Agenda-archief

Cosy December concert

Fout: svp datum opnieuw instellen.

Tijd: Aanvang 14.30 uur

Locatie: Sint Willibrordus Kerk aan de Dorpsweg 7 in Oud-Vossemeer

Op zondag 15 december organiseert Kir Roral een concert in de Sint Willibrordus Kerk aan de Dorpsweg 7 in Oud-Vossemeer.

Tijdens dit concert is er een gastoptreden van About Music onder leiding van Heleen Bout.
Kaarten kosten €10,- en zijn verkrijgbaar bij de volgende verkooppunten:
Cadeaushop, Voorstraat 5 Sint-Annaland,
Leen’s Barbershop, Molenstraat 5 Oud-Vossemeer
Dieleman, Dalemsestraat 23-35 in Tholen.

Daarnaast is het ook mogelijk om voor aanvang van het concert kaarten te kopen bij de ingang van de kerk.
De deuren gaan om 14.00 uur open en het concert start om 14.30 uur,

Reserveren kan via info@kir-royal.nl

Kerstmarkt

Fout: svp datum opnieuw instellen.

Tijd: van 10:30 uur t/m 16:00 uur

Locatie: Veerweg 9 in Tholen

Op zaterdag 7 december organiseert zorgboerderij Buytengewoon van 10:30 uur t/m 16:00 uur een kerstmarkt.

Tijdens deze kerstmarkt zullen er kersbomen en kerstproducten, die gemaakt zijn door deelnemers, worden verkocht. Daarnaast kunnen er ook marshmallows gerookt worden boven een kapvuur en ontbreken ook diverse hapjes en drankjes, waaronder warme chocomelk en erwtensoep, niet.

Voor de kinderen zijn er diverse spelletjes en een springkussen.

De zorgboerderij is te vinden aan de Veerweg 9 in Tholen.

Blacklightgames

Datum: vrijdag, 6 december 2019

Tijd: 18.30 uur

Locatie: gymzaal aan de Abraham Beeckmanlaan 8

Vrijdag 6 december organiseert het Jongerenwerk van de gemeente Tholen in samenwerking met een tweetal meiden de meidenactiviteit Blacklightgames. De Blacklightgames worden gehouden in de gymzaal aan de Abraham Beeckmanlaan 8 (voormalig Westerpoort College). Tijdens deze activiteit lichten de ballen, lijnen en materialen op in het donker.

Twee groepen
De deelnemers worden verdeeld twee leeftijdsgroepen. Om 18.30 uur starten de meiden van 10 t/m 14 jaar. Zij spelen tot 20.00 uur verschillende balsporten en ‘minute to win it games’. Om 20.30 uur is het de beurt aan de groep 14 jaar en ouder tot 22.00 uur.

Inschrijven
De inschrijflink is terug te vinden op www.joth.nu en via de Facebookpagina van het Jongerenwerk Tholen (facebook.com/Jongerenwerktholen).

India in beeld

Datum: woensdag, 4 december 2019

Tijd: Aanvang: 10.00 uur

Locatie: Oudelandsestraat 11, Tholen

Het is al vele jaren geleden, dat Cor voor het eerst in India was. Dat bezoek heeft zo’n grote indruk op hem gemaakt, dat hij verschillende keren terug is gegaan. Voor het laatst in februari / maart dit jaar.

Opnieuw hield en houdt het land hem in zijn greep. En zal blijven houden want ondanks de vele problemen waar het land mee worstelt en die voorlopig nog niet zijn opgelost, zou hij er graag weer eens terugkeren. Cor hoopt van zijn liefde voor India iets op u over te dragen, in woord en in beeld.

Stel je voor: paleizen worden vaak deels gebruikt als hotel/restaurant en daar maakte Cor dikwijls gebruik van. Slapen in een hemelbed, is dat niet fantastisch.
Datum: Woensdag 4 december 2019, 10.00 uur.
Plaats: Oudelandsestraat 11, Tholen
Door: Cor Lageweg
Toegang: Vrije gift

Intocht Sinterklaas in Tholen

Datum: zaterdag, 23 november 2019

Tijd: Vanaf 13:30 uur

Locatie: Tholen

Op zaterdag 23 november zal Sinterklaas samen met zijn pieten per boot aanmeren in de haven van Tholen.

