Home Advertentie Welke van deze truien is geschikt voor mij?

Welke van deze truien is geschikt voor mij?

569
0

Weet jij het verschil tussen een hoodie en een jumper?! Maak je geen zorgen als het antwoord nee is, wij komen je helpen met wat kennis over verschillende trui soorten. Komt goed uit deze winter.

 1. De hoodie
  Een hoodie is vaak, dit hoeft niet altijd zo te zijn, een dikke trui die oversized kan vallen. Kenmerkend voor de hoodie is dat deze een capuchon aan het achterste uiteinde bij de nek heeft zitten en een buidelzak aan de voorkant. In de buidelzak kun je makkelijk je handen stoppen om op te warmen of snel wat kleine spullen in bewaren, zoals je telefoon of een spiekbriefje.
 2. Sweatshirt/sweater
  Een sweatshirt, ook wel bekend als een sweater, wordt vaak gezien als een hoodie, maar dan zonder de capuchon en de buidelzak. Een sweatshirt is vaak gemaakt van dikke materialen die je lekker warm houden en ook grote mouwen, maar dit hoeft niet per sé het geval te zijn. Zou het woord ‘sweatshirt’ zijn bedacht omdat deze truien zo warm zijn dat je er in gaat zweten? Who knows… Sweatshirts zijn tegenwoordig erg populair door de verschillende designs en opdrukken die de trui kan hebben.
 3. De jumper
  Een Jumper is de meest simpele soort trui die je vaak over je blouse over een ander kledigstuk als top draagt, om het warm te houden. Vaak zijn jumpers lang niet zo warm als sweaters – sweaters zijn vaak samengesteld uit kunstof en polyester, en jumpers kunnen nog uit wol of dunnere materialen aan elkaar genaaid zijn. Deze manier van samenstellen zorgt er wel voor dat er kleine gaatjes ontstaan in het kledingstuk zelf, waar de wind nog doorheen kan blazen en dit is dan nog best koud. Vandaar dat de jumper meestal wordt gebruikt om nog over een ander kledingstuk te dragen.
 4. Spencers
  Spencers zijn eigenlijk de mini versies van jumpers. Ze hebben namelijk dezelfde functie als een jumper, alleen heeft dit kledingstuk geen mouwen en is het dus mouwloos. Een spencer is een klein truitje dat je als extra toevoeging bovenop een kledingstuk draagt, maar heel veel warmte brengt het niet. Vaak wordt een spencer het meeste bovenop een blouse gedragen. Zo kan de hals van een blouse mooi uitkomen, terwijl je iets warmer blijft dan wanneer je de blouse alleen zou dragen.

Ben jij nog op zoek naar leuke truien? Check dan deze website, en zie of jij een voorkeur hebt voor hoodies, jumpers, spencers of sweaters!

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

14 − 6 =