Agenda-archief

Intocht Sinterklaas in Tholen

Datum: zaterdag, 18 november 2017

Tijd: 13:30 uur

Locatie: haven van Tholen en De Meeulviet

Dit jaar wordt wederom de Sinterklaas intocht georganiseerd door Stichting S.T.A.D.

Vanaf maandag 13 november kan elke dag, via de website van en het YouTube kanaal van Omroep Tholen en de de Facebookpagina van Stichting S.T.A.D. , het Sinterklaasjournaal gevolgd worden. Alle kinderen moeten dus goed het Sinterklaasjournaal volgen, om er zeker van te zijn dat alles goed gaat komen voor de reis naar Tholen. Zullen alle Pieten wel op tijd in Tholen aankomen? We hopen dan op zaterdag 18 november Sinterklaas en zijn Pieten in de haven van Tholen te ontvangen.

Om 13.30 uur zal zijn boot aankomen aan de aanlegsteiger van de Frisia. Hier zullen zij mede welkom worden geheten door wethouder Van Dis. Onder muzikale begeleiding van Concordia zal er een rondgang door de Thoolse binnenstad worden gemaakt. In de Meulvliet wordt er, met hulp van Sinterklaas en alle Pieten, een hele gezellige spelletjesmiddag georganiseerd.

Er is ook dit jaar weer een hele spectaculaire stormbaan en Sinterklaas en zijn pieten rekenen dan ook op de komst van alle Thoolse kinderen. Tijdens deze middag kunnen de kleurplaten worden ingeleverd. De prijsuitreiking van de kleurwedstrijd vindt plaats tijdens het Sinterklaasconcert van Concordia op zaterdagmiddag 2 december. De prijswinnaars worden vooraf geïnformeerd.

De kleurplaten worden vanaf 7 november bij de basisscholen en de peuterspeelzaal uitgedeeld. Mocht iemand onverhoopt geen kleurplaat hebben, dan zijn deze nog af te halen bij Welkoop Tholen.

De intocht van sinterklaas in Tholen wordt live uitgezonden via Omroep Tholen Radio.

Ierse Avond

Datum: zaterdag, 18 november 2017

Tijd: 20:00 uur

Locatie: Dorpshuis Haestinge in Sint-Maartensdijk

Tentoonstelling p.v. de Zwaluw, Oud-Vossemeer

Start datum: vrijdag, 17 november 2017

Eind datum: zaterdag, 18 november 2017

Tijd: Zaterdagmiddag Vanaf 16:00 uur

Locatie: de Vossenkuil te Oud-Vossemeer

Op 17 en 18 november vindt de jaarlijkse tentoonstelling plaats van P.V. de Zwaluw, Oud-Vossemeer. Inzetten van de duiven is vrijdagavond 17 november 2017 van 20:00 tot 21:00 uur.

Vanaf zaterdagmiddag 16:00 uur is de tentoonstelling geopend. Ook dit jaar draait het Rad van Avontuur, met fantastische prijzen voor jong en oud, op zaterdag vanaf 16:30 uur. Zaterdagavond is er vanaf 20:00 uur een bonnenverkoop van nationale en regionale topspelers.

Het adres is dorpshuis de Vossenkuil te Oud-Vossemeer. Inschrijven voor de tentoonstelling is mogelijk tot 13 november.
Voor informatie kunt u contact opnemen met Peter de Wilde, tel 0166-672708

Interactieve quiz

Datum: vrijdag, 17 november 2017

Tijd: zaal open om 19.0 uur

Locatie: Meulvliet Tholen

Na de successen van de afgelopen jaren organiseert de Lionsclub Tholen vrijdag 17 november 2017 voor de zesde keer een fantastische interactieve quiz. In een geweldige ambiance strijdt u met uw team, bestaande uit collega’s van uw onderneming, vereniging, instelling of gewoon een vriendengroep tegen andere teams.

Door middel van een projectscherm leggen wij de teams allerlei soorten vragen voor. De vragen kunnen gaan over vrijwel alle onderwerpen zoals bijvoorbeeld muziek, cultuur, politiek, sport, techniek, showbizz, kunst, reizen, algemene ontwikkeling, enzovoort.
Voor deelname is geen specifieke kennis of kunde noodzakelijk. Juist een team met veel variatie in leeftijd is in het voordeel. Gedurende de avond stellen wij u heel veel vragen en uw antwoorden beoordelen we regelmatig, zodat we op vaste momenten de tussenstand kunnen tonen.

