Agenda-archief

Optreden jonge Kamermuziek Ensemble Nederland

Datum: zaterdag, 21 april 2018

Tijd: Aanvang 20.15 uur

Locatie: Oude Stadhuis in Tholen

In het Oude Stadhuis in Tholen zal op zaterdag 21 april het jonge Kamermuziek Ensemble Nederland optreden.
In de serie Avondconcerten van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten (www.keldermansconcerten.nl) zal het ensemble spelen in de bijzondere bezetting klarinet, viool, cello en harp.

Initiatiefneemster tot de oprichting klarinettiste Marieke Vos:

“Dit ensemble is ontstaan uit nieuwsgierigheid naar de mogelijkheden van onze instrumenten in deze samenstelling. Door juist ‘het ongebruikelijke’ aan te gaan open je deuren en ontstaan er de mooiste dingen”. Een flexibel ensemble met een vaste kern.

K.E.N. speelt van duo tot kamerorkest, daarbij betrekken zij collega musici voor de grotere bezettingen.
Inmiddels is Kamermuziek Ensemble Nederland een veelgevraagd ensemble in binnen- en buitenland.
Daarnaast is Ab Nieuwdorp, presentator van ‘De Klassieken’ op radio 4, artistiek adviseur van het ensemble.

Uit de samenwerking met deze musici en Ab Nieuwdorp komen verschillende interessante producties voort, waarvan de muzikale novelle ‘Hartenpijn & Zielenvreugd’ een succesvolle première beleefde op het NPO Radio 4 Hart en Ziel Festival in Tivoli Vredenburg Utrecht. In de zomer van 2015 maakte het ensemble een tour door Frankrijk in samenwerking met componist Carlos Micháns. Kamermuziek Ensemble Nederland heeft als doelstelling om op een hoog niveau kamermuziek op een toegankelijke manier te brengen, een goede mix van bekend en minder bekend repertoire. Ook het creëren van nieuwe concepten en voorstellingen is een belangrijk aspect van hun identiteit. Ab Nieuwdorp verbindt de muziek met de musici en het publiek en laat daarbij ruimte over voor interactie.

In de zowel visueel als akoestisch fraaie hal van het 15e eeuwse Thoolse voormalig Stadhuis spelen klarinettiste Marieke Vos, violist Koen Stapert, cellist Douw Fonda en harpiste Annemieke IJzerman een gevarieerd programma waarbij gezien de bezetting logischerwijze het arrangement een belangrijke rol speelt. Er zullen composities klinken van o.a. Dmitri Shostakovich, Max Bruch, Antonin Dvořák en Maurice Ravel. Van laatstgenoemde speelt het ensemble delen uit de cyclus “Ma Mère l’Oye”. Besloten wordt met “Oblivion” van de Argentijnse tango componist Astor Piazzolla.

Aanvang 20.15 uur. Kaarten kunnen worden gereserveerd op info@keldermansconcerten.nl

Bustocht naar Bloesemtocht

Datum: zaterdag, 21 april 2018

Locatie: Haestinge in sint-Maartensdijk

Op zaterdag 21 april gaat WSV Oosterscheldestappers met de bus naar de Bloesemtocht in Geldermalsen.

Deze wandeltocht is voor vele ervaren wandelaars een hele bekende en mooie tocht. Men loopt langs en door de boomgaarden die in volle bloei staan.
Er zijn diverse routes met allerlei korte of lange afstanden.

De bus vertrekt om 6:30 uur vanaf Haestinge in sint-Maartensdijk en om 17:00 uur vanuit Geldermalsen.
De kosten voor leden en niet-leden bedraagt 12,50 euro.

Er zijn momenteel nog enkele plaatsen in de bus beschikbaar.

U kunt zich opgeven of inlichtingen vragen bij djoppe@zeelandnet.nl of telefonisch nummer 06-50408855.
Als U als wandelaar wilt genieten van de natuur moet U beslist aan deze wandeltocht mee doen.

Kennismakingsochtend CNS de Regenboog in Tholen

Datum: donderdag, 19 april 2018

Tijd: 9:00 uur t/m 11:00 uur

Locatie: Molenvlietsedijk 3 in Tholen

Schutse Markt

Datum: woensdag, 18 april 2018

Tijd: 13.00 uur tot 16.00 uur

Locatie: Schutse zorg Tholen te St-Annaland

Op Woensdag 18 april hoopt de activiteiten begeleiding, een Schutse markt te houden in de zaal van Schutse zorg Tholen te St-Annaland van 13.00 uur tot 16.00 uur.
Tijdens deze verkoping kunt u gezellig een bakje koffie /thee drinken met een plakje cake in de koffie hoek.

