Woningbrand Stavenisse

De brandweer is zondagavond rond kwart voor vijf uitgerukt voor een brand in een woning aan de Prins Bernhardstraat in Stavenisse.

Direct nadat de melding bij de meldkamer binnen kwam werd de brandweer van Stavenisse met spoed ter plaatse gestuurd. Niet lang na de eerste melding werd door de brandweer opgeschaald de naar middelbrand en werden ook de blusgroep van Sint-Annaland en Sint-Maartensdijk gealarmeerd. Ook de hoogwerker van de brandweer uit Bergen op Zoom werd met spoed ter plaatse gestuurd. Na enige tijd werd er tijdens de inzet opgeschaald naar grote brand.

Op het moment dat de eerste blusploeg ter plaatse kwam er veel rook onder de dankpannen vandaan. De rook was verspreid over het gehele dak. Dit was de reden dat er door de brandweer direct werd opgeschaald. Rond half 7 ’s avond werd er met behulp van een warmtebeeld camera op verschillende plaatsen onder de dakpannen nog verhoogde temperatuur waargenomen. Om het vuur te kunnen doven moest de brandweer op die plaatsen de dakpannen verwijderen.

De officier van dienst gaf iets na 19:00 uur het sein brand meester.
Stichting Salvage werd opgeroepen om hulp te bieden aan de bewoners en te helpen bij de afhandeling van de schade.

Bron: www.112markiezaten.nl

Brandweer rukt groots uit voor dakbrand van woning in Stavenisse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × drie =