Agenda

Open repetitie Interkerkelijk Mannenkoor Tholen

Start datum: dinsdag, 5 september 2017

Eind datum: dinsdag, 19 december 2017

Tijd: 20.00 uur

Het Interkerkelijk Mannenkoor Tholen nodigt (jonge)mannen uit voor hun open repetitieavond op dinsdag 5 september om 20:00 uur in Hervormd Verenigingsgebouw “De Wingerd” in Tholen. Je kunt op die avond op een ontspannen manier kennis maken met het koor.

Uiteraard wordt de mogelijkheid geboden om mee te zingen, zodat je zelf kunt ervaren hoe het is om met elkaar een lied meerstemmig te laten klinken.
Het Interkerkelijk Mannenkoor koor wil zingen tot eer van God. Door het geven van concerten willen we de boodschap van het Evangelie zingend uitdragen.

Het repertoire bestaat uit psalmen, gezangen en geestelijke liederen.
De repetities zijn elke dinsdag van 20.00 uur tot 22.00 uur, afwisselend in “De Wingerd”, Nieuwe Pad 1 of in de Gasthuiskapel, Kerkstraat 15 in Tholen.
Voor meer informatie over het koor zie: https://www.imt-tholen.nl/

kerstzangavond

Start datum: maandag, 25 september 2017

Eind datum: maandag, 18 december 2017

Tijd: 19.30-21.30 uur

Locatie: Stavenisse

Op maandag 18 december wordt er een kerstzangavond georganiseerd met het gelegenheidskoor Stavenisse.

De oefenavonden zijn van half acht tot half tien. Er wordt gestart op maandagavond 25 september in de Schuilplaats naast de Hervormde kerk te Stavenisse. (Ingang via de Poststraat.)
Deze oefenavonden en Kerstzangavond staan weer onder leiding van dirigent Danny Letzer. Tevens verzorgt hij ook de muziek.

De kosten zijn €12,50 per persoon (dit is incl. koffie/thee!). Gelieve de betaling op één van de zangavonden te voldoen aan Jobje Oosdijk.
De zangavond kan alleen doorgaan bij voldoende deelnemers, dus breng gezellig een vriend en/of vriendin mee!

Zingt u gezellig mee? Neem dan contact op met Rens Goedegebuure.
Email:rens15@hotmail.com Tel:0166850414

Kom naar voren

Datum: woensdag, 22 november 2017

Tijd: Aanvang: 19:30 uur

Locatie: Holland Huis, Laban Deurloostraat 28,te Scherpenisse

Acteur Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda spelen ‘500 jaar Reformatie’

In een afwisselende, muzikale voorstelling presenteren Kees Posthumus en Juul Beerda bekende en minder bekende helden en heldinnen van de Reformatie. In tekst en beeld, begeleid door klanken van de accordeon, komen historische personen tot leven: Maarten Luther, Jan de Bakker uit Woerden, de Duitse vorst Philip von Hessen, de gastvrije Menso Alting, de Bijbelgetrouwe Calvijn, de dappere Menno Simonszoon, de geleerde Arminius, de meid van de pastoor in Borne en anderen. Ze vertellen hun verhaal aan de hand van een origineel voorwerp uit die tijd. Kent u ze niet ? U leert ze kennen wanneer ze naar voren komen en zich uitspreken !

Kees Posthumus werd opgeleid tot onderwijzer en studeerde later theologie. Hij werkte als kerkjournalist, maar is sinds 2002 verhalenverteller.
Juul Beerda studeerde aan het conservatorium met piano en accordeon als hoofdvak.

