Home Agenda-archief

Agenda-archief

Hollandse Meesters in Concert

Datum: zaterdag, 1 oktober 2022
Tijd: 14:30 - 17:30
Locatie: De Vossenkuil in Oud-Vossemeer
Agenda
WhatsApp Image 2022-07-09 at 2.33.45 PM

Op zaterdag 1 oktober geeft OVM Oud-Vossemeer een concert onder de titel “Hollandse Meesters’.

Dit concert wordt gegeven in De Vossenkuil, begint om 14.30 uur en de entreeprijs bedraagt €5,00.

Jaarmarkt Sint Philipsland

Datum: zaterdag, 1 oktober 2022
Tijd: 10:00 - 16:00
Agenda
sint-philipsland

Op zaterdag 1 oktober organiseert de Hervormde gemeente van Sint Philipsland een jaarmarkt. Deze jaarmarkt wordt gehouden aan de Kerkring. Er is van alles te doen: gezellig koffie of thee drinken in het verenigingsgebouw of rondsnuffelen tussen de tweedehands kleding en de spullen op de rommelmarkt.

Ook aan de inwendige mens is gedacht: Broodje hamburger, oliebollen, pannenkoeken en nog veel meer lekkers staat er voor u klaar en er zijn weer diverse standhouders die hun waar aanbieden. Voor de kinderen is er een springkussen, een rondje ponyrijden, grabbelen en nog veel meer.

De hele dag door is er een interessante tentoonstelling van Heemkundekring “Philippuslandt” in de kerk. De markt begint om 10 uur en is om 16 uur afgelopen.

Interkerkelijk Mannenkoor Tholen besluit serie Zomerconcerten 2022

Datum: zaterdag, 24 september 2022
Tijd: 14:00 - 17:00
Locatie: Grote Nederland Hervormde Kerk Tholen
Agenda
imt-tholen

Zaterdag 24 september is er al weer het laatste concert in de serie Zomerconcerten 2022. Na de afwisselende en inspirerende reeks van 17 muzikale optredens is het slotaccoord voor het geliefde Interkerkelijk Mannenkoor Tholen.

In april 2013 gaven 20 mannen in een volle Koorkerk van de Grote Kerk in Tholen een concert.
Toen nog als projectkoor, maar na dit succes werd besloten het koor een definitieve status te geven en werd het Interkerkelijk Mannenkoor Tholen (IMT) opgericht.
Het koor staat vanaf het begin onder de bezielende leiding van hun dirigent Mark Westdorp en wordt op de piano begeleid door Joost Krijger.

Momenteel telt het koor 40 leden, afkomstig uit een grote diversiteit aan kerken van het hele eiland Tholen.
Een aantal leden komt zelfs elke dinsdag uit Dinteloord en Willemstad om in Tholen te repeteren.
Het koor geeft elk jaar diverse kerst- of paasconcerten in of buiten Tholen. Ook werd meegewerkt aan een opname van het bekende programma “Nederland Zingt”.

In de koorkerk van de Grote Nederlands Hervormde Kerk komt het Interkerkelijk Mannenkoor Tholen weer terug naar de plek waar het is begonnen. Zij besluiten de Zomerconcerten Tholen 2022 met het zingen van een aantal bekende geestelijke liederen, onder andere het bekende lied “Toekomst vol van Hoop”.

Het concert is zaterdag 24 september van 14.30 tot 15.15 uur in de Grote Nederland Hervormde Kerk aan de Markt in Tholen. De deuren van de kerk zijn open vanaf 14.00 uur en de toegang is gratis.

Extra Stadhuisconcert met Zuid-Amerikaanse gitaarmuziek

Datum: zaterdag, 17 september 2022
Tijd: 15:30 - 17:30
Locatie: Oude Stadhuis in Tholen
Agenda
Jasper_Iturrospe

Vanwege ziekte moest het concert van gitarist Jasper Iturrospe van 3 september j.l. in het Oude Stadhuis worden geannuleerd.
Zaterdagmiddag 17 september zal hij als extra concert dit veelbelovende optreden alsnog uitvoeren. Uitgenodigd door de Stichting Anthonie Keldermans Concerten, zal hij de toehoorders mee nemen op een ontdekkingsreis naar de gitaarcultuur van Zuid-Amerika.
De gitarist met Baskische voorouders zal o.m. muziek uitvoeren van Astor Piazzolla en Heitor Vila-Lobos. Ook zal hij een eigen compositie ten gehore brengen.

Met klassieke gitaar brengt Jasper muziek uit verschillende stijlen. Zijn inspiratie haalt hij uit klassieke muziek en het gitaarrepertoire met een voorliefde voor Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek, maar ook met invloeden uit jazzmuziek, kleinkunst, Oosterse muziek en meer. Sinds de voorbije jaren staat hij op diverse podia in voornamelijk Nederland en België met een eigen selectie aan gitaarmuziek. Naast zijn solo programma werkt hij met andere muzikanten aan nieuwe projecten.

