Agenda

BSC toernooi 2018

Start datum: zaterdag, 2 juni 2018

Eind datum: zaterdag, 25 augustus 2018

Tijd: Diverse Tijden

BSC toernooi 2018 ( 18 t/m 25 augustus)

De poule indelingen van het BSC toernooi 2018 ziet er als volgt uit:

Zoals het er u naar uit ziet is er 1 eerste klasser bij de deelnemers; we gaan er van uit dat één van deze deelnemers kampioen wordt en naar de eerste klasse promoveert. De beste papieren zijn op dit moment ( 15 april) voor De Meeuwen; Oostkapelle en Arnemuiden zijn nog niet uitgeschakeld en doen zeker mee voor een nacompetitie ticket.
Ook is er grote kans dat de kampioen van de 3e klasse er ook tussen zit; Yerseke heeft de grootste kans om dit voor elkaar te krijgen; RCS is de belangrijkste concurrent.
Met DwO 15 en Patrijzen hebben we twee 4e klassers die wellicht nog kans hebben om de 3e klasse te bereiken via de nacompetitie.
Al met al zijn we zeer tevreden over dit deelnemersveld.

Om aan de wensen van de meeste deelnemers te goed te komen hebben we het toernooi schema aangepast. In plaats van een knock out systeem met wedstrijden van drie kwartier spelen we nu in steeds een halve competitie met wedstrijden van 30 of 35 minuten. We verwachten hierdoor een “eerlijker” en vooral ook spannender toernooi verloop.

De resultaten van de voorrondes zijn bepalend voor de indelingen van de finale poules.
Om de 1e t/m 4e plaats ( = poule 1) spelen de poule winaars + de beste nr. 2
Om de 5e t/m 8e plaats ( = poule 2) spelen de twee overgebleven nrs 2 en de 2 beste nrs 3
Om de 9e t/m 12e plaats ( = poule 3) spelen de overige nr 3 en de nrs 4

Zaterdag 25/8

Een halve competitie ( iedereen speelt dus tegen iedereen) met wedstrijden van 30 (of) 35 minuten.

Een Superpoule met vier teams die twee speeldagen naar Nieuwdorp willen/kunnen komen is nog ver weg.
Via de trainers hebben we contact met Hoek, VCV en Goes. De reacties voor minimaal één en wellicht twee wedstrijden zijn positief. Het probleem is wel dat ze niet alle drie op het zelfde moment beschikbaar zijn.
Goes heeft zich geplaatst voor de KNVB beker en heeft waarschijnlijk op 18/8 of 21/8 beker verplichtingen. Hoek, VCV en Goes hebben ook al oefenwedstrijden vast gelegd.

Een aantal beloften teams hebben positief gereageerd op onze uitnodiging; de KNVB heeft echter nog niet besloten hoe de Beloften competitie er uit zal gaan zien en wanneer ze beginnen. We zullen eerst moeten weten hoe dit er uit ziet.
Al met al… De “super” wedstrijden zijn nog moeilijk te plannen.

Om de kans op succes te vergroten heeft de BSC commissie dan ook de opties tot spelen verruimd door extra data te plannen.
Mogelijke ( max. 3 ) speeldagen zijn:
zaterdag 11 augustus
Maandag tot vrijdag 13-17 augustus
Zaterdag 18 augustus.
Woensdag 22 augustus

BSC G toernooi 2018 zaterdag 2 juni 2018

Met gepaste trots kunnen we u melden dat deze 9e editie alle voorafgaande toernooien zal verslaan. Nog nooit waren er 16 deelnemende teams en nog nooit was er een echte jeugd poule. Dit gevoegd met het feit dat de Zeeuwse Muzikanten weer aanwezig zijn is een garantie voor een spectaculair en attractief evenement.

De deelnemers komen vooral uit Zeeland en België. De omgeving Brugge is met 6 teams goed vertegenwoordigd. MOC 17 GJ zorgt voor de Brabantse inbreng; De Jonge Spartaan komt uit Middelharnis.

Een groep van 4 CIOS studenten uit Goes heeft de penalty bokaal wedstrijd geadopteerd en medewerkers van Rabo Bank Oosterschelde zullen aanwezig zijn om hand en span diensten op het vrijwilligersvlak te verrichten.

