Agenda

BSC toernooi 2018

Start datum: zaterdag, 2 juni 2018

Eind datum: zaterdag, 25 augustus 2018

Tijd: Diverse Tijden

BSC toernooi 2018 ( 18 t/m 25 augustus)

De poule indelingen van het BSC toernooi 2018 ziet er als volgt uit:

Zoals het er u naar uit ziet is er 1 eerste klasser bij de deelnemers; we gaan er van uit dat één van deze deelnemers kampioen wordt en naar de eerste klasse promoveert. De beste papieren zijn op dit moment ( 15 april) voor De Meeuwen; Oostkapelle en Arnemuiden zijn nog niet uitgeschakeld en doen zeker mee voor een nacompetitie ticket.
Ook is er grote kans dat de kampioen van de 3e klasse er ook tussen zit; Yerseke heeft de grootste kans om dit voor elkaar te krijgen; RCS is de belangrijkste concurrent.
Met DwO 15 en Patrijzen hebben we twee 4e klassers die wellicht nog kans hebben om de 3e klasse te bereiken via de nacompetitie.
Al met al zijn we zeer tevreden over dit deelnemersveld.

Om aan de wensen van de meeste deelnemers te goed te komen hebben we het toernooi schema aangepast. In plaats van een knock out systeem met wedstrijden van drie kwartier spelen we nu in steeds een halve competitie met wedstrijden van 30 of 35 minuten. We verwachten hierdoor een “eerlijker” en vooral ook spannender toernooi verloop.

De resultaten van de voorrondes zijn bepalend voor de indelingen van de finale poules.
Om de 1e t/m 4e plaats ( = poule 1) spelen de poule winaars + de beste nr. 2
Om de 5e t/m 8e plaats ( = poule 2) spelen de twee overgebleven nrs 2 en de 2 beste nrs 3
Om de 9e t/m 12e plaats ( = poule 3) spelen de overige nr 3 en de nrs 4

Zaterdag 25/8

Een halve competitie ( iedereen speelt dus tegen iedereen) met wedstrijden van 30 (of) 35 minuten.

Een Superpoule met vier teams die twee speeldagen naar Nieuwdorp willen/kunnen komen is nog ver weg.
Via de trainers hebben we contact met Hoek, VCV en Goes. De reacties voor minimaal één en wellicht twee wedstrijden zijn positief. Het probleem is wel dat ze niet alle drie op het zelfde moment beschikbaar zijn.
Goes heeft zich geplaatst voor de KNVB beker en heeft waarschijnlijk op 18/8 of 21/8 beker verplichtingen. Hoek, VCV en Goes hebben ook al oefenwedstrijden vast gelegd.

Een aantal beloften teams hebben positief gereageerd op onze uitnodiging; de KNVB heeft echter nog niet besloten hoe de Beloften competitie er uit zal gaan zien en wanneer ze beginnen. We zullen eerst moeten weten hoe dit er uit ziet.
Al met al… De “super” wedstrijden zijn nog moeilijk te plannen.

Om de kans op succes te vergroten heeft de BSC commissie dan ook de opties tot spelen verruimd door extra data te plannen.
Mogelijke ( max. 3 ) speeldagen zijn:
zaterdag 11 augustus
Maandag tot vrijdag 13-17 augustus
Zaterdag 18 augustus.
Woensdag 22 augustus

BSC G toernooi 2018 zaterdag 2 juni 2018

Met gepaste trots kunnen we u melden dat deze 9e editie alle voorafgaande toernooien zal verslaan. Nog nooit waren er 16 deelnemende teams en nog nooit was er een echte jeugd poule. Dit gevoegd met het feit dat de Zeeuwse Muzikanten weer aanwezig zijn is een garantie voor een spectaculair en attractief evenement.

De deelnemers komen vooral uit Zeeland en België. De omgeving Brugge is met 6 teams goed vertegenwoordigd. MOC 17 GJ zorgt voor de Brabantse inbreng; De Jonge Spartaan komt uit Middelharnis.

