Agenda-archief

Keetie van Oosten-Hage wielerfestijn

Datum: zaterdag, 18 augustus 2018

Locatie: Tholen

Keetie van Oosten-Hage wielerfestijn als onderdeel van de Zeeuwse Wieler Wind Zesdaagse

Op zaterdag 18 augustus 2018 vindt de Thoolse etappe plaats over de Keetie van Oosten-Hage route. Keetie fietst zelf, met een aantal oud-wielrenners, ook mee!
De Zeeuwse Wieler Wind Zesdaagse (ZWW6D) is hét nieuwe fietsevenement van Zeeland. Niet alleen op een racefiets maar ook op een E-bike, omafiets of wat voor fiets dan ook. Iedereen kan op de eigen fiets onze prachtige provincie beter leren kennen!

Keetie van Oosten-Hage
Keetie van Oosten-Hage behoorde zowel op de weg als op de baan tot de wereldtop. Exacte 50 jaar geleden, in 1968, werd Keetie voor de eerste keer wereldkampioen op de weg.

Deelname
Inschrijven kan tussen 8.30 en 11.00 uur bij Cafetaria ‘t Hoekske, Markt 6 in Sint-Maartensdijk. Om 9.30 uur wordt het startschot gegeven door wethouder Frank Hommel. Starten is mogelijk tot 11.00 uur.

Inschrijfkosten
Deelname + koffie/thee vooraf: € 3,50
Deelname + koffie/thee + pastamaaltijd achteraf: € 9,00

Algemene informatie
Tijdens het wielerfestijn kunnen er diverse routes verreden worden. De Keetie van Oosten-Hage route is 86 km lang. Het is mogelijk de route in te korten tot 56 en 30 km. Daarnaast kan de knooppuntenroute worden verreden.

Jeugdland Speelmeerdaagse

Op donderdag 16 augustus vinden er, tijdens de Jeugdland Speelmeerdaagse Sint-Maartensdijk (in de volksmond “het Timmerdorp”), diverse fietsactiviteiten plaats. Kinderen tussen 6 en 14 jaar kunnen BMX-clinic’s volgen. ‘s Avonds zijn er spannende demo’s van een professionele BMX’er en Dikke Banden Races op het terrein van de Jeugdland Speelmeerdaagse (terrein Weggemans, bereikbaar via de Verbindingsweg). Opgeven of vragen: jeugdland@zeelandnet.nl.

ZWW6D
De zes uitdagende en winderige routes, die verspreid liggen door Zeeland, worden in zes weekenden gereden. De is ZWW6D niet alleen voor wielrenners, maar voor iedereen graag fietst!
Organisatie van het Keetie van Oosten-Hage Wielerfestijn is in handen van leden van Tourclub De Bidon en Toerclub Tandje Bij, ondersteunt door SportZeeland en gemeente Tholen.
Meer info: www.sportzeeland.nl/ZWW6D.

“Gitaar en fortepiano, een vergeten combinatie”

Datum: zaterdag, 18 augustus 2018

Tijd: Aanvang: 15:30 uur

Locatie: Tholen

De Japanse fortepianiste Chie Hirai en de Nederlandse gitarist Izhar Elias zullen het Stadhuisconcert in Tholen op 18 augustus geven onder de titel: “Gitaar en fortepiano, een vergeten combinatie”. Aanvang 15.30 uur.

In dit door de Stichting Anthonie Keldermans Concerten georganiseerde concert wordt het uitgangspunt “historische uitvoeringspraktijk op een authentiek instrumentarium” volledig recht gedaan.
Door de onverenigbare combinatie van de moderne gitaar met de moderne piano is de prachtige muziek die voor deze combinatie gecomponeerd is jarenlang onderbelicht geweest. De originele instrumenten die in de eerste helft van de 19e eeuw bespeeld werden lijken qua klankkleur en transparantie veel meer op elkaar. Dit resulteert in een schitterende versmelting van beide instrumenten. In dit programma worden werken van verschillende componisten uit de 19e eeuw ten gehore gebracht. Luistert u naar de prachtige originele Zahler fortepiano uit 1805, (behorende tot de Geelvinck Collectie te Zutphen), en de unieke originele Guadagnini gitaar uit 1812.

Chie Hirai is een internationaal opererend musicus. Zij nam deel aan vele belangrijke festivals. Op dit moment is zij doende de volledige sonates van Mozart op cd vast te leggen. Zij vormde een duo met fortepianist Stanley Hoogland. Zij geeft masterclasses en doceert aan de Tokay University in Japan.

