Sport

Afgelopen maandag 18 september zijn de eerste wedstrijden van de zaalvoetbalcompetitie gespeeld.

Helaas zijn er dit seizoen enige teams afgevallen en heeft het bestuur moeten besluiten om alle teams in één poule te laten spelen.
Dat betekende voor deze ronde niet dat er groot niveauverschil was tussen de teams. De uitslagen lagen kort bij elkaar en de wedstrijden waren van een goed niveau met onderling niet veel kwaliteitsverschil.

In de eerste wedstrijd speelden van der Kleijn uit Tholen tegen het Trapveldje uit Sint-Phillipsland. De eerste kreeg in het eerste deel van de wedstrijd de meeste kansen. Toch waren het de mannen van het Trapveldje die de leiding namen en bij rust met 2-1 voorstonden. In de wedstrijd viel het keeperswerk aan beiden kanten in positieve manier op.
In de tweede helft was het een open strijd, die beiden kanten op kon vallen. Trapveldje bleek net de betere ploeg en won, terecht, met 3-5.

In de tweede wedstrijd troffen de Zebra’s en Hart van Tholen elkaar. De laatste had helaas geen wissels en dat bleek, op dit niveau, net een te groot gemis. Desondanks konden ze de Zebra’s goed bijbenen en ondanks dat ze tegen een achterstand opliepen, wisten ze terug te komen tot 1-1.

Zebra’s liet de bal goed lopen en kreeg kansen. Toch bleef de teller, mede door goed keeperswerk, bij rust op 1-2 steken.

In de tweede helft moest Hart van Tholen zijn meerder erkennen in de Zebra’s nadat de 3-1 was gevallen. De spelers wisten toen, dat het niet ging lukken om de gaten dicht te lopen en lieten langzamerhand de wedstrijd een beetje lopen. Hierdoor kregen de Zebra’s wat meer ruimte en konden ze uitlopen naar een 5-1 overwinning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *