Home Nieuws Wethouder Peter Hoek te gast bij de Omroep

Wethouder Peter Hoek te gast bij de Omroep

449
0

Donderdagmiddag 1 juli was wethouder Peter Hoek te gast in het programma “Tholen in het Nieuws” en sprak met Laban Hage over de Kadernota die in de komende raadsvergadering wordt besproken. Gelukkig was er ook ruimte voor fijne muziek.

De wethouder kon melden dat het financieel goed gaat met Tholen. Dankzij diverse acties is er ruim bezuinigd zo’n 12% door o.a. vacatures niet te vervullen. Andere oorzaken: tegenvallende grondverkopen, extra uitgaven aan jeugdzorg.
Uiteindelijk is het eindresultaat een positief bedrag van 1,6 miljoen.
Gelukkig is dit niet ten laste gekomen van de inwoners. Tholen is thans de 54e gemeente van Nederland qua prijsniveau voor de inwoners, dus een goedkopere gemeente.

In de komende raadsvergadering wordt de kadernota besproken, zeg maar de plannen voor de komende periode.
De gemeente is voor het grootste deel van haar inkomsten vanuit het Rijk, maar daar zijn de plannen nog niet uitgewerkt mede als gevolg van de lopende kabinetsformatie.
In het Integraal Huisvestiging Plan staat alles beschreven met betrekking tot de plannen voor renovatie c.q. nieuwbouw van schoolgebouwen in de kernen van Tholen.
De dienstverlening van de gemeente wordt nu nog gewaardeerd op het cijfer 6,4 en dit moet naar een 8. Veel digitale afspraken, maar fysiek zal te allen tijde mogelijk blijven. Dit betekent ook extra handjes binnen de ambtelijke organisatie.

De raadsvergadering van komende week is het juiste moment voor de politieke partijen om hun ideeën in te brengen in de kadernota. Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen zullen de partijen hun beste beentje voorzetten.

Omroep Tholen zal voor de komende verkiezingen een debat gaan organiseren in Sint-Philipsland.

Het gesprek van vanmiddag is nogmaals te beluisteren, maar ook zaterdag 3 juli wordt de uitzending herhaald tijdens ons programma ‘Tholen in het Nieuws’ tussen 12.00 en 13.00 uur.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

9 − een =