Agenda-archief

Legen flessen actie Vrienden van Siem

Datum: zaterdag, 24 oktober 2020

Tijd: Tussen 10.00 uur en 12.00 uur

Locatie: de ijsbaan aan de Koelhuisdreef in Sint Annaland

U heeft het wellicht al voorbij zien komen. Al vele jaren is de Stichting Vrienden van Siem als goede doel verbonden aan de Stichting Voetbalschool Noad’67 waarbij jaarlijks een lege flessen inzamelactie georganiseerd werd om geld op te halen. Helaas heeft de Voetbalschool besloten om dit jaar geen voetbalschool te organiseren i.v.m. de vele maatregelen die daarbij komen kijken. Stichting Vrienden van Siem willen deze lege flessen actie graag voortzetten om ook dit jaar weer een mooi bedrag kunnen ophalen voor de goede doelen het familiehuis Daniel den Hoed in Rotterdam en het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom en Roosendaal.

De stichting doet een oproep doen aan alle kinderen van het eiland Tholen en daarbuiten om zoveel mogelijk lege flessen op te gaan halen en deze te doneren aan onze stichting. Je hoeft hiervoor geen deelnemer te zijn geweest van de voetbalschool iedereen is vrij om mee te doen.

Hoe gaat het te werk:
Verzamel zoveel mogelijk lege flessen bij familie, vrienden, buren en anderen mensen in jouw omgeving. Kom samen met je vader of moeder deze flessen inleveren op zaterdag 24 oktober tussen 10 en 12 uur bij de ijsbaan aan de Koelhuisdreef in Sint-Annaland. Belangrijk is om vooraf alvast de flessen te tellen en dit dan door te geven, want voor diegene die de meest flessen hebben verzameld zijn er verschillende mooie prijzen!

Ga jij in je herfstvakantie op zoek naar zoveel mogelijk lege flessen, De organisatoren zien jullie graag op zaterdag 24 oktober.

250-jarige Beethoven opent serie Avondconcerten Oude Stadhuis Tholen

Datum: zaterdag, 10 oktober 2020

Tijd: Aanvang 20.15 uur

Locatie: Oude Stadhuis Tholen

Agenda

Ludwig van Beethoven, één der Weense Klassieken, werd geboren in 1770 te Bonn, Duitsland.
Op 10 oktober 2020 zal de Stichting Anthonie Keldermans Concerten in dit jubileumjaar de grootmeester in het openingsconcert veelzijdig centraal stellen.
Beethoven-kenners Leo Samama en Walter Heijder vertellen over het fenomeen Beethoven. Pianist Martin Oei zorgt voor muzikale intermezzi met de uitvoering van twee geliefde sonates van Beethoven, Der Sturm en de Pathétique.

De titel van het interessante programma luidt: “Lomp en geniaal, 250 jaar Beethoven”.

De vereiste reservering kan worden aangevraagd via het e-mailadres op www.keldermansconcerten.nl

Aanvang 20.15 uur.

Alternatieve Zeeuwse Veteranendag

Datum: zaterdag, 19 september 2020

Tijd: van 11.00 tot 16.00 uur

Locatie: Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp

Agenda

Op zaterdag 19 september 2020, organiseert de stichting Zeeuwse Veteranendag een alternatieve Zeeuwse Veteranendag in het
Bevrijdingsmuseum(ZBM) aan het Coudorp 41, 4455 AH in Nieuwdorp.

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit;

11.00u Vertrek vervoer vanaf station Middelburg naar ZBM in Nieuwdorp.
11.30u Inloop en ontvangst (met koffie, thee) van de veteranen, familie en gasten in het restaurant
van het ZBM.
Aansluitend lunch met soep en broodjes.
Welkomstwoord door voorzitter SZVD.
12.30u Begeleide rondleidingen door ZBM. (Ook op eigen gelegenheid bezichtiging mogelijk, zowel binnen als buiten.)
14.30u/16.00u Einde programma.
Afsluiting met koffie, thee en een Zeeuwse bolus.
Vervoer naar station Middelburg.

