Zomerconcerten Tholen

Zaterdagmiddag 20 mei start de 5e serie Zomerconcerten.

We hebben het Zeeuws Studentenorkest o.l.v. Carlo Nabbe bereid gevonden dit openingsconcert te verzorgen. Het ZSO bestaat uit wat oudere leden van het Jeugdorkest, muzikanten met meer ervaring, en ook studenten van het University College Roosevelt. Op het programma staat het 1e deel van de 4e symfonie van Mahler, de ouverture Corolian van L. van Beethoven en het 2e deel uit de Unvollendete van Schubert.

De werkgroep Zomerconcerten, Marleen de Ruijsscher, Gert Ouwersloot, Leen Moerland, Cor Almekinders, Sarien Bout-Sakko en Anja Elenbaas, is blij met de vele aanmeldingen en gaat weer voor 20 mooie zaterdagmiddagconcerten zorgen.
Vorig jaar konden niet alle muzikanten geplaatst worden, wij beloofden toen dat wie niet kon spelen dit jaar een plekje zou krijgen. In de toekomst kunnen we dat niet meer garanderen. Ook voor dit jaar zijn er meer aanmeldingen dan plaatsen en hebben we mensen moeten teleurstellen. Wij streven ernaar een gevarieerd programma aan te bieden en ook nieuwe namen prioriteit te geven. Soms moeten we dus keuzes maken. Dit jaar treden voor het eerst 2 mannenkoren uit Sint Annaland en een gemengd koor uit Oud Vossemeer op en dat betekent dat bijvoorbeeld het Interkerkelijk Mannenkoor uit Tholen niet geplaatst is. Een vrolijke noot is zeker het nieuwe Kinderkoor Eigenwijs van de Koninklijke Muziekvereniging Concordia. Ook een aanstormend talent is de organist Steven Knieriem, zeer jong en zeer virtuoos.

Zoals altijd zijn de concerten weer in de O.L.Vrouwekerk of Grote Kerk, soms in de Koorkerk, soms in de Preekkerk, in de Gasthuiskapel in de Kerkstraat of in de RK kerk Onze Lieve Vrouwe Hemelvaart op de Markt.
De concerten duren gewoonlijk van 14.30 tot 15.00 uur, misschien dat het openingsconcert van het ZSO wat langer duurt.

Tot ziens zaterdag 20 mei 14.30 uur in de Koorkerk van de Grote kerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − vier =