Als team zit u gedurende de quiz bij elkaar aan tafel en kunt u een hapje of een drankje bestellen. Na de quiz en in de pauze is er volop gelegenheid andere deelnemers te spreken en over de diverse vragen na te praten. Het winnende team bieden wij natuurlijk de gelegenheid het succes te vieren. Naast een huldiging is er voor het winnende team een prachtige wisselbeker en natuurlijk de eeuwige roem.

Het inschrijfgeld voor deze avond is € 125,= per team. Een team bestaat uit maximaal 6 personen.
De eventuele hapjes en drankjes gedurende de avond komen voor uw eigen rekening. De opbrengst van deze uitdagende en gezellige avond komt geheel ten goede aan het goede doel.

U doet toch ook mee?
Wij nodigen u graag uit om deel te nemen aan de Kennisquiz en zo mee te strijden om de titel “Slimste team van Tholen”. De locatie is De Meulvliet in Tholen en inschrijven doet u door bijgaand inschrijfformulier te retourneren of door een mailbericht te sturen aan: Lionstholen@gmail.com onder vermelding van het aantal leden van uw team en de naam van de contactpersoon. Uiteraard mogen er per bedrijf, vereniging, groep of instelling ook meerdere teams inschrijven. Ook uw eventuele vragen kunt u naar dit emailadres sturen.

De quiz wordt gehouden in De Meulvliet in Tholen, de zaal gaat om 19:00 uur open.
Het belooft weer een gezellige en leerzame avond te worden.

Thoolse Techniekdag

Datum: donderdag, 16 november 2017

Tijd: De gehele dag

Locatie: Diverse Locaties

Wees Uniek, Kies Thoolse Techniek

17 november is het zover, Voor de 10e maal organiseert Technet Tholen een Thoolse techniekdag.
420 Thoolse basisscholieren van groep 8 gaan ervaren hoe leuk techniek is en wat je hier allemaal in kunt leren.

Twaalf bedrijven uit de installatie techniek, metaal en bouw bieden samen met de VMBO scholen hebben zich weer overtroffen door leuke werkstukken te maken waar de kinderen ook in het voorgezet onderwijs iets aan hebben. Alle basisscholen uit de gemeente Tholen doen mee aan dit evenement.. Zij zijn opgedeeld in een ochtend en een middaggroep zodat ze allen voldoende aandacht krijgen.

Op Steenspil en het Calvijncollege zullen de leerlingen een technisch werkstuk maken, samen met de VMBO leerlingen.
In de Meulvliet staan de bedrijven met de medewerkers en leerlingen klaar om de kinderen uitleg te geven over het vak en om samen nog meer technische werkstukken te maken.

De techniek is een wereld waar veel werk in is te vinden, voor ieder wat wils. Zowel voor doeners als denkers en meiden en jongens.
Veel leden van TechnetTholen leveren producten en service over heel de wereld. Uitdagend werk en een opleiding die hier bij past is dichtbij te vinden.

Dat de Thoolse techniekdag een toegevoegde waarde heeft blijkt wel uit de ondersteuning van de O&O fondsen in te techniek, RBPI van OTIB, OOm, A&O , gemeente Tholen en Bedrijf+School, onderdeel van huis van Techniek die ons ondersteund bij het vervoer van alle kinderen.

       Deelnemers:

 • Steenspil
 • Calvijn College
 • Technisch bureau Visser BV
 • Delta Wisse Techniek
 • Installatiewerk Brabant Zeeland
 • PIA BV, Pro Industrial Automation
 • Jansen Tholen BV
 • Kelvion refrigeration BV
 • Bouwmensen ZuidWest
 • Selekthuis
 • Aannemers en timmerbedrijf Roozemond
 • Van Dijke Groep

Onder begeleiding van:
Edunamica

Informatieavond in Bravis ziekenhuis over ‘Meer dan diabetes’

Datum: woensdag, 15 november 2017

Tijd: 18.00-21.30 uur

Locatie: Bravis Ziekenhuis Bergen op Zoom

Het Bravis ziekenhuis en Zorggroep West-Brabant begeleiden op een actieve wijze mensen met diabetes. Regelmatig vinden informatieve bijeenkomsten plaats over nieuwe ontwikkelingen en inzichten. Het thema van de bijeenkomst op woensdag 15 november is ‘Meer dan diabetes’.

