Agenda-archief

Zomerconcert

Datum: zaterdag, 17 augustus 2019

Tijd: Aanvang 14.30 uur

Locatie: Grote Kerk in Tholen

Zaterdag 17 augustus zal in het kader van de zomerconcerten jong talent het van Dam orgel bespelen in de Grote Kerk in Tholen. Vincent de Ridder (1997) zal werken laten horen van Hendrik Andriessen, Carl Philipp Emanuel Bach, Charles-Marie Widor, Johann Sebastian Bach en Toon Hagen. Ook zal hij een eigen improvisatie spelen.

Vincent kreeg vanaf zijn negende jaar zijn eerste orgellessen aan de Zeeuwse Muziekschool in Middelburg, waar hij studeerde bij Jos Vogel. Vanaf september 2015 studeert hij aan het conservatorium in Rotterdam, waar hij les krijgt van Aart Bergwerff en Ben van Oosten en improvisatielessen volgt bij Hayo Boerema. Daarnaast volgt hij ook basso continuo en pianolessen. Verder volgde hij diverse masterclasses bij onder andere Wolfgang Zerer (Bach), Olivier Latry (Franck) en Willem Tanke (Messiaen).

Vincent de Ridder is als organist verbonden aan twee kerken, namelijk de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk in Arnemuiden.
Aanvang 14.30 uur. De toegang in gratis.

Thoolse appelplukdag

Datum: zaterdag, 17 augustus 2019

Tijd: Van 10.00 uur t/m 17.00 uur

Locatie: Groenedreef 2, Sint-Maartensdijk

Naar aanleiding van het succes van de Thoolse appelplukdag van vorig jaar heeft de organisatie besloten om ook dit jaar weer een appelplukdag te houden.

De appelplukdag wordt gehouden op zaterdag 17 augustus van 10.00 uur t/m 17.00 uur.
Naast appels plukken zijn er nog meerdere activiteiten tijdens deze dag. Er is o.a. een springkussen, een zeepbaan en er rijdt pluktrein rond. Verder zijn er diverse hapjes en drankjes te verkrijgen.

Dit alles wordt gehouden aan de Groenedreef 2, Sint-Maartensdijk.

Sponsorzwemtocht

Datum: zaterdag, 17 augustus 2019

Tijd: van 14.00 uur tot 18.30 uur

Op zaterdag 17 augustus organiseert Nautical Safety Tholen voor de derde keer een zwemtocht in de Oosterschelde, van Stavenisse naar Sint Annaland. Elke deelnemer zoekt sponsors om mee te kunnen doen. Deze keer komt de opbrengst ten goede aan Zorgonderneming EQuiMiO. Iedereen vanaf 6 jaar kan meedoen. Er zijn verschillende zwemafstanden mogelijk, variërend van 1 tot 8 kilometer. De start van de tocht is om 14.00 uur op het veer in Stavenisse, waar ook om 18.30 uur de afsluiting weer zal zijn.

Doel opbrengst
Met de opbrengst wil EQuiMiO een verblijf voor kleine dieren maken. Deze zorgboerderij biedt al meer dan 10 jaar therapie, coaching en begeleiding met paarden. Hiermee helpt zij kinderen of volwassenen met een licht verstandelijke beperking of met psychologische of psychiatrische problemen. Zo krijgen zij de mogelijkheid om zich op allerlei vlakken te ontwikkelen. Het omgaan met dieren stimuleert hen hierbij. Behalve paarden, leveren ook andere dieren hun bijdragen aan het welbevinden van de cliënten. Voor de kleinere boerderijdieren is een overdekt verblijf nodig.

Tal van activiteiten
Zorgonderneming EQuiMiO zal zelf ook bij de zwemtocht aanwezig zijn met een informatiestand en leuke activiteiten, zoals boogschieten, paarden borstelen en een heuse stokpaardenrace. Ook kunt u spulletjes kopen die door de cliënten zelf zijn gemaakt.

Meer informatie
U kunt zich aanmelden voor de zwemtocht via www.nauticalsafetytholen.com/oosterscheldezwemmen. Hier vindt u alle informatie. Veiligheid is tijdens het zwemmen topprioriteit! Wilt u liever niet zwemmen? U kunt EQuiMiO ook helpen door bij het zwemmen te ondersteunen als sponsor, EHBO-er of vrijwilliger.

Stadhuisconcert

Datum: zaterdag, 17 augustus 2019

Tijd: Aanvang 15.30 uur

Locatie: Oude Stadhuis in Tholen

Zaterdag 17 augustus zullen klarinettist Marieke Vos en harpiste Annemieke IJzerman een veelzijdig programma uitvoeren in de Vierschaar van het Oude Stadhuis in Tholen.

Uitgenodigd door de Stichting Anthonie Keldermans Concerten geven zij een interessant beeld van de literatuur voor klarinet van de Barok tot heden, programmatisch aangeduid als: Van Händel tot heden. Er zullen werken worden gespeeld van o.a. Gluck, Schumann en Saint-Saëns.

