Zeer grote brand in Bergen op Zoom

Vrijdagmiddag 17 augustus rond 17:00 uur kwam er bij de brandweer een melding binnen van een brand bij gasbedrijf Voets aan de Oude Moerstraatsebaan in Bergen op Zoom.
Omdat er bij het bedrijf diverse flessen met butagas en campinggasflessen aanwezig waren werd er al vrij snel opgeschaald naar zeer grote brand en naar GRIP1. De eigenaar van het bedrijf aarzelde geen moment en heeft direct een grote hoeveelheid gasflessen veilig kunnen stellen, hierbij liep hij helaas wel een aantal brandwonden op.

De brand sloeg via de isolatie van buiten naar binnen. Omdat er in het pand gasflessen aanwezig waren besloot de brandweer om de brand van buitenaf te bestrijden. Vermoedelijk zou de brand ontstaan zijn tijdens het vullen van gasflessen, aldus de brandweer.

Nl-Alert
Omwonende werden via een NL Alert geadviseerd om de ventilatie uit te zetten en ramen en deuren te sluiten. De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling welke over het terrein van Vrederust trok, waar ook een GGZ-Instelling zit. Bewoners van het woonwagenkamp aan de Linie ondervonden veel overlast van de grote hoeveelheid rook.
In verband met de rookontwikkeling en om de hulpdiensten de ruimte te geven werden de Randweg Noord en de snelweg A4 afgesloten.

Brand Meester
Kort na 19:00 uur werd het sein brandmeester gegeven. De brandweer heeft de brand gecontroleerd uit laten branden.
Door de brand raakte drie mensen gewond.

Het pand raakte door de brand zwaar beschadigd.

Bron: 112markiezaten.nl

Zeer grote brand aan de Linie in Bergen op Zoom

Foto’s gemaakt door Enrico Tichem:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × vier =