Zadenpakketjes voor scholen en kinderdagverblijven

Kinderen kweken zelf hun groenten op het schoolplein
Een broodje met zelfgemaakte jam, spaghetti met tomatensaus of een lekkere salade met radijsjes. Al dit lekkers smaakt nog beter als je de aardbeien, tomaten en radijsjes zelf hebt gekweekt. Op 160 kinderdagverblijven, locaties voor buitenschoolse opvang en basisscholen in de provincie Zeeland gaan kinderen dit voorjaar in de klas of op het plein hun eigen groenten kweken.
Dat kan dankzij de gratis groentezaden van zaadveredelingsbedrijf Rijk Zwaan, die ze hebben gekregen van Jong Leren Eten in Zeeland.

Jong Leren Eten is een landelijk programma waarin rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samenwerken rond het thema gezonde voeding. Het programma heeft als ambitie om kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar binnen de kinderopvang en het onderwijs ‘voedselvaardig’ te maken, zodat zij leren om gezonde en duurzame keuzes te maken. In Zeeland gebeurt dit in samenwerking met de vijf centra voor Natuur- en Milieueducatie en IVN.

De scholen, kinderdagverblijven en BSO’s konden de groentezaden kosteloos bestellen. Ze hebben deze inmiddels in de bus gekregen en kunnen dus aan de slag. Bij de zaden hoort ook een instructieboekje en een lesbrief met leuke opdrachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × twee =