Internist Mustafa Ezzathi: “We werken voor de diabeteszorg nauw samen met huisartsen. Het merendeel van mensen met diabetes is daar onder behandeling. De bijeenkomst van 15 november hebben we dus samen georganiseerd. We kunnen tijdens de avond dieper ingaan op onderwerpen die in de spreekkamer kort voorbijkomen.”

HypoBewust
Op het programma staat onder meer uitleg over de cursus HypoBewust. Ezzathi: “Veel mensen zijn bang voor een hypo. Deze wordt veroorzaakt door een te lage bloedsuikerspiegel. In de cursus leer je daarmee om te gaan, waardoor je de angst voor een hypo vermindert.”

Een ander onderwerp is depressie. “Het hebben van een aandoening als diabetes heeft een grote impact op je leven. Eén op de tien patiënten kampt met depressieve gevoelens. De medisch psychologen van het Bravis ziekenhuis leggen uit hoe je geestelijk fit kunt blijven.”

Internist M. Ezzathi: “. We kunnen tijdens deze avond dieper ingaan op onderwerpen die in de spreekkamer kort voorbijkomen.

Ook praktische onderwerpen komen voorbij, zoals diabetes en verzekeringen, rijbewijs en financiën. En er is een presentatie over mondhygiëne. De avond wordt afgesloten met een verrassende, muzikale toegift.

Aanmelden
De informatieavond vindt plaats in ziekenhuislocatie Bergen op Zoom en is gratis te bezoeken. Het volledige programma van de bijeenkomst staat op www.bravisziekenhuis.nl. Aanmelden kan tot 1 november via het aanmeldformulier op de website.

Informatiemarkt
In de Groene zaal van locatie Bergen op Zoom is op 15 november ook een informatiemarkt ingericht. Belangstellenden kunnen vanaf 18.00 uur tot 21.30 uur vrijblijvend naar binnen lopen. De informatiemarkt biedt demonstraties en voorlichting over diverse kanten van leven met diabetes, zoals voeding, bewegen, (medische) verzorging.

Thoolse Ondernemersavond

Datum: dinsdag, 14 november 2017

Uitreiking ondernemersprijzen dinsdag 14 november
Eens in de twee jaar worden door het bestuur van het Ondernemers Overleg Tholen (OOT) de ondernemersprijzen uitgereikt. De voorselectie is gemaakt door een jury bestaande uit vijf Thoolse ondernemers.

De bezoekers van de Thoolse Ondernemersavond op 14 november kiezen hun winnaars uit drie genomineerden voor dé Thoolse Ondernemersprijs 2017 en de drie genomineerden voor dé Thoolse Startersprijs 2017. De organisatie van de avond is in handen van het OOT, Gemeente Tholen en Rabobank Oosterschelde. Met zowel de ondernemersavond als de ondernemersprijzen wordt het veelzijdige Thoolse ondernemerschap in de etalage gezet. THOLEN OP DE KAART is daarom het centrale thema.

Thoolse Talkshow
De ondernemersavond bestaat uit een vernieuwend programma voor en na de pauze. Tijdens de Thoolse Talkshow ontvangt dagvoorzitter Nelleke Launspach een zestal Thoolse gasten op het podium. Drie verschillende thema’s worden behandeld en een vliegende reporter gaat op stap om de meningen op straat te peilen. Het programma kent verder nog een aantal verrassingselementen. De aanwezige ondernemers krijgen gedurende de gehele avond de mogelijkheid om via hun smartphone vragen te stellen, mening te geven en uiteindelijk ook hun winnaars te kiezen voor de beide ondernemersprijzen.

