Agenda

Expositie Josje Verton

Start datum: vrijdag, 9 maart 2018

Eind datum: donderdag, 26 april 2018

Tijd: Diverse openingstijden

Locatie: Atrium van het Gemeentehuis in Tholen

Van 9 maart t/m 26 april exposeert Josje Verton exposeert haar WATER- en LUCHTWERKEN in het Atrium van het Gemeentehuis in Tholen.

De WATER- en LUCHTWERKEN zijn voornamelijk met acrylverf gemaakt. Haar inspiratiebron is de natuur in Zeeland, met name de dijken, slikken en schorren van het eiland Sint Philipsland, waar zij nu woont.


De tijden waarop de expositie te zien is zijn:
Maandag t/m woensdag van 9.00- 16.30 uur
Donderdag van 9.00 tot 16.30 uur en 18.00- 20.00 uur
Vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur

De locatie van de expositie is in het Atrium van het Gemeentehuis in Tholen
Adres: Hof Van Tholen 2 in Tholen

Meer informatie is te vinden op: www.josjeverton.nl
Of via Facebook: Josje Verton Kunstpagina.

Koningsdag 2018 Sint-Philipsland

Start datum: vrijdag, 20 april 2018

Eind datum: vrijdag, 27 april 2018

Tijd: Gehele Dag

Locatie: Sint-Philipsland

Vrijdag 20 April
09:30 uur – 11:00 uur: De Koningin Juliana School viert Koningsspelen op hun plein.

09:30 uur – 12:00 uur: OBS De Luyster en Sportdorp Sint Philipsland vieren samen Koningsspelen op de volgende
locaties: voetbalveld (voetbal en lijnbal), tennisveld (tennis), naast de
voetbalkooi (vissen), speeltuin achter de wimpel (freerun/bootcamp), de wimpel (gym)

Donderdag 26 april
21:00 uur: Koningsnacht in café ’t Durp in samenwerking met 2K Music.

Vrijdag 27 April
8:00 uur: Iedereen de vlag uithangen voor de vlagwedstrijd. Doe allemaal mee en maak kans op één van de vier mooie cadeaubonnen. Adressen worden genoteerd tussen 10.00 en 12.00 uur.
8:00 uur – 17:00 uur: Bij Spar De Berg is er tijdens de openingstijden een plantjesmarkt en een springkussen voor de kinderen.

8:30 uur – 9:00 uur Muziekvereniging Concordia trommelt je op.
De route: Vertrek vanaf “De Wimpel”, daarna R. Gladiolenstraat – Luysterlaan, L. Boserf – Schelpkreekstraat, R. Eendrachtstraat, L. Krabbenkreekstraat, L. Plataanstraat, R. Gladiolenstraat, L. Korte Schoolstraat, L. Wilhelminastraat, R. Schoolstraat, L. Oostdijk, L Mastgat, L. Krammerstraat, R. Eendrachtstraat, eindigen bij De Wimpel.

09:00 uur – 09:45 uur Vlag hijsen en aubade met medewerking van muziekvereniging Concordia bij dorpshuis “De Wimpel”. We roepen alle inwoners op om gezamenlijk deze Koningsdag te openen. Ter plaatse worden flyers uitgedeeld met de teksten van de liederen die gezongen worden. We
vragen iedereen uit volle borst mee te zingen. De aubade wordt namens de gemeente Tholen bijgewoond door wethouder Harmsen. We hopen dat jullie er allemaal zijn. De kleine kinderen natuurlijk met hun versierde fiets. Na de aubade mogen de peuters en kleuters hun
versierde fiets, step, wagen, enz. showen op de parkeervakken voor “De Wimpel”. Er is voor ieder kind een leuke attentie.

09:45 uur: Dit jaar wordt er voor de kinderen weer een speurtocht georganiseerd. Niet zómaar een, maar een heuse ‘Klop(niet)jacht’. Deze gaat door een deel van het dorp. Inschrijven van 09.45 uur tot 10.15 uur bij “De Wimpel”, de inschrijving is gratis.
Alle kinderen tot en met 12 jaar mogen meedoen, eventueel onder begeleiding van hun ouders. De jacht duurt ongeveer een uur. Aan de speurtocht zijn een aantal leuke prijzen verbonden in de vorm van waardebonnen van een speelgoedwinkel. Bij terugkomst krijgt elke speurneus een ijsje aangeboden.

