Home Agenda-archief

Agenda-archief

U2-Tributeband ‘L.A. VATION’ opnieuw in Tholen

Datum: zaterdag, 18 december 2021
Locatie: Meulvliet, Tholen

De Amerikaanse U2-tributeband geeft zaterdag 18 december wederom een concert in de Meulvliet in Tholen. Geen enkele tributeband komt zo dichtbij de U2 sound van de Ierse band. Het concert wordt georganiseerd door Stichting No Limits Tholen. De vorige keer in 2018 was het snel uitverkocht, vandaar dat we ons publiek nu een tweede kans willen geven op een wervelend optreden van deze band.

Als support act is deze keer gekozen voor Temporary Madness, een tributeband van Golden Earring, ook als eerbetoon aan George Kooymans.

Kaartjes kosten € 20 en zijn alleen online verkrijgbaar via de ticketlink op onze facebook pagina https://www.facebook.com/nolimitstholen

De show start om 20.30 uuur, de zaal is open om 19.30 uur. We sluiten af met een afterparty tot 2.00 uur met onze vaste DJ Jhon, als de coronaregels dit toelaten.

Wandelen met de Oosterscheldestappers

Datum: dinsdag, 14 december 2021
Locatie: Dorpshuis de Stove in Stavenisse
Agenda

Op dinsdag 14 december is het weer wandelen met de Oosterscheldestappers.
Het vertrek is om 13:30 uur vanaf Dorpshuis De Stove in Stavenisse.

U kunt kiezen uit 2 afstanden namelijk 5 of 10 kilometer.
Het is bedoeld voor iedereen die graag wandelt en iets aan zijn/haar conditie wil doen.
Sfeer en gezelligheid staat voorop bij deze wandeling.

Na afloop is er nog gelegenheid om een kopje koffie te drinken en een gezellig praatje te maken.
Kom 14 december naar Dorpshuis De Stove in Stavenisse en ga lekker meewandelen.

Kerst met Quink in het oude Stadhuis van Tholen

Datum: vrijdag, 3 december 2021
Locatie: Oude Stadhuis Tholen
Agenda

UPDATE 29 NOVEMBER 2021

Wegens de nieuwe coronamaatregelen in dit concert tot nader order uitgesteld.

De sfeervolle hal van het 15e eeuwse Oude Stadhuis zal vrijdagavond 3 december muzikaal worden verrijkt met prachtige vocale muziek voor Advent en Kerstmis.

Het gerenommeerde Quink Vocaal Ensemble zal in vijfstemmige bezetting een contrastrijk beeld geven van dit repertoire, vnl. uit Renaissance en 20e eeuw.
De programmatitel “Ubi caritas et amor” duidt op de tekst van de Latijnse hymne van het motet van componist en organist Maurice Duruflé, en zijn de uitnodigende woorden waarmee het concert wordt geopend.
Quink zal in het programma ruime aandacht besteden aan “de Orpheus van Amsterdam”: Jan Pietersz. Sweelinck, de grootste Nederlandse componist die dit jaar 400 jaar geleden overleed. Van hem klinkt o.a. zijn Magnificat, de Lofzang van Maria.
Eveneens wordt het Magnificat van componist en Quink-tenor William Knight uitgevoerd: het zal de première zijn.

Het concert biedt een caleidoscoop aan bekende componisten, zoals Palestrina, Byrd, Poulenc, en minder bekende als Vulpius, Serocky, Regnart.
Daarmee wordt de avond eveneens een muzikale ontdekkingsreis naar Advent en Kerst, aangeboden door de Stichting Anthonie Keldermans Concerten.
Het in de hal aanwezige museale Middeleeuwse drieluik mag hierbij de reisgids zijn. (zie foto)

Quink heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld tot een uniek ensemble van internationale allure. De groep heeft een vaste kern van vier professionele zangers, maximaal uitgebreid tot acht zangers, afhankelijk van het repertoire en mag worden gerekend tot de beste a cappella ensembles ter wereld.

Het ruime repertoire omvat a cappella werken van de Middeleeuwen tot en met muziek van deze eeuw.
Meer dan 800 jaar muziekgeschiedenis!
De veelzijdige musici van het ensemble hebben zich tot doel gesteld de muziek uit de verschillende stijlperioden zo authentiek mogelijk uit te voeren. Voor het barok- en romantisch repertoire verbindt Quink zich met specialisten uit de betreffende stijlperiode. Zo werd een meerjarenproject rond de cantates van Bach en tijdgenoten gerealiseerd, uitgevoerd in enkelvoudige bezetting.

Aanvang: 20.15 uur
Entree: € 15
Info: www.keldermansconcerten.nl

Wandelen met de Oosterscheldestappers

Datum: dinsdag, 30 november 2021
Locatie: Haestinge in Sint Maartensdijk
Agenda

Op dinsdag 30 november is het weer wandelen met de Oosterscheldestappers.
Het vertrek is om 13:30 uur vanaf Haestinge.
U kunt kiezen uit 2 afstanden namelijk 5 of 10 kilometer.
Het is bedoeld voor iedereen die graag wandelt en iets aan zijn conditie wil doen.
Sfeer en gezelligheid staat voorop bij deze wandeling.
Na afloop is er nog gelegenheid om een kopje koffie te drinken en een gezellig praatje te maken.
Kom 30 november naar Haestinge in Sint Maartensdijk en ga lekker meewandelen.

