Zeer geslaagde muzikale wereldreis met Concordia Tholen

In een tot terminal opgebouwd Atrium in Tholen vond afgelopen zaterdag het themaconcert ‘Concordia Around the World’ van Koninklijke Muziekvereniging Concordia plaats. Tijdens dit concert werd het publiek door de Harmonie van Concordia, onder leiding van Marcel Hartendorp, meegenomen langs de diverse landen die onze planeet rijk is. Het thema ‘Around the World’ was de hele avond goed te horen en te zien. Zo waren de toegangskaartjes geheel in boardingpass stijl en gaf piloot Marc Pekelsma met zijn stewardessen (dansgroep Sjappoo) het publiek een warm welkom. De piloot was tevens ook de presentator van de avond en hield met filmpjes uit de cockpit het publiek op de hoogte van hun vlucht. Alvorens het vliegtuig opsteeg werden de veiligheidsinstructies uitgelegd door het cabinepersoneel.

Het publiek werd uitgenodigd mee te vliegen met Concordia Airlines onder de klanken van het alom bekende ‘Come fly with me’, gezongen door Dirk van den Brand. De passagiers vlogen daarna in een rap tempo over Italië, Hongarije en Rusland. Bij dit laatst genoemde land kwam Kinderkoor Eigenwijs, onder leiding van Berdi Pekelsma, Sanne de Hond en Judith Geuze, in actie met het nummer ‘Ai Ai Olga’. Zij stonden deze avond voor het eerst in hun nieuwe tenue gesponsord door Van Dis Groenprojecten, Timmerbedrijf Johan Uijl en Dosis Design. Eenmaal over Rusland gevlogen moest er een noodlanding worden gemaakt. De piloot spotte midden in de stille oceaan een onbewoond eiland met kinderen er op. Het schip waarop zij zaten was met man en muis vergaan waardoor zij gestrand waren op het eiland. Kinderkoor Eigenwijs zong vervolgens over hun ‘miezerige bestaan’ als schipbreukeling maar zwaaiden van geluk toen zij zagen dat het vliegtuig hen kwam redden.

De tweede set stond in het teken van een citytrip langs de Europese steden waarbij zanger Dirk van den Brand van zich liet horen bij onder andere ‘België’ van ‘Het Goede Doel’ en de Franse chanson ‘ Une Belle Histoire’ . Bij de Spaanse paso doble ‘España Cani’ spatte bij dansgroep Sjappoo, onder leiding van Monique de Groot, het temperament er van af.

Blaaskapel de Klienkers, onder leiding van Jos Loos, trapte de derde set af waarbij de landen Tsjechië en Duitsland aan bod kwamen. De blaaskapel verscheen ten tonele in, hoe kan het ook anders, Lederhosen en Dirndl’s. Na Duitsland vloog de Harmonie vlug verder naar Griekenland waar er enkele borden sneuvelden tijdens het nummer ‘Zorba the Greek’. Eenmaal verder gevlogen naar de stad die nooit slaapt, New York, zette het vliegtuig koers richting Colombia om vervolgens de wereldreis af te sluiten met de ballad ‘What a Wonderful World’, gezonden door Dirk van den Brand. Als toegift liet de Harmonie nog eenmaal van zich horen met de knaller ‘Iedereen is van de wereld’. Het publiek klapte uitbundig mee en de vlaggetjes zwaaiden alle kanten uit. Onder naspel van deze bekende melodie verliet het publiek het Atrium om vervolgens weer op de vertrouwde Zeeuwse bodem te komen. Concordia kijkt terug op een zeer geslaagd concert!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 + vier =