Donderdag 16 december was wethouder Frank Hommel te gast in het programma Tholen in het Nieuws en kon hij antwoord geven op de vragen die Enrico Tichem voor hem had verzameld.

Frank Hommel deed nogmaals een oproep aan haar bewoners om toch vooral Lokaal te kopen en gebruik te maken van de mogelijkheden om bijvoorbeeld het kerstdiner te laten bezorgen of zelf af te halen. Hij sprak de heel fijne medewerking van de horeca uit die zich heel netjes aan de maatregelen houdt.
De Thoolse scholen hebben het zodanig in kunnen richten dat zij allemaal vanaf maandag 20 december kunnen sluiten. Natuurlijk zijn er noodopvang-mogelijkheden voor kinderen van mensen met een essentieel beroep.
Binnen de gemeente wordt gedacht en gesproken over een nieuwe terrassenbeleid en dat overleg vindt plaats samen met de horeca.

Frank gaf een toelichting op ondernemerspeiling die door de gemeente wordt gehouden bij de thoolse ondernemers, de burgerpeiling is intussen afgesloten.

De gemeente plaatst op dit moment op diverse plaatsen extra glasbakken zodat er nog meer glas gescheiden kan worden aangeleverd. De plaatsen waar de extra glasbakken worden geplaatst, staan vermeld in een artikel op onze website.

De wethouder heeft een bezoek gebracht aan de Koningin Julianaschool, groep 8 in Sint Philipsland. De reden was het feit dat deze groep naar allerlei instanties brieven hebben gestuurd met vragen over zaken die anders of beter zouden moeten in hun kern. Zo stuurden zij brieven naar Mark Rutte, de politie en de gemeente. Hij heeft met de groep een uur gesproken en uitgelegd wat er wel en niet mogelijk kan binnen een gemeente. Zij willen graag een Hema en McDonalds in hun dorp omdat er te weinig winkels zijn. Natuurlijk kwam ook het strandje ter sprake, zo willen zij graag een vlot op het strandje en ook kwam het opruimen van zwerfafval ter sprake.

De wethouder gaf een terugblik over de goede samenwerking binnen het college van Burgemeester en Wethouder. Door de financiële ruimte die is ontstaan, kon er een mooie begroting voor 2022 worden gepresenteerd.

De uitzending is hieronder nogmaals te beluisteren en tijdens de reguliere herhaling van Tholen in het Nieuws op zaterdag 18  december tussen 12.00 en 14.00 uur.

Vorig artikelDrijvend zonnepark bij Krammersluizen met veel onzekerheid omgegeven
Volgend artikelNieuw groen hart voor Smerdiek gaat er komen

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in