Zeeuwse Bibliotheken bieden ondersteuning bij belastingaangifte

Vanaf 1 maart 2018 bieden de Zeeuwse Bibliotheken weer hulp bij het omgaan met de digitale overheid, zoals de belastingaangifte of het aanvragen van toeslagen. Mensen kunnen in de Bibliotheek terecht voor gratis computer- en internetgebruik. Sommige Bibliotheken organiseren ook gratis spreekuren voor hulp bij aangifte. Ook niet-leden van de Bibliotheek kunnen kosteloos gebruikmaken van deze service.

Belastingspreekuur
In sommige Bibliotheken vinden op diverse data in maart en april spreekuren plaats. Meer informatie over spreekuren in de Bibliotheken is te vinden op de website van de lokale Bibliotheek.

Zelf aangifte doen in de Bibliotheek

Wie zelf aangifte wil doen of toeslagen wil aanvragen, kan gratis gebruikmaken van de computers in de Bibliotheek. De ingevulde aangifte kan gratis worden geprint of worden opgeslagen op een USB-stick. Bibliotheekmedewerkers kunnen algemene hulp verlenen bij problemen, bijvoorbeeld als de computer niet goed werkt. Medewerkers vullen de aangifte niet in. Voor specifieke hulp bij de aangifte kan men terecht bij de Bibliotheken die een belastingspreekuur hebben.

Cursussen computer, internet en digitale overheid
De Zeeuwse Bibliotheken bieden gratis cursussen aan voor computer- of internetgebruik. Bijvoorbeeld de cursus Klik & Tik. Je leert de computer opstarten, typen en het versturen van een e-mail. Daarnaast is er in sommige vestigingen de gratis cursus Digisterker voor het leren werken met de elektronische overheid. Na deze cursus kunnen mensen zelfstandig gebruikmaken van de elektronische dienstverlening van bijvoorbeeld gemeente, UWV en Belastingdienst. Modules zijn onder meer: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites en bijvoorbeeld Mijn toeslagen en MijnOverheid.

Meer informatie
Meer informatie over cursussen, spreekuren, locaties en tijden is te vinden op de website van de lokale Bibliotheek:
Bibliotheek Oosterschelde: www.bibliotheekoosterschelde.nl
Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen: www.bibliotheekzeeuwsvlaanderen.nl
ZB| Bibliotheek Vlissingen: www.bibliotheekvlissingen.nl
ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland: www.dezb.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 − 2 =