Agenda-archief

Optreden accordeonverenging OSIVEO

Datum: donderdag, 22 februari 2018

Tijd: 19.30 uur

Locatie: woonzorgcentrum Maartenshof in St-Maartensdijk

De evenementencommissie van Maartenshof organiseert op donderdag 22 februari een optreden van de accordeonverenging OSIVEO in de recreatiezaal van woonzorgcentrum Maartenshof in St-Maartensdijk.

Het optreden begint om 19.30 uur.

Jongerenwerk gemeente Tholen organiseert een nieuwe meidenactiviteit: workshop String-Art

Datum: dinsdag, 13 februari 2018

Tijd: begint om 18.30 uur en duurt tot 20.00 uur

Locatie: de Vossenkuil in Oud-Vossemeer

Dinsdag 13 februari 2018 organiseert het Jongerenwerk van de gemeente Tholen een nieuwe meidenactiviteit: workshop String-Art. Tijdens de workshop String-Art, ook wel bekend onder spijkerpatronen, maak je met behulp van een plankje, spijkers en garen de mooiste figuren en teksten. De workshop wordt gegeven door Roxana van de Velde en zal plaatsvinden in het jeugdhonk van de Vossenkuil in Oud-Vossemeer.

Twee leeftijdsgroepen
De avond is verdeeld in twee leeftijdsgroepen. De workshop voor de groep 12-16 jaar begint om 18.30 uur en duurt tot 20.00 uur. De workshop voor de groep 16-23 jaar begint om 20.30 uur en duurt tot 22.00 uur. Aan alle deelnemers wordt gevraagd om van tevoren te bedenken wat ze willen gaan maken (niet teveel detail). Neem op de avond zelf het uitgeprinte voorbeeld mee (30x30cm), samen met een kleine hamer en nijptang. Alle andere materialen worden verzorgd door het Jongerenwerk.

Aanmelden
Meld je aan bij Naomi van Mierlo via nvm@tholen.nl of stuur een Whatsappbericht naar 06-48166295.
Graag aanmelden voor 8 februari, er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Deelname is gratis.

Reisje naar Ethiopië

Datum: woensdag, 7 februari 2018

Tijd: 10:00 uur

Locatie: Oudelandsestraat 11, Tholen

Een reisje naar Ethiopië zit er voor velen niet in, maar dankzij Peter en Adrie Helleman kunnen wij deze ochtend toch volop van dit bijzondere land genieten. Uw eerste gedachte bij Ethiopië is misschien De Koningin van Seba. Haar krijgen we niet te zien, wel de steden Addis Abeba, Gonder en Lalibela.

Peter en Adrie, maken twee kampeertrektochten door het binnenland.

In het noorden trekken ze door het Simiengebergte met ruige canyons en mooie hoogvlakten. Ook beklimmen ze de Ras Dashen (4620m). We zien Geladabavianen, de Walia-ibex en Indigene vogels. De afro-alpiene vegetatie met hageniawoud, reuzenlobelia, jeneverbomen, kossobomen en reuzenheide is uniek.

Het tweede doel is het Bale-gebergte, een totaal anders gevormd landschap. Het is er groen, de vegetatie is weliswaar Afro-alpien, maar anders dan die van het Simien. Ook hier zien we wild. Na de bergen is het vogels kijken in de Rift Valley. Ethiopië is een waar vogelparadijs !

Gelukkig maar, want op veel andere terreinen is het paradijs in Ethiopië vaak ver te zoeken.

Datum: 7 februari 2018, 10:00 uur
Plaats: Oudelandsestraat 11, Tholen
Toegang: Gratis

Jeugddienst Oud-Vossemeer

Datum: zondag, 4 februari 2018

Locatie: Hervormde Kerk Oud- Vossemeer

De jeugddienst staat in teken van de “Toekomst!” Het thema is tot stand gekomen na een gesprek met de Cathegesanten, om over een thema voor de jeugddienst na te denken.

