Zeeuwse ouders met jonge kinderen in beeld

Is uw kind geboren in 2013? Dan willen de Provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten graag weten hoe het met u en uw kind gaat. Op 25 maart start voor de 5e keer het onderzoek “Ouders Jonge Kinderen” van de Jeugdmonitor Zeeland.

Waar gaat het onderzoek over?

Een drie- of vierjarig kind is volop bezig de wereld te ontdekken. Het onderzoek gaat over allerlei onderwerpen uit dit leven en dat van zijn of haar ouders. Denk aan het gebruik van kinderopvang en peuterspeelzaal, redenen om voor een basisschool te kiezen, de gezondheid van het kind en of een kind fijn kan buitenspelen in de buurt.

Hoe kunnen ouders deelnemen?

Binnenkort ontvangen alle ouders met een kind geboren in 2013 een vragenlijst. Meedoen kan op papier of digitaal met een speciale inlogcode. Bij deelname maken ouders kans op een VVV-bon van 50 euro. De vragenlijst én een leuke animatie over het onderzoek staan op www.dezb.nl/planbureau/jeugd.

Anoniem en vrijwillig

Deelname aan het onderzoek is geheel vrijwillig. Alle informatie wordt anoniem verwerkt en kan niet worden herleid naar individuele personen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door ZB| Planbureau van Zeeland.

Uitkomsten

De uitkomsten worden in het najaar van 2017 gepubliceerd op de website en in de databank van ZB| Planbureau. De resultaten worden door provincie, gemeenten en andere instellingen (zoals GGD Zeeland, kinderopvang en primair onderwijs) gebruikt bij het opstellen van een goed jeugd- en onderwijsbeleid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × vier =