Agenda-archief

Florian Verweij in concert

Datum: zaterdag, 13 maart 2021

Tijd: Aanvang 20.15 uur

Locatie: Oude Stadhuis, Tholen

Agenda

LETOP: als gevolg van de corona-omstandigheden gaat dit concert NIET door.

Op 13 maart 2021 zal de zeer talentvolle jonge pianist Florian Verweij in het Oude Stadhuis optreden. Hij zal de Feurich-vleugel uit 1908, die permanent in de Vierschaar staat opgesteld, bespelen met repertoire uit de Romantiek. Florian Verweij, die Thoolse roots heeft, studeerde bij Jan Wijn en behaalde dit jaar zijn Bachelor met de beoordeling van de jury met een 10. Hij zal, eveneens aan het Amsterdams Conservatorium, verder studeren bij Naum Grubert.

Hij gaf o.a. concerten in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Canada en de Verenigde Staten van Amerika.

Photo: Marco Borggreve

De vereiste kaartreservering à €15 kan worden aangevraagd via het e-mailadres op www.keldermansconcerten.nl

Aanvang 20.15 uur.

Concertlocatie: Oude Stadhuis, Hoogstraat 12, 4691CB Tholen

Bach en zonen

Datum: zaterdag, 6 februari 2021

Tijd: Aanvang 20.15 uur

Locatie: Oude Stadhuis, Tholen

Agenda

LETOP: als gevolg van de corona-omstandigheden gaat dit concert NIET door.

Het Avondconcert van 6 februari staat in het teken van Johann Sebastian Bach en zijn zonen.

Raymond Honing en Ursula Dütschler spelen op flauto traverso en clavecimbel, naast bijvoorbeeld de meesterlijke sonate BWV 1030 (met het langste kamermuziekdeel ooit door Bach geschreven) bijvoorbeeld ook de sonate in C BWV 1033, eeuwenlang toegeschreven aan vader Bach, maar tegenwoordig wordt de authenticiteit ervan betwist. Er zijn zelfs musicologen die vermoeden dat het een soort gezamenlijk componeerproject van vader en zoon (in dit geval Carl Philip Emmanuel) zou kunnen zijn geweest.

Kortom, het concert wordt een spannende zoektocht…

De vereiste kaartreservering à €15 kan worden aangevraagd via het e-mailadres op www.keldermansconcerten.nl

Aanvang 20.15 uur.

Concertlocatie: Oude Stadhuis, Hoogstraat 12, 4691CB Tholen

WEEK VAN GEBED IN CORONA STIJL

Start datum: maandag, 18 januari 2021

Eind datum: vrijdag, 22 januari 2021

Tijd: Van 19.00 tot 19.45 uur

Locatie: On-line

Agenda

In de week van 18 t/m 23 januari vindt de jaarlijkse landelijke “Week van gebed” plaats. Sinds enkele jaren ook op Tholen georganiseerd door leden van drie verschillende kerkelijke gemeenten.

Helaas hebben we moeten besluiten dat we deze week – vanwege de beperkende corona maatregelen – dit jaar niet ten uitvoer kunnen brengen. Om die reden hebben we gezocht naar een alternatief, want juist in deze moeilijke tijd is gezamenlijk gebed extra dringend nodig. Daarom verzorgen we op maandag 18, woensdag 20 en vrijdag 22 januari een livestream uitzending, resp. vanuit “Het Visnet” (Ichthuskerk), “De Oesterschelp” (Christengemeente) en “De Wingerd” (Ned. Hervormde gemeente.)

We verzorgen een programma met een korte overdenking, gebed en muzikale omlijsting. Deze uitzendingen beginnen om 19.00 uur en zullen rond 19.45 uur afgelopen zijn.

We roepen iedereen op om met ons mee te bidden. U kunt inloggen via de volgende link: https://www.weekvangebed.nl/gebedslocaties. Als u dan op de kaart Tholen klikt, vind u daar de link om de bijeenkomst van die avond mee te maken.

Het zal duidelijk zijn dat we ook tijdens de opnamen volledig te werk gaan volgens de richtlijnen van het RIVM, maar laat u niet weerhouden om juist in deze tijd uw stem in den hoge te doen horen en bid met ons mee.