Een groep van 4 CIOS studenten uit Goes heeft de penalty bokaal wedstrijd geadopteerd en medewerkers van Rabo Bank Oosterschelde zullen aanwezig zijn om hand en span diensten op het vrijwilligersvlak te verrichten.

VRIJWILLIGERS:

Dit toernooi is een product van heel veel vrijwilligers. Zonder deze vrijwilligers zou het organiseren ervan niet mogelijk zijn.
Naast mensen die het toernooi runnen ( scheidsrechters, wedstrijdleiding e.d.) zijn er talrijke mensen in touw om b.v. lunchpakketten te maken en er voor te zorgen dat iedereen zijn natje en droogje krijgt.
Daarnaast zijn er tig mensen bezig als begeleider van de Zeeuwse Muzikanten en de voetbal teams zelf. Deze doelgroep heeft veel ondersteuning nodig.

De Poule indelingen zijn als volgt.

Meer informatie is te vinden op:
www.svnieuwdorp.nl

Avondvierdaagse Stavenisse

Start datum: maandag, 18 juni 2018

Eind datum: donderdag, 21 juni 2018

Tijd: Vanaf 18:00 uur

Locatie: Dorpshuis de Stove aan de Voorstraat in Stavenisse

Van maandag 18 tot en met donderdag 21 juni organiseert wandelsportvereniging Oosterscheldestappers uit Sint Maartensdijk voor de 6e keer de avondvierdaagse in Stavenisse.
Alle vier de avonden zijn er mooie routes uitgezet om al wandelend te genieten van onze mooie polders dijken en Oosterschelde in onze omgeving. Op de route is EHBO aanwezig voor eventueel wandelletsel en er zijn verkeersregelaars om U veilig de weg over te laten steken.

De start en finish locatie is in het dorpshuis de Stove aan de Voorstraat.
Het startbureau is open om 17.45 uur voor inschrijving en vanaf 18.00 uur kan er gestart worden.

De afstanden die gelopen kunnen worden zijn 5 of 10 kilometer. Bij beide afstanden is er een rust en controle plaats.

Het inschrijfgeld dat betaald moet worden is 4 euro met medaille en 2,50 euro zonder medaille. Geef bij inschrijving wel op voor de hoeveelste keer je meeloopt.
Als je geen vier avonden mee kan lopen is dat geen probleem dan loop je er minder.

Deze avondvierdaagse staat onder auspiciën van de KWBN Nederland.
Loop gezellig mee met deze wandeltocht het bevordert de leefbaarheid van het dorp en het is ook nog eens goed voor uw gezondheid.

Voor meer informatie kunt U terecht op de website www.oosterscheldestappers.nl.

Optreden pianist Martin Oei

Datum: zaterdag, 23 juni 2018

Tijd: Aanvang: 15.30 uur

Locatie: Oude Stadhuis in Tholen

Op zaterdagmiddag 23 juni zal in de serie Stadhuisconcerten in Tholen de jonge pianist Martin Oei optreden.

Op uitnodiging van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten zal hij het programma “de Russische ziel” uitvoeren. Martin Oei, die onlangs als student van Martyn van den Hoek zijn bachelor examen aan het Utrechts Conservatorium afrondde met een 9,5 als eindcijfer, speelt delen uit de Jaargetijden van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, en Préludes van Anatoli Liadov en Sergej Rachmaninov. Als slotstuk speelt hij delen uit de technisch zeer uitdagende en uiterst dansante Suite Petroushka van Igor Stravinsky. Bij dit concert wordt de vleugel in de hal van het Oude Stadhuis bespeeld, een fraai instrument daterend uit 1908 en gebouwd door Feurich te Leipzig.

Het concert begint om 15.30 uur. Aansluitend bespeelt gemeentelijk beiaardier Gerard de Waardt het carillon van het Stadhuistorentje waar de concertbezoekers in de Stadhuistuin meteen aangeboden drankje naar kunnen luisteren.

