Home Nieuws Waterschap Scheldestromen en Provincie Zeeland waarschuwen voor slik op de weg!

Waterschap Scheldestromen en Provincie Zeeland waarschuwen voor slik op de weg!

827
0

Landbouwers zijn volop bezig met het rooien van landbouwproducten. Slik dat tijdens het rooien op de weg blijft liggen, kan met name in combinatie met nat weer voor gevaarlijke situaties zorgen. Het is dan belangrijk dat agrariërs ervoor zorgen dat de weg wordt schoongemaakt, maar ook dat weggebruikers hun snelheid aanpassen aan de situatie.

Om te voorkomen dat ongelukken plaatsvinden, hebben wegbeheerders, waaronder waterschap Scheldestromen en Provincie Zeeland, in samenspraak met belangenorganisaties spelregels voor agrariërs opgesteld.

Weggebruikers
Weggebruikers moeten in het buitengebied de komende maanden rekening houden met slik op de weg. Regen en mist kunnen verraderlijke verkeerssituaties opleveren en met slik op de weg wordt het nog belangrijker dat de weggebruiker zijn snelheid aanpast aan de omstandigheden. In het buitengebied hebben we te maken met veel landbouw en slik op de weg is nooit 100% te voorkomen. Daarom is het belangrijk om altijd voorzichtig te rijden.

Gevaarlijke situatie melden bij het waterschap
Het waterschap verzoekt mensen, die een gevaarlijke verkeerssituatie willen melden, dit alleen telefonisch te doen. Het waterschap kan dan direct actie ondernemen door het slik alsnog te laten opruimen. Scheldestromen is zeven dagen per week, 24 uur per dag bereiken via 088 – 246 1000 (lokaal tarief).

Gevaarlijke situatie melden bij de provincie
De provincie verzoekt bij een gevaarlijke verkeerssituatie op provinciale wegen alleen telefonisch contact op te nemen. Dit kan via telefoonnummer 0118-631011 tussen 08.30-16.30 uur. Buiten deze tijden met de politie Zeeland-West-Brabant via 0900-8844.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

1 × 1 =