Home Reportages 2020 en ouder

Reportages 2020 en ouder

Laatste wekelijkse gesprek met de burgemeester (29 december) van 2020.

Vanwege oudjaarsavond op donderdag 31 december sprak Laban Hage met burgemeester Marleen Sijbers vanmiddag in de studio.

Zij gaf een toelichting op de regeling Verklaring omtrent het Gedrag (VoG).  In sommige gevallen kan een vrijwilligersorganisatie een beroep doen op een kosteloze verklaring voor haar vrijwilligers. Informatie staat op de gemeentelijke website (klik hier) of neem contact op met mevrouw Marja Boluit (tel 14-0166).

Natuurlijk kwamen de vaste onderdelen zoals de coronamaatregelen, de druk op de (medische) zorg en de jaarwisseling ter sprake. Gratis toegankelijk zijn de activiteiten die te vinden zijn op www.denhaaginsideout.nl of via “Jij op Tholen” voor de jeugd.

Wegens het ontbreken van het gebruikelijke vuurwerk zullen op 31 december 00.00 uur de klokken op het eiland Tholen luiden als een signaal van hoop, eenheid en verbinding. Zowel de gemeentelijke klokken als die van vele kerken zullen te horen zijn.

Het gesprek van vanmiddag is hieronder nogmaals te beluisteren.

 


Wekelijks gesprek met de burgemeester (22 december)

Vanwege kerstavond op donderdag 24 december was burgemeester Marleen Sijbers vandaag te gast in de studio en uiteraard sprak Laban Hage met haar.

Zij gaf een toelichting op hetgeen allemaal inzichtelijk wordt gemaakt in het Dashboard Coronavirus en voorts vertelde zij dat in haar eigen gezin hun zoon is getroffen door het Corona-virus.

Op 31 december 00.00 uur zullen de klokken op het eiland Tholen luiden als een signaal van hoop en veerbinding.

Tenslotte riep zij de gezinnen in Tholen op – die gedupeerd zijn door de toeslagenaffaire – om contact op te nemen zodat de gemeente een goed beeld krijgt van de omvang van het aantal gezinnen.

Het gesprek is hieronder nogmaals te beluisteren.


Wekelijks gesprek met de burgemeester (17 december)

Burgemeester Marleen Sijbers was wederom te gast in de studio en uiteraard sprak Laban Hage met haar.

Zij vroeg onder andere aandacht voor de kwetsbare jongeren die nu mogelijk in moeilijke omstandigheden terechtkomen. En zij roept ons op “Koop lokaal” daar waar het mogelijk is.

Het gesprek met haar is hieronder nogmaals te beluisteren.


Wekelijks gesprek met de burgemeester (10 december)
Presentator Laban Hage sprak wederom in de studio met burgemeester Marleen Sijbers.

Zij vertelde over het indrukwekkende beeld dat zij gekregen heeft bij het bezoek aan het Watersnoodhuis in Stavenisse. Door Covid-19 zijn de bezoeken helaas in veel kleinere kring met een beperkt aantal deelnemers. Zij bezocht ook Scherpenisse w.o. de Kunstkamer en kreeg het verhaal mee van de Schuttersvereniging “Cloveniersgilde Scherpenisse”.

Zij bezocht vandaag de voedselbank en was onder indruk van het werk dat daar door de vrijwilligers verzet wordt.

Het gesprek met haar is hieronder nogmaals te beluisteren.


Wekelijks gesprek met de burgemeester (3 december)
Presentator Laban Hage sprak in de studio met burgemeester Marleen Sijbers. Zij gaf een toelichting over de corona-maatregelen die nu zijn vervat in de Tijdelijke Wet Maatregelen Covid-19 en waarbij de Tweede Kamer de mogelijkheid heeft deze te controleren. Gelukkig daalt het aantal besmettingen in Zeeland harder dan in de rest van Nederland.

De burgemeester bedankte alle kinderen die mooie tekeningen hebben gestuurd en dat zij deze allemaal heeft doorgestuurd naar de Sint en zijn Pieten. Verder vertelde zij dat ze onder indruk was van het werk, dat door het Leger des Heils in Loods3 wordt verricht.

