Wielrenner raakt zwaargewond na val.

Op de Broekseweg bij Oud-Vossemeer is zondagochtend 24 september even voor 11.00 uur een 74-jarige wielrenner uit Dinteloord ernstig ten val gekomen.
De wielrenner, die meereed in een groep wielrenners, moest uitwijken in verband met wegwerkzaamheden. De groep waar de man in meereed kwam vanaf Sint-Annaland en wilde richting Oud-Vossemeer fietsen waar de weg in verband met de wegwerkzaamheden ter plekke was opengebroken.

De groep wielrenners moesten hierdoor afremmen, het slachtoffer kneep tijdens het afremmen zo hard in zijn handremmen dat hij over te kop sloeg en ernstig ten val kwam. Door de val raakte het slachtoffer ernstig gewond.
De andere leden uit de groep begonnen direct met het reanimeren van het slachtoffer en belde ondertussen naar de 112 alarmcentrale.

Nadat de melding bij de alarmcentrale binnen kwam werden direct de politie, twee ambulances en de traumaheli uit Rotterdam met grote spoed ter plaatse gestuurd.
De hulpdiensten zijn enige tijd bezig geweest om het slachtoffer te reanimeren. Nadat het slachtoffer gestabiliseerd was werd hij met de traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam.

Op het moment dat het slachtoffer naar het ziekenhuis werd gebracht had hij weer een eigen hartslag.
De politie heeft de familie van de man in kennis gesteld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × twee =