13:00 uur – 17:00 uur Hollandse spelletjes op de Voorstraat georganiseerd door “Party Beach” waar je zowel als team, maar ook individueel aan mee kan doen. De leeftijd voor deelname is vanaf 12 jaar.
Springkussen aanwezig voor de kleintjes. Café ’t Durp zal aanwezig zijn met drinken en lekkere broodjes.

14:00 uur – 16:30 uur Vrijmarkt/kinderbraderie op het schoolplein van de Koningin Juliana School, pleintje bij de brandweerkazerne en in een deel van de Achterstraat.
Op de vrijmarkt kan iedereen zijn spullen verkopen, geen grote meubelstukken zoals tafels en kasten e.d.
Deelnemers dienen na afloop hun spullen mee te nemen en de plek schoon achter te laten. Ook dit jaar is er weer koffie/thee en limonade en worden er hapjes rondgedeeld. Verder verkoop door plaatselijke ondernemers met een gevarieerd assortiment. Voor de kinderen is er weer een springkussen.

16:00 uur:Trekking prijswinnaars vlagwedstrijd bij de brandweerkazerne. Tevens bekendmaking prijswinnaars van de ‘Klop(niet)jacht’.

17:00 uur: Optreden door Jimmy Hadders en Jasmin-Ann bij café `t Durp

18:30 uur: Inschrijven autopuzzelrit in de brandweerkazerne. Start vanaf 19.00 uur op volgorde van inschrijven. Dit jaar wederom met wedstrijd ‘Wie maakt de mooiste foto onderweg’.
Foto’s maken is niet verplicht en telt niet mee voor de eindklassering. Hier zijn drie extra prijzen voor beschikbaar. Ook dit jaar belooft het weer een hele mooie rit te worden, die over prachtige wegen gaat waar je normaal niet komt. De rit duurt ongeveer een uur en wordt georganiseerd door de brandweer in samenwerking met het Oranjecomité.

Inschrijfkosten € 5,00 per auto.

Rond 21:15 uur: Prijsuitreiking autopuzzelrit. Voorafgaand worden de antwoorden bekend gemaakt zodat er nog lekker nagepraat kan worden over de rit

Slechtweer scenario
Bij slecht weer vervalt de speurtocht. De Kinderbraderie/vrijmarkt zal dan om 14.00 uur in “De Wimpel” plaatsvinden. Dit wordt tijdens de aubade bekend gemaakt.
De autopuzzelrit gaat bij slecht weer gewoon door.
WWW.ORANJECOMITESINTPHILIPSLAND.NL
www.facebook.com/oranjecomitesintphilipsland

Voorjaarsbraderie in Bergen op zoom

Start datum: zaterdag, 21 april 2018

Eind datum: zondag, 22 april 2018

Tijd: Van 10:00 – 17:00

Locatie: Boulevard in Bergen op Zoom

Jaja de Voorjaarsbraderie in Bergen op zoom op de boulevard is er weer!
Kom gezellig een dagje langs op de markt!

Star Promotions organiseert op zaterdag 21 en zondag 22 april 2018 weer de gezellige voorjaarsbraderie in Bergen op zoom op de boulevard. Heeft u ook zin om een dagje rond te snuffelen op de markt? Kom dan gerust even langs. De voorjaarsbraderie zal plaats vinden op:
• Zaterdag 21 april van 10:00 – 17:00
• Zondag 22 april van 11:00 – 17:00

Laat u verrassen door het brede assortiment aan artikelen verdeeld over ongeveer 100 kramen. Denk onder andere aan diverse kleding, sieraden, woondecoratie, speelgoed en nog veel meer. Voor iedereen iets leuks!