Martin Oei won diverse prijzen o.a. bij het Prinses Christina Concours, het Steinway’s Young Pianist Foundation en Jong Muziektalent Nederland. Hij treedt veelvuldig op, zowel in solo recitals als in duovorm met de befaamde pianist Daniël Wayenberg.

Op 10 november dit jaar zullen zij eveneens in het Oude Stadhuis van Tholen optreden, eveneens voor de Stichting Anthonie Keldermans Concerten, maar dan tijdens een Avondconcert.
Op 30 juni zullen klarinettiste Evelien de Vries en pianist Rien Balkenende optreden met het programma “De virtuoze klarinet” waarin o.a. een Duo van Carl Maria von Weber is opgenomen.

De gehele serie Stadhuisconcerten is te vinden op www.keldermansconcerten.nl

Zomerconcert

Datum: zaterdag, 23 juni 2018

Tijd: Aanvang 14.30 uur

Locatie: Gasthuiskapel in Tholen

Zaterdag 23 juni is het ‘Thools Mannenensemble’ onder leiding van Koos van der Slikke onze gast tijdens het Zomerconcert in de Gasthuiskapel. Aanvang 14.30 uur.

Het ensemble bestaat uit 17 enthousiaste koorleden onder leiding van hun dirigent Koos van der Slikke. Het orgel en de piano worden bespeeld door Kees van der Slikke.

Het repertoire wat gezongen wordt is zeer gevarieerd en omvat muziek van de componisten F. Schubert, M. Mans, J.S. Fearis, J. Ewbank, J.C. v.d. Slikke, R. Smart, A. Vivaldi en M. Zonneberg.

Het ensemble werkt aan diverse uitvoeringen mee en verzorgt in de eilandelijke verzorgingstehuizen regelmatig een concert.

Zaterdagmiddag dus in de Gasthuiskapel te Tholen om 14.30 uur in het kader van Zomerconcerten Tholen.

Kruytenburg FaiR

Datum: zaterdag, 23 juni 2018

Tijd: Van 10.30-17.00 uur

Locatie: Kruytenburgseweg 4 Poortvliet

Op 23 juni 2018 vind voor de 10de keer vind de Kruytenburg FaiR plaats!
Deelnemers die barsten van de creativiteit laten hun werk zien en verkopen dit. Denk aan: sieraden, schilderkunst, tassen, tuinmeubelen, mozaïek, glas, kleding, kaarten en handwerkmateriaal.

Er is een demonstratie glas en lood, houtbewerking, verkoop van 2de hands boeken, glasblazen, vilt, zilver, beeldende kunst, sieraden en meer, veel meer!
De deelnemers worden voorgesteld op de facebookpagina. De creatieve bezoeker kan een mini-workshop volgen zoals een hartje pimpen of stoeien met quiltstoffen. Voor een hapje en een drankje kun je terecht bij de eeterij, bij een heuse food-truck of de palingrokers. In en rond de eeterij vind u exposities.

De kruidentuin is deze dag vrij entree, u kunt op eigen gelegenheid door de tuin wandelen.
Locatie: Kruytenburgseweg 4 Poortvliet
Tijd: Van 10.30-17.00 uur
Toegang is GRATIS.

Meer informatie: www.kruytenburg.nl of kijk op facebook: www.facebook.com/kruytenburgfair/

Roosevelt Gezinsfietsdag

Datum: zondag, 24 juni 2018

Locatie: Dorpsplein in Oud-Vossemeer

Op zondag 24 juni wordt vanuit het Themacentrum Roosevelt Oud-Vossemeer de 1e Roosevelt Gezinsfietsdag gehouden. De deelnemers kunnen vanaf 10.00uur starten op het dorpsplein aan de Raadhuisstraat in Oud-Vossemeer.

