Home Nieuws Zoektocht naar rechthebbenden graven begraafplaatsen Stavenisse

Zoektocht naar rechthebbenden graven begraafplaatsen Stavenisse

688
0

In oktober 2019 is de gemeente Tholen gestart met de zoektocht naar rechthebbenden van graven op de begraafplaatsen in Stavenisse. Van een aantal graven is, door bijvoorbeeld verhuizing of overlijden, de rechthebbende niet meer bekend bij de gemeente. Dit is wel noodzakelijk voor de begraafplaatsadministratie. Daarom wordt contact gezocht met rechthebbenden om de benodigde gegevens bij te werken.

Aangegeven op gedenktekens
De rechthebbenden van graven waarvan de rechten zijn verlopen en die achterhaald konden worden, kregen in het najaar van 2019 een brief van de gemeente. Een deel van de rechthebbenden kon echter niet worden achterhaald, bijvoorbeeld door verhuizing of overlijden. Om deze graven van een nieuwe rechthebbende te kunnen voorzien, zijn deze betreffende gedenktekens in oktober 2019 gemarkeerd met een sticker met de tekst: “Contact gezocht – Zie publicatiebord”. Gedenktekens van graven waarvan afstand is gedaan van de rechten worden voorzien van een andere kleur sticker met de tekst: “Afstand gedaan, dit grafmonument wordt verwijderd. Zie publicatiebord”. Eventuele andere belanghebbenden kunnen zich dan nog melden.

Reageren
Nabestaanden of belanghebbenden die dat willen, hebben vanaf oktober 2019 een jaar de tijd om te reageren. Als de gemeente na één jaar geen aanmeldingen voor een graf heeft ontvangen, dan wordt de grafbedekking verwijderd. Reageren kan via www.tholen.nl. Hier is meer informatie en een invulformulier te vinden, waarmee eenvoudig alle benodigde gegevens doorgeven kunnen worden.

Namenlijst
Het aantal belanghebbenden dat zich tot nu toe heeft gemeld, is beperkt. Om toch met zoveel mogelijk belanghebbenden in contact te komen, staat op de gemeentelijke website een namenlijst van graven van overledenen die momenteel geen rechthebbende hebben.

Meer informatie
Op de website is ook veel extra informatie en antwoorden op veel gestelde vragen te vinden. Wie specifieke vragen heeft, kan dit ook hier aangeven. Uiteraard is telefonisch contact ook mogelijk via tel. 14 0166.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vijf × 1 =