Home Nieuws Wethouder gaat nog eens rond de tafel met Rijkswaterstaat over Thoolse brug

Wethouder gaat nog eens rond de tafel met Rijkswaterstaat over Thoolse brug

1666
0

Kleine cateringbedrijven of patiënten die met de zorgtaxi naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom moeten voor een bestraling. Het gemeentebestuur van Tholen vraagt Rijkswaterstaat of groepen die ernstig getroffen worden door de afsluiting van de Thoolse brug een ontheffing kunnen krijgen. Die toezegging deed wethouder Van Leeuwen (CU) woensdagavond tijdens een extra raadsvergadering.

De brug over het Schelde-Rijnkanaal is sinds donderdag voor auto’s en vrachtwagens gesloten vanwege werkzaamheden. Ze moeten omrijden via de Oesterdam. De afsluiting duurt tot eind deze maand. Fietsers, de hulpverlening, tractors en bussen mogen wel over de brug.

Veertien dagen geleden ontstond commotie toen Rijkswaterstaat de afsluiting aankondigde en Van Leeuwen dat moest vernemen via de sociale media: een ambtenaar van de gemeente had verzuimd de boodschap aan hem door te geven.

Van Leeuwen gaf tijdens de raadsvergadering toe dat hij korter op de bal had moeten spelen, maar een excuus zoals Algemeen Belang Tholen eiste kwam niet over zijn lippen. Volgens Van Leeuwen is de communicatie rond het project vooral een verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat.

De komende weken vervangt Rijkswaterstaat de zogeheten voegovergangen. Dat zijn de goten aan weerszijden van de brug die de werking door hitte en kou opvangen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in