Het gesprek met haar is hieronder nogmaals te beluisteren.


Wekelijks gesprek met de burgemeester (26 november)

Presentator Laban Hage sprak in de studio met burgemeester Marleen Sijbers. Hij was verheugd dat zij ook van de gelegenheid gebruik gaat maken om zaken toe te lichten die nuttig en nodig zijn. Vanzelfsprekend zal Corona ook nog op de agenda  blijven, maar hopelijk zullen ook andere onderwerpen in de toekomst ter sprake komen.

De burgemeester vertelde o.a. dat het gebruik van de CoronaMelder-app wordt aanbevolen, maar dat het te allen tijde vrijwillig is. Mocht bijvoorbeeld de werkgever een verplichting uitspreken, meldt dit dan op het telefoonnummer 088-1205100.

Het gesprek met haar is hieronder nogmaals te beluisteren.


Na afloop van de bijzondere gemeenteraadsvergadering ter gelegenheid van het afscheid van burgemeester Ger van der Velde-de Wilde werd zij met de gereedstaande taxi naar een onbekende bestemming vervoerd.

Dit bleek het oude stadhuis in de Hoogstraat te zijn, waar zij en haar man werden verrast op een mini-concert door de beiaardier en een zangeres. Hiervan is een korte registratie gemaakt.

Mini-afscheidsconcert voor de burgemeester - Omroep Tholen


Bijzondere gemeenteraadsvergadering ivm het afscheid van burgemeester Ger van der Velde – de Wilde van de gemeente Tholen:

Afscheid burgemeester Gemeente Tholen 12 november 2020 - Omroep Tholen


Wekelijks gesprek met de burgemeester (5 november)

Presentator Laban Hage had donderdag 5 november het laatste interview met burgemeester Ger van de Velde-de Wilde in de studio. Hij keek terug over de periode van 6 jaar waarin zij als burgemeester haar ambt heeft uitgevoerd. Uiteraard kwam Corona ook nog ter sprake.
Tot slot werd haar namens de Omroep een attentie aangeboden in de vorm van 2 mokken gevuld met chocolade van een Thoolse ondernemer.

Het gesprek met haar is hieronder nogmaals te beluisteren.


Wekelijks gesprek met de burgemeester (29 oktober)
Burgemeester Ger van de Velde-de Wilde beantwoordde vanmiddag in de studio vragen van presentator Laban Hage over de recente maatregelen als gevolg van het Corona-virus. Maar ook de komst van enkele nieuwe jongerenwerkers komt ter sprake.

Het gesprek met haar is hieronder nogmaals te beluisteren.


Wekelijks gesprek met de burgemeester (22 oktober)
Burgemeester Ger van de Velde-de Wilde beantwoordde vanmiddag in de studio vragen van presentator Laban Hage over de wijze waarop onze gemeente omgaat met de recente maatregelen als gevolg van het Corona-virus alsmede enkele actuele onderwerpen waaronder de energietransitie.

Het gesprek met haar is hieronder nogmaals te beluisteren.


Afgelopen donderdag 15 oktober was er een extra gemeenteraadsvergadering, die kunt u hieronder nog eens bekijken.

Gemeenteraadsvergadering 15 oktober 2020 - Omroep Tholen


Wekelijks gesprek met de burgemeester (15 oktober)
Burgemeester Ger van de Velde-de Wilde was vanmiddag in de studio om met presentator Laban Hage te spreken over de wijze waarop onze gemeente omgaat met de recente maatregelen als gevolg van het Corona-virus.

Het gesprek met haar is hieronder nogmaals te beluisteren.


Zaterdagochtend 10 oktober speelde SPS JO11 tegen Tholense boys JO11 2. De wedstrijd werd door Omroep Tholen opgenomen en is is hieronder terug te bekijken.
Daarnaast speelde SPS 1 thuis tegen Rillandia. Deze wedstrijd werd door Omroep Tholen live uitgezonden en is hieronder terug te kijken.

