Bij de tornado die vanmiddag over Zierikzee trok, is zeker één dode gevallen. Er zijn ten minste tien personen gewond geraakt. Er is een NL-Alert verzonden. De Veiligheidsregio Zeeland roept iedereen op om niet naar het gebied te komen en de hulpdiensten de ruimte te geven. De politie zet de omgeving af. Ook zijn er diverse verkeersomleidingen ingesteld.

Amateurbeelden tornado Zierikzee (27 juni 2022)

De Veiligheidsregio Zeeland heeft Grip 2 afgekondigd om een gecoördineerde inzet van de hulpdiensten mogelijk te maken. Brandweer en ambulance zijn ingezet. Het gebied rondom de Calandweg is bijvoorbeeld getroffen, vooral dakpannen vlogen daar in het rond. Van minimaal vier woningen zijn de daken afgewaaid.

Vijf ambulances
De hulpdiensten zijn in grote getale aanwezig in Zierikzee. Vijf ambulances zijn ter plaatse en de brandweer is ook met meerdere voertuigen uitgerukt.

Verkeersomleidingen
Auto’s kunnen vooralsnog parkeren bij de P1 aan de Scheldestraat. Vervolgens kunnen mensen die per se de stad in moeten, te voet daarheen. Dit wordt echter sterk afgeraden, omdat het dringende advies is om weg te blijven.

Ook vanaf de Zeelandbrug was de windhoos goed te zien.
De brandweer meldt dat er inmiddels verschillende schademeldingen binnenkomen aan de Calandweg in Zierikzee.
De windhoos zorgt voor veel schade. Zo zijn daken aan de Calandweg weggewaaid.

Hotel Congrescentrum De Zeeuwse Stromen in Renesse biedt inmiddels opvang aan aan de getroffenen in Zierikzee. Op Facebook laat het hotel weten dat mensen met een onbewoonbaar huis contact op kunnen nemen en er kosteloos kunnen verblijven.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in