De boot meert om 13:30 aan in Tholen waarna de Sint welkom wordt geheten. Vervolgens zal er een rondgang gemaakt worden door Tholen. De rondgang eindigt bij de Meulviet waar van alles te doen is voor de kinderen.

De intocht zal live te volgen zijn via Omroep Tholen 106-5.

Intocht Sinterklaas in Sint-Maartensdijk

Datum: zaterdag, 23 november 2019

Tijd: 15:15 uur

Locatie: Sint Maartensdijk

Op zaterdag 23 november brengt Sinterklaas met zijn zwarte Pieten een bezoek aan Sint Maartensdijk.

Ook dit jaar is er weer medewerking van muziekvereniging Euterpe en de Pietenband. Zij zullen er voor zorgen dat het een muzikale en feestelijke intocht gaat worden.
Ondanks zijn drukke programma heeft de Sint aangegeven aan de basisschool en het EvenementenComite Smalstad dat hij zeker dit jaar weer op bezoek komt.

Op zaterdag 16 november zal hij in Nederland aankomen en op 23 november kunnen wij hem in Sint Maartensdijk verwachten. Om 15:15 uur is het vertrek aan de Molendijk eindgedeelte bij de rotonde van de Provinciale weg. Met muziek en volop dansende en springende zwarte Pieten beginnen zij aan de optocht.
De te volgen route is Molendijk—Molenstraat—Kaaistraat—Markt—Westvest—Oosterscheldestraat—Henri Dunantstraat—Hogeweg—Achter het Bos—Keethill—Haven. Op de parkeerplaats van de Haven zal de Sint met zijn Pieten ontvangen worden door de burgemeester Ger van de Velde.Hier zullen de zwarte Pieten zich gaan uitleven op de fiets.

Er zal een accent worden gelegd op de fiets als sportief en gezond vervoermiddel. Een veilig verkeersgedrag is daarbij zeker wel noodzakelijk. Muziekvereniging Euterpe en de Pietenband zorgen hierbij voor een vrolijke noot. Na dit fietsgebeuren gaan wij met zijn allen naar het eindpunt Haestinge. Daar is een fotomoment voor de kleine kinderen en gaan met Sint en Piet op de foto.
Voor de wat groteren kinderen is er kinderdisco in de muziekzaal.

Sinterklaas hoopt weer vele kinderen met hun ouders en verdere familieleden te kunnen ontmoeten.

Alzheimercafé

Datum: maandag, 18 november 2019

Tijd: van 19.30 tot 21.30 uur

Locatie: De Meulvliet, Zoekweg 8 in Tholen

Op maandag 18 november aanstaande organiseert Alzheimerwerkgroep Tholen weer een Alzheimercafé. Dit vindt plaats in sport- en gemeenschapscentrum De Meulvliet, Zoekweg 8 in Tholen van 19.30 tot 21.30 uur.

Deze keer gaan de organisatoren van het Alzheimercafé in gesprek met een ervaren mantelzorger. Vragen als: Wat doe je als je een niet-pluis gevoel hebt? Waar vraag je om hulp?Hoe pak je het aan om de zorg over te dragen? Wat doet het met jou om afscheid nemen van je gezonde partner? komen tijdens dit vraaggesprek aan de orde.

Natuurlijk is er ook ruimte om eigen ervaringen te delen om zo met lotgenoten steun te vinden bij elkaar.
De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Start 20e seizoen Avondconcerten Oude Stadhuis Tholen

Datum: zaterdag, 16 november 2019

Tijd: Aanvang 20.15 uur

Locatie: Oude Stadhuis Tholen

Stichting Anthonie Keldermans Concerten heeft zich ook voor dit 20e concertseizoen ingezet het Gotische voormalig stadhuis van Tholen rijkelijk te voorzien van een passende klassiek muzikale inhoud. Ensembles van houtblazers, zangers en strijkers, en solo instrumentalisten zullen vele aspecten van de muziekhistorie verklanken in het fraaie uit 1460 daterende historisch bouwwerk, ontworpen door de Mechelse bouwmeester Anthonie Keldermans.

