Home Nieuws Zwemliefhebbers Smerdiek kunnen de vlag uitsteken

Zwemliefhebbers Smerdiek kunnen de vlag uitsteken

1573
0

Zwembad Haestinge in Sint-Maartensdijk wordt gerenoveerd. De gemeenteraad gaat akkoord met de hogere kosten. Dat bleek tijdens een commissievergadering van woensdagavond 9 februari. Het project kost 2,5 miljoen inclusief de herinrichting van de omgeving, een miljoen meer dan de raad eerder had ingeschat.

“Een schrikwekkend bedrag”, merkte Vincent Bosch van de lijst Bosch op. “We praten over serieus geld”, aldus PetrinaGeluk van het CDA. “Dit doet financieel pijn.” Sommige fracties deden geen moeite om hun zorgen te verbergen.

De raad had eerder 1,5 miljoen gereserveerd, een bedrag dat gebaseerd was op de renovatiekosten van zwembad De Spetter in Tholen-stad, vier jaar geleden. Maar de coronapandemie heeft de kosten van bouwmateriaal omhooggestuwd en vorig jaar bleek dat de enig overgebleven aannemer 2,9 miljoen voor de klus in Smerdiek wilde hebben.

De raad stuurde wethouder Hommel (VVD) daarom op pad om met een “sober en doelmatig alternatief” te komen. Hommel schrapte een overkapping en groepskleedruimten en hij heeft het project opnieuw aanbesteed in deelbestekken om zo meer aannemers tegen elkaar op te laten bieden.

“De prijs valt tegen”, gaf de wethouder toe. “Maar soberderen doelmatiger wordt het niet. Als je als particulier een badkamer laat bouwen betaal je ook niet meer de bedragen van een paar jaar geleden.”

De raad heeft zichzelf min of meer schaakmat gezet. De dorpstafel wees in een brief voorafgaand aan de commissie de fracties er nog eens op dat ze medio vorig jaar allemaal hebben verklaard dat de renovatie door moet gaan. “We staan eigenlijk met onze rug tegen de muur”, zei Vincent Bosch.

Fractievoorzitter Heshof van PvdA/GroenLinks koos voor de positieve insteek. “Het is primair de taak van de gemeente om te streven naar tevreden inwoners en ik denk dat we die krijgen door hiermee akkoord te gaan.”

Volgende week geeft de gemeenteraad definitief een klap op de renovatie van het vijftig jaar oude zwembad, dat voor het tweede seizoen op rij gesloten blijft.

Wethouder Hommel verwacht dat de eerste werkzaamheden in maart starten. Het gerenoveerde Haestinge opent in 2023 de deuren.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in