Home Activiteiten in de regio

Activiteiten in de regio

Scheppingsdrang in verf

Startdatum: zaterdag, 16 september 2023
Einddatum: zaterdag, 7 oktober 2023
Tijd: 10:00 - 16:30
Locatie: Kunstkamer te Scherpenisse
Agenda
Hollandhuis


Begiftigd met de drang te willen beelden heeft mij sinds mijn prille jeugd beziggehouden. Enerzijds een rijkdom van zingeving in mijn leven, anderzijds een voortdurende worsteling.

Fors opgeleid gedurende 12jaar academische scholing aan de lerarenopleiding in Tilburg en aan de academie St Joost te Breda, hebben mij een stevige basis gegeven.

Na lange tijd werkzaam te zijn geweest als docent beeldende vorming in het onderwijs, kan ik sinds enkele jaren fulltime kunstschilder zijn.

Fijn dat ik in de kunstkamer een podium krijg om enkele werken te laten zien, uit mijn enorme collectie schilderijen die in de loop der jaren is ontstaan.

Te zien van 16 september tot en met 7 oktober in de Kunstkamer te Scherpenisse

Opening 16 september 15.30u – Entree gratis

Iedere zaterdag open van 10u tot 16.30u

flyer

Maaltijdverhalen uit de Bijbel

Datum: woensdag, 27 september 2023
Tijd: 19:30
Locatie: Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Tholen, Oudelandsestraat 11, Tholen
Agenda
VrijzinnigenNederland


Bijbelverhalen rond samen eten, met onder andere: hapje van de appel, drie gasten bij Abraham, Martha en Maria, Zacheüs, het laatste avondmaal.

Kees vertelt de bijbel verhalen “opnieuw” en plaatst ze in het hier en nu.

Kees Posthumus werd opgeleid tot onderwijzer en studeerde later theologie.

Hij werkte als kerkjournalist, maar is ook theatermaker en verhalenverteller.

Datum: Woensdag 27 september 2023
Aanvangstijd: 19.30 uur
Plaats: Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Tholen, Oudelandsestraat 11, Tholen
Door: Kees Posthumus
Toegang: €10,00 (niet leden) / €7,50 (leden en vrienden) inclusief koffie/thee.

Jaarmarkt Sint Philipsland

Datum: zaterdag, 7 oktober 2023
Tijd: 10:00 - 16:00
Locatie: Kerkring Sint Philipsland
Agenda
sint-philipsland


Op zaterdag 7 oktober organiseert de Hervormde gemeente van Sint Philipsland een jaarmarkt. Deze jaarmarkt wordt gehouden aan de Kerkring. Er is van alles te doen: gezellig koffie of thee drinken in het verenigingsgebouw of rondsnuffelen tussen de tweedehands kleding en de spullen op de rommelmarkt.

Ook aan de inwendige mens is gedacht: Broodje worst, oliebollen, pannenkoeken en nog veel meer lekkers staat er voor u klaar. Ook zijn er weer diverse standhouders die hun waar aanbieden. Voor de kinderen is er een springkussen, grabbelen en nog veel meer. ’s Middags is er in de kerk een uitvoering van het kinderkoor “van knop tot bloem” o.l.v. Wilma van Duuren. De markt begint om 10 uur en is om 16 uur afgelopen.

Connect Herfst Fair

Datum: zaterdag, 7 oktober 2023
Tijd: 10:30 - 13:30
Locatie: Dilt 32 in Tholen
Agenda
Logo-Sjaloom-Zorg.png


Zin om lekker te snuffelen op een knusse rommelmarkt?
Of mee te doen met leuke spelletjes? Zet dan 7 oktober maar vast in de agenda!
Want dan wordt er op het terrein van Smalstad XL in Tholen een herfst fair gehouden!
De opbrengst komt ten goede aan activiteitengroep Connect.

Tijd: 10.30-13.30 uur. Adres: Dilt 32 in Tholen.

18e editie Voetbalschool bijna van start!

Startdatum: maandag, 16 oktober 2023
Einddatum: woensdag, 18 oktober 2023
Tijd: 00:00 - 00:00
Agenda
vvNoad67


Van 16 tot en met 18 oktober van dit jaar wordt al weer de 18e editie van de voetbalschool gehouden op het Sportpark van Noad’67. Jaarlijks reizen een aantal gasttrainers uit het betaalde voetbal naar Sint Philipsland om de 100 deelnemers aan de voetbalschool drie onvergetelijke dagen te geven. Voor de 18e editie zal dat ook weer gaan gebeuren.

De inschrijving is 16 september gestart. Op onze website en via Facebook kunnen maximaal 100 deelnemers van 6 t/m 12 jaar zich aanmelden. Er komt weer een aantal bekende (oud-prof)voetballers een gasttraining geven. We zijn trots dat we de namen kunnen vrijgeven.