Tijdens deze markt worden onder andere zelf gemaakte kaarten, bloemen en planten aangeboden. Ook zijn er diverse soorten groente en fruit en is ook de knutsel vereniging aanwezig met hun creaties. Uiteraard mag ook het “wienkeltje” met diverse leuke acties, aanbiedingen en speelgoed niet ontbreken.

De personeelsvereniging van de Schutse verkoopt slaatjes en overheerlijke versgebakken oliebollen.
Ook is er een kleding verkoop.

De firma Jansen is er weer met ondergoed, panty’s, sokken enz.
De opbrengst zal gebruikt worden voor de verenigingen van de Schutse.

STOÏCIJNSE LEVENSKUNST

Datum: woensdag, 18 april 2018

Tijd: Aanvang 19:30 uur

Locatie: Oudelandsestraat 11 Tholen

Miriam van Reijen (Breda) is afgestudeerd in de sociale filosofie en ethiek, en in de cultuur- en godsdienstsociologie.

Miriam van Reijen was verbonden aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen en diverse beroepsopleidingen, aan de Avans Hogeschool te Breda en de Fontys Hogeschool te Tilburg en aan de Internationale School voor Wijsbegeerte. Daarnaast is zij werkzaam als docent bij HOVO. Zij promoveerde in 2010 op Spinoza. Als spreekster over filosofische onderwerpen is zij geliefd. Zij leidde diverse filosofische cafés. Ook organiseert zij Denkvakanties, filosofie en stevig wandelen, dat wil zeggen Stoïcijnse Levenskunst, evenveel geluk als wijsheid. Daarover gaat de lezing ! Miriam van Reijen schreef er een boek over, praktische filosofie. Stoïcijns wordt in de volksmond als synoniem gebruikt voor zowel onverschillig als voor berustend. Miriam van Reijen laat ons zien dat het tegendeel waar is.

Mensen lijden niet door de dingen die hun overkomen, maar door hun gedachten daarover. Irrationele gedachten veroorzaken negatieve emoties als irritatie, teleurstelling, angst, jaloezie en schuldgevoel. Dit soort emoties heeft geen enkele positieve functie, maar belemmert gevoelens van dankbaarheid en geluk. Wie van lijder (passief) tot leider (actief) wil worden, kan terecht bij de stoïcijnse levenskunst van onder meer Epictetus (55-135). Hij schreef: Geef mij de kracht om alles te accepteren wat ik toch niet kan veranderen en geef mij de moed om me in te zetten voor alles wat ik wel kan veranderen.

Aan de hand van veel alledaagse voorbeelden vertelt Miriam van Reijen – zelf enthousiast stoïcijn – hoe lastige en pijnlijke emoties ontstaan en hoe filosofie, dat wil zeggen zelfkennis en kritisch denken, ze kan laten verdwijnen. Stoïcijnse Levenskunst is het probate middel tegen stress.

Datum: 18 april 2018 aanvang 19:30 uur
Locatie: Oudelandsestraat 11 Tholen
Toegang: leden €7,50 niet leden € 10,00 inclusief koffie/thee en na afloop een glaasje wijn/fris

Jeugddienst Oud-Vossemeer

Datum: zondag, 15 april 2018

Tijd: Aanvang: 18.30 uur

Locatie: Hervormde Kerk Oud- Vossemeer

“Eindtijd of alle tijd?”

De jeugddienst staat in teken van “Eindtijd of alle tijd?” Het thema is aan gedragen door de
Voorganger Ds. G.J. van Beek en hij zal ons proberen vanuit de Bijbel dit brede thema te verduidelijken. Schriftlezing Mattheüs 24: 1 – 14
In deze jeugddienst wordt de muziekale medewerking verleend door Gospelkoor Clarity o.l.v. Heleen Bout

De collecte in de dienst is voor stichting “Athletes in Action” DOOR SPORT NEDERLAND BEREIKEN MET HET EVANGELIE . Dit doen ze ook elke zomer hier op het eiland tholen.” We zien dat samen sporten en vertellen over Jezus impact heeft op levens van jongeren en van sporters. Dat noemen wij evangelie!”

Om deze dienst bij te wonen , mag je al om 18.00 uur in de Hervormde Kerk Oud- Vossemeer plaats nemen. De dienst begint om 18.30 uur
Iedereen is van harte welkom!