Izhar Elias verwierf in 2011 de Nederlandse Muziekprijs. Hij heeft een internationale carrière als solist. Hij werkte o.a. samen met een aantal Nederlandse symfonie orkesten. Met Fernando Riscado Cordes jr. vormt hij een duo dat zich toelegt op historische uitvoeringspraktijk op originele gitaren. Tevens werkt hij samen met trio Cordevento.

Nadere concertinfo: www.keldermansconcerten.nl

Zomerconcert

Datum: zaterdag, 18 augustus 2018

Locatie: Tholen

Het van Dam orgel zal zaterdag 18 augustus worden bespeeld door Vincent de Ridder (1997). Deze jonge organist zal die middag orgelwerken ten gehore brengen van J.S. Bach, C. Kee en M. Reger. Ook zal hij een improvisatie laten horen over een lied of psalm.

Vincent kreeg vanaf zijn negende jaar zijn eerste orgellessen aan de Zeeuwse Muziekschool in Middelburg, waar hij studeerde bij Jos Vogel. Vanaf september 2015 studeert hij aan het conservatorium in Rotterdam, waar hij les krijgt van Aart Bergwerff en improvisatielessen volgt bij Hayo Boerema. Verder volgde hij diverse masterclasses bij Wolfgang Zerer (Bach), Olivier Latry (Franck) en Willem Tanke (Messiaen).

Vincent is als organist verbonden aan twee kerken, namelijk de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk in Arnemuiden.

mini tuinfair

Datum: woensdag, 15 augustus 2018

Tijd: 10.00u tot 15.00u

Locatie: Oudelandsedijk 8 in Stavenisse

Op 15 augustus vindt voor het 3e jaar op rij een mini tuinfair plaats aan de Oudelandsedijk 8 in Stavenisse.

Er is verkoop van (2e hands) kleding en -woonaccessoires, bloemwerk, kleding, hand- en huisgemaakte artikelen, speelgoed en nog veel meer.
De kinderen kunnen tegen een kleine betaling het weiland in voor een speurtocht. Dit onder leiding van natuurouder Alie Polderman. De Opbrengst van de speurtocht gaat naar de Stichting Mefiboseth; een gehandicaptenhuis voor meisjes in India. Daarnaast zal ook de Natuurvereniging Tholen aanwezig zijn!

Iedereen is van harte welkom. Een gratis lekker bakje koffie staat klaar! De fair is van 10.00u tot 15.00u.
Bij regenachtig weer kan de fair helaas niet doorgaan!

Jeugdland Speelmeerdaagse

Start datum: woensdag, 15 augustus 2018

Eind datum: vrijdag, 17 augustus 2018

Locatie: Sint-Maartensdijk

Na de successen van de afgelopen jaren, wordt er ook dit jaar de Jeugdland Speelmeerdaagse georganiseerd. Ben je tussen de 6 en 14 jaar kom dan naar de Speelmeerdaagse in Sint Maartensdijk.
De organisatie is in handen van EvenementenComite Smalstad (ECS) in samenwerking met zondagschool de Zaaier, zwembad Haestinge en de Dorpstafel.
Hopelijk wordt het weer net zo druk en gezellig zoals voorgaande jaren. Hout, spijkers, boterhammen en pleisters zijn er genoeg aanwezig.

Op woensdag 15, donderdag 16 en vrijdag 17 augustus is iedereen van harte welkom op het terrein van Weggemans dat bereikbaar is via de Verbindingsweg. Dit is dezelfde plaats als vorig jaar. Op de derde dag is zwembad Haestinge in Sint Maartensdijk gekozen als locatie.
Wat er getimmerd en gebouwd kan worden laat de organisatie geheel aan jullie verbeelding over. Er is volop materiaal om een bouwwerk te maken.

Woensdag 15 augustus van 10:00 tot 15:00 uur:
Timmeren. Breng wel zelf een hamer mee en zorg voor stevige schoenen.

Donderdag 16 augustus van 10:00 tot 15:00 uur:
Afmaken timmerkunstwerken en er zal een fietsclinic voor alle kinderen op gehouden woerden. De kinderen fietsen met een BMX-fiets over een speciaal parcours, op deze manier leert men hoe leuk fietsen is. Om 19:00 uur is er een spannende BMX demonstratie door professionele fietsers en kunnen de bouwwerken bezichtigd worden.
Woensdag en Donderdag wordt er voor dat iedereen gezamenlijk gaat eten en er wordt een interessant Bijbels verhaal verteld. Het eten en drinken wordt tijdens alle dagen door de organisatie verzorgd.