Jeugd Voetbal - SPS - Tholense Boys - Omroep Tholen TV

Voetbalwedstrijd SPS - Rillandia - Omroep Tholen TV


Wekelijks gesprek met de burgemeester (8 oktober)
Burgemeester Ger van de Velde-de Wilde was ondanks de stromende regen op bezoek gegaan bij de eigenaren van de boeren schuur in Oud Vossemeer die deze middag verbrand is. Daarna kwam zij naar de studio om met presentator Laban Hage te spreken over de wijze waarop onze gemeente omgaat met de maatregelen als gevolg van het Corona-virus.

Het gesprek met haar is hieronder nogmaals te beluisteren.


Vredesconcert OVM

Zaterdag 26 september jl. hield de Oud Vossemeerse Muziekvereniging haar uitgestelde vredesconcert en Omroep Tholen was erbij.

Vredesconcert Oud Vossemeer's Muziekvereniging - 26 september 2020


Die Heenetrecht

Omroep Tholen was 5 oktober op bezoek bij basisschool Die Heenetrecht in Oud Vossemeer.

Die Heenetrecht natuurouders 05-10-2020 - Omroep Tholen


WHS – Klundert

In verband met de huidige corona maatregelen van het RIVM mag er geen publiek bij sportevenementen, maar Omroep Tholen was er op zaterdag 3 oktober live bij met verslaggevers.
Daarnaast was via de website en via Omroep Tholen TV de wedstrijd WHS – Klundert te volgen.

De eindstand van deze wedstrijd was 2-2.
De wedstrijd is hieronder nogmaals te bekijken.

Voetbalwedstrijd WHS 1 - Klundert _ 3 oktober 2020 - Omroep Tholen


Gemeenteraadsvergadering 1 oktober 2020

Gemeenteraadsvergadering 1 oktober 2020 - Omroep Tholen


Wekelijks gesprek met de burgemeester (1 oktober)

Burgemeester Ger van de Velde-de Wilde was wederom in de studio om met presentator Laban Hage te spreken over de wijze waarop onze gemeente omgaat met de maatregelen als gevolg van het Corona-virus.

Het gesprek met haar is hieronder nogmaals te beluisteren.


Willem BoonOp dinsdag 29 september hebben wij een speciale radio-uitzending gemaakt als eerbetoon aan de op zaterdag 26 september overleden oud-voorzitter en programmamaker Willem Boon. Dit speciale programma “Willem’s Platenkast” kun je hier nogmaals beluisteren:
van 19.00 – 20.00 uur

van 20.00 – 21.00 uur


Op 29 september was de bekendmaking van de eerste aanbevolen kandidaat burgemeester Gemeente Tholen.
Uitzending gemist? Zie hieronder de TV uitzending.

Bekendmaking eerste aanbevolen kandidaat burgemeerster Gemeente Tholen - 29 september 2020


Op maandag 21, dinsdag 22 en woensdag 23 september vonden in het gemeentehuis commissievergaderingen plaats. Deze kunt u hier terugluisteren.

Maandag 21 september 2020, 19.00 uur (vergadering start rond de 31e minuut):

20.00 uur:

21.00 uur:

22.00 uur:

23.00 uur:

Dinsdag 22 september 2020, 19.00 uur (vergadering start rond de 31e minuut):

20.00 uur:

Woensdag 23 september 2020, 19.00 uur (vergadering start rond de 40e minuut):

20.00 uur:


Wekelijks gesprek met de burgemeester (24 september)

Burgemeester Ger van de Velde-de Wilde was weer in de studio om met presentator Laban Hage te spreken over de wijze waarop onze gemeente omgaat met de maatregelen als gevolg van het Corona-virus.

Het gesprek met haar is hieronder nogmaals te beluisteren.


Wekelijks gesprek met de burgemeester (17 september)

Donderdagmiddag 17 september was burgemeester Ger van de Velde-de Wilde weer te gast in de studio. De burgemeester sprak met presentator Laban Hage over hoe onze gemeente omgaat met de maatregelen als gevolg van het Corona-virus.

Het gesprek met de burgemeester is hieronder nogmaals te beluisteren.

