Agenda-archief

Kerstconcert Concordia

Datum: zaterdag, 15 december 2018

Tijd: Aanvang: 19:30 uur

Locatie: Dorpshuis De Wimpel

Op zaterdag 15 december vormt dorpshuis De Wimpel in Sint Philipsland het decor voor het Kerstconcert van muziekvereniging Concordia.

Tijdens het concert worden bekende en minder bekende Kerstnummers ten gehore gebracht door de slagwerkgroep en de fanfare. De slagwerkgroep is door middel van de nieuwe stijl, waarin melodische instrumenten als xylofoon, marimba en het klokkenspel gebruikt worden, in staat om u helemaal in de Kerstsfeer te brengen. Zij worden ondersteund door het leerlingenorkest.

Voor de pauze is het ook nog de beurt aan de leerlingen van OBS de Luyster, die sinds dit jaar (door donatie van sponsoren van Concordia) muziekles volgen op school. Uiteraard mag ook de fanfare tijdens het concert niet ontbreken, zij zijn na de pauze aan de beurt.

Het concert begint om 19:30 uur en de toegang is gratis, wel is er na het concert bij de uitgang een collecte voor de onkosten. Deuren open om 19.00 uur. Dus wilt u alvast in Kerstsfeer komen dan mag u dit concert niet missen!

Kerstconcert

Datum: zaterdag, 15 december 2018

Tijd: Aanvang: 20.00u

Locatie: St. Martinuskerk, Dorpsstraat 20 in Halsteren

Op zaterdag 15 december organiseert a-capellakoor Voices In Harmony , al weer voor het vierde jaar op rij, een muzikale kerstavond in De St. Martinuskerk, Dorpsstraat 20 in Halsteren.

Het is weer gelukt om deze avond te vullen met een mooi en gevarieerd aanbod van allerlei songs en melodieën in de kerstsfeer en worden zowel vocaal als instrumentaal ten gehore gebracht. Te beluisteren zullen zijn o.a. I’ll be home for Christmas, Santa’s Party, Go like Elijah, Something inside so strong en vele andere bekende en misschien minder bekende liedjes, niet alleen in de traditionele uitvoering maar ook als unieke versie van het origineel.

De gastoptredens zijn van Gospelkoor Real Power en het Violiste duo Katelijn en Eline Vooijs.
Aanvang: 20.00u. De toegang is gratis.

Wintermarkt Tholen

Datum: vrijdag, 14 december 2018

Tijd: Van 16:00 uur tot 20:00 uur

Locatie: Markt in Tholen

Kerst sing-in

Datum: vrijdag, 14 december 2018

Tijd: Aanvang: 20:00 uur

Locatie: Gasthuiskapel in Tholen

Kerstviering

Datum: woensdag, 12 december 2018

Tijd: Aanvang is om 19.00 uur

Locatie: de Wingerd in Tholen

Op woensdag 12 december hoopt de catechesegroep van Sien haar kerstviering te houden.

Zij nodigen iedereen van harte uit om dit samen met hen te vieren. Het is voor de catechisanten en de leiding heel bemoedigend en fijn als er veel belangstellenden zijn.
U mag deze mooie kerstviering niet missen.

Kom daarom op 12 december naar verenigingsgebouw de Wingerd in Tholen!
Aanvang is om 19.00 uur. Inloop vanaf 18.30 uur.

Basisworkshop 3D printen

Datum: dinsdag, 11 december 2018

Tijd: Van 20.00-22.00

Locatie: de Bibliotheek Sint Annaland

In deze basisworkshop 3D printen leer je ontwerpen en printen met de 3D printer van Bibliotheek Oosterschelde. De workshop wordt gegeven in de Bibliotheek Sint Annaland, Schoolstraat 34, van 20.00-22.00 uur op dinsdag 11 december.

Je leert ontwerpen met het programma Sketchup. De fijne kneepjes, weetjes en handige trucjes komen natuurlijk ook aan bod. Het eigen ontwerp wordt tot een product geprint op onze Ultimaker 3D printer.

