25 jarig Jubileum en sluiting wereldwinkel Tholen

Wereldwinkel Tholen viert 25-jarig jubileum, maar gaat ook sluiten!
De Wereldwinkel in Tholen is 25 jaar geleden opgericht met als doel het bevorderen van eerlijke handel.

Begonnen in de Stoofstraat en vandaar via de Bakstraat naar de Kerkstraat heeft het een ontwikkeling doorgemaakt op alle fronten.
Van een paar eenvoudige locaties naar een winkel die er gewoon mag zijn. Frisse uitstraling, ruime keuze in food- en non-food artikelen en altijd even gastvrije en vriendelijke vrijwilligers waarvan sommigen al sinds de oprichting betrokken zijn bij de winkel.

Er zijn een aantal heel goede jaren geweest maar de kentering, en ja het is een cliché, kwam toch met de crisis.
In feite is dit niet de enige oorzaak, ook de nieuwe tijd van internet, het shoppen via websites en daarnaast een paar grotere winkelketens die in hun assortiment artikelen zoals vazen en Boeddha’s goedkoop op de markt brengen spelen een duidelijke rol in hoe het nu gaat.

De vrijwilligers in de Wereldwinkel hebben decennia gewerkt vanuit een ideële achtergrond om arbeiders en boeren in derdewereldlanden een eerlijke prijs te betalen voor hun producten.
De laatste jaren heeft de commerciële handel zich steeds meer gerealiseerd dat het Fair Trade certificaat een sterk verkoopargument is. De afzetmarkt heeft zich verplaatst naar supermarkten en daar Kan de wereldwinkel helaas niet in mee.

Van 6 – 11 maart kan de klant het jubileum meevieren middels diverse acties waaronder: Korting prikken, kans maken om voor het bedrag op uw kassabon nogmaals te winkelen, genieten van een jubileum-cake-je en kinderen laten grabbelen.
Op vrijdagmiddag 10 maart vindt de jubileumviering plaats in de Gasthuiskapel. Oud-vrijwilligers zijn vanaf 14.30 uur van harte welkom.
Wilt u als klant of belangstellende ons komen feliciteren, dan kan dat ook. Graag dan vanaf ca. 16.00 uur.

Op welke dag de winkel definitief zijn deur sluit is nog niet bekend.

De foto’s van de wereldwinkel zijn gemaakt door Rien Burgers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + twaalf =