 


Wekelijks gesprek met de burgemeester (10 september)

Donderdagmiddag 10 september was burgemeester Ger van de Velde-de Wilde – na de vakantieperiode – weer te gast in de studio. De burgemeester sprak met presentator Laban Hage over hoe onze gemeente omgaat met de maatregelen als gevolg van het Corona-virus.

Het gesprek met de burgemeester is hieronder nogmaals te beluisteren.

 


Bekijk hieronder de rondleiding door ons nieuwe studiopand naar aanleiding van de opening op 28 augustus 2020.

35 jaar Omroep Tholen - Rondleiding door het studiopand


Gemeenteraadsvergadering 9 juli 2020

Gemeenteraadsvergadering 9 juli 2020 - Omroep Tholen


Ingebruikname Fontein Stavenisse

Ingebruikname Fontein Stavenisse - Omroep Tholen 2020


Gedicht over Rien Burgers

Gedicht over Rien Burgers


Rondleiding Kruidentuin Camping Kruytenburg

Rondleiding Kruidentuin Camping Kruytenburg - Omroep Tholen 2020


Expertmeeting duurzaamheid 30 juni 2020

Expertmeeting duurzaamheid 30 juni 2020 - Gemeente Tholen


Expertmeeting duurzaamheid 29 juni 2020

Expertmeeting duurzaamheid 29 juni 2020 - Gemeente Tholen


Gemeenteraadsvergadering van donderdag 18 juni 2020:

Gemeenteraadsvergadering Tholen - 18 juni 2020 - Omroep Tholen


Wekelijks gesprek met de burgemeester:

Donderdagmiddag 25 juni was burgemeester Ger van de Velde-de Wilde te gast in de studio. De burgemeester sprak met presentator Laban Hage over hoe onze gemeente omgaat met de maatregelen als gevolg van het Corona-virus.

Het gesprek met de burgemeester is hieronder nogmaals te beluisteren.


Wekelijks gesprek met de burgemeester:

Donderdagmiddag 4 juni was burgemeester Ger van de Velde-de Wilde wederom te gast in de studio. De burgemeester sprak met presentator Laban Hage over hoe onze gemeente omgaat met het Corona-virus.

Het gesprek is hieronder nogmaals te beluisteren.


Wekelijks gesprek met de burgemeester:

Donderdagmiddag 29 mei was burgemeester Ger van de Velde-de Wilde te gast in de studio. De burgemeester sprak met presentator Laban Hage over hoe onze gemeente omgaat met het Corona-virus.

Het gesprek is hieronder nogmaals te beluisteren.


Anita & Ed maken een muzikaal rondje door Tholen:

Het bekende Thoolse zangduo Anita & Ed maakten op zaterdag 16 mei vanaf 10.00 uur een muzikaal rondje door Tholen.

Het zangduo ging hierbij langs diverse verzorgingstehuizen binnen onze gemeente. Aangekomen bij een verzorgingstehuis werd de apparatuur uit de bestelbus geladen en werd er vanuit de tuin of vanaf de straat een optreden verzorgd speciaal voor de inwoners van het verzorgingstehuis.

Anita & Ed - Een muzikaal rondje langs Thoolse verzorgingshuizen - Omroep Tholen 2020


Wekelijks gesprek met de burgemeester:

Donderdagmiddag 14 mei was burgemeester Ger van de Velde-de Wilde te gast in de studio. De burgemeester sprak met presentator Laban Hage over hoe onze gemeente omgaat met het Corona-virus.

Het gesprek is hieronder nogmaals te beluisteren.


Extra gemeenteraadsverdering:

Dinsdag 12 mei 2020 was er een extra gemeenteraadsvergadering. Tijdens deze vergadering is de profielschets voor de nieuwe burgemeester van Tholen aan de commissaris van de Koning aangeboden en besproken.
Verder is de verordening op de Vertrouwenscommissie Tholen 2020, dit is de commissie die het selectieproces voor de nieuwe burgemeester zal begeleiden, vastgesteld en zijn de leden van de vertrouwenscommissie benoemd.
U kunt hier de vergadering nog eens nakijken en of luisteren.