Aansluitend bespeelt Martien van der Knijff het carillon van het Stadhuistorentje waar de bezoekers in de Stadhuistuin naar kunnen luisteren.
Aanvang 15.30 uur.

Speelmeerdaags

Start datum: woensdag, 14 augustus 2019

Eind datum: donderdag, 15 augustus 2019

Locatie: Sint-Maartensdijk

Ben je tussen de 6 en 14 jaar kom dan naar de speelmeerdaagse in Sint Maartensdijk.
EvenementenComite Smalstad organiseert, in samenwerking met zondagschool de Zaaier, zwembad Haestinge en de Dorpstafel, van 14 t/m 16 augustus een speelmeerdaagse in Sint Maartensdijk.
Kinderen tussen de 6 en 14 jaar zijn van harte welkom op het terrein van Weggemans dat bereikbaar is via de verbindingsweg. het is dezelfde plaats als vorig jaar en voor de derde dag het zwembad Haestinge .

Er kan van alles gebouwd en getimmerd worden. Er is volop materiaal om een mooi bouwwerk te maken.
Woensdag 14 augustus kan er van 10:00 uur tot 15:00 uur getimmerd. Breng wel zelf een hamer mee en zorg voor stevige schoenen.
Op donderdag 15 augustus van 10:00 uur tot 15:00 uur kunnen de timmerkunstwerken afgemaakt worden. Daarnaast is er een fietsclinic voor alle kinderen op een BMX-fiets. Op een speciaal parcours leert men hoe leuk fietsen is. Donderdagavond om 19:00 uur is er een spannende fietsdemonstratie door professionele fietsers en kunnen de timmerbouwwerken bezichtigd worden.
Op woensdag en donderdag wordt er gezamenlijk gegeten en er word een interessant Bijbels verhaal verteld.

Vrijdag 16 augustus worden er tussen 10:00 uur en 15:00 uur spelletjes gespeeld in het zwembad. Breng je zwemkleding en een handdoek mee.
Het eten en drinken wordt tijdens deze dagen door de organisatie verzorgd.

Het bankje van Hans en Tonnie Janssen is geplaatst en kan in gebruik genomen worden.
Er een witte melkbus waar de bijdrage van de ouders ingegooid kan worden zodat het jeugdland ook volgend jaar weer georganiseerd kan worden.

De organisatie wil graag weten wie er allemaal komt zodat zij kunnen zorgen voor voldoende boterhammen, drinken, hout en spijkers.
Je kan je opgeven per email of door een briefje met je naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer van thuis, zwemdiploma ja of nee en mailadres in de brievenbus van het praathuisje te stoppen.
Laat dan ook weten welke dagen dat je aanwezig bent dat is makkelijk voor de organisatie.

Aanmelden kan via jeugdland@zeelandnet.nl waar ook de vrijwilligers zich op kunnen geven.
Graag voor 12 augustus aanmelden het maximaal aantal deelnemers is 250 kinderen.

Vakantie Bijbel week

Start datum: dinsdag, 13 augustus 2019

Eind datum: donderdag, 15 augustus 2019

Tijd: Vanaf 9:10

Locatie: ’t Trefpunt in Sint-Annaland

Nog even en dan is het weer Vakantie Bijbel Week (VBW) in Sint-Annaland! Op dinsdag 13, woensdag 14 en donderdag 15 augustus zijn alle kinderen van de groepen 2 t/m 8 van harte welkom in ’t Trefpunt.

Ook dit jaar zal er iedere VBW-dag weer een speciaal tienerprogramma zijn voor de tieners uit de groepen 7 en 8. Het thema van VBW 2019 is: SchatRijk! Er wordt samen met de kinderen en tieners ontdekt hoe je door de schatten, die in de Bijbel te vinden zijn, écht rijk kunt worden. Er wordt elke ochtend om 9.30 uur gestart, maar vanaf 9.10 uur zijn de deuren open en wordt er samen gezongen. De ochtenden worden rond 12.00 uur afgesloten.

Op donderdag wordt er om 15:00 uur verzameld bij ’t Trefpunt voor een grote spelmiddag. Aansluitend wordt er gezamenlijk gegeten. Om 19.00u zijn alle ouders, grootouders, broers, zussen, maar ook andere belangstellenden van harte welkom om de VBW met het team en de kinderen af te sluiten.

Kom jij zingen, luisteren naar de Bijbelverhalen, spelen, knutselen en lachen om de avonturen van Bram en Britt?

Braderie Sint-Annaland

Datum: zaterdag, 10 augustus 2019

Locatie: Sint-Annaland

Dit jaar wordt in Sint-Annaland de 45e editie van de jaarlijkse braderie gehouden op zaterdag 10 augustus. De braderie wordt georganiseerd door Ondernemersvereniging Activa en is van 10.00 uur tot 19.00 uur. Er zijn ruim 70 standhouders aanwezig.

Daarbij is er ook een kermis op 9, 10 en 12 augustus. Dit alles vindt plaats in het centrum van St-Annaland, nl: Voorstraat, Ring, Havenplein en Bierenstraat.
Als blikvangers dit jaar: Op vrijdagavond 9 augustus is er om 21.00 uur op het Havenplein een optreden van de Thoolse band ‘Rock Solid’.