VRIJWILLIGERS:

Dit toernooi is een product van heel veel vrijwilligers. Zonder deze vrijwilligers zou het organiseren ervan niet mogelijk zijn.
Naast mensen die het toernooi runnen ( scheidsrechters, wedstrijdleiding e.d.) zijn er talrijke mensen in touw om b.v. lunchpakketten te maken en er voor te zorgen dat iedereen zijn natje en droogje krijgt.
Daarnaast zijn er tig mensen bezig als begeleider van de Zeeuwse Muzikanten en de voetbal teams zelf. Deze doelgroep heeft veel ondersteuning nodig.

De Poule indelingen zijn als volgt.

Meer informatie is te vinden op:
www.svnieuwdorp.nl

OPEN atelierroute Tholen en St. Philipsland

Start datum: zaterdag, 4 augustus 2018

Eind datum: woensdag, 29 augustus 2018

Kunstkamer Holland Huis toont werk van 3 kunstenaars tijdens OPEN atelierroute.

Op Tholen, om precies te zijn in Scherpenisse, bevindt zich Kunstkamer Holland Huis. U bent er welkom tijdens de OPEN Atelierroute van Cultuurplein Tholen op zaterdag 4 augustus a.s. Het samengaan van beeldende kunst en bewegingskunst is er te zien, evenals textielkunst van Liesbeth Romeijn en installatiekunst van beeldend kunstenaar Henk Nuijten.
Op heel Tholen en St. Philipsland stellen kunstenaars hun galeries en ateliers open voor het publiek tijdens deze eennalaatste OPEN Atelierroute van 2018.

Kunstkamer in Scherpenisse
Kunstkamer Holland Huis huisvest de ateliers van bewegingskunstenaar Martin Hoevenaars en van textielkunstenares Liesbeth Romeijn. Beeldend kunstenaar Willemien van Dijke verzorgt er cursussen en workshops. Hoevenaars en Van Dijke creëren performances waarbij beeldende kunst en bewegingskunst met elkaar versmelten. Het werk van Hoevenaars kenmerkt zich door hergebruik van materialen. Afvalhout bijvoorbeeld, aangespoeld door de Oosterschelde, gebruikt hij als ondergrond voor zijn schilderijen. Het Thoolse landschap is voor hem een belangrijke inspiratiebron.
Liesbeth Romeijn combineert in haar werk verschillende textielsoorten – waaronder vilt – en handwerktechnieken tot werk met een eigen gezicht. Voor haar is samenwerking met andere kunstenaars heel belangrijk omdat er dan vaak interessante en verrassende resultaten ontstaan. Zij geeft ook workshops in Kunstkamer Holland Huis.
Werk van Hoevenaars en Romeijn is ook te zien in ‘de Salon van Tholen’ tijdens openingstijden van het gemeentehuis.

Op de fiets
In het deel van Sint-Maartensdijk dat het predicaat ‘beschermd stadsgezicht’ mag dragen, heeft Puck Meijer haar atelier. Ook zij schildert voornamelijk het Thoolse landschap, het omringende water en de tuinen in de buurt. Jarenlang fietste zij over het eiland om ter plekke te schilderen wat haar boeide. Door dit ‘en plein air’ schilderen heeft ze goed leren kijken naar de natuur: welke kleuren zie je als de zon volop schijnt op je onderwerp en welke als dat zich juist in de schaduw bevindt. Wat zie je weerspiegelen in het water en wat niet, hoe bewegen bomen in de wind? Daarna volgt de zoektocht naar de manier waarop je kunt schilderen wat je hebt gezien.
Het schilderen in de open lucht beperkte haar echter in het formaat doek – wat past in de fietstas? – en in het soort verf: acrylverf. De fietstochten zijn gebleven, maar zij schildert nu alleen nog in haar atelier: met olieverf op grotere doeken. Twee voorbeelden daarvan zijn te zien in ‘de Salon van Tholen’.

