Agenda

Kees Wessels wandeltocht

Datum: zaterdag, 22 februari 2020

Locatie: Haestinge aan de Sportlaan in Sint Maartensdijk

Op zaterdag 22 februari organiseert Wandelsportvereniging Oosterscheldestappers uit Sint Maartensdijk voor de 8e keer de Kees Wessels wandeltocht.
Het nieuwe wandelseizoen komt eraan het wordt weer tijd om weer eens lekker te gaan wandelen.

Iedereen wel of geen lid van een wandelclub geoefend of niet jong of oud die eens lekker wilt gaan wandelen kan hiervoor terecht bij de Oosterscheldestappers op zaterdag 22 februari Sint Maartensdijk. De routes liggen langs of zijn in de nabijheid van het Nationaal Park Oosterschelde en gaan over diverse dijken met prachtige vergezichten zowel binnen als buitendijks.

Afhankelijk van de gekozen wandelafstand gaan de routes verder door de Thoolse polders rondom de dorpen Sint Maartensdijk, Scherpenisse en Poortvliet.
Voor wandelaars die nog geen lid zijn van een wandelsportvereniging is dit een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met de WSV Oosterscheldestappers.

Bij de start locatie kan men alle informatie krijgen over het wandelen en in het bijzonder de wandelsport.
Vanaf 8:00 uur is de start locatie Haestinge aan de Sportlaan in Sint Maartensdijk geopend.

Parkeerruimte is er voldoende op het terrein van Weggemans profielbeplating en verhuurbedrijf Schot. Volg de gele marsborden of de blauwe parkeerborden.

De te wandelen afstanden zijn 5-10-15-20 of 30 kilometer op alle afstanden kan gestart worden vanaf 8:30 uur. Op de 30 kilometer kan gestart worden tot 9:30 uur op de 20km tot 11:00 uur op de 15 km tot 12:00 uur op de 10 km tot 13:00 uur en op de 5 km tot 14:00 uur. Alle routes worden met pijlen aangegeven en aan de start wordt er ook nog een routebeschrijving verstrekt.
Er wordt grotendeels gewandeld over verharde wegen of paden maar ook over bospaden in de natuurgebieden. De routes zijn ook geschikt voor nordic walkers en de hond mag ook meewandelen mits aangelijnd. Rust en controleposten treft U aan met tussenpozen van ongeveer 7 tot 9 kilometer en zijn voorzien van toilet eten en drinken.

Gediplomeerde verkeersregelaars zijn onderweg aanwezig om U veilig over te laten steken. Daarnaast Ook zijn er EHBO-ers op de routes aanwezig om u eventueel medische hulp te bieden.

De Oosterscheldestappers steunen de Nederlandse Cystic Fribosis Stichting door een jaarlijkse donatie te schenken. Sponsors en vrijwilligers zijn bij de wandelclub altijd welkom om de wandeltochten nog beter te perfectioneren zodat wandelaars weer tevreden naar huis kunnen gaan.

Voor verdere inlichtingen of vragen kunt U terecht op de website www.oosterscheldestappers.nl.

Rijbewijskeuringen Sint-Maartensdijk

Datum: maandag, 2 maart 2020

Locatie: Maartenshof, Maartenshof 8 in Sint-Maartensdijk

Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen in Maartenshof, Maartenshof 8 in Sint-Maartensdijk, medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs op de volgende data:

 • Maandag 2 maart
 • Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 50,00.
  Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief € 70,00.

  Plan zelf makkelijk en snel een afspraak in via www.regelzorg.nl. Of bel de afsprakenlijn op 088 – 23 23 300.

  De Procedure:
  Voordat u een afspraak maakt koopt u eerst een Gezondheidsverklaring. Aangeraden wordt dit digitaal te kopen met behulp van uw DigiD met SMS code op mijn.cbr.nl

  Een papieren gezondheidsverklaring is verkrijgbaar bij de meeste gemeenten, het CBR of Regelzorg. Deze verklaring moet u eerst invullen en opsturen naar het CBR. Het kan een paar weken duren alvorens u de papieren die de arts moet invullen, het Keuringsverslag, thuisgestuurd krijgt. Op dat moment kunt u pas een afspraak maken voor de keuring. Aangeraden wordt een afspraak te maken bij een arts die uw formulier op de computer (digitaal) kan invullen.

  Begin op tijd
  Houd zelf de einddatum van uw rijbewijs in de gaten, ondanks de coulanceregeling adviseert Regelzorg toch een gezondheidsverklaring te kopen minimaal 4 maanden voor einddatum van Uw rijbewijs. Deze regeling maakt het 75 plussers mogelijk om een jaar met een verlopen rijbewijs te rijden. Meer informatie over de regeling vindt u op www.regelzorg.nl.

  Blijspel toneelclub Poortvliet

  Start datum: vrijdag, 6 maart 2020

  Eind datum: zaterdag, 14 maart 2020

  Toneelclub Poortvliet brengt blijspel in drie bedrijven op de planken met als titel “tumult en vertier in café de Blauwe Stier”.

  De uitvoeringen zijn op:

 • Vrijdag 6 maart en zaterdag 7 maart in dorpshuis ‘t Ouwe Raedúus te Poortvliet
 • Zaterdag 14 maart in De Wellevaete te Sint-Annaland, ‘s middags voorstelling voor de ouderen en ‘s avonds de slotuitvoering.
 • Alle avondvoorstellingen beginnen om 19.30 uur en de zaal gaat open vanaf 19.00 uur.
  De aanvang voor de middagvoorstelling is 14.00 uur. Zaal open vanaf 13.30 uur.

  De entree voor de avondvoorstellingen zijn: € 8,- p.p.
  Kaarten reserveren kan via tel. 06-30591305 of via de mail: achage@zeelandnet.nl

  Aubade Stavenisse

  Datum: dinsdag, 5 mei 2020

  Locatie: Stavenisse

  Op dinsdag 5 mei aanstaande wordt we in Stavenisse een aubade gehouden. Daarvoor wordt onder andere een gelegenheidskoor gevormd dat onder leiding van Danny Letzer een aantal liederen ten gehore zal brengen.

  Zingt u graag en heeft u interesse om deel te nemen aan dit gelegenheidskoor? Geef u dan uiterlijk 29 februari aanstaande op door een mail te sturen naar coda.4043@zeelandnet.nl of te bellen naar 0166-692333. Bij voldoende aanmeldingen zal de eerste repetitieavond naar verwachting in maart plaatsvinden.

  Havendagen Tholen

  Start datum: vrijdag, 5 juni 2020

  Eind datum: zaterdag, 6 juni 2020

  Tijd: Vanaf 15.00 uur op vrijdagmiddag

  Locatie: Contr' Escarp

  Agenda

  De Havendagen Tholen worden om het jaar georganiseerd, in 2020 hebben ze een historisch thema waarbij de viering van 75 jaar bevrijding van Nederland groots centraal zal staan. Een bijkomend feit is dat 6 juni het D-Day is. Tholen Sterk hoopt er een geweldig feest ter herdenking van de bevrijding voor de gehele Gemeente Tholen van te maken. Dit overigens naast alle andere activiteiten rondom het programma van de havendagen.

  Houd het weekend van 5 en 6 juni 2020 alvast vrij!
  Kortom: je mag deze editie echt niet missen.