Sport

12 november 2018 Verslag zaalvoetbal:

Deze week weer twee wedstrijden in de zaalvoetbalcompetitie. In de eerste wedstrijd van de avond troffen Kansrijk en Hart van Tholen elkaar. In een gelijk opgaande wedstrijd was er spanning en strijd tot het einde. Hart van Tholen speelde gegroepeerd en Kansrijk zocht de aanval. De rust werd met een 1-1 stand bereikt.

Na de rust werden de ruimtes wat groter en vielen de doelpunten wat makkelijker. Kansrijk kon aan het eind van de wedstrijd het verschil maken en wist de wedstrijd met 6-4 binnen te slepen.

In de wedstrijd van Flying High tegen All Stars waren de krachtsverschillen groter.

De laatste domineerde de wedstrijd, bepaalde het tempo en scoorde gemakkelijk. Flying High deed wat het kon en beperkte zich tot tegenhouden en counteren. All Stars slaagden er eenvoudig in de counters te neutraliseren. De ruststand was 1-8 voor hen.

De tweede helft gaf een zelfde beeld en All Stars speelde de wedstrijd dan ook  gemakkelijk uit naar een 4-14 overwinning.6 november 2018 Verslag zaalvoetbal:

De wedstrijd begon redelijk gelijk opgaand, waarbij ’t Trapveldje snel op 1-0 voorsprong kwam. Flying High toonde veerkracht en kwam snel gelijk 1-1. Als reactie hierop namen de Fluplanders het initiatief in handen en liepen snel uit naar4-1. Dit zorgde dat de moed in de schoenen zonk bij

Flying High en de motivatie wegebde. Gevolg was een eenvoudige 10-3 overwinning. Voor ’t Trapveldje.

De tweede wedstrijd van de avond was een echte kraker met de Zebra’s en All stars. Beiden, goed voetballende teams, die ook tactisch een leuke pot voetbal brachten.

In de eerste vijf minuten probeerde All Stars mee te gaan in het tempo van de Zebra’s. Hier moesten zij de meerdere erkennen in de Zebra’s. Het gevolg was een snelle 0-2 achterstand.

Hierop pasten All Stars de tactiek aan en ging vanuit een gesloten verdediging spelen en probeerde door snelle uitvallen de Zebra’s te verrassen. Net voor rust resulteerde dat in de aansluitingstreffer, via een hard schot in de kruising,1-2.

De tweede helft liet een zelfde beeld zien: een aanvallend Zebra’s en een stug verdedigend en counterend All Stars. De Zebra’s kregen enkele kansen, maar hadden het moeilijk om de vrije ruimte te vinden. Aan de andere kant viel de 2-2 envijf minuten voor tijd ook de 2-3. Zebra’s gingen alles of niets spelen en de keeper ging als extra veldspeler meedoen. Dit maakten hen extra kwetsbaar en na een afgeslagen aanval werd er vanaf eigen helft door All Stars 2-4 gescoord. Dit was de eindstanden betekende de eerste nederlaag voor de Zebra’s in dit seizoen.


29 oktober 2018
Verslag zaalvoetbal:

Deze week speelden Hart van Tholen en de Zebra’s tegen elkaar.

In een spannende wedstrijd gaven de teams elkaar weinig toe. Beiden teams speelde gegroepeerd en verzorgd voetbal. Zebra’s zocht wat meer de aanval in tegenstelling tot Hart van Tholen, wat vanuit een gesloten verdediging speelde en van daaruit naar hartenlust counterde.

De rust werd met een gelijke stand van 2-2 bereikt.

Ondanks een 4-2 voorsprong van Hart van Tholen, konden zij de overwinning niet claimen. De zebra’s voerde de druk op en zagen kans om nog drie keer te scoren, zodat zij er met de 5-4 overwinning vandoor gingen.

In de tweede wedstrijd stonden de teams van Pia Automation en Kansrijk tegenover elkaar. Pia nam al snel een voorsprong in de wedstrijd. Hierdoor werd het spel van Kansrijk haastig en onrustig en dit kwam de kwaliteit niet ten goede.

