Home Nieuws Zeer ernstige dreiging Tholen: verband met vergisontvoering

Zeer ernstige dreiging Tholen: verband met vergisontvoering

576
0

Vanwege ernstige dreiging op een woning in Tholen is de politie op vrijdag 3 september een onderzoek gestart. De dreiging houdt volgens de politie verband met aanslagen op woningen in het Rijnmondgebied en de vergisontvoering begin augustus. Wat de rol van de woning in Tholen precies is, is nog niet duidelijk. De reeks incidenten heeft mogelijk te maken met de onderschepping van bijna 1.900 kilo cocaïne in de haven van Rotterdam.

Op de woning in Tholen, aan de Gareelmakersdreef, zit volgens de politie een ernstige dreiging. De politie neemt de dreiging ‘zeer serieus’. Er is een buurtonderzoek gestart. Op die manier hoopt de politie opvallende zaken in de buurt te ontdekken en iets over de dreiging te achterhalen.

Vergisontvoering
Begin augustus werd een 56-jarige man uit Hoofddorp ontvoerd. Vijf dagen later werd hij door zijn ontvoerders uit een auto gezet in een woonwijk in Delft. De man was mishandeld. Nog tijdens de ontvoering meldde zich een 59-jarige man uit Alblasserdam bij de politie. Er waren dreigbrieven bezorgd bij een bedrijf in Zwijndrecht, en bij de woningen van zijn vriendin in Alblasserdam en van haar zoon in Hendrik-Ido-Ambacht.

Later volgden aanslagen op de drie panden en nog een woning in Alblasserdam. Volgens RTV Rijnmond is de bewoner van het huis in Tholen al jaren de zakenpartner van de man uit Alblasserdam. Hij is in 2018 in hoger beroep veroordeeld voor witwassen en de uitvoer van xtc-pillen naar Zwitserland en kreeg 30 maanden celstraf. De rechtbank oordeelde eerder dit jaar dat de man meer dan drie ton aan de Staat moet terugbetalen vanwege zijn eerdere verdiensten uit die criminele activiteiten.

(foto:Google maps)

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

9 − drie =