Op zaterdag heeft Museum de Meestoof een mooi programma samengesteld, zoals een demonstratie van oude ambachten en trekkers. Er zijn demonstraties van scheepsmodelbouwvereniging Tholen met een groot waterbassin. Tevens is er een kinderbraderie.

Op zaterdag zijn er ook diverse optredens op het podium op het Havenplein; om 15.00 uur zanger Joris. Rond 18.30 uur Pieter & Marieke. Vanaf 20.00 uur muziekshow van IncredEvent.

Stadhuisconcert

Datum: zaterdag, 10 augustus 2019

Tijd: Aanvang: 15.30 uur

Locatie: Oude stadhuis Tholen

Het Stadhuisconcert van zaterdag 10 augustus zal het in het teken staan van de stilistisch zeer gevarieerde periode van de Romantiek.

De getalenteerde jonge pianiste Eline de Gast zal muziek spelen van Franz Schubert, Frédéric Chopin, Franz Liszt en Sergei Rachmaninov. Zij zal dit doen op de fraaie Feurich-vleugel, vervaardigd in 1908 te Leipzig, die permanent staat opgesteld in de Vierschaar van het Oude Stadhuis. Het is één van de, deels museale, klavierinstrumenten die deel uitmaakt van de collectie die eveneens in de Raadzaal een passende plaats heeft gekregen. Deze instrumenten worden ingezet bij de concerten van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten, zoals bij dit pianoconcert.

Aansluitend bespelen Julia Toumassian en Serafima Yavarouskaya het carillon van het Stadhuistorentje waar de bezoekers in de Stadhuistuin naar kunnen luisteren.

Aanvang van het concert is om 15.30 uur.

Zomerconcert

Datum: zaterdag, 10 augustus 2019

Locatie: Tholen

Zaterdag 10 augustus zullen Aart en Helma Kot een gevarieerd en gepassioneerd concert laten horen. Aart begeleidt zijn vrouw Helma, die mezzosopraan zingt, op het van Dam orgel en tevens zal hij solo diverse orgelwerken spelen.

Van Barok tot Romantisch, van Opera-Aria’s tot Klassiek. Op deze middag zullen diverse orgelwerken te horen zijn.

Samen met zijn vrouw Helma geven ze concerten en inloopconcerten. Helma is autodidact zangeres en heeft zich ontwikkeld tot een goede mezzosopraan. Met haar zuivere stem ontroerde ze al vele harten. Ze zingt een gevarieerd repertoire van opera-aria’s, musicalnummers en licht klassiek.

Samen traden ze zowel in Zeeland als daarbuiten op, onder andere in de St. Jan in Gouda, St. Catharinakerk in Zevenbergen, Grote Kerk van Haamstede, Renesse en Zonnemaire, Koorkerk van Middelburg, Geertruidskerk in Geertruidenberg, Grote Kerk in Breda, Basiliek in Oudenbosch en Michielskerk in Gent. Ook werken ze mee aan trouw- , rouw- en andere kerkdiensten.

Stadhuisconcert

Datum: zaterdag, 3 augustus 2019

Locatie: Oude stadhuis Tholen

Het is een boeiende ontwikkeling van Renaissance naar Barok, zowel in de instrumentale als in de vocale muziek.

In het Stadhuisconcert van a.s. zaterdagmiddag 3 augustus, georganiseerd door de Stichting Anthonie Keldermans Concerten, zullen de sopraan Dina Verheyden en haar broer de klavecinist Wouter Verheyden het publiek bij de hand nemen in dit interessante proces. Zij doen dat aan de hand van de muzikale verpersoonlijking van deze stilistische ontwikkeling, de Italiaanse componist Claudio Monteverdi. Daarbij zullen ook bijpassende werken ten gehore worden gebracht van Johann Jakob Froberger en onze eigen Jan Pietersz. Sweelinck uit Amsterdam.

Dina Verheyden (°1982 – Mechelen) gaat zingend en spelend door het leven. Aan het Lemmensinstituut te Leuven behaalde ze haar Master Solo zang. In Mechelen behaalde ze het diploma ‘Beiaardier’ aan de Koninklijke Beiaardschool. Dina zingt van jongs af aan regelmatig samen met Wouter, haar grote broer aan het orgel of het klavecimbel. Ze heeft een brede waaier aan interesses. Ze volgde masterclasses over oude muziek, maar ook over volksmuziek en folk. Ze is zangcoach en zingt in diverse ensembles, waaronder polyfonie in Vocem Flentium en wereldmuziek in Kampa Kampa. Sinds 2010 is ze als docente verbonden aan de beiaardschool te Mechelen en dirigeert ze het handbellenkoor ‘Akabella’. In 2018 werd ze beiaardier van de Mechelse Onze-Lieve-Vrouw over de Dijlekerk en tevens docente aan het IMEP (Institut Supérieur de Musique et de Pédagogie) te Namen.