Een aantal onderwerpen kwamen regelmatig terug in het gesprek.
– Hoe gaat het er aan toe in de hemel?
– Hoe zal het zijn als de nieuwe hemel en de nieuwe aarde gekomen zijn?
– Wanneer komt de nieuwe hemel en de nieuwe aarde?

Voorganger Ds. H. van het Maalpad zal proberen vanuit de Bijbel dit brede thema te verduidelijken.
In deze jeugddienst wordt de muzikale medewerking verleend door Gospelkoor Polyhymnia o.l.v. Maarten v.d. Kooij
De collecte in de dienst is voor stichting “Red een Kind”, deze stichting geeft toekomst aan kinderen in armoede en verbindt hen met mensen in Nederland. Dat doen ze in verschillende landen in Azië en Afrika.

Iedereen is van harte welkom!

Om deze dienst bij te wonen mag je op 4 februari al om 18.00 uur in de Hervormde Kerk Oud- Vossemeer plaats nemen. De dienst begint om 18.30 uur

“De Zeeuwse” Auto Model Ruilbeurs

Datum: zaterdag, 3 februari 2018

Tijd: van 10.00 tot 15.30 uur.

Locatie: Congrescentrum ’’De Stenge”, Stengeplein 1 in Heinkenszand (bij Goes)

Op zaterdag 3 februari 2018 wordt “De Zeeuwse” Auto Model Ruilbeurs gehouden in Congrescentrum ’’De Stenge” aan het Stengeplein 1 in Heinkenszand (bij Goes)

Een veertigtal deelnemers zal voor ‘elk wat wils’ aan modelauto’s in hun collectie hebben. Denkt u daar bij eens aan gerenommeerde merken als Dinky-toy, Matchbox en vele andere, zoals landbouwminiaturen.

De schalen variëren van 1:160 tot 1:16. Ook zijn er folders te verkrijgen van te ruilen auto’s en van auto’s die te koop zijn. Op onze beurs kunt u beslist de door u gezochte onderdelen van modelauto’s eindelijk ‘op de kop tikken’ en dat alles voor bijzonder acceptabele prijzen.

De toegangsprijs van € 1,50 en die voor kinderen tot 10 jaar van € 0,50 vormen zeker geen beletsel om deze, zeker voor de modelauto liefhebber, interessante beurs te bezoeken!

De openingstijden zijn van 10.00 tot 15.30 uur.

Winterwandeling

Datum: zaterdag, 27 januari 2018

Tijd: Vanaf 8:30 uur

Locatie: De Vossenkuil in Sint-Maartensdijk

Ouderenmiddag in Poortvliet

Datum: woensdag, 24 januari 2018

Tijd: van 13.30 tot 16.30 uur

Locatie: Poortvliet

Op 24 januari 2018 organiseert het Activiteiten Comité Poortvliet de eerste activiteit in het nieuwe jaar.

Deze middag is voor de ouderen (50+) in Poortvliet en duurt van 13.30 – 16.30 uur.
Het programma is nu bekend, de bekende schrijver van het boek over Tholen – Kees Slager – zal een presentatie verzorgen. Na het optreden van Kees Slager zal de Stichting Streekdracht Tholen een presentatie verzorgen over de historie van de klederdrachten.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 13.30 uur: Inloop met koffie en thee
  • 14.00 uur: Opening
  • 14.05 uur: Presentatie Kees Slager
  • 15.15 uur: Presentatie Stichting Streekdracht Tholen
  • 16.30 uur: Afsluiting

De organisatie wil graag weten hoeveel gasten zij mogen verwelkomen, dus als u daartoe in staat bent dan kunt een mail sturen naar: ons dan een berichtje info@activiteitencomitepoortvliet

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen besluiten wordt later besloten of de middag wordt georganiseerd in de Poorthove of het Oude Raad-uus.