Sint Nicolaas komt naar Poortvliet

Datum: zaterdag, 27 november 2021
Locatie: Gymzaal aan de Burgemeet
Agenda

Op zaterdag 27 november zullen de Sint en zijn Pieten een bezoek brengen aan Poortvliet.
Het Activiteiten Comité Poortvliet verwacht de Sint en zijn gevolg om 14.00 uur op de Burgemeet en dan gaat hij onder muzikale begeleiding zijn tocht door het dorp maken.

Onderweg bekijkt hij natuurlijk zijn dependance – het Pietenhuis aan de Zuidstraat – om uiteindelijk weer te terug te komen bij de Gymzaal.
Gezien de huidige corona-maatregelen zal er dit jaar geen afsluitende bijeenkomst plaatsvinden in ‘t Oude Raeduus, maar we maken het voor de kleintjes wel mogelijk om op een veilige manier met de Sint op de foto te gaan.

Vogels in de Wellevaete

Startdatum: vrijdag, 26 november 2021
Einddatum: zaterdag, 27 november 2021
Locatie: Wellevaete Sint-Annaland

Op vrijdag 26 november en zaterdag 27 november 2021 houdt vogelvereniging Vogelvreugd haar jaarlijkse (bijzondere) tentoonstelling in de Wellevaete te Sint-Annaland.
Bijna 600 vogels worden tentoongesteld variërend van kanarie tot en met papagaai.

Iedereen is van harte welkom, toegang is gratis. Het tonen van een coronatoegangsbewijs is echter verplicht bij binnenkomst. Hiernaast dient u zich te houden aan de algemene RIVM richtlijnen in het kader van Corona.
Openingstijden tentoonstelling:

  • vrijdag 26 november 2021 van 14.00 tot 18.00 uur
  • zaterdag 27 november 2021 van 10.00 tot 16.00 uur

Stadhuisconcert Tholen met Chimaera Trio

Datum: zaterdag, 13 november 2021
Locatie: Oude Stadhuis Tholen
Agenda

“Mit innigem Ausdruck” luidt de titel van het programma dat zaterdagavond 13 november wordt uitgevoerd door het jonge Chimaera Trio in het Oude Stadhuis van Tholen.

In het tweede Avondconcert van dit seizoen dat de Stichting Anthonie Keldermans Concerten organiseert, wordt vnl. Duitse kamermuziek gespeeld van o.a. Robert Schumann, Felix Mendelssohn-Bartholdy en Johannes Brahms. Daarbij zal in de sfeervolle Vierschaar eveneens de uit 1908 daterende kleurrijke Feurich-vleugel worden benut.

Het Chimaera Trio, dat wordt gevormd door klarinettiste Annemiek de Bruin, celliste Irene Kok, en pianist Laurens de Man, werd opgericht in 2012. Het trio profileert zich als ambassadeur van de interessante en ongebruikelijke combinatie van een blazer (klarinet), een strijker (cello) en een toetseninstrument (piano). De samensmelting van de klanken van deze drie totaal verschillende instrumenten zorgt voor een bijzonder kleurenpalet, waarmee het trio zich weet te onderscheiden.
Door zich in beroemde klarinettrio’s (bijvoorbeeld Brahms, Beethoven) en onbekende originele werken te verdiepen, alsook zelf muziek te arrangeren, verbreedt dit trio het repertoire en daarmee de mogelijkheden van deze bezetting.
Al snel na de oprichting was het Chimaera Trio te horen tijdens o.a. het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht en won het prijzen bij het Tristan Keuris Kamermuziekconcours en het Storioni Concours. Dit succes legde de basis voor een langdurige samenwerking; sindsdien heeft het Chimaera Trio in zalen gespeeld als het Amsterdamse Concertgebouw en Muziekgebouw Eindhoven, en was het te horen bij verschillende festivals.
In 2019 was het trio onderdeel van het talenttraject “AVROTROS Klassiek presenteert!”, hetgeen resulteerde in een cd-opname en meerdere media-optredens.
Eerdere opnamen werden meermaals uitgezonden op Radio 4 en NTR Podium.

Aanvang 20.15 uur

Entree € 15,00

Info www.keldermansconcerten.nl

Kaartverkoop Women In Rock Festival 2021 gestart!

Datum: zaterdag, 13 november 2021
Locatie: Meulvliet in Tholen
Agenda

Op zaterdag 13 november 2021 zal, na 1 jaar Corona-pauze, het unieke “Women In Rock Festival” plaats vinden; het festival wat de nadruk legt op zangeressen en vrouwelijke muzikanten; Girl-power! Als locatie is weer de feestzaal van Sporthal Meulvliet te Tholen gekozen. Het festival opent om 17:00 uur.

