Agenda

Diverse activiteiten afgelast

Start datum: dinsdag, 17 maart 2020

Eind datum: dinsdag, 1 september 2020

Agenda

In verband met de huidige situatie rondom het Corona-virus is er besloten om diverse activiteiten tot tenminste 1 september NIET door te laten gaan. Hieronder vindt u de huidige stand van zaken.

Stadhuisconcert

Datum: zaterdag, 11 juli 2020

Tijd: Aanvang 15.30 uur

Locatie: Oude Stadhuis in Tholen

Het Vlaamse viool-piano duo Fedra Coppens en Peter Verelst zal in het programma met de veelzeggende titel “Smachtende lyriek” een klankbeeld geven van de vioolkunst die in de periode van de Romantiek uitgroeide tot een uiterst expressieve presentatie van techniek en voordracht. De kamermuziek ontwikkelde in die zin tot welhaast orkestrale allure.
Het duo zal in werken van de Hongaar Ernö Dohnányi , de Pool Karol Szymanovsky en de Brit Edward Elgar deze ontwikkeling ten volle etaleren.

Fedra Coppens studeerde viool aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Zij behaalde haar Meesterdiploma met onderscheiding.
Kamermuziek uitvoeren is voor Fedra een muzikale uitlaatklep. De lijst met concerten en collega-musici met wie ze reeds concerteerde is lang. Sinds enkele jaren vormt zij een vast duo met de pianist Peter Verelst, met wie ze samen graag grasduint in de verborgen hoekjes van het repertoire. Zo trachten zij ten onrechte in vergetelheid geraakte componisten te rehabiliteren en hun werken naast die van de gevierde componisten een plaats te geven op het concertpodium.

Aanvang 15.30 uur. Voor de noodzakelijke reservering zie het e-mailadres op keldermansconcerten.nl
Toegang vrij, vrije gift na afloop.

Na het concert bespeelt gemeentelijk beiaardier Richard de Waardt het carillon van het Stadhuistorentje.

Aubade Stavenisse

Datum: woensdag, 5 mei 2021

Locatie: Stavenisse

Op dinsdag 5 mei 2021 zal in Stavenisse een aubade gehouden worden. Daarvoor wordt onder andere een gelegenheidskoor gevormd dat onder leiding van Danny Letzer een aantal liederen ten gehore zal brengen.

Zingt u graag en heeft u interesse om deel te nemen aan dit gelegenheidskoor? Geef u dan uiterlijk 28  februari 2021 op door een mail te sturen naar coda.4043@zeelandnet.nl of te bellen naar 0166-692333. Bij voldoende aanmeldingen zal de eerste repetitieavond naar verwachting in maart plaatsvinden.

Havendagen Tholen

Start datum: vrijdag, 4 juni 2021

Eind datum: zaterdag, 5 juni 2021

Tijd: Vanaf 15.00 uur op vrijdagmiddag

Locatie: Contr' Escarp

Agenda

De Havendagen Tholen worden om het jaar georganiseerd, in 2021 hebben ze een historisch thema waarbij de viering van 75e jaar bevrijding van Nederland groots centraal zal staan. Tholen Sterk hoopt er een geweldig feest ter herdenking van de bevrijding voor de gehele Gemeente Tholen van te maken. Dit overigens naast alle andere activiteiten rondom het programma van de havendagen.

Houd het weekend van 4 en 5 juni 2021 alvast vrij!
Kortom: je mag deze editie echt niet missen.