Agenda

Wandelvierdaagse

Start datum: maandag, 20 mei 2019

Eind datum: donderdag, 23 mei 2019

Locatie: Sint-Annaland

Van 20 mei t/m 23 mei 2019 organiseert v.v. WHS weer de traditionele wandelvierdaagse. Er kan weer gekozen worden uit 5km of de 10 km.

Zou jij eens met een nieuw wandelmaatje willen lopen? Wil jij je vaste wandelpartner beter leren kennen? Of vind jij het leuk om eens een ander gesprek te hebben tijdens het wandelen? Bij deelname aan deze wandelvierdaagse kan men door medewerking van Stichting Tholen Ontmoet een combinatie maken op de donderdag 23 mei, met het “mekoare leêre kenne” Dit betekent een aanvullende activiteit. Deelnemers krijgen een kaartje mee waarop vragen staan die zij aan hun (al dan wel of niet) willekeurig geselecteerde medewandelaar(s) kunnen stellen. Op deze wijze leren wandelaars elkaar écht kennen. Stuur een berichtje en geefje op bij: stichtingtholenontmoet@hotmail.com

Na een bepaalde afstand wordt van medewandelaar(s) gewisseld.Dit kan ook enkel tijdens het ‘pauze’ moment gebeuren waarbij de uitgave van eten/drinken plaatsvindt.

Inschrijven bij de kantine en CadeauShop Sint-Annaland.
De kaarten kosten in de voorverkoop € 4,50. Vanaf 20 mei kosten de kaarten € 5,00

Donderdag 23 mei is er een route van 2 km voor o.a. mensen uit de Schutse.
De kosten hiervan zijn € 1,50

Zwemvierdaagse

Start datum: maandag, 20 mei 2019

Eind datum: vrijdag, 24 mei 2019

Locatie: Zwembad de Spetter in Tholen en Zwembad Haestinge in Sint-Maartensdijk

Vanaf maandag 20 mei t/m vrijdag 24 mei wordt er bij Zwembad de Spetter in Tholen en Zwembad Haestinge in Sint-Maartensdijk een zwemvierdaagse gehouden.

Tijdens deze vierdaagse zijn er vier banen beschikbaar.
De tijden zijn:
Maandag t/m vrijdag van 7:30 uur t/m 9:30 uur en van maandag t/m donderdag kan er ook gezwommen worden van 18:30 uur tot 19:45 uur.

Inschrijving voor de vierdaagse kan bij de kassa van het Zwembad.
Voorinschrijving (t/m 18 mei) kost €5,- daarna betaal je €6,-.

De opbrengst komt ten goede aan het Ronald McDonald Kinderfonds.

Clinic Rolstoelbasketbal

Datum: vrijdag, 24 mei 2019

Tijd: Van 18:30 tot 20:00 uur

Locatie: gymzaal Westerpoort, Abraham Beeckmanlaan 6 in Tholen

Stichting Basketball Experience Nederland (BEN), Basketball vereniging The Clams en de buurtsportcoaches van de gemeente Tholen organiseren vrijdag 24 mei een rolstoelbasketbal clinic van 18:30 tot 20:00 uur in de gymzaal Westerpoort, Abraham Beeckmanlaan 6 in Tholen.

De clinic wordt begeleid door Sylvana van Hees wonende in Oud-Vossemeer, die uitkomt voor het Nederlandse vrouwen rolstoelbasketbal team.

Meer informatie en aanmelden
Deelname is gratis en sportrolstoelen zijn aanwezig. Voor vragen en/ of aanmelden stuur een mail naar roos@basketballexperience.nl of tel. 06- 21368854.

EK Rolstoelbasketbal
Eind juni 2019 vindt het EK Rolstoelbasketbal voor vrouwen plaats in Rotterdam en wordt georganiseerd door stichting Basketball Experience Nederland (BEN). Dat betekent dat de net nieuwe wereldkampioen, hun Europese titel van 2017 in eigen land mogen gaan verdedigen.

