Home Activiteiten-archief

Activiteiten-archief

Een mooie muziekavond bij het Huys van Roosevelt

Datum: zaterdag, 25 mei 2024
Tijd: 20:30
Locatie: Huys van Roosevelt, Oud-Vossemeer
Agenda
Muziek_betekenis-1024×576


Op zaterdag 25 mei vindt er een uniek optreden plaats op het terras van Huys van Roosevelt te Oud Vossemeer. Daar treedt eenmalig “de Roosevelt band” op.

De aanvang is om 20.30 uur en de toegang is gratis met gevarieerde muziek van De Dijk tot Joe Cocker. Gezelligheid troef!!

Foto expositie in Kunstkamer Holland Huis

Datum: zaterdag, 25 mei 2024
Tijd: 14:30 - 16:30
Locatie: Kunstkamer Holland Huis, Laban Deurloostraat 28, Scherpenisse
Agenda
Foto


Op zaterdag 25 mei komen er in Kunstkamer Holland Huis twee verschillende fotografiewerelden samen in een bijzondere expositie. Voor de cursisten van de fotocursus markeert het een einde, voor de Doka-groep juist een begin.

Aan de ene kant zullen de cursisten van de fotocursus hun traject afsluiten met een tentoonstelling van hun werk. Onder leiding van docent Sonja de Graaff hebben ze gedurende de cursusperiode de basisprincipes van fotografie geleerd en toegepast in diverse opdrachten. Landschappen, portretten en producten dienden als onderwerpen, waardoor de cursisten een indrukwekkend portfolio hebben opgebouwd. De expositie biedt een kans om hun werk te bewonderen en de makers achter de foto’s te leren kennen. Sonja de Graaff, docent van de fotocursus, is trots op het werk van haar cursisten. “Ze hebben tijdens de cursus veel geleerd en dat is te zien in hun foto’s. De expositie is een mooie afsluiting van de cursus.”

Aan de andere kant zal er voor de eerste keer sinds de start van de Doka in het voormalige herentoilet van de Kunstkamer, werk uit tevoorschijn komen dat het daglicht zal gaan zien. Grip krijgen op het proces van ontwikkelen en afdrukken van zwart/wit foto’s was en blijft een zoektocht; echter eenmaal de magie ervaren van het langzaam opdoemende beeld op het fotopapier en dat alles bij het minimale schijnsel van een rode lamp, maakt het een zeer boeiende reis die doet verlangen naar meer. De Dokagroep toont in de expositie onder andere foto’s met als onderwerpen lichtpunt, landschap en portret.

Entree gratis!
Te zien iedere zaterdag van 10u tot 16.30u van vanaf 25 mei tot en met 15 juni
Opening zaterdag 25 mei om 14.30u à vrije inloop

Door Eendracht Verbonden concerteert op het eerste Zomerconcert van 2024

Datum: zaterdag, 25 mei 2024
Tijd: 14:30
Locatie: Grote Kerk in Tholen
Agenda
ZomerconcertenTholen


25 mei zal het allereerste zomerconcert van 2024 plaatsvinden. Door Eendracht Verbonden, het bekende Christelijk Sint Annalands Mannenkoor geeft die zaterdag een concert in de Koorkerk van de Grote Kerk. Het koor wat onder leiding staat van Jan Luteijn heeft onlangs haar 25 jarig jubileum gevierd. Het koor waarvan de leden afkomstig zijn uit alle plaatsen van het eiland Tholen zingen voornamelijk psalmen, geestelijke- en vaderlandse liederen. U bent van harte welkom.
De aanvang is 14.30 en zoals altijd is de toegang vrij.

Thools Muziekfestival in Smerdiek met 5 muziekverenigingen

Datum: zaterdag, 25 mei 2024
Tijd: 14:00 - 16:30
Locatie: Markt, Sint-Maartensdijk
Agenda
Muziek_betekenis-1024×576


Liefhebbers van blaas- en slagwerkmuziek: opgelet! De vijf Thoolse muziekverenigingen organiseren een muziekfestival. Dat doen de muzikanten op zaterdagmiddag 25 mei. Het Thools Muziekfestival vindt plaats op de Markt in Sint-Maartensdijk.

“De middag bestaat uit zes concertjes.”, vertelt Jacco Goedegebuure namens de Thoolse Bond van Muziekgezelschappen. “Eerst spelen de vijf muziekverenigingen afzonderlijk. Aansluitend treden zij gezamenlijk op, aangevuld met de leerlingen van de verenigingen. Dan hebben we het over ruim 200 muzikanten!”

