Agenda-archief

Kennismaken met sport- en beweegactiviteiten in Stavenisse

Datum: woensdag, 22 september 2021

Tijd: Van 15.00 - 19.30 uur

Locatie: trapveldje aan de Pilootweg in Stavenisse

Agenda

Stavenisse in Beweging organiseert op woensdag 22 september 2021 van 15.00 tot 19.30 uur een startevent op het trapveldje aan de Pilootweg in Stavenisse. Tijdens dit event kan iedereen van jong tot oud kennismaken met verschillende sportverenigingen in Stavenisse. Met deze kennismaking wil Stavenisse in Beweging inwoners stimuleren te ontdekken wat er bij hen past en meer mee te doen met sport- en beweegactiviteiten in het dorp.

Sport- en beweegactiviteiten
Verenigingen in Stavenisse laten de inwoners tijdens deze dag zien welke sport- en beweegactiviteiten er te doen zijn. Ook staan vrijwilligers klaar om inwoners te informeren wat er al gebeurt op het gebied van het huidige en nieuw op te starten sport- en beweegaanbod in Stavenisse. Inschrijven voor het startevent is niet nodig.

Stavenisse in Beweging
Stavenisse in Beweging wordt gevormd door betrokken inwoners en mensen vanuit de volgende organisaties: S.C. Stavenisse, TONK Stavenisse, Hervormde gemeente Stavenisse, Zo op ‘t Stavertje – Peuteropvang, Fysioholland Tholen en Steenbergen, Obs De Schalm Stavenisse, Hulp en Zorg Stavenisse, MS- Sports & Nutrition, Gymvereniging Kwiek, IJsclub Eendracht Bindt, Recreatiepark Oud-Kempen, SportZeeland en gemeente Tholen.

Meer informatie
Bij vragen over Jij op Tholen of Stavenisse in Beweging kunt u contact opnemen via e-mail jijoptholen@tholen.nl of telefonisch via 140166.

Avondwandeling Sint-Maartensdijk

Datum: dinsdag, 14 september 2021

Tijd: 18.30 uur

Locatie: Haestinge Sint-Maartensdijk

Op dinsdagavond 14 september organiseert wandelsportvereniging Oosterscheldestappers een avondwandeling.

Ook de mensen van de andere dorpen van het eiland Tholen zijn van harte welkom om mee te wandelen in de mooie omgeving van Sint Maartensdijk. De routes die gelopen gaan worden gaan door de natuurgebieden van het dorp.

De afstanden die gelopen gaan worden zijn 5 of 10 kilometer. Er wordt gelopen in groepsverband onder het motto samen uit samen thuis.
Er zal met iedere wandelaar rekening gehouden worden wanneer het tempo aangepast moet worden gebeurt dat ook.

Het vertrek is om 18:30 uur van uit Haestinge aan de Sportlaan te Sint Maartensdijk.
Deze sportieve wandeling is bedoeld voor iedereen zowel voor leden als voor niet leden en aan deelnemen zijn geen kosten verbonden.

Na het wandelen is er in Haestinge nog gelegenheid om een kopje koffie te drinken en het maken van een gezellig praatje.

Wandelen van 13 t/m 16 september met de Thoolse Avond4daagse

Startdatum: maandag, 13 september 2021

Einddatum: donderdag, 16 september 2021

Tijd: Starttijd: 18.00

Locatie: Start op de Zoekweg

Agenda


Avond4daagse vanaf 2021 onder de vlag van Stichting Tholen Sterk.

Plezier, vertier, nautisch, educatie en lichtjes voor jong en oud waren eerder steekwoorden voor Stichting Tholen, daar komt nu sportiviteit en beweging bij onder het motto: Tholen sport samen Sterk.
Voor de eerste keer wordt de Avond4Daagse in Tholen georganiseerd door Tholen Sterk, hoewel het de 26e avond4daagse is. Voorheen was dit evenement in handen van de wandelsportclub uit Oud Vossemeer. Echter die stopte met de organisatie in 2019, waardoor deze werd opgepakt in eigen beheer door Thea Niemantsverdriet en Rianne Bolier. Toevalligerwijs ook 2 bestuursleden van Tholen Sterk. Waardoor 1+1 makkelijke uitkomst geeft.

