Home Nieuws Werk aan Thoolse brug is afgerond

Werk aan Thoolse brug is afgerond

496
0

De Thoolse brug gaat al donderdagochtend 31 maart om zes uur open en niet, zoals eerder aangekondigd, in de nacht van donderdag op vrijdag. De werkzaamheden zijn iets eerder afgerond dan verwacht. De brug is drie weken gestremd geweest.

De afsluiting zorgde begin deze maand voor de nodige onrust. Veel inwoners en bedrijven maken gebruiken van de brug over het Schelde-Rijnkanaal. Ze voelden zich overvallen, omdat Rijkswaterstaat de afsluiting onvoldoende had gecommuniceerd. Dat leidde zelfs tot een extra raadsvergadering over de kwestie.

Rijkswaterstaat heeft de zogeheten voegovergangen vervangen. Dat zijn goten aan weerszijden van de brug die de werking opvangen als gevolg van kou en hitte. De 20.000 vrachtwagens en automobilisten die dagelijks gebruik maken van de brug moesten daardoor omrijden via de Oesterdam.

De financiële schade van particulieren en bedrijven lijkt vooralsnog mee te vallen. Rijkswaterstaat kent een schaderegeling maar er zijn slechts twee verzoeken om compensatie ingediend.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vijftien + zes =