ZeelandNet, de startpagina van Zeeland bestaat 25 jaar

De startpagina voor veel Zeeuwen, ZeelandNet bestaat vandaag 25 jaar. Op zondag 21 april 1996 werd de allereerste versie van de website op het internet gezet. ZeelandNet is uitgegroeid tot een communityplatform waar dagelijks 50.000 mensen naartoe gaan om het Zeeuwse nieuws, het weerbericht, het prikbord en de vacaturebank te bekijken.

Handmatig online gezet
Sinds de start in 1996 is er veel veranderd op het internet en dus ook op ZeelandNet. “We begonnen vrij snel met het aanbieden van het prikbord op de site. Afgeleid van de briefjes die in de supermarkt werden opgehangen. In het begin konden mensen hun advertentie doorgeven per e-mail of telefoon. De webmaster plaatste alle berichten dan handmatig op de website”, vertelt community-manager Jeroen van de Broek van ZeelandNet.
Om Zeeuwen iets te laten zien van hun eigen provincie werd ook een plan uitgerold om foto’s uit de provincie te delen op internet. “In het begin stuurden mensen hun foto’s op in een enveloppe. Achter de schermen scanden we deze foto’s in om ze vervolgens op internet te plaatsen. Mensen waren er trots op als hun foto online stond”, aldus Jeroen.

Website van het Jaar
Jaarlijks houdt Emerce de Website van het Jaar-verkiezing. ZeelandNet werd van 2011 tot 2016 maar liefst vijf keer op rij uitgeroepen tot de populairste website van Nederland in de categorie telecom.
Speciaal voor prikbordadverteerders heeft ZeelandNet een actie opgezet om het 25-jarige bestaan te vieren. Mensen die tijdens de actieperiode een advertentie plaatsen maken kans op een televisie of tablet. Hoe mensen kunnen deelnemen, staat uitgelegd op zeelandnet.nl/25jaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 5 =