Aanmelden
Bibliotheekleden krijgen € 2,50 korting op deze cursus en betalen dan € 10,– i.p.v. € 12,50 inclusief consumptie en materiaalkosten.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via het aanmeldformulier op onze website www.bibliotheekoosterschelde.nl . Voor vragen, neem contact op met: digitaal@bibliotheekoosterschelde.nl of bel naar 0113-562 626.

Meer info: www.bibliotheekoosterschelde.nl

Winterconcert

Datum: zondag, 9 december 2018

Tijd: Aanvang van het concert is 14.30 uur

Locatie: H. Antonius van Paduakerk, Kerk straat 53 in Lepelstraat

De koren Windkracht Vier uit Bergen op Zoom en Kir Royal uit Sint-Annaland organiseren samen met medewerking van Koperensemble AVANCEMENT en kinderkoor Het CASEMBROOTKOOR een bijzonder Winterconcert. Het concert vindt plaats op zondag 9 december in de H. Antonius van Paduakerk, Kerk straat 53 in Lepelstraat.
Aanvang van het concert is 14.30 uur, entree vanaf 14.00 uur.

Het ruim twee uur durende Winterconcert staat dit jaar bol van uitersten: klassiek, modern en instrumentaal gaan heel goed samen. Kwaliteit en sfeer maken onze samenwerking uniek en dat brengen we graag over. U kunt zich laten meevoeren door de drie koren, maar ook intens genieten van hun solisten en de uitvoering van het koperensemble.
Kir Royal met vaste begeleiding door pianiste Imelda Hack- Brugmans en Avancement staan onder leiding van dirigent Pierre van Broekhoven. Windkracht Vier staat onder leiding van dirigent Pieter Jan van den Berg en het Casembrootkoor wordt begeleid door Carla Westdorp en Julie Diemel.

Kaarten à €10,- zijn te reserveren via info@kir-royal.nl en ppmnuijten@outlook.com of verkrijgbaar bij Boek- en Kantoorvakhandel Heijboer aan de Ring 66, te Sint Annaland, in de Wereldwinkel aan deKremerstraat 25 in Bergen op Zoom en bij Wotserieke aan de Kerkstraat 23 te Lepelstraat
De kaarten zij ook verkrijgbaar bij de ingang van de kerk voor aanvang van het concert.

Kommetje snerttocht

Datum: zaterdag, 8 december 2018

Tijd: Vanaf 9:00 uur tot 17:00 uur

Locatie: sint-Maartensdijk

Op zaterdag 8 december organiseert wandelsportvereniging Oosterscheldestappers met medewerking van Hotel Kom, slagerij Peter op den Brouw en restaurant SMAEK voor de 8e keer het kommetje snerttocht in Sint-Maartensdijk.

Om weer eens lekker te bewegen, wat erg belangrijk is voor de gezondheid, wordt deze wandeltocht gehouden.
Het bestuur van de wandelclub hoopt net zoals vorig jaar op vele enthousiaste deelnemers

Er zijn 4 afstanden waaruit gekozen kan worden namelijk 5-7,5-15 of 25 kilometer. De start en finish locatie is Hotel Kom op de Markt in Sint Maartensdijk.
De routes laten de mooiste plekjes zien in en rondom Sint Maartensdijk. De 15 en 25 kilometer is meer bedoeld voor de geoefende wandelaar en de 5 en 7,5 kilometer is meer geschikt voor de jeugdige of de recreatieve wandelaar. De diverse afstanden die gelopen worden zijn met blauwe pijlen aangegeven en bij de start krijgt U ook nog een routebeschrijving. Gewandeld wordt er over grotendeels verharde wegen maar ook langs de natuurgebieden in de Pluimpot.

Er kan gestart worden vanaf 9:00 uur en de sluitingstijd is 17:00 uur. Halverwege is er een rust en controlepost ingericht bij restaurant SMAEK aan de Gorishoeksedijk.
Hier wordt U warme chocomel aangeboden door de eigenaar en kunt U verder nog een drankje of hapje kopen.

