Maandag 18 september overhandigde wethouder Frank Hommel het eerste exemplaar van het ‘Sport en Cultuurboekje’ aan de leerlingen van de basisschool School met de Bijbel De Ark in Oud-Vossemeer. Het boekje wordt ook dit jaar in samenwerking met Sport- en Cultuurimpuls door de gemeente Tholen, team Jij op Tholen, uitgegeven. In het boekje presenteren lokale sport- en cultuurverenigingen zich aan kinderen van 4 tot en met 13 jaar. Kinderen kunnen bij de verenigingen een proefles volgen om te ontdekken wat er bij hen past.

Kennismaken met activiteiten en verenigingen
Basisscholen die aangesloten zijn bij het project krijgen een boekje uitgereikt voor hun leerlingen. Kinderen maken zo op een laagdrempelige manier kennis met een sport- en/of cultuurvereniging. Ze komen zo erachter wat bij hen past en worden gestimuleerd om meer deel te nemen aan sport en/of cultuur en worden actiever. Naast de sport- of cultuuractiviteit leren kinderen ook zo nieuwe vrienden kennen. Het aanbod van de proeflessen is weer heel divers dankzij de inbreng van alle verenigingen.

Aanmelden proeflessen
Vanaf 18 september kunnen kinderen zich aanmelden voor de proeflessen via https://jijoptholen.nl/sport-en-cultuurboekje. Vooraf aanmelden is verplicht. De eerste proeflessen starten op maandag 25 september.

Nationale Sportweek
Deze week is het de Nationale Sportweek. In heel Nederland organiseren overheden, sportbedrijven en sportclubs activiteiten om (nieuwe) sporters op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met sport en bewegen.

Meer informatie
Het boekje is binnenkort ook digitaal te lezen via www.jijoptholen.nl. Neem bij algemene vragen over het project contact op via jijoptholen@tholen.nl of telefonisch via 14 0166. Voor specifieke vragen over de aangeboden activiteiten in het boekje kan direct contact worden opgenomen met de aanbieder.

Vorig artikelConnect Herfst Fair
Volgend artikelOverhandiging asbak met een boodschap in Stavenisse

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in