Brisk Recorder Quartet Amsterdam opent de reeks Avondconcerten op zaterdag 16 november om 20.15 uur met het inventieve programma “Cancão”.
“De blokfluit moet in de allereerste plaats de menselijke stem imiteren, omdat ze dat zo goed kan.” Dat schreef een muziektheoreticus aan het eind van de Renaissance.
Dit programma is een caleidoscoop van Spaans en Portugees repertoire, steeds gebaseerd op vocale muziek. Liederen zonder woorden op 40 blokfluiten in alle soorten en maten. BRISK speelt muziek uit de middeleeuwen en de renaissance: virtuoos versierde liedbewerkingen van onder meer Coelho, Carreira, Cabézon en zettingen van de hymne Ave Maris Stella in versies van Ortiz en Victoria. Maar er klinken ook bewerkingen van romantische muziek van Obradors en Montes Capón, hartstochtelijk en melancholisch. Toek Numan liet zich inspireren door de Fado en schreef het opzwepende Vientos Ibéricos. Gijs Levelt, trompettist van de Amsterdam Klezmer Band, schreef de introductie en de finale voor dit programma, gebaseerd op een Sefardische melodie.

BRISK is een term uit de Engelse Consortmuziek. Deze aanduiding voor tempo en sfeer komt veel voor in de muziek van Purcell, Locke en tijdgenoten. Het woord betekent, levendig, wakker en snel. En dat is ook precies wat BRISK recorder quartet Amsterdam is: een energiek, inventief en vernieuwend ensemble.

Alle mogelijkheden van het blokfluitkwartet worden voortdurend verkend en uitgebreid. Het aanbod van BRISK is opmerkelijk divers. Oude en nieuwe muziek wisselen elkaar voortdurend af. Het kwartet maakt bewerkingen van onbekend oud repertoire, en speelt ook erg veel nieuw voor hen gecomponeerd werk. Onverwachte muzikale combinaties en een vleugje humor creëren nieuwe luisterervaringen. De pers prees het spelplezier en de virtuositeit van het ensemble.

Reserveren via www.keldermansconcerten.nl

Intocht Sint-Nicolaas in Oud-Vossemeer

Datum: zaterdag, 16 november 2019

Tijd: Om 14.00 uur start de intocht

Locatie: hoek Molenstraat-Burgemeester Versluijsstraat

Op zaterdag 16 november 2019 zal Sint-Nicolaas en zijn Pieten een warm onthaal krijgen tijdens de traditionele Sint-Nicolaas intocht.

Om 14.00 uur start de intocht vanaf de hoek Molenstraat-Burgemeester Versluijsstraat, dit jaar grootser dan ooit.
De intocht zal bestaan uit diverse voertuigen met o.a. De “wegwijs Piet” “ Prof Piet met laboratorium” De “Pietenschool” De “Pietenkapel” De “cadeaus strijkijzer “ diverse paarden en als primeur “Bella de gluten vrije piet” en natuurlijk Sint-Nicolaas in koets met paarden.

Langst de route van deze intocht staan op diverse plaatsen muziekgezelschappen, dweilorkesten en dansgroepen om Sint-Nicolaas en natuurlijk zijn zwarte Pieten een warm onthaal te geven.

Na de intocht is er een Sint-Nicolaas voorstelling in dorpshuis de Vossekuil waar alle kinderen tot 12 jaar van harte welkom zijn.
De organisatie van dit spectaculaire Sint-Nicolaas feest is in handen van het Sint-Nicolaas comité Oud-Vossemeer.

Duiven tentoonstelling

Start datum: vrijdag, 15 november 2019

Eind datum: zaterdag, 16 november 2019

Locatie: dorpshuis de Vossenkuil in Oud-Vossemeer

Op 15 en 16 november vindt de jaarlijkse duiven tentoonstelling plaats van P.V. de Zwaluw, Oud-Vossemeer.

Inzetten van de duiven is vrijdagavond 15 november 2019 van 20:00 tot 21:00 uur. Vanaf zaterdagmiddag 16:00 uur is de tentoonstelling geopend. Ook dit jaar draait het Rad van Avontuur, op zaterdag vanaf 16:30 uur, met fantastische prijzen voor jong en oud. Het adres is dorpshuis de Vossenkuil in Oud-Vossemeer.

Inschrijven voor de tentoonstelling is mogelijk tot 11 november.
Voor informatie kunt u contact opnemen met Peter de Wilde, tel 0166-672708