Het is uniek dat het EK in eigen land plaatsvind. Dit was de reden waarom Sylvana van Hees een clinic wilde organiseren waar het allemaal begon in de gemeente Tholen. Ze hoopt hiermee mensen te enthousiasmeren en te inspireren voor rolstoelbasketbal. De clinic is toegankelijk voor iedereen, waarbij mensen met een fysieke beperking zeer welkom zijn.

Benefietworkshops Roots

Datum: zaterdag, 25 mei 2019

Tijd: van 10:00 uur tot 13:00 uur en van 14:00 uur tot 16:30

Locatie: De Meulvliet in Tholen en de Kunstkamer in Scherpenisse

Stavoord6 organiseert op zaterdag 25 mei een twee benefietworkshops onder de naam Roots.

De eerste workshop bestaat uit een saxofoon workshop onder leiding van Ties Mellema en Marcel. Deze wordt gehouden van 10:00 uur tot 13:00 uur in de Kunstkamer in Scherpenisse.
De tweede workshop is een improvisatieworkshop onder leiding van Martin Fondse. Deze wordt eveneens op 25 mei gehouden maar dan van 14:00 uur tot 16:30 in de Meulvliet in Tholen.

Aanmelden kan via www.stavoord6.nl .

‘kunst kieke’

Start datum: donderdag, 30 mei 2019

Eind datum: zaterdag, 1 juni 2019

Locatie: Sint-Annaland en Scherpenisse

In 2019 bestaat ‘kunst kieke’ 10 jaar! Dit wordt gevierd!

10 jaar geleden werd door een aantal enthousiaste cursisten bij Atelier jos boogaard voor de eerste keer de ‘kunst kieke’-route in Sint-Annaland en omgeving georganiseerd. Inmiddels heeft het evenement dat om de twee jaar tijdens het Hemelvaart-weekend plaatsvindt, een vaste plek op de agenda van cursisten en bezoekers veroverd!

Ateliers, schuren, woonkamers en tuinen worden omgetoverd tot 11 expositieruimtes, en een aantal gast-kunstenaars zijn uitgenodigd om hun gevarieerd werk te tonen. Behalve de werkstukken van de 35 deelnemers zijn ook schilderijen uit het jongerenatelier van Atelier jos boogaard te zien. ‘Uw Huiskamer’ in Scherpenisse is niet alleen expositieruimte, maar werkt creatief mee en heeft koffie met iets lekkers en op vrijdag en zaterdag ook nog een kunst-lunch op de kaart staan.

De ‘kunst kieke’-locaties bevinden zich dit jaar in Sint-Annaland en Scherpenisse. De route is overzichtelijk en heel goed per fiets af te leggen. Alle locaties zijn makkelijk te herkennen aan hun kleurrijke vlaggen. Flyers van de route zijn in lokale winkels verkrijgbaar en tevens op de website www.josboogaard.nl te downloaden.

De locaties zijn open op Hemelvaart 30 mei 2019 van 13:30 tot 17:30 uur en op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni van 10:30 tot 17:00 uur.

Optreden Greatly Blessed

Datum: zaterdag, 1 juni 2019

Tijd: 19:30 tot ongeveer 22:15 uur

Locatie: hervormde kerk aan de Ring 10 in Oud Vossemeer.

Op 1 juni 2019 zal gospelformatie Greatly Blessed een optreden verzorgen in de hervormde kerk(Johannes de Doperkerk) aan de Ring 10 in Oud Vossemeer.

Greatly Blessed is een gospelformatie van 12 zangers en een band.
Het repertoire wat Greatly Blessed ten gehore brengt, ligt verankerd in de Southern Gospel, eigentijdse Amerikaanse Gospel in de stijl van de Gaither Vocal Band.
De liederen die zij zingen zullen in een boekje vertaald zijn en bij de ingang worden uitgereikt.

De toegang is gratis. Kaarten zijn te reserveren via truetickets.nl
Er zal een collecte worden gehouden ten behoeve van de onkosten

De kerk gaat open om 19:00 uur. Het concert begint om 19:30 tot ongeveer 22:15 uur.
Tijdens de pauze is er koffie, thee en frisdrank verkrijgbaar.