Het inschrijfgeld is 2,50 euro per persoon en bij terugkomst in Hotel Kom staat er voor iedere wandelaar een kop heerlijke snert klaar van de plaatselijke slager.
Als U huiswaarts gaat kunt U nog een beker snert kopen dan kunt U thuis nog eens genieten. Na het wandelen kunt U nog gezellig samen zijn en napraten over het verloop van deze snerttocht.

De oosterscheldestappers heet U van harte welkom op zaterdag 8 december in Hotel Kom bij de start locatie.

Leven en werk van Toon Hermans (1916-2000)

Datum: woensdag, 5 december 2018

Tijd: Aanvang: 10.00 uur

Locatie: Oudelandsestraat 11, Tholen

Toon Hermans was behalve een succesvol theaterman ook een begenadigd schilder en schrijver. Met zijn gedichtenbundels, verhalen en boekjes met meditaties en gebeden heeft hij talloze mensen weten te raken en te inspireren. Zo staan er bijvoorbeeld nog heel vaak teksten van hem boven de overlijdensadvertenties.

Er wordt stilgestaan bij zijn leven en er wordt geluisterd en gekijken naar een selectie uit zijn omvangrijke werk en zijn optreden als cabaretier.
Gezien de datum van 5 december mag zijn conference over ´Nieklaas`, hoe vroeger bij hem thuis het feest van de goedheiligman werd gevierd, niet ontbreken.

Dick Peters (72) was van 1991 tot en met 2008 de eerste eigen parttime voorgangervanger van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Tholen. Hij combineerde het voorgangerschap met zijn werk in het bedrijfsleven op het terrein van de human resources. Hij werkte ook voor de remonstrantse gemeente Alphen aan den Rijn en is momenteel nog voorganger bij de samenwerkende Verenigingen van Vrijzinnige Protestanten in Honselersdijk en Maasdijk.

Hij publiceert geregeld over lokale en regionale (kerk) geschiedenis en houdt lezingen over leven en werk van mensen die van betekenis zijn geweest op het terrein van geloof en samenleving.

Datum: Woensdag 5 december 2018, 10.00 uur.
Plaats: Oudelandsestraat 11, Tholen
Toegang: Vrije gift

Informatie- en startbijeenkomst literaire leesclub in de bibliotheek Sint Annaland

Datum: maandag, 26 november 2018

Locatie: Bibliotheek van Sint Annaland

Op maandagavond 26 november is er in de bibliotheek van Sint Annaland een informatie- en startbijeenkomst voor een literaire leesclub van Senia. De leesclubs zijn bedoeld voor mensen die graag lezen en graag met andere geïnteresseerden in gesprek willen gaan over de boeken die zij gelezen hebben.

De leesclub brengt mensen met dezelfde culturele interesse bij elkaar. Of dat nu interesse in Nederlandse en vertaalde literatuur is, in geschiedenis, filosofie of kunst. Voor al deze interesses bieden ze aparte leesclubs. De leesclubs lezen en bespreken boeken uit een voor hun programma samengestelde boekenlijst. De discussie over de boeken gebeurt aan de hand van ‘leeswijzers’ met samenvattingen, recensies en discussievragen, waarmee de boekbesprekingenmeer structuur en diepgang krijgen. Meer informatie over de werkwijze en programma’s is te vinden op de website www.senia.nl

De informatie- en startbijeenkomst voor de literaire leesclub wordt georganiseerd in samenwerking met Bibliotheek Oosterschelde in Sint Annaland. Belangstellenden zijn welkom op maandagavond 26 november om 19:00uur in de bibliotheek, Schoolstraat 34 Sint Annaland. De bijeenkomst is gratis en vrijblijvend. Na een informatief gedeelte worden er praktische afspraken gemaakt met mensen die aan de literaire leesclub willen deelnemen.

Aanmelden mag, hoeft niet, bij André Schoonderbeek via e-mail andre.schoonderbeek@senia.nl.