In verband met de RIVM richtlijnen, is het maximum aantal bezoekers vastgesteld op 120 personen met in acht name van de 1,5 m afstand. Wij verzoeken u dan ook om zich te houden aan deze richtlijnen.

Aanmelden is noodzakelijk! Gebruik hiervoor deze link https://www.zeeuwseveteranendag.org/aanmelden/

Games bouwen en programmeren voor kids in Tholen (CoderDojo)

Datum: zaterdag, 5 september 2020

Tijd: Tussen 10.00 en 12.00 uur

Locatie: Bieb in de buurt Tholen, Hof van Tholen 2

Onze CoderDojo gaat weer van start! Ben jij tussen de 7 en 12 jaar en helemaal wild van programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s maken of games bouwen? Kom dan naar onze CoderDojo en begin bij het begin of werk verder aan je skills! Ouders zijn van harte welkom om samen met hun kinderen te leren programmeren op zaterdag 5 september in Bieb in de buurt Tholen.

CoderDojo is een niet commercieel wereldwijd initiatief voor kinderen die het leuk vinden met computers te experimenteren en om kennis te delen. Tijdens een CoderDojo ontmoet je kinderen met dezelfde interesses. Onderling deel je je kennis met elkaar en maak je nieuwe dingen op je eigen laptop. Die moet je dus wel meenemen!

Heb je nog nooit geprogrammeerd? Geen probleem wij gaan je helpen. Heb je al vaker geprogrammeerd? Geen probleem wij hebben een uitdaging voor je! Locatie en tijd: Bieb in de buurt Tholen, Hof van Tholen 2, van 10.00-12.00 uur op zaterdag 5 september.

Reserveer een plekje via: www.bibliotheekoosterschelde.nl

Blij op de Boerderij

Datum: zaterdag, 22 augustus 2020

Tijd: van 14:00 – 17:00

Locatie: Provincialeweg 60 in Sint Maartensdijk

Op zaterdag 22 augustus wordt van 14:00 – 17:00 het evenement “Blij op de Boerderij” georganiseerd.

In overleg met de burgemeester en door het nemen van Corona maatregelen, mogen CoverLover en Freddy Joplin een optreden verzorgen.
Freddy Joplin debuteert zijn nieuwe album en CoverLover speelt jaren 60 en 70 hits op de akoestische gitaar.
De Foody Store is er bij met een heuse foodtruck waar men hapjes en drankjes kan kopen.

Deze middag is alleen via reservering te bezoeken, via 0166-697424 of Wendy.Koops@Griesenko.nl
Een kaartje kost 15 euro en is inclusief één kopje koffie of thee.

Het is de bedoeling om dit kleinschalige evenement (max 30 kaarten) bij succes ieder jaar te vervolgen met nieuw aanstormend talent.
De locatie is Provincialeweg 60 in Sint Maartensdijk.

Stadhuisconcert

Datum: zaterdag, 22 augustus 2020

Tijd: Aanvang 15.30 uur

Het slotconcert van de reeks Stadhuisconcerten in het Oude Stadhuis van Tholen, georganiseerd door de Stichting Anthonie Keldermans Concerten, wordt gegeven door het jongste strijkkwartet van Nederland: het Viride Kwartet.

Op zaterdagmiddag 22 augustus brengen zij onder de ludieke titel: “Lustige Streiche(r)” strijkkwartetten van Joseph Haydn en Felix Mendelssohn-Bartholdy.

Het ontstaan van het strijkkwartet als genre is nauw verbonden met Haydn, die niet voor niets de bijnaam de ‘Vader van het strijkkwartet’ heeft. Deze naam is echter misleidend, want hij is niet de eerste geweest die voor de bezetting van twee violen, een altviool en een cello componeerde. Al ten tijde van de Barok werd deze instrumentatie gebruikt door componisten als Scarlatti en Tartini. Haydn was experimenteel qua compositietechnieken en zette daarmee de toon voor latere componisten. Zo heeft hij ervoor gezorgd dat het strijkkwartet de naam heeft die we nu kennen. Haydn heeft zo’n 68 strijkkwartetten geschreven en over het algemeen worden de zes werken in opus 20 als mijlpaal gezien in de ontwikkeling van het strijkkwartet. De strijkkwartetten van op. 76 zijn een stuk later geschreven en staan bekend als hoogtepunt in zijn carrière.