Vrijdag 17 augustus van 10:00 tot 15:00 uur:
spelletjes in het zwembad, breng wel je zwemkleding en een handdoek mee. Hans en Tonnie Jansen zullen aanwezig zijn om de vairtrampoline gebruiksklaar te maken.
Dankzij vele sponsoren en instanties is het deelnemen van de kinderen helemaal gratis. Er staat wel een witte melkbus waar de bijdrage van de ouders ingegooid kan worden zodat het de organisatie ook volgend jaar weer het Jeugdland kan organiseren.

De organisatie wil graag weten wie er allemaal komen zodat er voor voldoende boterhammen, drinken en spijkers gezorgd kan worden.
Je kan je opgeven per email of door een briefje met daarop je naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer van thuis en je e-mailadres in de brievenbus van het praathuisje te stoppen. Vermeld er ook bij of je een zwemdiploma hebt ja of nee.

Laat dan ook weten op welke dagen je aanwezig bent, zodat de organisatie heir rekening mee kan houden.
Aanmelden kan via jeugdland@zeelandnet.nl.
Ook vrijwilligers kunnen zich nog opgeven.

Aanmelden kam tot 13 augustus. Het maximaal aantal deelnemers is 250.
Tot ziens op de Speelmeerdaagse van Sint Maartensdijk.

Zwemtocht voor het goede doel

Datum: zaterdag, 11 augustus 2018

Locatie: Sint-Annaland en Stavenisse

Op zaterdag 11 augustus aanstaande is er weer de goede doelen zwemtocht van Stavenisse naar Sint-Annaland gezwommen. De opbrengst van deze 7,8 kilometer lange zwemtocht komt dit jaar ten goede van het Watersnood museum te Stavenisse.

Professionele begeleiding is aanwezig en muziek vereniging Euterpe speelt het Nederlands volkslied voor de zwemmers het water ingaan. De organisatie zoekt nog zwemmers, sponsors, EHBO, vrijwilligers en veegboten.

Voor aanmeldingen en meer informatie kunt u terecht op: http://www.nauticalsafetytholen.com/Oosterscheldezwemmen/

De Vlaamse kermis

Datum: zaterdag, 11 augustus 2018

Tijd: Vanaf 10:30 uur

Locatie: de Zeester in Scherpenisse

Op zaterdag 11 augustus wordt bij de Zeester in Scherpenisse De Vlaamse kermis georganiseerd.

Tijdens deze Vlaamse is kermis is er voor de kinderen een parcours opgezet van diverse spelletjes waar alle kinderen aan mee kunnen doen.
(let op je kan nat worden)

De kinderen beginnen om 10.30 uur en krijgen iets lekkers en iets te drinken. De drie kinderen die de meeste punten hebben behaald winnen een leuke prijs.
De kosten zijn 2 euro per kind.

Om 13.30 uur begint het voor de volwassenen , deze strijden in team verband van 4 personen per team. ( let op ook de volwassenen kunnen nat worden)

Ook de volwassenen spelen in teamverband om mooie prijzen. De teams die in de top 3 eindigen winnen een prijs.

Na afloop is het mogelijk om gezellig te eten met elkaar.
Dit jaar staat er onbeperkt kip met gebakken aardappels en verschillende soorten saus op het menu. Dit alles wordt ver gegrild.

De kosten zijn €2,50 p.p.
Voor €10,- extra p.p. kunt u na afloop genieten de heerlijke gegrilde kip.

Wilt u wel mee-eten maar niet deelnemen aan de spellen dan zijn de kosten €10,- p.p.

Om aan de spelletjes deel te nemen en/of achteraf mee te kunnen eten is het belangrijk dat u zich van te voren opgeeft. Dit is noodzakelijk zodat de schema’s voor de spelletjesmiddag gemaakt kunnen worden en om uiteraard genoeg eten te bestellen voor iedereen.

Voor meer info of inschrijving kunt u bellen naar 06-41287466 of mail naar zeester.scherpenisse@gmail.com

Stadhuisconcert Tholen op Feurich-vleugel

Datum: zaterdag, 11 augustus 2018

Tijd: Aanvang 15.30 uur

Locatie: Oude stadhuis van Tholen

Het Stadhuisconcert van 11 augustus is gefocust op de Feurich-vleugel in het Oude Stadhuis van Tholen. Aanvang 15.30 uur.

In de hal van het Oude Stadhuis bevindt zich een historische vleugel, gebouwd in 1908 door de firma Feurich te Leipzig, die ter beschikking wordt gesteld voor de Stadhuisconcerten door Jan de Viet. Dit fraai klinkende instrument draagt zowel kenmerken van de Duitse als de Franse pianobouw van begin 20e eeuw, mede door het feit dat Julius Feurich het vak o.a. leerde bij de fa. Erard te Parijs.

Op uitnodiging van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten zal Ruben Plazier deze beide aspecten illustreren met muziek van o.m. Ludwig van Beethoven en Maurice Ravel in het programma: Een Duitse vleugel met een Frans tintje.