​Jasper Iturrospe werd geboren in Antwerpen en kreeg gitaarlessen bij Yvonne Azaert en Jan Depreter. Hij studeerde verder aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Nederlands gitarist Enno Voorhorst. Momenteel volgt hij zijn master aan het Conservatorium van Amsterdam bij gitarist Gabriel Bianco.

Aanvang: 15.30 uur
Entree: vrije gift
Info: www.keldermansconcerten

Samen eten bij het Leger des Heils in Sint-Maartensdijk

Datum: donderdag, 15 september 2022
Tijd: 17:00 - 19:00
Locatie: Loods 3, Sportlaan 3 in Sint-Maartensdijk.
Agenda

Op donderdag 15 september a.s organiseren we weer een warme maaltijd. Voor met name die mensen die veelal alleen eten. Juist dan is het gezellig om een keer met anderen aan tafel te zitten. Van 17 tot 19 uur bent u van harte welkom in Loods 3, Sportlaan 3 in Sint-Maartensdijk.
De kosten bedrag € 3,00 per persoon. Wees er snel bij want “vol is vol”.

Aanmelden kan t/m 12 september a.s. Dit kan telefonisch op nummer 0166-610194 of via de email raadendaadtholen@legerdesheils.nl

Het leven en werk van Annie M.G. Schmidt (1909-1994)

Datum: woensdag, 14 september 2022
Tijd: 10:00 - 12:00
Locatie: Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Tholen, Oudelandsestraat 11, Tholen
Agenda
VrijzinnigenNederland

Annie M.G. Schmidt was een fenomeen, een schrijfster met humor, die een onvoorstelbare productie heeft nagelaten aan (kinder)boeken, musicals, hoorspelen, cabaretteksten, liedjes en gedichten.

Er zullen weinig Nederlanders zijn die nooit iets van haar gelezen hebben of geen enkel liedje van haar kennen. Op radio en televisie kwam zij over als een buitengewoon geestig iemand die geen blad voor de mond nam. Haar privéleven kende echter veel dieptepunten en stemde niet overeen met het beeld dat het publiek van haar bezat, zoals onder andere op te maken valt uit de boeiende biografie die Annejet van der Zijl over haar schreef.

Tijdens deze ochtend zal worden stilgestaan bij haar in veel opzichten moeizaam verlopen leven, bij wat haar bewoog en hoe haar maatschappelijk engagement in haar teksten doorklonk. Een selectie uit haar werk zal worden voorgedragen en we kijken naar een deel van een interview dat ze indertijd met Ischa Meijer over haar leven had.

Door Dick Peters
Toegang Vrije gift

Zomerconcerten Tholen presenteert orgelconcert voor fijnproevers.

Datum: zaterdag, 10 september 2022
Tijd: 14:30 - 15:00
Locatie: Grote Nederland Hervormde Kerk aan de Markt in Tholen
Agenda
Grote_Kerk_Tholen

De gehele zomer zijn wel meerdere concerten te beluisteren in en rondom Tholen. Daarbij is een hele serie mooie orgelconcerten. De zomerconcerten in Tholen bieden op 18 achtereenvolgende zaterdagen een gevarieerd programma van verschillende soorten en stijlen van muziek. In deze reeks zijn er ook enkele orgelconcerten en zaterdag 10 september is daarvan een van de hoogtepunten. Een orgelconcert voor fijnproevers of ook voor diegenen die willen kennismaken met deze rijke muzieksoort. Want dan geeft de Zeeuwse organist Steven Knieriem een concert rondom de bekende componisten Bach en Händel. Steven begint het concert met een romantisch werk van de Franse componist Alexandre Guilmant, waarin duidelijk wordt dat Guilmant zich liet inspireren door Bach en Händel. En na het werk van Guilmant zullen Bach en Händel zelf te horen zijn.

Steven Knieriem is geboren in Goes en is 20 jaar. Hij is orgelstudent aan het Rotterdams Conservatorium. Hij heeft inmiddels al een indrukwekkende lijst van concerten die hij heeft gespeeld op bekende orgels, zoals concerten in de Laurenskerk in Rotterdam, de Grote Kerk in Vlissingen en het orgelpark in Amsterdam. Ook speelde hij internationaal in de Jesuïtenkirche in Wenen.

Tijdens het concert zal het majestueuze Van Dam-orgel van de Grote Kerk worden bespeeld.

Het concert is zaterdag 10 september van 14.30 tot 15.00 uur in de Grote Nederland Hervormde Kerk aan de Markt in Tholen. De deuren van de kerk zijn open vanaf 14.00 uur en de toegang is gratis.

Rommeltocht Flupland

Datum: zaterdag, 10 september 2022
Tijd: 10:00 - 16:00
Agenda
Rommeltocht

Zaterdag 10 september aanstaande wordt er voor de 2e keer een Rommeltocht georganiseerd.