Na het rondsnuffelen op de voorjaarsbraderie kunt u terecht bij de verschillende eetkramen en snack tentjes. Er zijn verschillende etenswaren te verkrijgen zoals Grieks, bara’s, loempia, churros, patat en hamburgers. Al dit lekkere eten is verkrijgbaar op de markt. Naast het lekkere eten kunt u ook een lekker drankje bestellen, onder andere een ijskoud glas frisdrank of een warme kop koffie of thee.
G
ezellig toch een markt om rond te snuffelen en wat te eten en te drinken? Buiten dit allemaal zijn er ook verschillende attracties. Speciaal voor de kinderen hebben is er een Bungeejump. Ook is er een prachtige Roofvogelshow.

KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP DE FACEBOOKPAGINA VAN DE MARKT

Korenmiddag: Vijf koren laten van zich horen!

Datum: zondag, 22 april 2018

Tijd: Aanvang: 14:00 uur

Locatie: Facilitair Bedrijf aan de Blokstallen 3 te Bergen op Zoom

De koren Bekóór en Windkracht Vier uit Bergen op Zoom, Dazzl uit Hoogerheide, Skoor uit Roosendaal en Ritmisch koor Dinteloord komen zondag 22 april bijeen om zichzelf te presenteren aan het publiek.

Deze unieke samenwerking vindt plaats in het Facilitair Bedrijf aan de Blokstallen 3 te Bergen op Zoom. Aanvang van de middag is: 14:00 uur, deuren open rond 13:15 uur. Ieder koor presenteert zich 20 minuten en rond de klok van 16:15 uur brengen alle vijf de koren, begeleid door diverse comboleden één gezamenlijk afsluitend nummer ten gehore.

Kaarten á € 8,00 zijn te reserveren via info@bekoor.nl en via de koren zelf. Ook aan de zaal zijn er kaarten te koop.
Aarzel niet en bestel nu kaarten om te genieten van een middag vol koormuziek, voor jong en oud!

Activiteiten rondom Koningsdag in Stavenisse

Datum: donderdag, 26 april 2018

Tijd: 18:30 uur- 21:00 uur

Op donderdag 26 april, Koningsnacht, wordt er op het havenplein van Stavenisse een Vrijmarkt georganiseerd met zowel kofferbakverkoop als kleedjesverkoop. Iedereen mag deelnemen om hun overtollige spulletjes te verkopen, zelfgemaakte artikelen aan te bieden of kunsten te vertonen. Kinderen kunnen zich laten schminken en er is een springkussen.

De Vrijmarkt duurt van 18:30 uur tot 21:00 uur. Deelnemers kunnen vanaf 18:00 met hun auto of kleedje een plek uitzoeken. (alleen particulieren, ook kinderen)

Op Koningsdag is leuke speurtocht met spelletjes, raadsels en puzzels voor de hele familie. De speurtocht begint om 10 uur vanaf het Van der Lek de Clercqplein. Ook is Tonk!’s catering aanwezig met onder andere Koninklijke tosti’s, koffie, thee, limonade en chips. Voor meer informatie zie www.facebook.com/tonkstavenisse

Koningsdag Sint-Maartensdijk

Datum: vrijdag, 27 april 2018

Tijd: Start is om 9:30 uur

Locatie: Sint-Maartensdijk

Het Evenementen comité Smalstad organiseert op vrijdag 27 april in samenwerking met sv. Smerdiek Korfbal Emergo, Tennisvereniging Jacoba van Beieren, Dorpstafel, Ondernemersvereniging Smalstad en muziekvereniging Euterpe de Koningsdag 2018.

Omdat er een goede samenwerking is ontstaan van al deze verenigingen is er dit jaar een uitgebreid programma. De organiserende verenigingen hopen op een grote opkomst van kinderen en volwassenen om er een mooie en gezellige feestdag van te maken.

De start is om 9:30 uur op de Markt met de traditionele aubade en eindigen met het lied van Smerdiek, waarbij wethouder Frank Hommel ook aanwezig zal zijn.
Als iedereen alvast wat begint te oefenen dan kunnen wij op 27 april allemaal meezingen.

Van 10:00 uur tot 12:00 uur de kinderspelletjes en de kleedjesmarkt, dit alles op de sportvelden van sportpark Haestinge.
Spectaculair bij deze activiteit is een stormbaan van 19 meter lang.
De kleedjesmarkt( Vrijmarkt) is voor iedereen die nog wat spulletjes te koop wil aanbieden.