Inschrijven
Inschrijven kan voor verschillende afstanden en bij de eigen sportvereniging of via het formulier op www.tholensterk..nl/avond4daagse, behalve basisschoolleerlingen. Zij kunnen zich inschrijven in de eerste schoolweek op hun school en niet via de website. De wandelaars kunnen zich inschrijven voor 3 routes, met de afstand 3, 5 of 10 kilometer. De kosten om mee te kunnen wandelen bedragen € 3,50 p.p. en een groep van minimaal 10 personen betaalt € 3,- per persoon. Contact betalen op de startdag kan ook, maar kost € 1,- per persoon extra, te weten € 4,50 en € 4,-. Voorinschrijving is dus voordeliger! Voor diegene die aan de start willen betalen vragen we vriendelijk gepast contant te voldoen. Pinnen is eventueel mogelijk.

Start tijden
Maandag, dinsdag en woensdag:
Tussen 18.15 en 18.45 uur voor de 3 en 5 km.
Tussen 18.00 en 18.30 uur voor de 10 km.

Donderdag:
19.15 uur voor de 3 km.
Tussen 18.45 en 19.00 uur voor de 5 km.
Tussen 17.45 en 18.00 uur voor de 10 km.

De start en finish is bij de Meulvliet aan de Zoekweg.

Wisselbekers te winnen voor deelnemers en (sport)groep!
Er zijn wisselbekers te winnen voor de leukste, meest herkenbare schooldeelnemers én de overige leukste origineelste herkenbare (sport) groep? De groep moet dan uit minimaal 10 personen bestaan. Durven jullie als vriendengroep, sportvereniging, buurtbewoners, collega’s van bedrijf of in een ander vorm van groep de uitdaging aan?

Slotavond
Op donderdag 16 september is de slotavond. De samenkomst is gepland op de Markt. Om 19.45 uur worden dan de winnaars van de wisselbekers bekend gemaakt. Daarna volgt de ‘intocht’ met muzikale medewerking van Koninklijke Muziekvereniging Concordia via de Molenvlietsestraat/Dijk naar de Meulvliet. Daar kan iedereen haar deelname verzilveren in een medaille.

Stichting Tholen Sterk vraagt iedereen zich aan de geldende corona regels te houden. Denk aan en respecteer elkaar en geef elkaar de ruimte.

Houd ook alvast zaterdagavond 30 oktober vrij in je agenda voor de lampionnenoptocht; op de dag dat Tholen 77 jaar vrijheid mag vieren.

Nazomertocht Oosterscheldestappers

Datum: zaterdag, 11 september 2021

Tijd: Starttijden vanaf 8.00 uur

Locatie: Sport en Gemeenschapscentrum de Haestinge

Agenda

Beste leden/wandelaars,

Zaterdag 11 september willen wij onze jaarlijkse Nazomertocht houden vanaf de Haestinge in Sint Maartensdijk.
De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang en wij hopen weer op een mooie wandeldag waarbij we jullie weer ontmoeten.

Met de corona maatregelen in acht te nemen zijn de starttijden aangepast en een maximaal aantal deelnemers vastgesteld om op de startlocatie drukte te vermijden.

Hieronder de starttijden en startgeld op de verschillende afstanden (eigen leden lopen gratis mee).

Startbureau is Sport en Gemeenschapscentrum de Haestinge aan Sportlaan 2d in Sint Maartensdijk.

