Agenda

Samen eten bij het Leger des Heils in Sint-Maartensdijk

Datum: dinsdag, 28 september 2021

Tijd: Van 17.00 tot 19.00 uur

Locatie: Loods 3, Sint Maartensdijk

Agenda

Op dinsdag 28 september a.s. organiseren we weer een warme maaltijd. In verband met Corona-maatregelen is er plaats voor maximaal 20 personen. Mensen die veelal alleen eten en het gezellig vinden om een keer met anderen aan tafel te zitten, zijn van 17 tot 19 uur van harte welkom in Loods 3, Sportlaan 3 in Sint-Maartensdijk.

De kosten bedrag € 3,00 per persoon.
Aanmelden kan t/m 21 september a.s. Dit kan telefonisch op nummer 0166610194 of via de email raadendaadtholen@legerdesheils.nl

Avondconcerten in Oude Stadhuis Tholen 2021/2022

Startdatum: zaterdag, 9 oktober 2021

Einddatum: zaterdag, 14 mei 2022

Tijd: Aanvang 20.15 uur

Locatie: Oude Stadhuis te Tholen

Agenda

De Stichting Anthonie Keldermans Concerten, die het Gotische uit de 15e eeuw daterende Oude Stadhuis te Tholen sinds het jaar 2000 cultiveert als concertlocatie, presenteert met enthousiasme de serie Avondconcerten voor het seizoen 2021/2022.In het concertaanbod is getracht variëteit aan te brengen in klassieke stijlen en instrumentatie. Van Renaissance tot Romantiek, van Empire tot Impressionisme.
Zowel in de Vierschaar als in de Raadzaal wordt geconcerteerd door musici van naam en faam, zowel op authentieke als hedendaagse instrumenten.Dit wordt bij het eerste concert op 9 oktober  gecombineerd door het gerenommeerde gitaarduo Izhar Elias / Fernando Cordas. Zij bespelen in muziek van Franz Schubert originele vroeg-19e eeuwse gitaren, terwijl in de Spaanse muziek van Rodrigues en Granados moderne instrumenten klinken.
Het Chimaera Trio voert op de moderne klarinet en violoncello, daaraan toegevoegd de historische Feurich-vleugel  een geheel Frans programma uit:  “l’Horizon Chimérique”.
Op fraaie kopieën van een 18e eeuwse flauto traverso en dito clavecimbel wijden Raymond Honing en Ursula Dütschler hun concert aan Johann Sebastian Bach en een aantal van zijn componerende zonen.
Het jonge saxofoonkwartet met de fraaie naam Ardemus Quartet zal in het programma “Yes, she can!” eveneens poëzie voordragen.
De jonge getalenteerde pianist met ouderlijke Thoolse roots, Florian Verweij, zal in een Romantisch programma de genoemde historische vleugel bespelen. Dit fraaie instrument is in 1908 door Julius Feurich te Leipzig gebouwd.

Het enige concert dat niet op zaterdag maar op vrijdag plaatsvindt, nl. 3 december, is een vocaal concert. Het befaamde Quink Vocal Ensemble voert muziek van Middeleeuwen tot heden uit, waarbij Advent en Kerst centraal staan.

Aanvang: 20.15 uur
Entree: €15
Info: www.keldermansconcerten.nl

PROGRAMMA

9 oktober 2021
Izhar Elias en Fernando Cordas : “Schuberts’ gitaren”

13 november 2021
Chimaera Trio : “l’Horizon Chimérique”

3 december 2021 (vrijdag)
Quink Vocal Ensemble  : “Adventsconcert”

12 februari 2022
Raymond Honing, traverso en Ursula Dütschler, clavecimbel : “Bach en zonen”

12 maart 2022
Ardemus Quartet : “Yes, she can!”

14 mei 2022
Florian Verweij, vleugel : “Romantiek…”

Anna FUN bij De Meestoof

Datum: dinsdag, 19 oktober 2021

Tijd: Van 14.30 tot 16.00 uur

Locatie: De Meestoof in Sint-Annaland

Agenda

LET OP: DEZE ACTIVITEIT IS VERPLAATST NAAR DINSDAG 19 OKTOBER

Op dinsdag 19 oktober 2021 organiseren de vrijwilligers van Anna Zorgt, samen met Jij op Tholen van gemeente Tholen, weer een ‘Anna FUN’ in Sint-Annaland. Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen tijdens deze activiteit ruim 100 jaar terug in de tijd en oud-Hollandse spellen spelen tijdens een bezoek aan Streekmuseum De Meestoof.

Aanmelden
Aanmelden voor de activiteit is verplicht via jijoptholen.nl/anna-fun-6-t-m-12-jaar. De activiteit kost €2,00 en moet op locatie gepast betaald worden. Inwoners die het financieel niet breed hebben, maar toch mee willen doen, kunnen contact opnemen met Jij op Tholen via jijoptholen@tholen.nl.

Aanvang
De kinderen kunnen vanaf 14.15 uur bij De Meestoof in Sint-Annaland binnenlopen. De fun zelf is van 14.30 tot 16.00 uur. Zo zijn er oud-Hollandse spelletjes en krijgen de kinderen les zoals die in 1910 gegeven werd.