In Sint Philipsland, Anna Jacobapolder en De Sluis worden de zolders en garages leeggehaald voor mooie tweedehands koopjes. Immers opgeruimd staat netjes! Verkoop van tweedehands of nieuwe spulletjes vanuit eigen voortuin, carport, garage of oprit.
Aanmelden kan tot 3 september via dewimpel@live.nl

Bezoekers van de Rommeltocht zijn tussen 10 en 16 uur welkom. De plattegronden met de deelnemende adressen liggen klaar in Sint Philipsland bij Dorpshuis De Wimpel, Eendrachtstraat 52 / Supermarkt Spar, Achterstraat 52-54.

Voor Anna Jacobapolder en de Sluis is er de mogelijkheid gezamenlijk te verkopen op een eigen kleedje bij het Kraampje van Wisse aan de Langeweg 55b!

Nazomertocht Oosterscheldestappers in Sint-Maartensdijk

Datum: zaterdag, 10 september 2022
Tijd: 07:00 - 17:00
Agenda
Oosterscheldestappers

Wandelsportvereniging Oosterscheldestappers organiseert voor de 12e keer de nazomertocht op zaterdag 10 september.
De vakantieperiode en de zomer zijn bijna voorbij het wordt weer tijd om te gaan bewegen een nieuw wandelseizoen komt eraan.
Wij hebben nieuwe routes uitgezet door de polders en over de dijken van ons eiland,er zitten weer stukken tussen waarbij wij met onze tochten nog niet geweest zijn.
Ga je de kustmarathon lopen dit jaar dan is deze tocht misschien een mooie voorbereiding hierop.
Iedereen wel of geen lid van een wandelclub geoefend of niet jong of oud die eens lekker wil bewegen kan aan deze tocht op 10 september meedoen.

De start en finishlocatie is in het sport- en gemeenschapshuis Haestinge aan de Sportlaan in Sint Maartensdijk.
Parkeerruimte is er voldoende op het terrein van Weggemans profielbeplating aan de Sportlaan, volg hiervoor de parkeerborden.

De te wandelen afstanden zijn 5-10-15-20-30 en 40 kilometer.
Het startbureau is geopend van 7:00 tot 17:00 uur.
De starttijden zijn :

  • 40 km: 7:30 tot 9:00 uur
  • 30 km: 7:30 tot 10:00 uur
  • 20 km: 7:30 tot 11:00 uur
  • 15 km: 8:30 tot 12:00 uur
  • 10 km: 8:30 tot 13:00 uur
  • 5 km: 8:30 tot 13:00 uur.

Voorinschrijven is mogelijk via info@oosterscheldestappers.nl met de volgende gegevens: naam—adres—telefoonnummer en welke afstand.
Op het startbureau is er de mogelijkheid contant te betalen of te pinnen.
Onderweg zijn er rust en controleplaatsen voor eten en drinken terwijl er ook een toilet aanwezig is.
Er zijn gediplomeerde EHBO- ers aanwezig en verkeersregelaars zorgen ervoor dat U veilig de weg over kan steken.
De organisatie van deze wandeltocht staat onder auspiciën van de KWbN wandelbond Nederland.
Kom op zaterdag 10 september naar Sint Maartensdijk en wandel gezellig met ons mee.
De laatste wandeltocht van dit jaar is de snerttocht op zaterdag 10 december, dan bent U ook weer welkom.

Avondwandeling van de Oosterscheldestappers in Sint-Maartensdijk

Datum: dinsdag, 6 september 2022
Tijd: 18:30 - 20:30
Agenda
Oosterscheldestappers

Op dinsdagavond 6 september organiseert wandelsportvereniging Oosterscheldestappers een avondwandeling voor iedereen die hieraan mee wil doen.
Ook de wandelaars uit andere dorpen van het eiland Tholen zijn van harte welkom met ons mee te wandelen in de mooie omgeving van Sint-Maartensdijk.
De afstand die er gewandeld kunnen worden zijn 5 of 10 kilometer.
Er wordt gelopen in groepsverband onder het motto samen uit samen thuis.
Er zal met iedere wandelaar rekening gehouden worden wanneer het tempo aangepast moet worden gebeurt dat ook.

Het vertrek is om 18:30 uur van af Haestinge aan de Sportlaan in Sint Maartensdijk.
Deze sportieve wandeling is bedoeld voor iedereen zowel voor leden als voor niet-leden.
Aan het deelnemen aan deze wandeling zijn geen kosten verbonden.
De routes die gelopen gaan worden gaan door de natuurgebieden van het dorp.
Na het wandelen is er in Haestinge nog gelegenheid om een kopje koffie te drinken en het maken van een gezellig praatje.
U weet het bewegen is goed voor de gezondheid kom daarom op dinsdag 6 september om 18:30 naar Haestinge.