Ruben Plazier (1998) studeert piano aan het conservatorium van Rotterdam bij pianist Stéphane De May. In 2013 ontving hij verschillende lessen van pianist Wibi Soerjadi. Later dat jaar werd hem nog een extra les aangeboden ter voorbereiding op een optreden tijdens een van Soerjadi’s salonconcerten. Datzelfde jaar werd hij op 15-jarige leeftijd aangenomen op het conservatorium van Rotterdam in de klas van de Belgische pianist, Stéphane De May. In 2015 verkreeg Ruben een eervolle vermelding op het nationale Prinses Christina Concours. De commissaris van de Koning reikte deze eervolle vermelding aan hem uit.

Tijdens de zomer van dit jaar werd hij uitgenodigd voor een masterclass in Grimentz tijdens het Internationale Festival d’Anniviers. Tijdens dit festival werd de Internationale festival d’Anniviers prijs aan Ruben toegekend voor zijn optreden tijdens dit festival. In 2016 won Ruben de eerste prijs tijdens de grande finale van het Archipel muziekconcours in de grote zaal van het muziekgebouw in Eindhoven. Hij gaf concerten in verschillende grote zalen o.a. in de Doelen, het Muziekgebouw Eindhoven, en de Filharmonie van Luik. Hij soleerde bij verschillende orkesten en volgde masterclasses bij Jean-Bernard Pommier, Håkon Austbø, Ragna Schirmer, Wibi Soerjadi, Jan Dobzerelewski, Martin Vojtìsek, Riko Fukuda, Nino Gvedatze.

Het tweede deel van het Stadhuisconcert van bovengenoemde stichting, zal, zoals gebruikelijk, bestaan uit de bespeling van het carillon van het Stadhuistorentje, ditmaal door Heleen van der Weel uit Wassenaar. De concertbezoekers kunnen daar in de Stadhuistuin onder het genot van een kopje thee naar luisteren.

Heleen van der Weel studeerde Orgel aan het Koninklijk Conservatorium, Beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort en Geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Van 1972 tot 2012 was zij stadsbeiaardier van Den Haag. Thans is zij beiaardier van het Vredespaleis te Den Haag en een van de drie beiaardiers van het Koninklijk Paleis te Amsterdam. Als historica doet zij onderzoek in binnen- en buitenlandse archieven naar de functie van de beiaard en de beiaardiers in de vooral Nederlandse samenleving en publiceert daarover.

De gehele serie Stadhuisconcerten is te vinden op www.keldermansconcerten.nl

Frank Beek en Yvonne Vermeulen geven concert in de Gasthuiskapel

Datum: zaterdag, 11 augustus 2018

Tijd: Aanvang: 14:30 uur

Locatie: Gasthuiskapel in Tholen

Zaterdag 11 augustus geven Frank Beek (violist) en Yvonne Vermeulen (piano) een concert tijdens de zomerconcerten.

Al sinds de start van de zomerconcerten heeft dit duo mooie concerten gegeven. Het repertoire is nog een verassing.

Aanvang is om 14.30 in de Gasthuiskapel in Tholen en de toegang is vrij.

Braderie en kermis Sint-Annaland

Start datum: vrijdag, 10 augustus 2018

Eind datum: maandag, 13 augustus 2018

Locatie: Sint-Annaland

Op 10, 11 en 13 augustus is de kermis weer te vinden in Sint-Annaland. Daarnaast wordt op 11 augustus ook weer de jaarlijkse braderie gehouden.

De braderie wordt georganiseerd door Ondernemersvereniging Activa en is van 10.00 uur tot 19.00 uur. Er zijn ruim 75 standhouders aanwezig. Dit alles vindt plaats in het centrum van St-Annaland, nl: Voorstraat, Ring, Havenplein en Bierenstraat.

Als blikvangers dit jaar: Op vrijdagavond 10 augustus is er om 21.00 uur op het Havenplein een optreden van de coverband ‘Mr Sloane’.
Op zaterdag heeft Museum de Meestoof een mooi programma samengesteld, zoals een demonstratie van oude ambachten en trekkers.

Op zaterdag zijn er ook diverse optredens op het podium op het Havenplein; om 14.00 uur zijn er Zumba demo’s en rond 16.00 uur kunnen de bezoekers kijken naar de shuffle dance van de Stichting Vrienden van Siem. Daarna volgt een optreden van zanger Corné en Micky to Mutch.

Vanaf 21.00 uur is het de beurt aan Dj Piet.

Voor vragen en meer informatie: braderiesintannaland@gmail.com
Of via Facebook: https://www.facebook.com/events/211388679591677/