Lentemarkt Zorgboerderij Buytengewoon

Datum: zaterdag, 14 april 2018

Tijd: 10:30 uur tot 16:00 uur

Locatie: Veerweg 9 in Tholen

Clubkampioenschap Turnvereniging Excelsior

Datum: zaterdag, 14 april 2018

Tijd: Aanvang 9:30 uur

Locatie: Gymzaal van Poortvliet, Burgemeet 19 Poortvliet

Op 14 april aanstaande, organiseert Turnvereniging Excelsior een clubkampioenschap waarbij de leden onderling laten zien, wat ze in het afgelopen jaar hebben geleerd.

De clubkampioenschappen beginnen om 9:30 uur en eindigt rond 13:00 uur. Daarnaast zullen de kleuters rond 12:00 uur ook laten zien wat ze kunnen en wordt er afgesloten met een demo van de springroep op de tumblingbaan en minitramp.

Graag nodigt Excelsior ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en belangstellenden uit om deze ochtend bij te wonen.
Geïnteresseerden zijn welkom deze ochtend vanaf 9 uur en in de pauze zal er zeker een mogelijkheid zijn voor koffie of thee.

Dit alles zal plaats vinden in de Gymzaal van Poortvliet met als adres Burgemeet 19 Poortvliet.

Koningsdag 2018 Scherpenisse

Datum: woensdag, 11 april 2018

Tijd: Vanaf 10:00 uur

Locatie: Scherpenisse

Het programma van Koningsdag Scherpenisse is dit jaar 2018 weer in een nieuw jasje gestoken, om er voor iedereen een feestelijke dag van te maken.

Het programma zal er als volgt uitzien:
10:00 uur – 11:00 uur: Vrij spelen op de attracties van de 6-kamp op de Pluimpot voor kids

11.45uur: AUBADE in de Sassegrave met een toespraak van Frank Hommel, muzikale ondersteuning van Euterpe en prachtige zang van Wilma Janmaat
12.15uur: leuke SPEURTOCHT (nieuw) voor jong en oud door Scherpenisse, start na aubade in de Sassegrave. De speurtocht laat iedereen ons dorp opnieuw ontdekken. Leuk voor bijvoorbeeld ouders met hun kinderen of vriendengroepjes. Ook volwassen dames en heren zullen hiervan genieten! Er moet altijd iemand bij zijn met een gsm met camera.

13.15uur: gratis heerlijke lunch voor deelnemers speurtocht op de Pluimpot.
13.30uur: PRIJSUITREIKING speurtocht op de Pluimpot (het veld bij de 6-kamp)
14.00uur: spectaculaire traditionele 6-KAMP op de Pluimpot (De Wei) Inschrijven hiervoor kan via Joan Dorst 06-13988615 (stuur een appje)”
19.00uur: inloop Koningsbingo met verkoop kaarten a €2.50

19.30uur: KONINGSBINGO in de Sassegrave met wederom heel veel prijzen van de Thoolse ondernemers. Natuurlijk zal er gratis koffie met wat lekkers worden aangeboden, een gratis bitterbal bij uw drankje en voor alle donateurs van de Oranje Vereniging Scherpenisse is er weer een gratis Bingokaart!! Inloop vanaf 19:00uur.

Levensbeschouwelijke verhalen tot leven brengen

Datum: woensdag, 11 april 2018

Tijd: Aanvang 10:00 uur

Locatie: Oudelandsestraat 11 in Tholen

Samenkomen rond verhalen, een mooie afsluiting van ons programma voor de ontmoetingsochtenden 2017-2018.

Op een speelse en creatieve manier komen verhalen uit heilige boeken, religieuze tradities, sprookjes, mythen en legenden tot leven.
Door in het verhaal te stappen worden we uitgedaagd op verkenning te gaan. Gebeurtenissen van toen krijgen betekenis voor nu. Je hoeft niet toneel te kunnen spelen! Je stapt een verhaal binnen en geeft er een creatieve invulling aan. Het gaat om liefde en plezier voor verhaal en spel.

Het spelen van oude verhalen is verrassend.

Het Bibliodrama zal worden begeleid door Lia van den Hemel-Jellema. Ze was tot haar pensionering jongerenpastor/jeugdwerkadviseur in de provincie Zeeland en volgde haar opleiding Begeleiding Bibliodrama aan het CVV te Antwerpen.

Datum: 11 april 2018 aanvang 10:00 uur
Locatie: Oudelandsestraat 11 Tholen
De toegang is gratis en de koffie staat klaar