Home Nieuws ZRD zet sticker in om PD-afval beter te scheiden

ZRD zet sticker in om PD-afval beter te scheiden

547
0

Vanaf 13 mei start de ZRD met het inzetten van stickers op de zakken voor verpakkingsafval om beter te kunnen recyclen. De gemeente Tholen zamelt huishoudelijk plastic verpakkingen en drankkartons (PD) gezamenlijk in.

Regelmatig komt het voor dat niet de juiste zak wordt aangeboden of dat er meer dan alleen PD in de zak zit, waardoor de gehele zak niet gerecycled kan worden. Dit is een verspilling van grondstoffen. Deze zakken worden vanaf 13 mei voorzien van een sticker. Hierop staat dat het afval niet is meegenomen, omdat er in de speciale PD-zak afval is aangetroffen dat er niet in mag, of dat de juiste zak niet is gebruikt.

Als het verpakkingsafval niet is meegenomen, dan is er materiaal in gevonden wat er niet in thuis hoort, of er is een verkeerde zak gebruikt. Neem de zak mee terug naar binnen, haal het verkeerde afval eruit en biedt het de volgende ophaalronde in een nieuwe PD-zak weer aan. Het verkeerde afval kunt u via de daarvoor bestemde container opnieuw aanbieden.

De zakken moeten voor 07.30 buiten liggen. Het is belangrijk dat het juiste verpakkingsafval in de PD-zak wordt gedaan. Anders brengt dit extra kosten met zich mee. Uiteindelijk ook voor de bewoners, want deze kosten worden doorberekend via de afvalstoffenheffing. Spreek elkaar als buren eropaan en help elkaar op weg. Samen zorgen we voor een schonere buurt en een beter milieu.

Raadpleeg het afvalalfabet op www.zrd.nl om te zien wat er in de zak mag. De juiste zakken kunnen gratis opgevraagd worden via www.zrd.nl of bel 0900- 44 33 33. Download de afvalwijzer app voor de afvalkalender.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

achttien + acht =