Starttijden:
40 km 8.00-9.00 uur 4 euro
30 km 8.00-9.00 uur. 4 euro
20 km 8.30-10.00 uur 3 euro
15 km 9.00-12.00 uur. 2.50 euro
10 km 9.00-12.00 uur. 2.50 euro
5 km 9.00-14.00 uur. 2.50 euro

Voorinschrijven is verplicht ! MAXIMAAL AANTAL DEELNEMERS 250 VOL=VOL

Inschrijven kan via info@oosterscheldestappers.nl met de volgende gegevens:
Naam-adres-telefoonnummer -afstand.
Inschrijfgeld kan vooraf worden overgemaakt naar Oosterscheldestappers rekeningnummer NL85 RABO 0160 2947 11
terwijl er ook mogelijk is om bij het startbureau te pinnen.

oosterscheldestappers

“Let it go… !”

Datum: zaterdag, 11 september 2021

Tijd: 15.30 uuro

Locatie: Oude Stadhuis Tholen

Agenda

De Stichting Anthonie Keldermans Concerten is bijzonder verheugd, traditiegetrouw weer een reeks wekelijkse concerten op de zaterdagmiddagen te kunnen aanbieden, in het Oude Stadhuis van Tholen.

Kenmerk van de serie is variëteit in klassieke stijlen waarbij deels een accent wordt gelegd op authentieke instrumenten.

Toegang: vrije gift bij de uitgang.
Info: www.keldermansconcerten.nl
www.cultuurpleintholen.nl

Willy Nap, mezzo-sopraan
Peter Verhoogt, vleugel
“Let it go… !”

Vrienden van Siem loop

Datum: zaterdag, 11 september 2021

Tijd: Aanvang: 18:30 uur

Locatie: Bij de ijsbaan/schietbaan aan de Koelhuisdreef in Sint-Annaland

Agenda

Op zaterdag 11 september organiseert stichting Vrienden van Siem, in samenwerking met Gymvereniging Willen is Kunnen, de “Vrienden van Siem loop 2021”. Een wandeltocht voor jong en oud langs o.a. de prachtige Oosterschelde!

U heeft keuze uit een tocht van 5 of 10 kilometer.
De opbrengst van deze tocht gaat uiteraard naar de goede doelen van 2021, het Bravis ziekenhuis te Bergen op Zoom, te Roosendaal en het Familiehuis Daniel den Hoed.

De start is om 18:30 uur bij de ijsbaan/schietbaan aan de Koelhuisdreef in Sint-Annaland. Voor aanvang zal er een gezamenlijke warming up zijn, verzorgd door gymvereniging WIK. Bij terugkomst krijgt u een welverdiende medaille.
Het inschrijfgeld bedraagt voor volwassenen €7,50 en voor kinderen t/m 12 jaar €2,50.

Aanmelden kan via het mailadres van de stichting: info@vriendenvansiem.nl, een privébericht via Facebook of via Whatsapp op het nummer: 06-42251000.
De betaling vindt plaats door middel van een betaalverzoek, tenzij anders is gewenst.

Tuintjesmarkt Ontmoetingskerk Poortvliet

Datum: zaterdag, 11 september 2021

Tijd: Tussen 13 en 16 uur

Agenda

Zaterdag 11 september organiseert de Ontmoetingskerk Poortvliet van 13.00 tot 16.00 uur een tuintjesmarkt. Op verschillende adressen in het dorp worden er spullen te koop aangeboden. Hierbij kunt u denken aan speelgoed, boeken en huisraad. Ook groente en fruit, zelfgemaakte babbelaars en kaarsen behoren tot het aanbod. Tevens is er gedacht aan iets lekkers en kinderen kunnen geschminkt worden.
De opbrengst van de tuintjesmarkt is bestemd voor nieuwe stoelen in de kerkzaal.

Bij de Ontmoetingskerk, Zuidplantsoen 3, kunt u een plattegrond met alle adressen krijgen, zodat u op eigen gelegenheid de route kunt lopen of fietsen.

Open Monumentendag in Oude Stadhuis Tholen

Datum: zaterdag, 11 september 2021

Agenda

“Mijn monument is jouw monument”. Dat is op zaterdag 11 september van dit jaar het thema van de landelijke Open Monumentendag.

