Home Omroep

Omroep

Verzorgingsgebied

De stichting Lokale Omroep Tholen is opgericht in 1985. We zijn de publieke omroep voor de kernen Anna Jacobapolder, Oud-Vossemeer, Poortvliet, Scherpenisse, Sint-Annaland, Sint-Maartensdijk, Sint Philipsland, Stavenisse en Tholen.

kaarttholen

Geschiedenis

De stichting Lokale Omroep Tholen (Sloth) begon in 1985 met radio via de kabel. Destijds had dertig procent van de inwoners een kabelaansluiting. In 1988 kreeg Sloth als eerste lokale omroep van Nederland een vergunning om via de ether uit te zenden en werd begonnen met de uitzendingen via antenne op 106.5 FM vanaf de kerktoren van de Grote Kerk in Tholen. Dat is nog steeds de plek waar het signaal van de omroep de lucht in gaat.
In 1989 zorgde onderling gekrakeel tussen medewerkers en bestuur ervoor dat de uitzendingen in de ether werden gestaakt. In 1990 werd de Regentessestraat verruild voor de Botermarkt en kon men na toekenning van subsidie en het opschudden van de organisatie weer verder.

Verhuizing naar Voltstraat

Op 3 september 1999 vond de verhuizing naar de Voltstraat plaats. Burgemeester van der Munnik verzorgde de opening en de naam Sloth werd vervangen door Omroep Tholen. In december 2004 ging de kabelkrant Omroep Tholen TV van start. Burgemeester Nuis verrichtte daarvoor de openingshandeling. Ondertussen nam internet een steeds belangrijkere plek in en groeide de website van de omroep www.omroeptholen.nl uit tot de meest bekeken nieuwssite van de streek.
Een andere mijlpaal was het jaar 2008: de vrijwilligers van Omroep Tholen werden uitgeroepen tot “vrijwilligersgroep van het jaar”. De digitale uitzendingen op tv gingen in augustus 2014 van start en sindsdien is de lokale omroep in een groot deel van Zeeland digitaal te zien en horen.

Verhuizing naar de Energieweg

Na vele jaren en vele uitzendingen vanuit de Voltstraat is Omroep Tholen sinds 8 juli 2019 verhuisd naar de Energieweg 17 in Tholen. Op 28 augustus 2020 werd de nieuwe studio aan de Energieweg officieel geopend door Wethouder Hoek.

Erelid
Omroep Tholen heeft twee ereleden: Jannie Ophof en Jan Franken.