Home Nieuws Woaidaehen op Grôôt Pesôôt

Woaidaehen op Grôôt Pesôôt

1067
0

“Volwaardige Woaidaehen in februari? Zo ziet het er op dit moment helaas niet naar uit. Eerder ‘Woaidaehen op afstand’”, zegt Niels Havermans namens CV de Vlôôientrappers. “Wij staan al twee jaar te trappelen om een kleurrijk en ouderwets carnavalsfeest te organiseren, echter lijken de maatregelen dit jaar weer roet in het eten te gooien.”

Alternatief programma
De organisatie van het carnaval op Oud-Vossemeer, de Woaidaehen, wil op voorhand nog geen evenementen afgelasten, maar is zich ervan bewust dat activiteiten in combinatie met horeca en dweilmuziek nagenoeg onmogelijk zijn. “Een goed carnavalsfeest bestaat uit live dweilmuziek, polonaise lopen en samen een biertje drinken. Al deze onderdelen zijn niet tegelijkertijd toegestaan” zegt Havermans. “We leggen onze focus daarom op buitenactiviteiten, evenementen samen met de basisscholen en online.”
De voorbereidingen zijn in volle gang, er wordt gewerkt aan het jaarlijkse Vlôôienkrantje en ook het lespakket voor de scholen is bijna klaar. Alternatieve evenementen worden ook al voorbereid.

Verplaatsen
Het verplaatsen van een feest als de Woaidaehen is een gevoelig onderwerp. “Het lijkt een perfecte oplossing, carnaval in het voorjaar. Maar carnaval hoort bij de winter, 40 dagen voor Pasen. We worstelen met het maken van de juiste keuze”. De organisatie wil vooral voor het publiek, de dweilbands en voor de leefbaarheid van het dorp een volwaardig evenement neerzetten. Daarom wordt er nagedacht over een extra feest in het voorjaar. “Dit plan staat echter nog in de kinderschoenen, als kleine vereniging zijn wij afhankelijk van de horeca, gemeente en uiteraard het publiek. Maar ook van de medewerking van dweilbands Bentje Betoetert, De Lamsôôren, Luuze Leven en Oemommenoe. Mogelijk kunnen we de samenwerking aangaan met andere verenigingen. Wij hopen hier spoedig meer over kunnen vertellen” vervolgt Havermans.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

15 − 10 =