Gemeenreraadsvergadering 12 mei 2020 - Omroep Tholen


Wekelijks gesprek burgemeester:

Donderdagmiddag 7 mei was burgemeester Ger van de Velde-de Wilde te gast in de studio. De burgemeester sprak met verslaggever Laban Hage over hoe onze gemeente omgaat met het Corona-virus.

Het gesprek is hieronder nogmaals te beluisteren.


4 mei Herdenking 2020:

Tijdens de jaarlijkse dodenherdenking op 4 mei wordt om 20.00 uur altijd twee minuten stilte in acht genomen.
Kort voor de twee minuten stilte hield de burgemeester van Tholen, mevrouw Ger van de Velde-de Wilde, een korte toespraak.

De toespraak en de kranslegging, welke live te volgens was via Omroep Tholen, is hieronder nogmaals te bekijken.

Dodenherdenking 2020 Tholen - Omroep Tholen


Impressie van de Woaidaehen, Grôôt Pesôôt 2020

Impressie van de Woaidaehen, Grôôt Pesôôt 2020 - Omroep Tholen


Zomerconcert 31 augustus 2019

Zaterdag 31 augustus vulde het Christelijk gemengd koor “Praise Him” onder leiding van dirigent Peter Biemond met mooie klanken de ruimte van de koorkerk van de Grote Kerk te Tholen. Dit in het kader van Zomerconcerten Tholen. Alweer het 16e concert van dit jaar 2019.

Hieronder kunt u kijken naar een video-opname hiervan.

Zomerconcert 31 augustus 2019


Zomerconcert 10 augustus 2019

Op zaterdag 10 augustus brachten Aart en Helma Kot een gevarieerd en gepassioneerd concert ten gehore.

Aart begeleide zijn vrouw Helma, die mezzosopraan zingt, op het van Dam orgel en tevens liet diverse solo orgelwerken horen.

Met dank aan Rien Burgers voor de video-opname.

Zomerconcert 10 augustus


Zevendorpentocht 2019

Zevendorpentocht 2019 - Omroep Tholen


Optreden Interkerkelijk Mannenkoor Tholen
Op zaterdag 22 juni 2019 trad het Interkerkelijk Mannenkoor Tholen op in de Grote Kerk van Tholen. Dit in het kader van de serie Zomerconcerten.

Onderstaande video werd gemaakt door Rien Burgers.

Optreden Interkerkelijk Mannenkoor Tholen


Optreden Chr. Mannenkoor Door Eendracht verbonden op zaterdag 1 juni 2019
De video werd gemaakt door Rien Burgers.

Zomerconcert 1 juni 2019


Optreden Kees van Dis tijdens zomerconcert 25 mei 2019

Optreden Kees van Dis tijdens het zomerconcert op zaterdag 25 mei 2019


Op woensdag 22 mei 2019 werd de raadsvergadering gehouden in het gemeentehuis in Tholen.
Wil je de vergadering terugluisteren. Dan kan dat via onderstaande speler.


Optreden kinderkoor Eigenwijs

De video werd gemaakt door Rien Burgers

Optreden kinderkoor Eigenwijs


Commissievergadering 13 mei 2019
Op maandag 13 mei werd in de raadszaal van het gemeentehuis in Tholen de Commissievergadering gehouden.
Hieronder kun je de opname terug luisteren. Deze opname bestaat uit twee delen.

Deel 1 gaat o.a. over het Bravis ziekenhuis

Deel 2 gaat over Omroep Tholen


11 mei 2019 Open dag brandweer Tholen.

Opendag en Werving Vrijwilligers Brandweer Tholen 2019


11 mei 2019:
Feestelijke Opening van het Muzieklokaal van Concordia in Tholen.

Feestelijke Opening Muzieklokaal Concordia Tholen 2019


Koningsdag 27 april 2019
Onderstaande video-opname is gemaakt tijdens Koningsdag 2019 in Sint Philipsland, Anna Jacobapolder en Sint Annaland.

Koningsdag 2019 St Philipsland Anna Jacobapolder en St Annaland


Raadsvergadering 4 april 2019


Interview met minibike talent Joey Wessels uit Tholen

Sport: Minibike talent Joey Wessels - Reportage Omroep Tholen 23-03-2019