Van 10:30 uur tot 12:30 uur is de Maartenskerk open voor publiek en wordt er een rondleiding verzorgd door Kees Knulst sr.
U kunt dan te horen krijgen wat de geschiedenis is van deze prachtige kerk.

Van !3:30 uur tot 15:30 is de opening van de natuurspeelbeleving in de Koningin Julianastraat.
Onder begeleiding van de Haas van Smerdiek mogen de kinderen bloembollen en fruitboompjes planten. Kinderen worden getrakteerd op fris en gezond eten en voor de ouder is er koffie.

Verder staan er een paar marktkraampjes waar de kinderen allerlei dingen kunnen knutselen. En natuurlijk is het ook de bedoeling dat de kinderen er lekker gaan spelen in de natuur.

Om 15:30 is het de opening van zwembad Haestinge dat door de vele vrijwilligers is schoongemaakt.
Er zijn vertegenwoordigers aanwezig van de stichting Carbiet schieten die een demonstratie gaan geven.

Alle inwoners zijn uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn en door sponsoring zijn er diverse nieuwe speelelementen aangeschaft.

Om 16:15 is het Oranjeconcert van muziekvereniging Euterpe in het atrium van Maartenshof.
Zij zullen voor U een concert verzorgen dat zeker de moeite waard is om te komen beluisteren.

Vanaf 17:00 uur kunt U deelnemen aan een gezamenlijke barbecue die op de Markt plaats vindt en verzorgd wordt door leden van de Ondernemersvereniging.
U kunt zich daar voor opgeven door te mailen naar opdenbrouw@zeelandnet.nl. Dit is een mooie activiteit om Koningsdag met een tevreden gevoel af te sluiten

Om voor de toekomst alle activiteiten te kunnen blijven organiseren hebben wij de steun van de inwoners nodig door donateur van ECS te worden.
U kunt zich melden bij de comitéleden die de gehele dag aanwezig zijn.

Laten wij er met zijn allen een leuke dag van maken voor jong en oud!!

Accelerando’s Maximale Rommelmarkt

Datum: vrijdag, 27 april 2018

Tijd: van 10.00 tot 13.30 uur

Locatie: loodsen van de familie Geluk, Annavosdijkseweg 2 te Sint-Annaland

MET PENDELBUS NAAR ROMMELMARKT; WEDEROM IN LOODSEN FAMILIE GELUK

Een ieder is van harte welkom op Accelerando’s Maximale Rommelmarkt. Deze organiseert de muziekvereniging traditiegetrouw op Koningsdag, vrijdag 27 april, van 10.00 tot 13.30 uur. Geïnteresseerden zijn van harte welkom in de loodsen van de familie Geluk, aan Annavosdijkseweg 2 te Sint-Annaland. Een handige en gratis busverbinding, met opstapplaatsen op meerdere locaties in het dorp, brengt bezoekers waar ze zijn moeten.

Sinds vorig jaar is de rommelmarkt bij de familie Geluk. Een stukje verder weg, maar met volop parkeergelegenheid. Daarnaast rijdt er een gratis pendelbus! Tussen 9.30 en 14.00 uur kunnen bezoekers ieder half uur op en neer tussen het dorp en de Annavosdijkseweg.

Je vindt het op de rommelmarkt!
Accelerando’s Maximale Rommelmarkt biedt 1.500 vierkante meter boeken, speelgoed, serviesgoed, potten, pannen, elektronica, meubels en nog zoveel meer. De meer bijzondere en unieke stukken gaan onder de hamer tijdens het Verkoop met Opbod, zo rond 12.45 uur.