Rijbewijskeuringen CBR in Sint Maartensdijk

Datum: vrijdag, 15 januari 2021

Locatie: Maartenshof

Agenda

Een medische keuring voor het verlengen van uw rijbewijs is nodig wanneer u 75 jaar of ouder bent of wanneer u een zgn. groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer u om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR.

Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen vrijdag 15 januari 2021 bij Maartenshof medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs.

Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 50,00.
Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief € 70,00.

De Procedure
Houd zelf ook de einddatum van uw rijbewijs in de gaten.
Begin 5 maanden voor deze datum met het verlengen van uw rijbewijs, indien u ook medisch gekeurd moet worden.
De eerste stap is dat u een Gezondheidsverklaring koopt. Dat kan via inloggen op mijncbr.nl, via DigiD met SMS- of App-verificatie. Een papieren Gezondheidsverklaring kunt u kopen bij de meeste gemeenten of via RegelZorg.
Deze vragenlijst over uw eigen gezondheid moet u eerst zelf invullen en opsturen naar het CBR. Als antwoord krijgt u van het CBR het Verslag (soms meer dan één), die de keuringsarts moet invullen. Op dat moment kunt u pas een afspraak maken voor de keuring.
De artsen waar Regelzorg mee samenwerkt, zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren digitaal voor u in en versturen deze direct naar het CBR. Meer informatie over de procedure leest u op de website van Regelzorg.

Afspraak maken
Dat kan gemakkelijk zelf via www.regelzorg.nl of door tijdens kantooruren te bellen naar het landelijke afsprakenbureau 088 23 23 300.

Coulanceregeling 75 plus
Senioren mogen onder bepaalde voorwaarden met een verlopen rijbewijs een jaar blijven rijden echter alleen in Nederland.
De doorlooptijden van het CBR zijn echter een stuk verbeterd.
De gezondheidsverklaring koopt u 4 of 5 maanden voor de einddatum van uw rijbewijs.

Spelletjesdagen voor de jeugd van 6 t/m 12 jaar

Start datum: dinsdag, 29 december 2020

Eind datum: woensdag, 30 december 2020

Tijd: Van 10.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 16.00 uur

Locatie: Diverse locaties

Agenda

De buurtsportcoaches en de jongerenwerkers van Jij op Tholen willen er een leuke kerstvakantie van maken en gaan daarom spelletjesdagen organiseren voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Vanwege de coronamaatregelen zal het dit jaar iets anders gaan dan voorgaande jaren.

Twee activiteiten
De spelletjesdagen bestaan dit jaar uit twee verschillende activiteiten. Tijdens het twee uur durend programma gaan de buurtsportcoaches en jongerenwerkers en de kinderen creatief aan de slag met knutselen en kleuren. Het thema ‘winter’ staat hierbij centraal. Na het knutselen worden er sportieve, ‘levende’ bordspellen gespeeld, bijvoorbeeld levend Mastermind. Voor ieder wat wils, dus! Inschrijven voor de speldagen is verplicht. Ga hiervoor naar www.jijoptholen.nl.

Coronamaatregelen
Vanwege de coronamaatregelen, kunnen er dit jaar helaas geen (groot)ouders of andere volwassenen meekomen. Jij op Tholen hoopt op begrip hiervoor en hoopt zo toch leuke dagen te organiseren voor de kinderen.

Planning

  • Oud-Vossemeer 

Datum: 29 December van 10:00 tot 12:00 uur

Waar: Dorpshuis De Vossenkuil

  • Sint-Maartensdijk

Datum: 29 december van 14:00 tot 16:00 uur

Waar: Sport- en Gemeenschapscentrum Haestinge

  • Stavenisse

Datum: 30 december van 10:00 tot 12:00 uur

Waar: Dorpshuis De Stove

  • Sint Philipsland

Datum: 30 december van 14:00 tot 16:00 uur

Waar: Dorpshuis De Wimpel

Kerstavond in Sint-Annaland (uitzending via YouTube)

Datum: donderdag, 24 december 2020

Tijd: Vanaf 20.00 uur

Agenda

Op kerstavond (24 december) wordt er om 20.00u een kerstdienst uitgezonden via het YouTube-kanaal van de Hervormde Gemeente Sint-Annaland. De dienst zal ook te beluisteren zijn via kerkdienstgemist.nl, kerktelefoon en kerkradio. Tijdens de kerstdienst zal het kerstevangelie worden vertolkt door Gospelband Laud! en kinderen, tieners en jongeren van de clubs. Het thema is ‘Kerstmis?!’

