Vanaf dinsdag 14 juni tot uiterlijk vrijdag 24 juni 2022 worden er werkzaamheden uitgevoerd op de oude en nieuwe begraafplaats in Stavenisse. Tijdens de werkzaamheden, op werkdagen tussen 7.30 en 18.00 uur, zijn de begraafplaatsen gesloten.
De begraafplaatsen zijn van 14 juni tot 24 juni doordeweeks open vanaf 18.00 uur tot zonsondergang. Op zaterdag en zondag zijn de begraafplaatsen open van zonsopgang tot zonsondergang.

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van oude grafstenen op de oude begraafplaats waarvan geen rechthebbende bekend is. Daarnaast worden ook grafmonumenten verwijderd van graven waarvan rechthebbenden afstand hebben gedaan van de rechten. Van graven die vóór 1973 zijn uitgegeven wordt alleen de grafsteen verwijderd. Dit alleen als deze niet is aangemerkt als funerair erfgoed. De stoffelijke resten blijven onaangeroerd. Van graven die na 1973 zijn uitgegeven, waarvan de rechten verlopen zijn of die niet verlengd zijn, wordt de aanwezige grafbedekking en de stoffelijke resten verwijderd. Op de nieuwe begraafplaats worden de stoffelijke resten herbegraven.

Gedenkmonument
De rechthebbenden/nabestaanden zijn op de hoogte gesteld. Rechthebbenden die afstand hebben gedaan van de grafrechten is de mogelijkheid geboden om de naam van de overledene op een gedenkmonument te laten zetten. Op beide begraafplaatsen wordt hieraan invulling gegeven.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in