Home Nieuws Zeeuwse dialoogtafel over de doorwerking van het slavernijverleden

Zeeuwse dialoogtafel over de doorwerking van het slavernijverleden

75
0


Op zaterdagmiddag 29 juni 2024 vindt in ZB Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7 in Middelburg de Keti Koti dialoogtafel plaats. Keti Koti betekent ‘verbreek de ketens’ en deze dialoogtafel is onderdeel van de landelijke herdenking van de afschaffing van de Nederlandse slavernij. De lunch begint om 12.00 uur (inloop vanaf 11.45 uur). Deelname is gratis, aanmelden kan tot 22 juni 2024 via dezb.nl
‘Als je de stenen op de weg laat liggen, dan struikelen je kinderen erover’ – Surinaams gezegde

Dit jaar herdachten en vierden we dat het 150 jaar geleden is dat de slavernij in de voormalige Nederlandse koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen werd afgeschaft. In Zeeland is er al vele jaren aandacht voor het trans-Atlantische slavernijverleden als wezenlijk onderdeel van de Zeeuwse geschiedenis.

Traditiegetrouw organiseert de Zeeuwse Keti Koti Tafel Community opnieuw een gezamenlijke maaltijd en dialoog, genaamd de Keti Koti Tafel. Keti Koti dialoogtafel is een ontmoeting – tussen witte en zwarte Zeeuwen (en alle kleuren daar tussenin) – waarbij wordt stilgestaan bij de gevolgen in het heden van het gezamenlijke slavernijverleden. De maaltijd en rituelen zijn verbonden met het leven op de plantages. De dialoog is gericht op het met elkaar delen van persoonlijke ervaringen, herinneringen en gevoelens in het heden en heeft als thema: doorwerking van het slavernijverleden.

Inschrijving en aanmelden
Vanwege het beperkt aantal plaatsen en de samenstelling van dialoogkoppels is inschrijving verplicht. Om dezelfde reden vernemen we ook graag of u al dan niet een migratieachtergrond heeft. Graag aanmelden vóór 22 juni via dezb.nl.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in