Werken op afspraak verloopt succesvol

De gemeente Tholen werkt aan haar dienstverlening. Het werken op afspraak dat eind vorig jaar door de gemeente werd geïntroduceerd, verloopt succesvol. De nieuwe manier van werken geeft de gemeente de kans om beter in te spelen op te verwachten drukke momenten. Vanaf 13 juni wordt daarom gekozen voor een extra avondopenstelling. Het aantal producten en diensten dat digitaal verkrijgbaar is, is vanaf volgende maand uitgebreid met rijbewijzen, paspoorten en ID-bewijzen.

Werken op afspraak
Aan de publieksbalie van de gemeente Tholen wordt sinds eind vorig jaar alleen nog maar op afspraak gewerkt. Dit wil zeggen dat inwoners via de website of het KCC een afspraak in kunnen plannen op een tijdstip wat hen schikt. Uitgangspunt hiervoor was het verbeteren van de dienstverlening. De nieuwe werkwijze heeft effect; zo zijn de wachttijden aan de publieksbalie inmiddels te verwaarlozen. De gemiddelde wachttijd op donderdagavond is bijvoorbeeld teruggelopen van 9 naar 2 minuten. Er is daarnaast een grote toename te zien in het aantal inwoners dat digitaal een afspraak maakt.

Extra avondopenstelling
Werken op afspraak heeft ook tot gevolg dat de baliemedewerkers van de gemeente vooraf beter piek- en dalmomenten in het bezoek in kunnen schatten. Daarom wordt vanaf dinsdagavond 13 juni tot aan de start van de zomervakantie gekozen voor een extra avondopenstelling. Inwoners kunnen in die weken zowel op dinsdag- als op donderdagavond op het gemeentehuis terecht.

Nieuwe producten en diensten digitaal beschikbaar
Steeds meer producten en diensten van de gemeente Tholen kan men digitaal aanvragen via de website van de gemeente Tholen. Een verhuizing, het aanvragen van een uittreksel, maar ook een huwelijksaangifte of geboorteaangifte kan men volledig regelen vanuit de luie stoel. Vanaf volgende maand kunnen ook rijbewijzen, paspoorten en ID-kaarten voor een groot gedeelte thuis aangevraagd worden. Alleen voor het afgeven van een pasfotofoto en het zetten van een handtekening moet nog een bezoek gebracht worden aan het gemeentehuis – dankzij de digitale vooruitgang een flitsbezoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − vier =