Aanvang 15.30 uur. Vereiste reservering via het e-mailadres dat is vermeld op de tijdelijke website keldermansconcerten.nl
De concerten zijn gratis toegankelijk, desalniettemin wordt een ruimhartige gift na afloop door de organisatie zeer gewaardeerd en in dank aanvaard.

Stadhuisconcert

Datum: zaterdag, 15 augustus 2020

Tijd: Aanvang 15.30 uur

De Stichting Anthonie Keldermans Concerten heeft voor het Stadhuisconcert van zaterdagmiddag 15 augustus het fluit-piano duo Maaike van der Heijdt en Rien Balkenende uitgenodigd.

Op het programma staan twee composities uit de Romantiek die niet oorspronkelijk voor fluit en piano zijn geschreven. Muziek voor viool en piano of violoncello en piano kunnen een verrassende uitwerking hebben wanneer deze worden gespeeld op fluit en piano. Bij dit concert is dit te beluisteren in werken van Gabriël Fauré en Richard Strauss.

Aanvang 15.30 uur.
Voor de vereiste reservering, zie het e-mailadres op de tijdelijke website www.keldermansconcerten.nl

De Stadhuisconcerten zijn gratis toegankelijk.
Een warme gulle gift bij de uitgang wordt in dank aanvaard.

Na het concert bespeelt Gerard de Waardt het carillon van het Stadhuistorentje.

“The Voice of Violin” in Oude Stadhuis Tholen

Start datum: maandag, 20 juli 2020

Eind datum: zondag, 26 juli 2020

Zaterdagmiddag 25 juli zullen violiste Camilla van der Kooij en pianiste Josje Goudswaard in gangbaar klassiek kamermuziekensemble verband een minder gangbaar divers programma presenteren. Uitgenodigd door de Stichting Anthonie Keldermans Concerten spelen zij tijdens het Stadhuisconcert in Tholen het programma dat de intrigerende titel ” The Voice of Violin ” heeft meegekregen.

De stem van de viool is door de eeuwen heen door vele componisten gebruikt om hun muziek te zingen. Bijvoorbeeld in kerkelijk verband (Erbarme Dich – J.S. Bach), in een vrolijk stukje kamermuziek (Allegro KV 305 – W.A. Mozart), in een opzwepende dans (Hongaarse dans no. 5- J.Brahms) en zelfs in spannende piratenfilms (Themes from Pirates of the Carribean” – John Williams)​​​        ​​​ 

Violiste Camilla van der Kooij begon als vierjarige met vioollessen. 
Op haar twaalfde werd ze toegelaten tot de Jong Talent Klas van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar ze studeerde bij Hans Scheepers. Ze vervolgde haar opleiding aan het Conservatorium van Rotterdam, bij Vaclav Novak en Andras Czifra. Daarna studeerde zij Muziekproductie aan het conservatorium in Den Haag. Camilla won verschillende prijzen o.a. bij het Prinses Christina Concours en het Inter-Provinciaal Muziekconcours. Zij speelde live op radio 4 en soleerde in de serie Kamermuziek op de Zondagochtend van De Doelen in Rotterdam. Naast klassieke muziek heeft Camilla zich gespecialiseerd in improvisatie en popmuziek. Zo maakt zij strijkers-arrangementen en speelt zij viool op CDs van bekende Nederlandse artiesten, veelal met het Red Limo String Quartet, een gerenommeerd strijkkwartet met geheel eigen karakter, gespecialiseerd in popmuziek en improvisatie. Dit kwartet won verschillende prijzen en is geregeld te zien op radio en televisie.