Thools Muziekfestival
“Het concept van een muziekfestival is niet uniek, maar het is wel al enkele tientallen jaren geleden dat dat heeft plaatsgevonden op Tholen.”, zegt Goedegebuure. “Destijds werd het bijvoorbeeld wel eens georganiseerd om een verenigingsjubileum te vieren.” Deze editie organiseert de Bond onder andere ter promotie van blaas- en slagwerkmuziek in het algemeen en de muziekverenigingen in het bijzonder. “We zijn blij dat we op Tholen vijf van die actieve clubs hebben. We horen ook de verhalen van andere verenigingen in den lande die moeten fuseren of ophouden te bestaan. Fijn dat dat bij ons niet aan de orde is. We laten graag van ons horen tijdens het Thools Muziekfestival!”

Thoolse Bond
De Thoolse Bond, die het festival organiseert, is al dik 60 jaar de samenwerking tussen Koninklijke Muziekvereniging Concordia Tholen, muziekvereniging Euterpe Sint-Maartensdijk, Oud-Vossemeers Muziekvereniging, muziekvereniging Concordia Sint Philipsland en Koninklijke Fanfare Accelerando Sint-Annaland. “Binnen de Bond bespreken we veelal muzikale en praktische zaken.”, legt Goedegebuure uit. “Bij mijn weten is het de eerste keer dat we samen zo’n grote activiteit organiseren. We hebben er zin in!”

Het Thools Muziekfestival wordt georganiseerd op zaterdag 25 mei van 14.00 tot 18.30 uur. Het vindt plaats op de Markt in Sint-Maartensdijk. De presentatie is in handen van Frans van der Drift.

Heropening Overtollig in Tholen

Datum: zaterdag, 25 mei 2024
Tijd: 10:00 - 15:30
Locatie: Einsteinweg 3a Tholen
Agenda

Gespreksochtend

Datum: woensdag, 22 mei 2024
Tijd: 10:00
Locatie: Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Tholen, Oudelandsestraat 11, Tholen
Agenda
VrijzinnigenNederland


De gespreksochtenden bieden gelegenheid om in alle rust en ruimte met elkaar van gedachten te wisselen. Dat doen we aan de hand van een thema.

Daarbij lezen we onder meer een tekst of gedicht, luisteren we naar muziek en bekijken we een toepasselijk kunstwerk.

Het thema van deze ochtend is “Geloven”
Aan de hand van muziek en enkele teksten gaan we samen op ontdekkingstocht.

Denk hierbij aan: Wat betekent ‘geloven’ voor ons, welke woorden geven wij aan ons ‘geloven, Hoe geven wij dit ‘geloven’ vorm in ons dagelijks leven?

Begeleiding: Richard van der Keur
Toegang: Vrije gift

Kir Royal zingt op het ‘Wij zijn wonen Festival’

Datum: maandag, 20 mei 2024
Tijd: 14:00
Locatie: Paasdijkweg 33, Poortvliet
Agenda
Kir Royal tijdens concert


Op 2e Pinksterdag, maandag 20 mei aanstaande, treedt zangvereniging Kir Royal uit Sint-Annaland op in Poortvliet tijdens het ‘Wij zijn wonen Festival’ bij het bekende woonwarenhuis!

De 45 dames van Kir Royal geven, onder leiding van dirigent Pierre van Broekhoven en pianiste Annique Bijsters, twee concerten die dag. Om 14.00 uur én om 15.30 uur zingen ze diverse nummers uit hun gevarieerde repertoire. Komt u ook kijken? De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie www.kir-royal.nl

Zangvereniging Kir Royal
Zangvereniging Kir Royal is opgericht op 1 oktober 2006 en bestaat uit 45 enthousiaste dames onder leiding van dirigent Pierre van Broekhoven. Zij repeteren elke woensdagavond in Sint-Annaland en treden diverse malen per jaar op. Kir Royal heeft een gevarieerd repertoire en zingt meerstemmig in het Nederlands, Engels en Frans! Kijk op de website www.kir-royal.nl of volg hen op Facebook.

Buurten bij de Boer op 2e Pinksterdag

Datum: maandag, 20 mei 2024
Tijd: 10:30 - 16:00
Agenda
zlto_logo


Voor de vijfde keer organiseert ZLTO ( Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie) het evenement Buurten bij de Boer. Er werken dit jaar 5 bedrijven mee en er is een fietsroute uitgestippeld van ongeveer 20 km zodat iedereen mee kan doen, van jong tot oud.
ZLTO Tholen heeft een leuke fietstocht uitgestippeld langs verschillende agrarische bedrijven in de omgeving van Poortvliet en Sint Annaland.
Het doel is om de agrarische sector meer bekendheid te geven. De mensen moeten onze prachtige agrarische producten niet alleen kennen vanuit de supermarkt of detailhandel maar weten hoe het allemaal verbouwd en verwerkt wordt.