Deze editie wordt een gevarieerd avondprogramma met vijf bands. Maar niet van mindere kwaliteit, sterker nog; deze editie brengt alleen maar kwalitatief hoogstaande bands op de planken. In tegenstelling tot vroegere jaren hebben we geprobeerd om dit jaar iets breder te programmeren in muzieksoort. Zo richt de organisatie zich op een wat breder publiek. De vastgelegde bands komen allen uit Nederland.

De volgende bands zijn gecontracteerd voor het Women In Rock Festival 2021

  • Manora (Symfonische metal)
  • Reply To All (Rock covers)
  • Cabbage Men (Metal covers)
  • Mindblow (Bluesrock)
  • The Plan (Rock & Blues)

Vanwege het Corona reglement gaan we er van uit dat we vanaf 25 september met een deurbeleid werken en dat we om middernacht het festival moeten laten eindigen. Mochten er echter versoepelingen komen na de persconferentie van 1 november, dan passen wij ons daar weer op aan.

De voorverkoop voor het “Women In Rock” Festival is gestart per 1 september. De kaarten kosten €9,50 online en €10,00 aan de deur. Meer info kun je online vinden op www.womeninrock.nl

Najaarsconcert Euterpe

Datum: zaterdag, 6 november 2021
Locatie: Haestinge Sint-Maartensdijk
Agenda

Zaterdagavond 6 november geeft muziekvereniging Euterpe na een lange tijd weer een concert in de Haestinge. Er worden verschillende muziekstukken ten gehore gebracht.

De leden van de samenspelgroep en de fanfare zijn blij dat ze weer van zich mogen laten horen na een lange periode van stilte vanwege corona. De samenspelgroep staat deze avond onder leiding van Annet Bentschap Knook. Zij laten bekende werken horen zoals The Wellerman, Yellow Submarine en Sofia. Het fanfareorkest, onder leiding van Harrie Bosch, speelt onder andere Lady Stewart’s Air, Volare en de mars Arnhem.

Het najaarsconcert van muziekvereniging Euterpe vindt plaats op zaterdagavond 6 november in de Haestinge in Sint-Maartensdijk. Aanvang is 19.30 uur. De zaal is open om 19.15 uur. Toegang 5 euro, kinderen tot 12 jaar mogen het concert gratis bijwonen. Bij binnenkomst wordt de QR-code van de CoronaCheck-app gecontroleerd. Zorg dus voor volledige vaccinatie of een PCR-test.

Lampionnen- en lichtjesoptocht op 30 oktober 2021

Datum: zaterdag, 30 oktober 2021
Agenda

Dit jaar staat de lampionnenoptocht in het teken van 77 jaar vrijheid. Want op 30 oktober viert Tholen dat ze 77 jaar geleden is bevrijd. Het wordt een indrukwekkende optocht waarin de kleuren rood, wit en blauw centraal zullen staan. In het teken van de bevrijding zullen wat bijzondere elementen worden toegevoegd aan de tocht.

Soort lichtjes en lampionnen: Alle vormen van lichtjes welkom.

Start en tijdsduur: De optocht start om 19.00 uur en zal circa 45 minuten duren.

Route: Zoekweg, Molevlietsedijk, Machteld van Gelrestraat, Prins Clauslaan, Ten Ankerweg, Bastion, Wal, Kaaij, Bosstraat, Paulinastraat, Markt, Molenvlietsestraat, Molenvlietsedijk om weer te eindigen op de Zoekweg.

Lopen met een LED-stick:
Bestel deze van tevoren via school. We adviseren we deze tussen 18.15 en 18.45 uur op te halen bij het ophaalpunt te herkennen aan de Tholen Sterk vlag. Enkel contant betalen voor €1,- per stuk (LET OP: op = op, van tevoren bestellen wordt geadviseerd).
De lampionnen worden via de scholen in Tholen verstrekt. Daarin zit één lampion, één lampionstokje en twee batterijen. De pakketjes worden in de week voor de herfstvakantie afgeleverd bij de scholen.
Meedoen is GRATIS! Dus heb je een eigen lampion voorzien van alleen elektrische verlichting ? Sluit gewoon aan! Iedereen uit de gemeente Tholen is welkom! We gaan voor 1000 deelnemers!

De optocht wordt, net als vorig jaar, muzikaal begeleid door diverse muziekverenigingen uit onze gemeente.
Stichting Tholen Sterk vraagt om geduld en respect tijdens dit bijzondere evenement. We hebben samen de verantwoordelijkheid voor welzijn en veiligheid van de deelnemers én de andere weggebruikers. Luister ALTIJD naar instructies van de verkeersregelaars. Aan de overige weggebruikers vragen we geduld: door de lange stoet zullen de wegen wat langer geblokkeerd zijn.
De volwassenen nemen de eigen verantwoordelijkheid bij deelname aan de optocht. Stichting Tholen Sterk zorgt voor EHBO’ers en verkeersregelaars.