Pianiste Josje Goudswaard begon op vijfjarige leeftijd met het volgen van pianolessen. Zij studeerde aan het Rotterdams Conservatorium o.a. bij Milla Baslawskaja en David Poliakin en zij studeerde af onder de bezielende leiding van Michael Davidson. Josje volgde verschillende masterclasses liedbegeleiding, onder andere bij Rudolf Jansen en Tan Crone. Als soliste en begeleidster trad zij op door heel Nederland. Zij volgde arrangeer- en compositielessen bij Willem van Merwijk en Nuno Torres Marques. Zij componeerde onder de internationale pseudoniem Donna Verdell al vele pianowerken welke, behalve in Nederland, ook worden uitgegeven in onder andere Duitsland, Engeland en Australië.

Aanvang 15.30 uur. Vereiste reservering via e-mailadres dat is vermeld op www.keldermansconcerten.nl
De toegang is gratis, bij de uitgang wordt een ruimhartige gift dankbaar in ontvangst genomen.
Na het concert bespeelt Richard de Waardt het carillon van het Stadhuistorentje.

Zomerklooien met kinderboeken: lekker bezig in de bieb!

Start datum: maandag, 13 juli 2020

Eind datum: zaterdag, 29 augustus 2020

Locatie: Bibliotheek Sint-Annaland

Het is zomervakantie! Dat betekent maar één ding… dat we een hele hoop vrije tijd hebben om te vullen. De Bibliotheek Sint-Annaland verrast je met iets waar je helemaal in op kunt gaan! Tijdens ‘Zomerklooien’ besturen kinderen (4-12 jaar) een tank, knopen stropdassen, verzamelen kevers, doen experimenten en maken glow in the dark drilpudding. Kom deze vakantie naar de Bibliotheek Sint-Annaland en doe gratis mee.

Zomerklooien met kinderboeken
Wat houdt dat in? We verzamelen de gekste en gezelligste boeken boordevol activiteiten en maken een ‘Klooien met kinderboeken-collectie’ voor jou om te komen ontdekken. Doe gratis mee met het lees- en doe-programma bij de Bibliotheek Sint-Annaland en lees/bekijk boeken die je aan het klooien zetten. Spaar stempels door mee te doen aan de verschillende activiteiten. Bij een volle stempelkaart ontvang je een leuke verrassing én een Klooien met kinderboeken-diploma – en die moet je gewoon hebben!

Kom alleen of samen met bijvoorbeeld je ouders of vrienden, het is leuk en leerzaam en aanmelden hoeft niet. Zomerklooien kan in de zomervakantie in de Bibliotheek Sint-Annaland aan Schoolstraat 34 tijdens openingstijden: maandag en donderdag 15.15-17.15 uur en maandagavond 18.00-20.00 uur.

Stadhuisconcert

Datum: zaterdag, 11 juli 2020

Tijd: Aanvang 15.30 uur

Locatie: Oude Stadhuis in Tholen

Het Vlaamse viool-piano duo Fedra Coppens en Peter Verelst zal in het programma met de veelzeggende titel “Smachtende lyriek” een klankbeeld geven van de vioolkunst die in de periode van de Romantiek uitgroeide tot een uiterst expressieve presentatie van techniek en voordracht. De kamermuziek ontwikkelde in die zin tot welhaast orkestrale allure.
Het duo zal in werken van de Hongaar Ernö Dohnányi , de Pool Karol Szymanovsky en de Brit Edward Elgar deze ontwikkeling ten volle etaleren.

Fedra Coppens studeerde viool aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Zij behaalde haar Meesterdiploma met onderscheiding.
Kamermuziek uitvoeren is voor Fedra een muzikale uitlaatklep. De lijst met concerten en collega-musici met wie ze reeds concerteerde is lang. Sinds enkele jaren vormt zij een vast duo met de pianist Peter Verelst, met wie ze samen graag grasduint in de verborgen hoekjes van het repertoire. Zo trachten zij ten onrechte in vergetelheid geraakte componisten te rehabiliteren en hun werken naast die van de gevierde componisten een plaats te geven op het concertpodium.

Aanvang 15.30 uur. Voor de noodzakelijke reservering zie het e-mailadres op keldermansconcerten.nl
Toegang vrij, vrije gift na afloop.

Na het concert bespeelt gemeentelijk beiaardier Richard de Waardt het carillon van het Stadhuistorentje.