Welke ateliers en waar?
Op de gratis routekaarten vindt u de adressen van de 19 deelnemende ateliers. De kaarten zijn verkrijgbaar bij de deelnemers, het gemeentehuis, campings en horecagelegenheden.
Voor meer informatie kijk op cultuurpleintholen.nl en op de facebookpagina van Cultuurplein Tholen. De ateliers zijn te herkennen aan de grijs/gele ‘OPEN atelierroute’-vlaggen. U bent welkom van 11.00 uur tot 16.30 uur.

De Salon van Tholen is nog te bezoeken tot en met 29 augustus in het atrium van het gemeentehuis Tholen, Hof van Tholen 2, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis en op zaterdagen van 9u tot 12u.

Klik hier voor de routekaart.
Let OP!! Dit is een PDF bestand om dit te kunnen openen heeft u een programma nodig zoals bijvoorbeeld Adobe Reader.

Thoolse Fiets4daagse

Start datum: woensdag, 15 augustus 2018

Eind datum: vrijdag, 24 augustus 2018

Locatie: Hart van Tholen op de Markt in Tholen

De Huisvrouwentrim organiseert dit jaar voor de 26e keer de Thoolse Fiets4daagse.

Deze fiets4daagse start op maandagavond 20 augustus om 18.30 uur bij het Hart van Tholen op de Markt.
Er worden 4 avonden gefietst en men kan kiezen uit 10 km of 25 km per keer.

De kosten zijn 3 euro.

Tevens is er op woensdag 15 augustus een fietsroute van ongeveer 45 km.
Deze start tussen 13.00 en 13.30 uur, ook bij het Hart van Tholen en daarvan zijn de kosten ook 3 euro.

Rijbewijskeuringen Bergen op Zoom

Datum: dinsdag, 28 augustus 2018

Locatie: SWO Steunpunt Zonneplein in Bergen op Zoom

Op 28 augustus zullen er weer rijbewijskeuringen plaatsvinden in Bergen op Zoom.
In verband met zeer lange wachttijden bij het CBR wordt aangeraden aan om de keuring minstens 4 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs te doen.

De keuring wordt gehouden in:
SWO Steunpunt Zonneplein
Zonneplein 63
4624 BA Bergen op Zoom

Voor vragen of afspraken kunt u contact opnemen via 0118-724999 of keuring@marlisa.nl
Overige informatie zoals prijzen en wat mee te nemen naar de keuring, kunt u vinden op de website: https://75pluscbr.nl/

De keurende arts is dr. Alain Marlisa

Christelijk gemengd koor “Praise Him” zoekt nieuwe leden

Start datum: maandag, 3 september 2018

Eind datum: maandag, 10 september 2018

Tijd: vanaf 20.00 uur tot 22.00 uur

Locatie: Hervormde kerk in Oud-Vossemeer.

Christelijk gemengd koor “Praise Him” is op zoek naar nieuwe lieden uit de gemeente Tholen.
Daarom organiseert het koor op maandag 3 september en maandag 10 september een open repetitieavond.

Je kunt sfeer komen proeven en vrijblijvend meezingen. Het koor heeft een breed repertoire en daarom is er voor elk wat wils.
Het is mogelijk om op projectbasis (kerst repertoire) mee te doen tot en met december. Maar hopelijk ben je na 1 repetitieavond zo enthousiast dat je gelijk lid wil worden van het koor.

Het koor staat onder de bezielende leiding van Peter Biemond.

De repetities worden, iedere maandag vanaf 20.00 uur tot 22.00 uur gehouden in de Hervormde kerk in Oud-Vossemeer.
Iedereen is van harte welkom!

Is zingen ook jouw hobby en/of passie? Meld je dan nu aan bij het bestuur van “Praise Him via:
Ellen Kosten
Per e-mail koorpraisehim@hotmail.nl
Telefonisch via 06-53232989 of via whatsapp

Open Podium

Start datum: donderdag, 6 september 2018

Eind datum: zaterdag, 8 september 2018

Locatie: Sint Annaland en Zierikzee

Op 6 en 8 september 2018 biedt de Bibliotheek Oosterschelde een Open Podium aan personen en groepen die zichzelf graag willen presenteren met een aansprekende activiteit. Geef je op en promoot jezelf, je club of vereniging via een korte demonstratie of presentatie tijdens dit gratis Open Podium.