Genomineerden
Voor de Thoolse Startersprijs 2017 zijn genomineerd: Huys van Roosevelt uit OudVossemeer, MDE Automation uit Tholen en Hengelsport Van Poortvliet uit Sint-Annaland.
Voor de Thoolse Ondernemersprijs 2017 zijn genomineerd: Landschapscamping Kruytenburg uit Poortvliet, Uitgeverij Boekhout uit Tholen en Dragon Plastics uit Sint-Maartensdijk.

Jurysamenstelling
De juryleden representeren samen de diverse ondernemersgroepen binnen de gemeente Tholen. Naast OOT-leden komen juryleden ook uit de agrarische sector en de detailhandel, is er een goede vertegenwoordiging vanuit de kernen en een mix van jong en ervaren. Tevens is er een ereplaats in de jury voor de winnaar van de vorige ondernemersprijs.

De jury bestaat uit:
Niel Jansen (Jansen Technology Group, juryvoorzitter),
Sabina Potter (Potters Kaeswienkeltje en Broodjes&Zo, winnaar van de Thoolse Ondernemersprijs 2015),
Ronald Bosters (Elon Brandbeveiliging),
Arjan van Dijke (DB KeukenGroep BV, bestuurslid
Ondernemersvereniging Sint-Annaland) en
Paul Versluijs (winnaar beste Thoolse agrarische ondernemer).

De juryleden opereren op persoonlijke titel, zonder last of ruggespraak. De jury wordt organisatorisch en secretarieel ondersteund door Jack Westdorp van Memorabele Momenten.

Aanmelden
Thoolse ondernemers kunnen zich aanmelden via www.ondernemerstholen.nl/ondernemersavond-2017 en begin november ontvangt men dan meer informatie over deze jaarlijkse netwerkavond.

Oliebollenactie

Datum: zaterdag, 11 november 2017

Tijd: Tussen 9.30 uur en 12 uur

Locatie: Sint-Annaland

Op zaterdag, 11 november 2017, zal tafeltennisvereniging “SMASH’76” op Sint-Annaland een oliebollenactie houden

• ‘s Morgens tussen 9.30 en 12 uur kunt u een (jeugd)lid van onze vereniging met (warme) oliebollen bij u aan de deur verwachten.
• Voor de prijs van € 3,50 krijgt u dan 5 heerlijke oliebollen, gebakken door: Brood- en banketbakkerij W. Slager uit de Nieuwstraat
Lekker voor bij de koffie…

Met deze actie ondersteunt u Smash’76 financieel in een tijd van stijgende kosten en dalende subsidie.

Nieuw motto en nieuwe nar voor Grôôt Pesôôt!

Datum: zaterdag, 11 november 2017

Tijd: 20:30 uur

Locatie: Café de Hoop in Oud-Vossemeer

Sinds het afscheid van Nar Kobus eind februari wacht carnaval minnend Oud-Vossemeer op de bekendmaking van de nieuwe nar van Grôôt Pesôôt.

Tijdens de Elluf-Elluf viering in Café de Hoop wordt er op zaterdag 11 november samen met Prins Arjoan den Tweeden, Boer Neuze en Pliessie Witte opzoek gegaan naar de nieuwe nar. Hints van Nar Kobus brengen het gevolg op het juiste spoor, elk einde heeft tenslotte een nieuw begin!

Tijdens de aftrap van het Woaidaehenseizoen zal ook het nieuwe motto en het nieuwe lied bekend worden gemaakt. Carnavalsvereniging de Vlôôientrappers nodigt iedereen uit voor een spannende, knotsgekke en gezellige carnavalsavond in Café de Hoop met live muziek van Oemommenoe, Bentje Betoetert en De Lamsôôren.

De avond start om 20:30 uur, zorg dat je erbij bent!

Filmavond

Datum: donderdag, 9 november 2017

Tijd: 19:30 uur

Locatie: Maartensdijk in Sint-Maartensdijk

Op donderdag 9 november 2017 wordt er in de recreatieruimte van Maartenshof een filmavond georganiseerd.

Cor Oudesluys heeft mooie beelden gemaakt uit de vorige eeuw over Sint-Maartensdijk en omgeving, zoals het bezoek van de Koningin, 500 jaar Smalstad, Sinterklaasintocht en nog veel meer.
Kom ook kijken en misschien ziet u uzelf nog op de beelden.

De zaal is om 19.15 uur open en de filmavond begint om 19.30 uur.