Lampionnen- en lichtjesoptocht op 30 oktober 2021

Datum: zaterdag, 30 oktober 2021

Tijd: Vanaf 19.00 uur

Agenda

Dit jaar staat de lampionnenoptocht in het teken van 77 jaar vrijheid. Want op 30 oktober viert Tholen dat ze 77 jaar geleden is bevrijd. Het wordt een indrukwekkende optocht waarin de kleuren rood, wit en blauw centraal zullen staan. In het teken van de bevrijding zullen wat bijzondere elementen worden toegevoegd aan de tocht.

Soort lichtjes en lampionnen: Alle vormen van lichtjes welkom.

Start en tijdsduur: De optocht start om 19.00 uur en zal circa 45 minuten duren.

Route: deze maken we in een later stadium bekend!

Lopen met een LED-stick:
Bestel deze van tevoren via school. We adviseren we deze tussen 18.15 en 18.45 uur op te halen bij het ophaalpunt te herkennen aan de Tholen Sterk vlag. Enkel contant betalen voor €1,- per stuk (LET OP: op = op, van tevoren bestellen wordt geadviseerd).
De lampionnen worden via de scholen in Tholen verstrekt. Daarin zit één lampion, één lampionstokje en twee batterijen. De pakketjes worden in de week voor de herfstvakantie afgeleverd bij de scholen.
Meedoen is GRATIS! Dus heb je een eigen lampion voorzien van alleen elektrische verlichting ? Sluit gewoon aan! Iedereen uit de gemeente Tholen is welkom! We gaan voor 1000 deelnemers!

De optocht wordt, net als vorig jaar, muzikaal begeleid door diverse muziekverenigingen uit onze gemeente.
Stichting Tholen Sterk vraagt om geduld en respect tijdens dit bijzondere evenement. We hebben samen de verantwoordelijkheid voor welzijn en veiligheid van de deelnemers én de andere weggebruikers. Luister ALTIJD naar instructies van de verkeersregelaars. Aan de overige weggebruikers vragen we geduld: door de lange stoet zullen de wegen wat langer geblokkeerd zijn.
De volwassenen nemen de eigen verantwoordelijkheid bij deelname aan de optocht. Stichting Tholen Sterk zorgt voor EHBO’ers en verkeersregelaars.

Kaartverkoop Women In Rock Festival 2021 gestart!

Datum: zaterdag, 13 november 2021

Tijd: Vanaf 17.00 uur

Locatie: Meulvliet in Tholen

Agenda

Op zaterdag 13 november 2021 zal, na 1 jaar Corona-pauze, het unieke “Women In Rock Festival” plaats vinden; het festival wat de nadruk legt op zangeressen en vrouwelijke muzikanten; Girl-power! Als locatie is weer de feestzaal van Sporthal Meulvliet te Tholen gekozen. Het festival opent om 17:00 uur.

Deze editie wordt een gevarieerd avondprogramma met vijf bands. Maar niet van mindere kwaliteit, sterker nog; deze editie brengt alleen maar kwalitatief hoogstaande bands op de planken. In tegenstelling tot vroegere jaren hebben we geprobeerd om dit jaar iets breder te programmeren in muzieksoort. Zo richt de organisatie zich op een wat breder publiek. De vastgelegde bands komen allen uit Nederland.

De volgende bands zijn gecontracteerd voor het Women In Rock Festival 2021

  • Manora (Symfonische metal)
  • Reply To All (Rock covers)
  • Cabbage Men (Metal covers)
  • Mindblow (Bluesrock)
  • The Plan (Rock & Blues)

Vanwege het Corona reglement gaan we er van uit dat we vanaf 25 september met een deurbeleid werken en dat we om middernacht het festival moeten laten eindigen. Mochten er echter versoepelingen komen na de persconferentie van 1 november, dan passen wij ons daar weer op aan.

De voorverkoop voor het “Women In Rock” Festival is gestart per 1 september. De kaarten kosten €9,50 online en €10,00 aan de deur. Meer info kun je online vinden op www.womeninrock.nl

Havendagen Tholen

Startdatum: vrijdag, 10 juni 2022

Einddatum: zaterdag, 11 juni 2022

Tijd: Vanaf 15.00 uur op vrijdagmiddag

Locatie: Contr' Escarp

Agenda

Ten gevolge van de de corona-pandemie heeft het bestuur van Tholen Sterk moeten besluiten om de havendagen wederom uit te stellen.

De Havendagen Tholen in 2022 hebben een historisch thema waarbij de viering van meer dan 75 jaar bevrijding van Nederland groots centraal zal staan. Tholen Sterk hoopt er een geweldig feest ter herdenking van de bevrijding voor de gehele Gemeente Tholen van te maken. Dit overigens naast alle andere activiteiten rondom het programma van de Havendagen.

Houd het weekend van 10 en 11 juni 2022 alvast vrij!
Kortom: je mag deze editie echt niet missen.