Open Podium
De Bibliotheek Oosterschelde wil lokale personen en bedrijven aan elkaar verbinden door onder andere het bieden van een Open Podium voor leuke, aansprekende activiteiten. Presenteer jezelf met een presentatie, lezing, workshop, voorstelling of andere activiteit. Een mooie gelegenheid om in het kort te laten zien wat jij te bieden hebt. Zelf zorg je voor benodigdheden en goede promotie van je activiteit. Uiteraard promoot de Bibliotheek dit Open Podium via haar website, social media en verspreiden van een persbericht.

Welke Bibliotheekvestigingen doen er mee?
Op donderdag 6 september, tussen 15.15-17.15 uur, is er een Open Podium in de Bibliotheek Sint Annaland. Op zaterdag 8 september is er een Open Podium in de vestiging Zierikzee (tussen 11.00-13.00 uur).

Inschrijven
Wil jij voor jezelf of je club of vereniging een eigen Podium creëren? Schrijf je dan in vóór 15 juli via www.bibliotheekoosterschelde.nl/openpodium. De Bibliotheek bepaalt of jouw presentatie geschikt is.

Meer informatie: www.bibliotheekoosterschelde.nl/openpodium

Open Monumentendagen Bergen op Zoom

Start datum: zaterdag, 8 september 2018

Eind datum: zondag, 9 september 2018

Locatie: Bergen op Zoom

De tocht – Duchenne Heroes

Start datum: zondag, 9 september 2018

Eind datum: zaterdag, 15 september 2018

Van 9 t/m 15 september 2018 wordt Duchenne Heroes voor de dertiende keer georganiseerd. 400 mountainbikers fietsen in zeven dagen 700 km door vier landen. Zij gaan ervoor, net als de afgelopen jaren, weer meer dan 1 miljoen euro sponsorgeld op te halen voor Stichting Duchenne Parent Project (DPP).

Meer informatie vindt u op de website https://www.duchenneheroes.nl

Thoolse vrijwilligersavond 2018

Datum: vrijdag, 14 september 2018

Tijd: Van 17:45 uur t/m 22:30 uur

Locatie: Brasserie De Deu-Braek, Nieuwlandseweg 2 in Sint-Annaland

Alle vrijwilligers van de gemeente Tholen zijn vrijdag 14 september van harte welkom op de vrijwilligersavond 2018. De feestelijke avond begint om 17.45 uur en duurt tot 22.30 uur in Brasserie De Deu-Braek, Nieuwlandseweg 2 in Sint-Annaland.

Lekkers uut Setalland
Dit jaar wordt de vrijwilligers al het lekkers uut Setalland voorgeschoteld door Brasserie De Deu-braek en Slagerij Slager in Sint-Annaland. Voor de muzikale omlijsting is een troubadour aanwezig, die ook verzoeknummer speelt.

Aanmelden
Vrijwilligers kunnen zich tot uiterlijk 7 september aanmelden via servicebureau@tholen.nl.

Basisworkshop 3D printen

Datum: dinsdag, 11 december 2018

Tijd: Van 20.00-22.00

Locatie: de Bibliotheek Sint Annaland

In deze basisworkshop 3D printen leer je ontwerpen en printen met de 3D printer van Bibliotheek Oosterschelde. De workshop wordt gegeven in de Bibliotheek Sint Annaland, Schoolstraat 34, van 20.00-22.00 uur op dinsdag 11 december.

Je leert ontwerpen met het programma Sketchup. De fijne kneepjes, weetjes en handige trucjes komen natuurlijk ook aan bod. Het eigen ontwerp wordt tot een product geprint op onze Ultimaker 3D printer.

Aanmelden
Bibliotheekleden krijgen € 2,50 korting op deze cursus en betalen dan € 10,– i.p.v. € 12,50 inclusief consumptie en materiaalkosten.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via het aanmeldformulier op onze website www.bibliotheekoosterschelde.nl . Voor vragen, neem contact op met: digitaal@bibliotheekoosterschelde.nl of bel naar 0113-562 626.

Meer info: www.bibliotheekoosterschelde.nl