Agenda

Avondwandeling

Datum: dinsdag, 17 september 2019

Tijd: vanaf 18u:30 uur

Op dinsdagavond 17 september vanaf 18u:30 uur organiseert wandelsportvereniging Oosterscheldestappers een avondwandeling voor iedereen die hieraan mee wilt doen. Ook de mensen uit andere dorpen van het eiland Tholen zijn van harte welkom om met ons mee te wandelen in de mooie omgeving van Sint Maartensdijk.

De afstanden die gelopen worden zijn 5 of 10 kilometer. Er wordt gelopen in groepsverband onder het motto samen uit samen thuis.
Er zal met iedere wandelaar rekening gehouden worden wanneer het tempo aangepast moet worden gebeurt dat ook.

Het vertrek is om 18:30 uur vanuit Haestinge aan de Sportlaan in Sint Maartensdijk.
Deze sportieve wandeling is bedoeld voor iedereen zowel voor leden als voor niet leden en aan deelnemen zijn geen kosten verbonden.
De routes die gelopen gaan worden gaan door de natuurgebieden van het dorp.

Na het wandelen is er in Haestinge nog gelegenheid om een kopje koffie te drinken en het maken van een gezellig praatje.

Thoolse Fietstocht tijdens de Nationale Sportweek

Datum: vrijdag, 20 september 2019

Vrijdag 20 september, tijdens de Nationale Sportweek, organiseren de buurtsportcoaches van de gemeente Tholen in samenwerking met vrijwilligers voor de 2e keer de Thoolse Fietstocht. Deze fietstocht wordt in eerste instantie georganiseerd voor 50-plussers, maar ook andere liefhebbers zijn van harte uitgenodigd om mee te fietsen.

Route
Er is gekozen voor een nieuwe route door de mooie natuur. De deelnemers kunnen tussen 10:00 en 12:00 uur starten vanaf verschillende opstapplaatsen. Tijdens de fietstocht waarbij de deelnemers kunnen kiezen uit de routes van 40 of 50 km, zullen zij door de gemeente Tholen fietsen.

Start en finish
– Sport- en Gemeenschapscentrum Meulvliet, Tholen
– Huys van Roosevelt, Oud-Vossemeer
– Het Raedthuys, Sint-Maartensdijk
– Schelphoek, Poortvliet
– Brasserie De Zeester, Scherpenisse
– Brasserie De Deu-Braek, Sint-Annaland (route 50 km)
– Packhuys, Stavenisse (route 50 km)

Bij diverse tussenstops/horeca zijn er aanbiedingen voor de fietsers.

Aanmelden
Deelname aan de Thoolse Fietstocht is gratis. Aanmelden kan t/m 12 september 2019 via roseline.vandenheuvel@tholen.nl, tel. 06-19826166 of www.joth.nu. Bij alle fietsactiviteiten wordt geadviseerd een helm te dragen.

Lampionnenoptocht

Datum: vrijdag, 20 september 2019

Tijd: Vanaf 19:30 uur

Locatie: Sint Philipsland

Op 20 september houden we weer onze jaarlijkse lampionnenoptocht door Sint Philipsland.

Vanaf 19:30 uur zal er, samen met muziekvereniging Concordia, vanaf de Wimpel een rondgang door het dorp gemaakt worden.
Vanaf 19:00 uur is de mogelijkheid om een lampion te kopen.

Een complete lampion met lampje kost €3, en alleen de lampion €1.

Wandeling voor ouderen

Datum: zaterdag, 21 september 2019

Tijd: Aanvang: 14:00 uur

Locatie: Sint-Maartensdijk en Scherpenisse

Op zaterdag 21 september organiseert wandelsportvereniging Oosterscheldestappers uit Sint Maartensdijk een wandeling voor ouderen.
Het vertrek is om 14:00 uur vanuit de recreatiezaal van de Maartenshof in Sint-Maartensdijk en vanuit de Sassegrave in Scherpenisse.

Het is bedoeld voor alle ouderen van Sint Maartensdijk en Scherpenisse en de afstand is ongeveer 3 kilometer.
De vrijwilligers van de wandelclub begeleiden de ouderen bij deze wandeltocht. Mensen met scootmobiel of rollator of die slecht ter been zijn worden allemaal geholpen.
Bij terugkomst op de startlocatie staat de koffie klaar en is er nog gelegenheid voor een gezellig praatje.

Wanneer U thuis opgehaald wilt worden of verdere informatie wilt hebben kunt U contact opnemen met Siem Schot tel 0166-661279 of met Lia van Akkeren tel 0166-663711.

Rommelmarkt/Fancy-Fair

Datum: zaterdag, 21 september 2019

Tijd: van 13.00 uur tot 16.00 uur

Locatie: schoolterrein Juliana van Stolbergschool aan de Oosterscheldestraat

De Juliana van Stolbergschool houdt op zaterdagmiddag 21 september de jaarlijkse Rommelmarkt/Fancy-Fair op het schoolterrein aan de Oosterscheldestraat van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Er zijn veel tweedehands spullen, ook boeken en kinderkleding. Men kan er gezellig koffiedrinken met iets lekkers. Verder zijn er spelletjes voor jong en oud, een knutseltafel, envelop trekken, appels en peren enzovoort.

Vanaf ’s morgens half 10 zijn er al heerlijke oliebollen te koop.

Burendag

Datum: zaterdag, 28 september 2019

Tijd: 12.30 tot 15.00 uur

Locatie: ‘t Oude Raed’uus in Poortvliet

Zaterdag 28 september organiseert activiteiten comité Poortvliet een gezellige burendag voor jong en oud in de grote zaal van ‘t Oude Raed’uus in Poortvliet van 12.30 tot 15.00 uur.

Naast een bingo met leuke prijzen gaan kunnen alle aanwezigen ook genieten van heerlijke pannenkoeken. De entreeprijs is – met dank aan diverse sponsoren – beperkt tot €5,00 per persoon. Dit wordt gebruikt om de bingo-prijzen, de pannenkoeken met suiker, stroop, etc, een kopje koffie/thee en voor de kids een glaasje ranja aan te kunnen aanschaffen.
|
Inschrijven kan via de huis-aan-huis-flyer of via de website www.activiteitencomitepoortvliet.nl

Jaarmarkt Sint Philipsland

Datum: zaterdag, 5 oktober 2019

Tijd: van 10.00 uur t/m 16.00 uur

Locatie: Sint Philipsland

Op zaterdag 5 oktober organiseert de Hervormde gemeente van Sint Philipsland een jaarmarkt. Deze jaarmarkt wordt gehouden aan de Kerkring.

Er is van alles te doen: gezellig koffie of thee drinken in het verenigingsgebouw of rondsnuffelen tussen de tweedehands kleding en de spullen op de rommelmarkt. Ook aan de inwendige mens is gedacht: Broodje hamburger, oliebollen, pannenkoeken en nog veel meer lekkers staat er voor u klaar. Ook zijn er weer diverse standhouders die hun waar aanbieden. Voor de kinderen is er een springkussen, workshop cup cakes versieren, grabbelen en nog veel meer.

Om 14:00 uur start het inloopconcert in de kerk. Voor €1,- kunt u 3 kwartier genieten van het christelijk gemengd koor “Praise Him” o.l.v. Peter Biemond.
De jaarmarkt begint om 10 uur en zal om 16 uur afgelopen zijn.