Maandagochtend start Michel Breuer als eerste gasttrainer. De voormalig speler van Excelsior, Heerenveen en Sparta zal de jonge deelnemers zijn jarenlange ervaring als profspeler gaan overbrengen.

Op dinsdagmiddag van de Voetbalschool gaan we Ulrich van Gobbel zien. Hij is een Surinaams-Nederlands voormalig profvoetballer. We kennen deze verdediger van Feyenoord waar hij het grootste deel van zijn carrière voetbalde. Bij Feyenoord won hij de UEFA cup, vier nationale bekers, de eerste editie van de Johan Cruijff Schaal en twee landskampioenschappen (1993 en 1999).

De laatste gasttrainer van deze editie is Huub Stevens. Huub stevens was 11 jaar speler van PSV. Hij werd 3x landskampioen en won 1x de KNVB beker en 1x de UEFA cup. Als trainer heeft hij in Nederland Roda JC en PSV getraind maar was voornamelijk in Duitsland actief bij Schalke 04. Hij komt op woensdagmiddag zijn kennis delen met de jonge talentvolle deelnemers.

Oud-hoofdtrainers NOAD’67
Ook zijn we blij om te vermelden dat er op alle dagen ook oud-hoofdtrainers van NOAD’67 actief zijn om de kinderen te trainen.

Dag van het onbeperkt sporten
Traditiegetrouw wordt de laatste dag van voetbalschool NOAD’67 omgedoopt tot de dag van het onbeperkt sporten. Woensdag heeft het karakter “sporten met een beperking” gekregen voor alle leeftijden. Waarbij er dus ook sporters en niet-sporters met een beperking (zowel verstandelijk als lichamelijk) worden uitgenodigd om samen te komen sporten. Sporten die er naast voetbal wordt gedaan zijn bijvoorbeeld g-voetbal, en zitvolleybal. Ook wordt er een levensverhaal verteld.

Het goede doel
De 18e editie van de voetbalschool staat in het teken van het Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut. De lokale stichting Vrienden van Siem heeft dit jaar gekozen om geld in te zamelen voor dit doel. De goede samenwerking met deze stichting heeft in eerdere jaren goed uitgepakt, vandaar dat deze samenwerking weer is opgezocht.
Stichting Vrienden van Siem zet zich in voor mensen met de ziekte kanker door geld in te zamelen voor ziekenhuizen/centra en zo op tastbare wijze bij te dragen aan een stukje welzijn.

We gaan helpen door o.a. de alom bekende statiegeldflessenactie op woensdag 18 oktober, maar ook doordat alle deelnemers oliebollen afnemen. De opbrengst gaat rechtstreeks naar het goede doel! Op woensdagmiddag, tijdens de afsluitende ceremonie, zal de cheque met daarop het ingezamelde bedrag worden overhandigd aan een vertegenwoordiging van de Vrienden van Siem.

Volg de voetbalschool via de website www.stichtingvoetbalschool.nl
Of via facebook: stichting voetbalschool

Kaartverkoop Women In Rock Festival 2023 gestart!

Datum: zaterdag, 21 oktober 2023
Tijd: 19:00
Locatie: De Meulvliet in Tholen
Agenda


Op zaterdag 21 oktober 2023 zal, het unieke “Women In Rock Festival” plaats vinden; het festival wat de nadruk legt op zangeressen en vrouwelijke muzikanten; Girl-power! Als locatie is weer de Concertzaal van Sporthal Meulvliet te Tholen gekozen. De deuren gaan open om 18:30 uur. De voorverkoop is reeds gestart.

Deze editie wordt vooral een avond met veel tributes & rockcovers. In tegenstelling tot vorige jaren hebben we iets minder breed geprogrammeerd. Zo richt de organisatie zich dit jaar op het stevigere rock-publiek. Voor het eerst in de geschiedenis van Women In Rock gaan we met een tweede podium werken. Dit podium wordt bezet door een jonge band uit de regio (Adapted Youth), welke de ombouw-pauzes van het 1e podium gaat opvullen.

De volgende bands zijn gecontracteerd voor het Women In Rock Festival 2023

  • Impulse (Symfonische metal) – Goeree Overflakkee
  • Rock Solid (Rock covers) – Sint-Annaland
  • Adapted Youth (pop/rock covers) – Tholen
  • IRON MAIDEN by IRON LAY – Nederland
  • ACDC by HELLS BELLES – Duitsland

De voorverkoop voor het “Women In Rock” Festival is gestart per 1 juli. De kaarten kosten €15,00 online en 18 euro aan de deur. Meer info kun je online vinden op www.womeninrock.nl