Datum: 22 november, 19.30 uur
PLAATS: Kunstkamer Holland Huis, Laban Deurloostraat 28,te Scherpenisse

Toegang voor leden € 7,50 , niet-leden € 10,00 (inclusief een kopje koffie/thee in de pauze en een glaasje wijn/fris na de voorstelling)

Verkoop van boeken en spelletjes

Datum: woensdag, 22 november 2017

Locatie: De Schuilplaats in Stavenisse

Op woensdag 22 november is er een grote verkoping van boeken en spelletjes ten bate van de Hervormde Gemeente Stavenisse.
Er is een zeer ruime keuze aan christelijke boeken, (streek)romans, kinderboeken, spelletjes en puzzels.

Ook is er koffie, thee of fris met een koek erbij.
Natuurlijk is er voor de jeugd gelegenheid om spelletjes te doen of om te tekenen en te kleuren.

Er is dus voor elk wat wils!
Iedereen is van 10.00 tot 16.00 uur van harte welkom in de Schuilplaats in Stavenisse.

De Sint komt ook naar Poortvliet

Datum: zaterdag, 25 november 2017

Tijd: 13.30 tot ca 15.00

Locatie: Van gymzaal naar 't Oude Raed'uus

Hij komt, hij komt die lieve goede sint🎶 Zaterdag 18 november kwam Sinterklaas aan in Nederland! Doordat de Sint heel veel bezoeken moet afleggen kan hij pas zaterdag 25 november in Poortvliet worden binnengehaald.

Na de rondgang met de muziekpieten gaan we in ‘t Ouwe Raed’uus binnen verder! Voordat de show “Sinterklaas en het Schoenen Mysterie” begint is er nog even tijd om wat te drinken te kopen en een plaatsje te zoeken in de zaal!

Intocht Sint en Pieten in Sint Maartensdijk.

Datum: zaterdag, 25 november 2017

Tijd: 15:00 uur

Locatie: Sint-Maartensdijk

Ondanks de talloze bezoekaanvragen door andere Nederlandse steden en dorpen, heeft Sint Nicolaas laten weten dat hij wederom zijn verjaardag wil komen vieren in Sint Maartensdijk.

Met zijn Pieten hoopt hij zaterdag 25 november om 15:00 uur Sint-Maartensdijk binnen te rijden via de Molendijk. Begeleid door muziekvereniging Euterpe zal een beknopte rondrit worden gemaakt, met de vernieuwde Viermeistraat als belangrijk doel.

Rond 15:30 uur voegt het gezelschap zich voor hotel Het Raedthuys bij een bijzondere gebeurtenis.
Iedereen is daarbij van harte welkom.

Na een halfuurtje worden de Spaanse bezoekers en alle getuigen verwacht in Haestinge voor het tweede deel van het feest, vrolijkheid bij deejay Nick, een traktatie voor alle kinderen en de traditionele kans om met Sint en Piet op de foto te gaan.

Vol verwachting klopt ons hart.

Winterfair

Datum: zaterdag, 25 november 2017

Tijd: Van 12:00 uur tot 18:00 uur

Locatie: De Oesterschelp in Tholen

Feestcafé

Datum: zaterdag, 25 november 2017

Tijd: Van 19.30 uur tot 23.00 uur

Locatie: De Meulvliet in Tholen

Aanstaande zaterdag 25 november is het Feestcafé er weer met een knallende party met als thema Sinterklaas en zwarte Piet.
Feestcafé zorgt er voor dat mensen met een beperking veilig uit kunnen gaan en lekker kunnen genieten van een feestje.

Het feest begint om 19.30 uur en duurt tot 23.00 uur. De Dj’s zorgen hierbij voor de gezellige muziek. Wees vrij om verkleed te komen als zwarte piet of als sinterklaas!
De entree bedraagt 2,50 euro en muntjes zijn te koop voor drie stuks voor 5 euro.

De locatie hiervoor is het sport- en gemeenschapscentrum Meulvliet aan de Zoekweg 8 in Tholen.

Het volgende feestcafé is op 20 januari met als thema: après ski!