De Stichting Anthonie Keldermans Concerten wil eveneens passend bijdragen aan de verwezenlijking van dit positieve thema, in het fraaie 15e eeuwse Gotische Oude Stadhuis van Tholen.

Deze stichting, die zich heeft genoemd naar de architect van het voormalig stadhuis, zet de deuren wijd open om de bezoekers deelgenoot te maken van meerdere culturele belevingen.
Naast de kennismaking met de architectuur van het bouwwerk en de historie van Tholen, worden traditioneel de aanwezige monumentale muziekinstrumenten, en kopieën daarvan, vanaf 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur muziekhistorisch toegelicht en bespeeld door musicus Jan de Viet.

Het carillon van het Stadhuistorentje wordt tussen 12.00 uur en 13.00 uur bespeeld door beiaardier Gerard de Waardt.
Om 15.30 uur vindt het slotconcert plaats van de eveneens jaarlijkse reeks Stadhuisconcerten van genoemde stichting. Daarbij zal mezzo-sopraan Willy Nap in het programma “Let it go..!” Amerikaans repertoire ten gehore brengen, waaronder delen uit “My fair Lady” en “The Sound of Music”. Pianist Peter Verhoogt begeleidt haar hierbij op de historische Feurich-vleugel in de Vierschaar van het Oude Stadhuis.
Vereiste reservering Stadhuisconcert via jan.de.viet@gmail.com

Het reguliere concertseizoen van zes Avondconcerten 2021-2022 van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten start op 9 oktober.
De gerenommeerde gitaristen Izhar Elias en Fernando Cordes bespelen dan naast hedendaagse, eveneens historische vroeg-19e eeuwse gitaren, in muziek van o.a. Franz Schubert.
Info: www.keldermansconcerten.nl

8 september Mamacafé in Sint-Maartensdijk

Datum: woensdag, 8 september 2021

Tijd: 10.00-11.00 uur

Locatie: OBS de Rieburch

Agenda

Op woensdag 8 september 2021, van 10.00 tot 11.00 uur, organiseert ‘Jij op Tholen’ van de gemeente Tholen weer een Mamacafé op de OBS de Rieburch in Sint-Maartensdijk. Het Mamacafé is een laagdrempelige manier voor ouders/opvoeders om in contact te komen met andere moeders, vaders en opvoeders om ervaringen te delen en elkaar tips te geven. Kinderen zijn ook van harte welkom.

Vooraf aanmelden voor het Mamacafé is op dit moment nog verplicht. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Angela van Oudenaarde via telefoonnummer 06-34196194 of stuur een e-mail naar angela.vanoudenaarde@tholen.nl.

Over het Mamacafé
Op ouders kan veel afkomen, zeker wanneer zij voor het eerst een kindje krijgen of hebben gekregen. Zij kunnen vragen hebben of onzeker zijn over de opvoeding van hun kind(eren). Het Mamacafé richt zich op (aanstaande) ouders/opvoeders en hun kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar binnen de gemeente Tholen. Ook ouders/opvoeders van oudere kinderen, opa’s, oma’s, oppasouders en andere verzorgers zijn van harte welkom.

Meer informatie op https://jijoptholen.nl/mamacafe

“Portuguese Music”

Datum: zaterdag, 4 september 2021

Tijd: 15.30 uur

Locatie: Oude Stadhuis Tholen

Agenda

De Stichting Anthonie Keldermans Concerten is bijzonder verheugd, traditiegetrouw weer een reeks wekelijkse concerten op de zaterdagmiddagen te kunnen aanbieden, in het Oude Stadhuis van Tholen.

Kenmerk van de serie is variëteit in klassieke stijlen waarbij deels een accent wordt gelegd op authentieke instrumenten.

Toegang: vrije gift bij de uitgang.
Info: www.keldermansconcerten.nl
www.cultuurpleintholen.nl

Pedro Ribeiro Rodrigues, gitaar
“Portuguese Music”