Tijdens de kerstdienst is er een digitale collecte die bestemd is voor het jeugdwerk. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om het kerstfeest online mee te vieren! De uitzending zal ook na kerstavond nog te bekijken en te beluisteren zijn.

Poster kerstdienst 2020

Kerstnachtdienst

Datum: donderdag, 24 december 2020

Tijd: Aanvang: 22.30 uur

Locatie: Ichthuskerk

Net als voorgaande jaren houdt de Ichthuskerk op 24 december een kerstnachtdienst. Dat zal dit jaar noodgedwongen online moeten. Het thema van de dienst is: Je bent niet alleen.

Zelfs al kijk je helemaal alleen naar deze dienst, mag je je verbonden weten met heel veel mensen die gelijktijdig kijken en meezingen. Er zullen mooie muziekuitvoeringen klinken, en een boodschap vol van hoop. De dienst is te volgen door op kerkdienstgemist.nl Tholen te selecteren, en daarna de Ichthuskerk.

De dienst begint om 22.30 uur en wordt geleid door ds. Broere.

Fascinerende video over de impact van beweging op corona door Erik Scherder en Andrew Greenwood

Datum: zondag, 20 december 2020

Tijd: 11.00 uur

Locatie: Online

Danskunstenaar Andrew Greenwood en neuropsycholoog Erik Scherder nemen samen de gevolgen van corona onder de loep. In samenwerking met Zorgbelang Brabant|Zeeland en consultancybureau BeBright maken zij een video over de impact van corona en de weg naar herstel. Op 20 december om 11 uur gaat de film live! In een informatieve video licht Erik de medische effecten van corona op het brein toe. Andrew gaat daarbij in op de mogelijkheden van beweging en muziek als preventief, herstel- en verbindend middel in deze corona(kerst)tijd. De film wordt geïllustreerd door de impact vanuit persoonlijke ervaring, door een gezin dat geconfronteerd is met corona.

Afgelopen week draaide Omroep Tilburg overuren om de beelden te draaien. ‘It’s a wrap!’, zegt Andrew tevreden. De danskunstenaar is gefascineerd dat alle vormen van dementie, Parkinson en ziekteverschijnselen die geen eenduidig symptoom hebben. Met Switch2Move richt hij zich daarbij op het ontwerpen, ontwikkelen en geven van choreografie, dans en beweging aan ouderen en mensen met dementie, MS en Parkinson. Andrew: ‘Ik werk met verschillende mensen. Sommigen bewegen veel, anderen weinig. Met mijn danskunst wil ik álle mensen bereiken, ook zij die niet veel bewegen. Ik ben namelijk van mening dat zelfs de kleinste beweging al soelaas kan bieden. Ook voor mensen die te maken hebben gehad met corona, dat was dan ook de aanleiding voor dit bijzondere videoproject.’ 

Stichting Zorgbelang Brabant|Zeeland is mede-initiatiefnemer van de ‘corona-kerstvideo’ en werkt nauw samen met Switch2move. Jiska van den Hoek, directeur Zorgbelang Brabant|Zeeland, legt uit waarom: ‘We werken samen met Switch2Move en willen via de video online verbinden, vooral ook in deze bijzondere kerstperiode. Vanuit de gedachte ‘move to connect’ willen we zo saamhorigheid en beweging stimuleren en afstanden overbruggen. Dat doen wij al via onze online communities BroedplaatsZ en Zelfzorg en Corona, waar mensen die zorg gebruiken én mensen die in de zorg werken hun ervaringen met elkaar delen. Ook op het gebied van corona, juist nu! Dit project draagt daar erg mooi aan bij en koppelt preventie en innovatie aan de impact van corona.’

De coronavideo gaat live op 20 december 2020 om 11.00 uur en wordt mogelijk gemaakt door Switch2Move, BeBright, Zorgbelang Brabant|Zeeland en BroedplaatsZ. Stay tuned en meld je vast aan via Switch2Move (https://switch2move.nl/corona) als je de video niet wilt missen! 