Ondanks dat alle spelers van Kansrijk technisch erg goed onderlegd zijn, konden ze geen vuist maken tegen Pia. Deze bleven rustig en geduldig voetballen en pikten zo geregeld een doelpunt mee.
Ze wonnen dan ook onbedreigd met 7-4 van Kansrijk.


27 Oktober:
Sportdorp Sint Philipsland en De Ruucstoppelen starten met groep aangepast tennis

In samenwerking met tennisvereniging De Ruucstoppelen start Sportdorp Sint Philipsland, met (financiële) ondersteuning van gemeente Tholen, met een groep aangepast tennis voormensen met een verstandelijke beperking. Donderdag 1 november om 18.00 uur start de eerste les.

Tennisclinics
Het afgelopen half jaar zijn meerdere tennisclinics georganiseerd voor woongroepen en een aantal open tennisdagen. Ook op de Dag van het onbeperkt sporten tijdens de jaarlijkse voetbalschool in Sint Philipsland werd aangepast tennis gegeven. Naar aanleiding van deze acties zijn er al acht deelnemers om een groep te starten. En dit mogen er meer worden. Wie nog wil aansluiten is van harte welkom!

Aangepast tennis
Trainer Martijn van den Berg van De Ruucstoppelen heeft ervaring op het gebied van aangepast tennis. Hierbij staat het plezier en enthousiasme voorop. Daarnaast is het goed voor de conditie en het verder ontwikkelen van motorische en sociale vaardigheden van de speler. Het kan onderling gespeeld worden, maar er kan ook aan de reguliere verenigingsactiviteiten worden deelgenomen. Het is met name bedoeld voor spelers die ten gevolge van hun beperking te veel belemmeringen ondervinden om mee te doen aan reguliere evenementen. Deze doelgroep kan door aangepast tennis in een gezellige en ontspannen sfeer op eigen niveau tennissen en hier plezier aan beleven. De deelnemers krijgen een voordelig lespakket aangeboden inclusief lidmaatschap en racket.

Sportdorp Sint Philipsland
Sportdorp Sint Philipsland is een samenwerkingsverband tussen verenigingen, scholen en andere organisaties met als doel door middel van sport de leefbaarheid te vergroten. Er wordt telkens gekeken waar er nieuw of aangepast aanbod kan worden gecreëerd om meer mensen aan het bewegen te krijgen. Hierbij wordt dus ook gekeken hoe er meer aanbod gecreëerd kan worden voor mensen met een beperking.

Meer informatie
Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Roseline van den Heuvel via tel. 06-19826166 of via e-mail: roseline.vandenheuvel@tholen.nl.


Zaterdag 20 oktober 2018: Tholense Boys – Axel 1-2
In de 2e klasse E stond er op zaterdag 20 oktober voor Tholense Boys een thuiswedstrijd op het programma tegen Axel. Deze wedstrijd eindigde in 1-2 in het voordeel van Axel.

De pupil van de week, de 10-jarige Rafael Bal, was ook aanwezig bij deze wedstrijd. Hij stelt zichzelf hieronder even kort voor.

Wie ben ik? Rafael Bal
Hoe oud ben ik? 10 jaar
In welk elftal speel ik? Tholense Boys JO11-1
Op welke positie speel ik? Spits
Vanaf wanneer ben ik bij Tholense Boys? 29-09-2014
Wat is de naam van mijn leider? Richard, Hans en vader Herman
Wat is naast voetbal mijn hobby? Fifa spelen op de ps4
Wat vind je het leukste TV-programma? Brugklas
Op welke school zit je? De Regenboog
Wat wil je later worden? Profvoetballer
Mijn favoriete voetbalclub is? AJAX
Mijn favoriete speler is? Dave de Boef
Wat is mijn lievelingseten? Friet
Ik heb een hekel aan? Dierenmishandeling
Wat voor huisdier(en) heb ik? Kat

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door fotograaf Rien Burgers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien + zeven =