kerst en Pasen geeft het koor een passende invulling.
Het ensemble probeert hierdoor een plekje in de zangwereld in te nemen en op deze manier ook andere mensen mee te laten genieten en hun passie over te brengen.

Variatie in muziek zal er ook zaterdag zijn en het is zeker de moeite waard om te komen luisteren.
Aanvang 14.30 uur

Women in Rock festival

Datum: zaterdag, 5 oktober 2019

Tijd: Aanvang: 18.30 uur

Locatie: de Meulviet in Tholen

Aanstaande zaterdag 5 oktober 2019 wordt in de Meulviet in Tholen het “Women In Rock Festival” gehouden. De Deense internationale headliner ‘Forever Still’ zal aan dit concert meewerken.

Nadat het Women In Rock Festival in 2012 voor het laatst werd gehouden kwam in de jaren daarna vaak de vraag, van oud bezoekers en toenmalige vrijwilligers, of het festival nog eens terug zou komen. Het unieke concept, de bandkeuze en de sfeer hebben er voor gezorgd dat dit festival het grootste Thoolse hardrock-feestje met muziekvrienden ooit is geworden. Zeven jaar na dato zijn de woorden alsnog in daden omgezet.

Natuurlijk heeft elke band die deze editie komt spelen een zangeres, zoals het concept voorschrijft, maar het leuke aan de komende editie is vooral dat er is gekozen voor een diverse line-up. De topper, ‘Forever Still’ is een alternatieve metal band uit Denemarken. Daarnaast spelen 2 Nederlanse topbands, Drive By Wire en The Dirty Denims hun eigen rocknummers, terwijl Grave Dohls uit Leiden als tribute van Foo Fighers & Nirvana even de grunge tijd zal laten herleven. Als lokale en regionale bands hebben we ROCKSOLID uit Sint Annaland en GORS uit Middelharnis gevraagd hun rock covers bij ons te komen spelen.

Het festival opent de deuren om 18:30 uur. De eerste band begint om 19:00 uur.

Kijk voor meer info op: https://www.facebook.com/WIR2019/

Jaarmarkt Sint Philipsland

Datum: zaterdag, 5 oktober 2019

Tijd: van 10.00 uur t/m 16.00 uur

Locatie: Sint Philipsland

Op zaterdag 5 oktober organiseert de Hervormde gemeente van Sint Philipsland een jaarmarkt. Deze jaarmarkt wordt gehouden aan de Kerkring.

Er is van alles te doen: gezellig koffie of thee drinken in het verenigingsgebouw of rondsnuffelen tussen de tweedehands kleding en de spullen op de rommelmarkt. Ook aan de inwendige mens is gedacht: Broodje hamburger, oliebollen, pannenkoeken en nog veel meer lekkers staat er voor u klaar. Ook zijn er weer diverse standhouders die hun waar aanbieden. Voor de kinderen is er een springkussen, workshop cup cakes versieren, grabbelen en nog veel meer.

Om 14:00 uur start het inloopconcert in de kerk. Voor €1,- kunt u 3 kwartier genieten van het christelijk gemengd koor “Praise Him” o.l.v. Peter Biemond.
De jaarmarkt begint om 10 uur en zal om 16 uur afgelopen zijn.

Burendag

Datum: zaterdag, 28 september 2019

Tijd: 12.30 tot 15.00 uur

Locatie: ‘t Oude Raed’uus in Poortvliet

Zaterdag 28 september organiseert activiteiten comité Poortvliet een gezellige burendag voor jong en oud in de grote zaal van ‘t Oude Raed’uus in Poortvliet van 12.30 tot 15.00 uur.

Naast een bingo met leuke prijzen gaan kunnen alle aanwezigen ook genieten van heerlijke pannenkoeken. De entreeprijs is – met dank aan diverse sponsoren – beperkt tot €5,00 per persoon. Dit wordt gebruikt om de bingo-prijzen, de pannenkoeken met suiker, stroop, etc, een kopje koffie/thee en voor de kids een glaasje ranja aan te kunnen aanschaffen.
|
Inschrijven kan via de huis-aan-huis-flyer of via de website www.activiteitencomitepoortvliet.nl