Over Boerencake, koffie en nog veel meer…
Even uitblazen tijdens de rommelmarkt? Dat kan op het uitgebreid terras. Overdekt, en bij mooi weer ook buiten in de zon. Een lekker bakje koffie of thee, een frisje, een koud biertje of glaasje wijn? Het is er allemaal. Ook aan de lekkere trek is gedacht. Geniet van de kakelverse oliebollen of een warme hamburger. Nieuw op de rommelmarkt is DeBesteBoerencake-wedstrijd! De winnaar daarvan wordt bekend gemaakt om 11.00 uur, bij het horecagedeelte. Dit wordt gedaan door een jury, bestaand uit bakker Wim Slager, boer Arne Geluk en dirigent Dick Verhoef. Deelnemen aan deze wedstrijd? Meld je dan aan via DeBesteBoerencake@fanfare-accelerando.nl.

Doe mee en win een diner voor twee!
Een klassieker op de rommelmarkt is het Rad van Avontuur, waar schitterende en smakelijke prijzen te winnen zijn! Wie is er nu nog nooit met zo’n overheerlijke slagroomtaart naar huis gegaan? Ook de enveloppenverkoop is zo’n gouwe ouwe. Dit jaar wederom met uitgebreide prijzentafel! Voor het eerst ook een loterij. Bezoekers krijgen bij iedere tien bestede euro’s op de rommelmarkt een lot. Daarmee maakt men onder andere kans op een diner voor twee! De trekking is om 13.30 uur. Men moet wel aanwezig zijn om de prijs in ontvangst te nemen.

Het is voorjaar, dus zet uw tuin in de bloemetjes!
Petunia’s. Afrikaantjes. Begonia’s. Vlijtige Liesjes. Tomatenplanten. En natuurlijk: Geraniums! Ook voor deze -en nog veel meer- planten en kruiden kan men terecht op Accelerando’s Maximale Rommelmarkt!

Een heerlijk zoete suikerspin…
Ook aan de kinderen is gedacht! Maak een ritje op één van de pony’s? Of lekker springen op het springkussen? Om daarna te genieten van zo’n heerlijk zoete suikerspin. Dat zal smaken!

Busje komt zo…
Moeite om er te komen? Geen probleem! De gratis pendelbus rijdt tussen 9.30 en 14.00 uur ieder half uur op en neer tussen het dorp en de Annavosdijkseweg.

De opstapplaatsen en tijden zijn:
Annahof:
bovenaan de trappen
Ieder heel en half uur

Wellevaete:
Vijf minuten over ieder heel en half uur

Bushalte aan de Bierensstraat:
Tien minuten over ieder heel en half uur

Accelerando’s Maximale Rommelmarkt
Tien minuten voor ieder heel en half uur

Genoeg te doen, zien, kopen, proeven en winnen, tijdens Accelerando’s Maximale Rommelmarkt! Al sinds 1976 dé ontmoetingsplaats op de ochtend van Koningsdag.
Een ieder is van harte welkom op vrijdag 27 april, van 10.00 tot 13.30 uur, in de loodsen van de familie Geluk, Annavosdijkseweg 2 te Sint-Annaland.

Koningsdag Oud-Vossemer

Datum: vrijdag, 27 april 2018

Tijd: 9:30 uur t/m 12:00 uur

Locatie: Oud-Vossemeer

Via de sociale media heeft u wellicht begrepen dat de viering van Koningsdag op Vossemeer dit jaar onzeker was. De belangrijkste reden hiervoor is een onderbemand Oranje comité. Dit onderbemande comité heeft na beraad besloten om de festiviteiten toch doorgang te laten vinden, zij het in afgeslankte vorm van enkel een ochtendprogramma vermeld onderaan dit bericht.

’s Middags zijn er dus voor het eerst in vele jaren geen activiteiten op het dorp georganiseerd door het Oranje comité.
Als de laatste poging om nieuwe bestuursleden / organisatoren te werven niet lukken, dan is 2018 tevens het LAATSTE jaar. Het huidig zittende bestuur van 5 personen, waarvan 3 aftredend, ziet dan geen ander alternatief dan het Oranjecomité te ontbinden.