Kun je niet wachten? Bezoek dan de website van Switch2Move en ontdek de verschillende DansKunst video’s. Ook community Stérk.Brabant maakte al een mooie video over Switch2Move. Je ontdekt hem op sterkbrabant.nl.

Muzikaal en meditatief moment

Datum: zaterdag, 19 december 2020

Tijd: De aanvang is om 19.30 uur

Locatie: Sint-Annaland

Op zaterdag 19 december vindt er een muzikaal en meditatief moment plaats rond Advent. Deze Adventsdienst wordt georganiseerd door de Hervormde Gemeente van Sint-Annaland.

Namens het mannenkoor DEV treden vier zangers op onder leiding van dirigent Jan Luteijn. Daarnaast is er medewerking van koperblazers Esther van Hemert en Jaco Heijboer. De bijdragen op de panfluit zijn van Rianne Timmerman en Marco van der Lee en p het orgel musiceren de organisten: Korne Bout, Corné Kleppe en Leen Heijboer. De algehele leiding is in handen van Ds. M.A. Post

De Adventsdienst kan, gezien de huidige maatregelen, door maximaal 30 bezoekers worden bijgewoond, maar wordt natuurlijk ook live uitgezonden.
De uitzending is te bekijken via hervormde-gemeente-sint-annaland.nl of via het YouTube kanaal https://www.youtube.com/channel/UCxzlED_4TAHx7iBvaq-qG4w/live
Plaatsen zijn vanaf zaterdag 12 december vanaf 18.00 uur te reserveren via Eventbrite.

Tijdens de Adventsdienst is de digitale collecte bestemd voor de onkosten van de dienst en voor Woord en Daad.
De aanvang is om 19.30 uur.

Filmavond in de Meestoof over een meeslepende familiegeschiedenis

Datum: donderdag, 26 november 2020

Tijd: Aanvang 19:30 uur

Locatie: De Meestoof, Sint Annaland

Agenda

Zin in een filmavond? De Bibliotheek Oosterschelde organiseert in samenwerking met streekmuseum de Meestoof een mooie filmavond. De film ‘A family affair’, waarbij familiegeschiedenis centraal staat, wordt op donderdag 26 november vertoond in het streekmuseum. Het thema van deze film sluit perfect aan bij de landelijke campagne Nederland Leest. Nederland is een campagne ter bevordering van het lezen van boeken met ieder jaar een ander thema. Dit jaar is het thema: Kleine geschiedenis, grote verhalen.

Kortingsactie museum De Meestoof
Het is natuurlijk leerzaam én leuk om de lokale geschiedenis te ontdekken in het onlangs verbouwde museum De Meestoof. We bieden onze bibliotheekleners een korting aan van € 1,00 op de toegangsprijs (op vertoon van je lenerspas) en daarnaast ontvang je bij je bezoek aan het museum het Nederland Leest geschenkboek ‘Het zwijgen van Maria Zachea’.

Tip: lezers van de Eendrachtbode profiteren van stapelkorting (bon uit de krant geeft nog eens €1,50 korting).

Afsluitende filmavond
De maand november sluiten we af met een filmavond op donderdag 26 november die perfect aansluit bij het thema ‘familieverhalen’. In museum De Meestoof vertonen we de film ‘A family affair’ (openingsfilm IDFA 2015). Aanvang 19:30 uur (einde rond 21:30 uur).

Toegangsprijs: € 5,00 voor leden en donateurs van De Meestoof, € 7,50 voor niet-leden. Let op: vol=vol.

Lonkende Leestafel
Als bibliotheek Sint-Annaland willen we inwoners met hun interesses samenbrengen, lezen stimuleren en kennis delen. Met de Lonkende Leestafel bepalen we 8 x per jaar een thema en bieden we een podium aan mensen om iets te vertellen over bijvoorbeeld hun bijzondere hobby, maar het kan ook een lezing of workshop zijn aansluitend bij een thema. Nederland Leest is de aftrap van de Lonkende Leestafel en in de bibliotheek is er een presentatie te vinden over het thema ‘kleine geschiedenis, grote verhalen’.

Heb jij een bijzondere hobby of weet je een passend onderwerp voor onze Lonkende Leestafel in 2021? Neem dan contact met ons op! Meer informatie: www.bibliotheekoosterschelde.nl/tholen