Deelnemende bedrijven
Er wordt bewust gezocht naar zo veel mogelijk variatie in de bedrijven zodat er telkens andere dingen te zien en te doen zijn.

Een van de 2 startlocaties van deze fietstocht is de Veiling te Sint Annaland. Bij de veiling leveren Thoolse boeren vroege aardappelen, welke onder de handelsnaam Alvantho (Alles van Tholen) worden geveild via de traditionele veilingklok. Op deze dag kunt u zelf ervaren hoe het is om in de veilingbanken te zitten.

De 2e startlocatie is boerderij De Bresamenhoeve. Op het akkerbouwbedrijf van de familie Ten Cate worden verschillende gewassen verbouwd op een duurzame manier waarbij het accent ligt op de teelt van aardappelen en uien. Zij gaan u van alles laten zien en vertellen over hoe zij dit doen.

Takii Europe is een van de bedrijven die u ook kunt bezoeken. Zij zijn wereldwijd een toonaangevende veredelaar van innovatieve groenten- en bloemenrassen. Zij gaan u vertellen wat ze zoal voor werkzaamheden uitvoeren. Bij Bio van Luijk gaat u de wereld van de biologische groente ontdekken. Hier kunt u sappige paprika’s en tomaten proeven en leert u meer over de biologische teelt. U kunt ook een kijkje nemen bij Bijl Aardappelen. Zij zijn gespecialiseerd in de handel en verwerking van aardappelen. Deze worden volautomatisch gesorteerd op maat en kwaliteit en daarna verpakt om de hele wereld over te gaan. U kunt zelf zien hoe dit proces gaat.

Nog meer te beleven
Behalve al de boeiende genoemde activiteiten is er nog veel meer te beleven. Overal wordt een hapje of drankje aangeboden zoals koffie/fris, pannenkoeken of friet. Ook aan de jongsten is gedacht want er zijn springkussens en allerlei andere speelmogelijkheden.

Als u wilt komen ‘Buurten bij de Boer’ kunt u maandag 20 mei starten met de fietstocht van 10.30 uur tot 13.00 uur op één van de twee startlocaties. Hier ontvangt u van de ZLTO een deelnemerskaart en routebeschrijving. De deelname is gratis, maar een vrije gift bij een van de startlocaties is welkom.
Bij de veiling is voldoende parkeergelegenheid als u met de auto wilt komen. Bij startlocatie De Bresamenhoeve is de parkeergelegenheid beperkt in de berm van de weg. De dag wordt afgesloten om 16.00 uur.

Lotgenoten avond Prostaatkanker

Datum: woensdag, 8 mei 2024
Tijd: 19:00
Locatie: Westerlicht, Kerkstraat 19 Tholen
Agenda
WESTERLICHT_LOGO


Op woensdagavond 8 mei organiseert Westerlicht Tholen een informatieavond voor lotgenoten over prostaatkanker, deze zal geleid worden door Dhr. Hans Poot.
Aanvang: 19.00 uur.
Kerkstraat 19 te Tholen.
Voor deze avond kunt u zich opgeven via tholen@westerlicht.eu of u kunt vrijblijvend binnenlopen.
Aan deze avond zijn geen kosten verbonden.
Koffie/thee met iets lekkers wordt u aangeboden door Stichting Westerlicht.

Wandeldriedaagse 2024 Poortvliet

Startdatum: maandag, 6 mei 2024
Einddatum: woensdag, 8 mei 2024
Tijd: 18:00
Locatie: Sportpark D'en Aekerboam, Deestraat 50, 4693CH Poortvliet
Agenda
WOP


De Wandel Organisatie Poortvliet organiseert op 6, 7 en 8 mei een wandeldriedaagse in Poortvliet.

Het start- en eindpunt van deze 18e editie is het Sportpark D’en Aekerboam, Deestraat 50, 4693CH Poortvliet.
De te lopen afstanden zijn 5&10 km,  de starttijden zijn:

  • 6 en 7 mei tussen 18.00 en 19.00 uur (5 & 10 km)
  • 8 mei vanaf 18.15 uur (10 km) en 19.00 uur (5 km)

De kosten bedragen €4,00 p.p. bij voorinschrijving, betaal je aan de start dan kost dat €5,00 p.p. Inschrijven kan tot 3 mei a.s.

Natuurlijk staan er beloningen klaar voor de oudste en de jongste deelnemer en voor alle wandelaars een medaille.

Huis aan huis zijn inschrijfformulieren in de brievenbus gedaan, maar heb je die niet ontvangen, bel dan met Petra Hage (06 53 75 04 52).