Witte Kruis start reanimatiecampagne voor meer vrijwilligers bij HartveiligWonen

Witte Kruis ambulancezorg biedt 500 inwoners in de provincie Zeeland een gratis basis reanimatie- en AED-training aan. Dit doet zij in samenwerking met HartveiligWonen en ACM Opleidingen.

Het doel van de campagne is om meer vrijwilligers te werven die zich aansluiten bij HartveiligWonen in Zeeland. Deze georganiseerde burenhulp bestaat uit vrijwilligers die kunnen reanimeren en wordt ingeschakeld wanneer iemand in de buurt onwel wordt. Op deze manier kunnen vrijwilligers ingezet worden om in afwachting van de ambulance al met de reanimatie te starten, zodat de kans op een succesvolle reanimatie met zo min mogelijk schade voor de patiënt vergroot wordt.

De training wordt gegeven door ACM Opleidingen en is voor 500 inwoners van Zeeland geheel kosteloos. De enige voorwaarde is dat zij zich aanmelden bij het alarmeringssysteem van HartveiligWonen. Aanmelden kan tot en met 31 mei 2017 via de oranje button ‘Inschrijven’ op www.hartveiligwonen.nl. Zij worden dan automatisch ook aangemeld als burgerhulpverlener bij HartveiligWonen en kunnen na het afronden van de cursus worden opgeroepen bij een reanimatie in hun directe omgeving.

Witte Kruis hoopt dat de reanimatiecampagne een succes wordt. “Bij een hartstilstand zijn de eerste zes minuten van levensbelang. Het is dus belangrijk dat er overal in Zeeland voldoende vrijwilligers zijn die binnen dat tijdsbestek de juiste hulp kunnen verlenen totdat de ambulance arriveert. We verwachten dat we dankzij deze campagne veel inwoners van Zeeland kunnen bereiken en het belang van burenhulp kunnen onderstrepen”, vertelt John Nootebos van Witte Kruis ambulancezorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien − zes =