Gaat Koningsdag en het plezier van uw en andere kinderen u aan ’t hart, meld u zich dan aan als bestuurslid op het volgende mail adres: koningsdagovm@hotmail.com

Het programma is als volgt:
09:30 uur : Ballonnen ophalen bij de Vossenkuil aan de kant van het Raadhuisplein
10.00 uur : Aubade en oplaten ballonnen
10:20 uur : Wedstrijd ‘versierde fietsen’ waarbij de kinderen hun kunstwerk tonen aan een ervaren jury en publiek onder begeleiding van OVM. Ook dit jaar is er voor alle deelnemers met een versierde fiets of skelter een prijsje! De 3 MOOIST versierde fietsen of skelter winnen een extra prijs dit jaar!
11.00 uur : Voorstelling genaamd ‘de Circus Chauffeurs’ in de Vossenkuil, leuk voor jong en oud en
geschikt voor alle groepen van de basisschool groepen
12:00 uur : Einde programma

Zeeuws Ringrijden en Oude Folkloristische Ambachten in Tholen!

Datum: vrijdag, 27 april 2018

Tijd: Tussen 10.00 en 17.00 uur

Locatie: Markt in Tholen

Na het daverend succes van voorgaande 5 jaren, zal het traditionele Zeeuwse Ringrijden voor het 6e jaar op rij weer terug te zien zijn in Tholen. Op vrijdag 27 april a.s. zal de Zeeuwse Ringrijders Vereniging tussen 10.00 en 17.00 uur een demonstratie komen verzorgen op de Markt in Tholen.

De demonstratie zal worden uitgevoerd door 16 ringrijders te paard. Alle ringrijders en medewerkers zullen tijdens deze demonstratie gekleed zijn in authentieke Zeeuwse Klederdracht en er zal gebruik worden gemaakt van originele Zeeuwse Trekpaarden.

Op de ca. 36 meter lange, en 1 meter brede ringbaan, zullen de ringrijders op een ongezadeld Zeeuws Trekpaard, in galop proberen de ring van 38 mm te steken die halverwege de baan in een ijzeren bus aan een touw tussen twee palen hangt.

De ringrijder met de meeste gestoken ringen op het einde van de demonstratie zal de winnaar zijn. Wanneer een aantal ringrijders echter aan het eind van de dag hetzelfde aantal ringen heeft gestoken zal er gekampt worden wie de uiteindelijke dag winnaar is. Dit gebeurt door een steeds kleiner wordende ring.

Gedurende de dag, zal er ook gestreden worden om de Hart van Tholen – bokaal, die beschikbaar is gesteld door Eetcafé Hart van Tholen.

Daarnaast zullen er gedurende de hele dag demonstraties van Oude Folkloristische Ambachten plaatsvinden, waaronder o.a.: Zeeuwse Kappen opmaken, Babbelaars bakken, Manden Maken, Schapen wol spinnen, Pottenbakken, Glas in Lood, Schilderen oud Vissersleven en nog veel meer.

Kortom, weer alle ingrediënten voor een prachtig folkloristisch evenement voor jong en oud.

Wandeling met ouderen in Sint-Maartensdijk

Datum: zaterdag, 28 april 2018

Tijd: 14:00 uur

Locatie: Maartenshof in Sint-Maartensdijk

Op zaterdag 28 april organiseert Wandelsportvereniging Oosterscheldestappers uit Sint Maartensdijk een wandeling voor ouderen.
Het vertrek is om 14:00 uur vanuit de recreatiezaal van Maartenshof aan de Bloemenlaan in Sint-Maartensdijk.
Het is bedoeld voor alle ouderen zowel van Maartenshof als ouderen van het dorp.

De afstand die gelopen zal worden is ongeveer 3 kilometer.
Vrijwilligers van de Oosterscheldestappers begeleiden de ouderen bij deze wandeltocht.

Mensen met scootmobiel, rollator, wandelstok of die slecht ter been zijn worden geholpen.
Wanneer U thuis opgehaald wilt worden kan dat ook neem dan contact op met Siem Schot telefoon 0166-661279.

Bij terugkomst in Maartenshof staat er een heerlijk kopje koffie klaar. U bent nog in de gelegenheid om nog gezellig na te praten over van alles en nog wat.

Kom zaterdag 28 april naar Maartenshof om mee te doen aan deze ouderenwandeltocht.
Wij weten het allemaal bewegen is goed voor de gezondheid maak daarom gebruik van deze gelegenheid.