Fluplands FilmFestival

Datum: zaterdag, 25 november 2017

Tijd: Aanvang om 19:30 uur

Fluplands FilmFestival afsluiting jubileumjaar Concordia Sint Philipsland

Zaterdagavond 25 november as. zal Concordia Sint Philipsland haar jubileumjaar in stijl afsluiten met een groots opgezet concert in dorpshuis de Wimpel. Het sluitstuk van het jubileumjaar onder de naam Fluplands FilmFestival is een ode aan filmmuziek. Alle bekende klassiekers zoals James Bond, The Pirates of the Caribbean, Morricone en Band of Brothers passeren de revue. Behalve de fanfare en slagwerkgroep zal ook het koor About Music uit Tholen deelnemen aan het concert. Naast een eigen programma onder leiding van Heleen Bout zullen zij zowel met de fanfare als de slagwerkgroep samen optreden.

Het concert zou worden gepresenteerd door oud-fliplander en RTL presentator John Williams, echter liet John eind vorige week aan Concordia weten dat hij in verband met tv-opnames voor een nieuw televisieprogramma helaas toch niet naar Flupland kan afreizen. Williams: ik baal er enorm van, had ontzettend graag weer naar Sint Philipsland toegekomen en maar maak het zeker nog een keer goed in de toekomst! Daarnaast wens ik Concordia heel veel succes met het concert.

Aanvang is om 19:30 uur, de zaal is open vanaf 19:00 uur. Op dit moment zijn er nog enkele kaarten te koop bij Spar De Berg, Achterstraat 52 te Sint Philipsland. Door een kaartje te kopen maakt u tevens kans op prachtige prijzen van onze sponsoren, die tijdens het concert zullen worden verloot. Koopt u nog extra loten bij de kassa? dan maakt u kans op de hoofdprijs: een weekend of midweek weg voor 6 personen, mogelijk gemaakt door Roompot Vakanties!

Meer informatie vindt u via de website, www.concordia-sintphilipsland.nl

Carbid Benefiet feestavond

Datum: zaterdag, 25 november 2017

Tijd: De avond beignt op 21:00 uur

Locatie: Hart van Tholen, Markt 11 in Tholen

Op zaterdag 30 december hoopt de Carbid Stichting Tholen hun 5-jarig bestaan te vieren. Dit wordt gehouden op de zaterdag voor oudejaarsdag (30 december) omdat oudejaar dit jaar op een zondag valt.

In dit kader van dit jubileum heeft de stichting het idee opgevat om op 25 november a.s. een benefietavond te organiseren.
Deze avond wordt in samenwerking met Hart van Tholen mogelijk gemaakt.

De feestavond wordt opgeluisterd door een DJ en een aantal optredens van lokale mensen. Doelstelling is om middels kaartverkoop extra geld te genereren t.b.v. het goede doel van dit jaar.
De kaarten kosten € 5,- p/st en dat is inclusief een consumptie bon. De feestavond begint om 21.00 uur.

Iedereen is welkom, maar er is maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Dus wie er zeker van wil zijn dat er mee gefeest kan worden, kunnen kaarten al gekocht worden bij Hart van Tholen.

Elk jaar wordt er een doel gekozen binnen de gemeente Tholen waarvoor de Carbid Stichting zich inzet. De criteria die hieraan verbonden zijn is dat het doel een sociaal maatschappelijk karakter moet hebben en een behoefte invult binnen de gekozen doelgroep.

Dit jaar zal de Carbid Stichting geld inzamelen om voor beide zwembaden binnen de gemeente, de Spetter en de Haestinge, iets aan te schaffen waardoor het speel-, dan wel zwemgenot van de jeugd vergroot kan worden. Dit zal in samenspraak met vertegenwoordiging van beide zwembaden te zijner tijd worden ingevuld.

Te denken valt bijvoorbeeld aan een speeltoestel, voetbaldoeltjes o.i.d.

Deze avond wordt gehouden bij Hart van Tholen, Markt 11 in Tholen.