Wereldwinkel Tholen doneert aan goede doelen

Zaterdag 9 december om 14.00 gaat Wereldwinkel Tholen een mooi geldbedrag aan goede doelen schenken. Dit zal plaatsvinden in Gemeenschapscentrum Meulvliet, Zoekweg 8 te Tholen.

De wereldwinkel besloot na 25 jaar om er in juni van dit jaar een punt achter te zetten omdat, naast het toch wel behaalde doel er nu veel meer Fair Trade artikelen in bijvoorbeeld supermarkten te koop zijn, de omzet in de winkel met name voor kunstnijverheid terugliep. Een verstandig besluit volgens bestuur en leden omdat een verder toekomstperspectief niet aanwezig bleek.
Door jarenlang een goed beheer van de financiën is er toch een mooi bedrag overgebleven dat overeenkomstig de statuten moet worden besteed aan organisaties die de doelstelling van de vereniging zoveel mogelijk nabijkomt.

Op dit moment zijn er elf doelen die een bepaald bedrag mogen ontvangen. Hierbij is een plaatselijk doel en dat komt mede door de jarenlange samenwerking die wij als wereldwinkel met deze organisatie hebben gehad.
Daarnaast zijn de tien andere schenkingen aan doelen die vooral gerelateerd zijn aan waar de wereldwinkel Tholen altijd voor stond, namelijk het verbeteren van leef- en werkomstandigheden in derdewereldlanden.

Deze stichtingen/organisaties zullen dan ook aanwezig zijn om het bedrag dat zij krijgen symbolisch op die zaterdagmiddag te mogen ontvangen.
Met nadruk wordt erop gewezen dat ook oud-vrijwilligers van harte uitgenodigd worden om bij deze schenkingsmiddag aanwezig te zijn. Mede door hun toewijding en inzet is de wereldwinkel Tholen erin geslaagd om uiteindelijk een extra bijdrage te kunnen en mogen leveren aan organisaties die het geld hard nodig hebben om het werk waar zij zich met hart en ziel voor inzetten.

Het blijft jammer, zo vinden bestuur en leden dat wereldwinkel Tholen gestopt is, maar dit geeft in ieder geval toch een zekere voldoening dat ze het 25 jaar lang niet voor niets gedaan hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − acht =