Bij het startbureau in brasserie Huys van Roosevelt liggen drie compleet nieuwe fietsroutes gereed. Deze routes zijn allemaal vernoemd naar de meest bekende leden van de familie Roosevelt, de oud-presidenten van Amerika Theodore en Franklin Delano Roosevelt en diens echtgenote en achternicht Eleanor Roosevelt. Hun voorouders komen uit Oud-Vossemeer en daar wordt ook via deze nieuwe fietsroutes op ingespeeld. De Eleanor-route is met 14km de kortste route en dus ook heel geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. De iets meer getrainde fietsers kunnen gaan voor de Franklin-route van 27,5km of de Theodore-route van 55km. Alle drie deze routes gaan over het mooie eiland Tholen.

Het inschrijfgeld is slechts € 2,50 per persoon en daarvoor krijgen de deelnemers een routekaart naar keuze en bij terugkomst is er voor iedereen een leuke herinnering aan dit evenement. Starten kan tussen 10.00uur en 14.00 uur. Vlakbij het centrum van Oud-Vossemeer zijn een aantal parkeerterreinen met onbeperkt gratis parkeren voor iedereen die zondag 24 juni met de auto en fietsdragers naar het Dorp van Roosevelt wil komen.

Vooraf inschrijven is niet per se verplicht, maar om voldoende routekaarten op voorraad te hebben is dat wel handig. Stuur de afstand die u wilt fietsen en het aantal personen even door naar rien@ritho.nl. Het inschrijfgeld kunt u bij het afhalen van uw routekaart bij het startbureau aan de Raadhuisstraat 13 in Oud-Vossemeer betalen.

Het Themacentrum Roosevelt Oud-Vossemeer en Omroep Tholen wensen alle deelnemers een mooie en gezellige fietsdag.

Speeltuin Tholen

Datum: dinsdag, 26 juni 2018

Tijd: Vanaf 19:30 uur t/m 21:00 uur

Locatie: De Meulviet in Tholen

Zomerconcert Euterpe

Datum: vrijdag, 29 juni 2018

Tijd: Aanvang concert is om 19.30 uur

Locatie: brasserie de Zeester in Scherpenisse

Muziekliefhebbers zijn van harte welkom op vrijdagavond 29 juni bij brasserie de Zeester in Scherpenisse. Dan organiseert muziekvereniging Euterpe het jaarlijkse zomerconcert! De muzikanten brengen een zeer divers programma.

Het programma wordt verzorgd door het fanfareorkest onder leiding van Harrie Bosch. Er zullen verschillende werken ten gehore worden gebracht zoals Gloria Estafette, Arromanches, Variazioni in blue en Crazy Music in the Air. Voor de muzikanten is dit concert de afsluiting van een mooi seizoen en het begin van een welverdiende zomervakantie.

Het zomerconcert van Euterpe vindt plaats op vrijdag 29 juni op het terras van brasserie de Zeester in Scherpenisse.
Aanvang concert is om 19.30 uur. Toegang is gratis.

Popsical ‘Idolaat’

Datum: vrijdag, 29 juni 2018

Locatie: bou kooijmanstraat 3 Oud-Vossemeer

Op vrijdagmiddag 29 juni a.s. organiseert Stichting HAA in de Maat de popsical ‘Idolaat’.

Ruim 100 basisschoolleerlingen hebben het hele jaar keihard gewerkt aan deze zeer unieke uitvoering. De hoofdrolspelers vertolken hun rol d.m.v. zang o.l.v. een combo (bestaande uit gitaristen en drummer) en hun medescholieren op de blaas- en slagwerkinstrumenten.

St. HAA in de Maat verzorgt muzieklessen op alle 3 de basisscholen in Oud-Vossemeer, dit n.a.v. het initiatief HKH Koningin Maxima.

Zomermarkt / Braderie in Poortvliet

Datum: zaterdag, 30 juni 2018

Tijd: Tussen 10.00 en 17.00 uur

Op zaterdag 30 juni 2018 organiseert het Activiteiten Comité Poortvliet tussen 10.00 en 17.00 uur wederom een Zomermarkt / Braderie.

Deze vindt plaats in het centrum van Poortvliet.

Er zullen meer dan 40 kramen aanwezig zijn inclusief een draaimolen en bungeejump voor de jeugd.