Deze avond wordt georganiseerd door verschillende kerken van Oud Vossemeer

open dag zaterdag 1 juni 2019

Datum: zaterdag, 1 juni 2019

Tijd: van 10.00 uur tot 12.00 uur

Locatie: Sportlaan 3 in Sint-Maartensdijk

Op zaterdag 1 juni 2019 organiseert het Leger des Heils in LOODS 3 in Sint-Maartensdijk een “open dag”. Alle bezoekers kunnen in alle werkruimtes een kijkje nemen, er staat koffie met gebak (verzorgd door Leerlingen van het Calvijncollege) klaar.

Er is daarnaast ook nog een leuke actie. De eerste 150 betalende bezoekers krijgen een leuk plantje mee.

Tijdens deze dag worden er ook nieuwe vrijwilligers geworven.

Dit alles op zaterdag 1 juni van 10.00 uur tot 12.00 uur.

OPEN atelierroute

Datum: zaterdag, 1 juni 2019

Zaterdag 1 juni openen verschillende kunstenaars weer hun deuren, om iedereen welkom te heten die het leuk vindt om kunst te komen kijken. Of het nu schilderijen zijn, glas, keramiek of stof. Alle diversiteit is te vinden in deze kunstroute.

De kunstenaars openen hun eigen ateliers, dus het proces van het werken is aanwezig. Je kan het voelen, ruiken en soms ook aanraken. Op www.cultuurpleintholen.nl kunt u alle kunstenaars vinden. De kunstenaars die zich voornamelijk door landschappen laten inspireren zijn bijvoorbeeld; Puck Meijer in Sint Maartensdijk. Zij maakt schilderijen in olieverf. Kijken door haar ogen naar ‘ons’ eiland is een beleving op zich. Victor van de Lande in Sint Annaland maakt ook landschappen en dan abstracter. Prachtige subtiele kleuren vloeien in elkaar over. Liesbeth Romeijn in Scherpenisse maakt sprookjesachtige bosthema’s van textiel en Marcel van Tienen in Tholen heeft weer een hele eigen kijk op landschappen en verwoordt dit in verf.

De kunstenaars hopen u allen te kunnen verwelkomen op de OPEN atelierroute Tholen op zaterdag 1 juni.
De toegang is gratis.

Meer informatie vindt je op de website van Cultuurplein Tholen.

Bekerfinale WHS 3

Datum: zaterdag, 1 juni 2019

Tijd: start om 12:00 uur

Locatie: het 2e veld op Sportpark Rozenoord aan de Olympialaan 53 in Bergen op Zoom

Op Zaterdag 1 juni speelt WHS 3 de bekerfinale tegen Nieuw Borgtvliet 2.

Deze wedstrijd start om 12:00 uur en wordt gespeeld op het 2e veld op Sportpark Rozenoord aan de Olympialaan 53 in Bergen op Zoom.

Optreden Greatly Blessed

Datum: zaterdag, 1 juni 2019

Tijd: 19:30 uur tot 22:15 uur

Locatie: hervormde kerk aan de Ring 10 in Oud Vossemeer

Op 1 juni 2019 zal gospelformatie Greatly Blessed een optreden verzorgen in de hervormde kerk(Johannes de Doperkerk) aan de Ring 10 in Oud Vossemeer.

Greatly Blessed is een gospelformatie van 12 zangers en een band. Het repertoire wat Greatly Blessed ten gehore brengt, ligt verankerd in de Southern Gospel, eigentijdse Amerikaanse Gospel in de stijl van de Gaither Vocal Band. De liederen die zij zingen zullen zijn in een boekje vertaald zijn en worden bij de ingang van de kerk uitgereikt.

De kerk gaat open om 19:00 uur. De aanvang van het concert is om 19:30 en duurt tot ongeveer 22:15 uur.

Tijdens de pauze is er koffie, thee en frisdrank verkrijgbaar.

De toegang is gratis. Kaarten kunt u reserveren via truetickets.nl
Er zal een collecte gehouden worden voor de onkosten.

Deze avond wordt georganiseerd door verschillende kerken van Oud Vossemeer.