Home Nieuws Wederom belangrijke archeologische vondst bij Poortvliet

Wederom belangrijke archeologische vondst bij Poortvliet

448
0

Even ten oosten van Poortvliet hebben archeologen de resten gevonden van twee boerderijen en enkele bijgebouwen uit de Romeinse tijd. Het gaat om palen die het dak van de boerderijen hebben gedragen en een erfafscheiding. Op de plek zijn ook dierlijke botten, een fragment van een mantelspeld en potscherven gevonden.

De boerderijen dateren uit de tweede eeuw na Christus. Saillant detail: een van de gebouwen is afgebrand.

Op de vindplaats legt het waterschap een natuurvriendelijke oever aan langs een waterloop. Er werd al rekening gehouden met historische voorwerpen in de grond en vandaar dat het werk wordt begeleid door een archeologisch adviesbureau uit Zaamslag.

In de herfst van 2021 zijn ten zuiden van Poortvliet overblijfselen van een boerderij gevonden die nog ouder was en is gebouwd tussen 125 voor en 50 na Christus. Het gebied is altijd bewoond geweest en vandaar dat er regelmatig bodemvondsten worden gedaan.

Het bureau uit Zaamslag gaat de komende tijd door met het onderzoek langs de waterloop. Archeoloog Juanita Kiburg verwacht nog meer historische voorwerpen op te graven.

De vondsten worden voor verdere bestudering opgestuurd naar specialisten en belanden uiteindelijk in het Zeeuws Archeologisch Depot in Middelburg.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

twaalf + 17 =