Het boek “THOLEN” en “WATERSNOOD”

Datum: woensdag, 24 januari 2018

Tijd: 19:30 uur

Locatie: Kunstkamer Holland Huis, Laban Deurlostraat 28 te Scherpenisse

De nationaal bekende Kees Slager heeft veel verhalen van gewone mensen opgetekend, bijvoorbeeld over de watersnood of over het leven van landarbeiders. In het boek ‘THOLEN’, 672 bladzijden dik en 5 kilo zwaar, dat afgelopen najaar is verschenen, wordt de geschiedenis beschreven van de eilanden Tholen en Sint Philipsland. De lezer maakt een tijdreis van vijfduizend jaar. Het boek begint ver voor de jaartelling en eindigt in het heden en laat de ontwikkeling zien in woord en beeld. In “THOLEN’ ook een hoofdstuk ‘De Erfvijand’, waarin de watersnood aan de orde komt en het enige verdronken dorp dat Tholen kent, Moggershil.

In 2010 verscheen een even dik boek, ‘Watersnood’, met ruim duizend foto’s. Het boek beschrijft niet alleen 1953, maar ook watersnoden in vervlogen eeuwen. Eerder al schreef Slager een standaardwerk over dit onderwerp, ‘De Ramp’ (1992), met veel uniek materiaal.

Kees Slager werd 78 jaar geleden in Scherpenisse geboren, maakte als 14-jarige de watersnoodramp mee. Na het Mollerlyceum werd hij journalist bij Het Vrije Volk in Amsterdam en kwam later in de milieuredactie. In 1973 werd hij radiojournalist bij de VPRO en maker van het zondagochtendprogramma OVT, waarin historische zaken aan de orde kwamen. Hij begon boeken te schrijven en in 1981 verscheen ‘Landarbeiders’. Vooral verslagen van ooggetuigen boeiden hem. Sinds 2004 woont Kees in het oude stoomgemaal aan de Schelphoek bij Poortvliet. Voorheen Eerste Kamerlid voor de SP zit Kees sinds kort in de gemeenteraad van Tholen en komt hij op voor nieuwe natuur en boerenland.

De Spreker tijdens deze avond is Kees slager
Toegangsprijs: Leden € 7,50, niet leden € 10,00 (inclusief koffie/thee in de pauze en na afloop een glaasje wijn/fris)

Gezamenlijke kerkdienst

Datum: zondag, 21 januari 2018

Tijd: 10.30 uur

Locatie: de Meulvliet in Tholen

Op 21 januari hopen vier kerken uit Tholen weer een gezamenlijke dienst houden in de week van gebed voor de eenheid van alle christenen. Het zijn de Immanuëlgemeente, de Ichthuskerk, de Rooms Katholieke parochie en de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Tholen die voor de 22e keer een gezamenlijke dienst houden.

Omdat de eigen kerkgebouwen te klein zijn om alle belangstellenden te ontvangen zal deze dienst gehouden worden in de Meulvliet in Tholen. Het thema voor deze dienst is: ‘Recht door zee’. Het thema is aangedragen door christenen uit de Cariben die zich door hun slavernijverleden herkennen in de uittocht van de Israëlieten uit Egypte. Er is medewerking van een projectkoor en de samenzang wordt begeleid door een koperensemble en een combo.

Voor de kinderen is er een eigen nevendienst, en er is kinderoppas voor kinderen van 0-4 jaar.
Deze dienst begint om 10.30 uur en iedere belangstellende is van harte welkom!

Feestcafé

Datum: zaterdag, 20 januari 2018

Tijd: Start om 19.30 Uur

Locatie: De Meulvliet in Tholen

Aanstaande zaterdag 20 januari geeft het Feestcafé weer een knallende party voor mensen met een beperking met als thema Après Ski.
Feestcafé zorgt dat iedereen veilig uit kan gaan en lekker kan genieten van een feestje. De locatie hiervoor is het sport- en gemeenschapscentrum Meulvliet te Tholen, Zoekweg 8, 4691 HT.

Het feest begint om 19.30 uur en duurt tot 23.00 uur. Onze DJ’s zorgen hierbij voor de gezellige Après Ski muziek. Je bent dan ook van harte welkom in je skipak of tiroleroutfit. Entree bedraagt 2,50 euro en muntjes zijn te koop voor drie stuks voor vijf euro.

Het volgende feestcafé heeft als thema zomertijd/pinkparty en wordt gehouden op 24 maart 2018