Waterschap investeert in Thoolse stuwen en gemalen

Bijna 400.000 euro investeert waterschap Scheldestromen in de elektrische installaties van vijftien gemalen en stuwen op Tholen. Er wordt onderhoud uitgevoerd aan de elektrische besturingssystemen waardoor functionaliteit en gebruiksgemak toeneemt bij het op afstand aansturen van de waterkunstwerken.

Firma Hoppenbrouwers uit Udenhout voert het elektrotechnische werk uit. Bij het gemaal aan de Koningsweg in Poortvliet wordt ook mechanisch onderhoud uitgevoerd en krijgt de pomplijn een update. Firma Vopo uit De Rijp voert het mechanische werk uit. Gemalen zorgen ervoor dat oppervlaktewater van laag naar hoog wordt gepompt, met behulp van stuwen kan het oppervlaktewater vastgehouden worden in sloten.

Vanaf half juni tot oktober worden de werkzaamheden op verschillende plekken op Tholen uitgevoerd: Stavenisse, Scherpenisse, Poortvliet, Oud-Vossemeer, Sint-Maartensdijk, Sint-Annaland en Tholen. Om de veiligheid voor medewerkers en het verkeer te garanderen worden indien nodig tijdelijk verkeersmaatregelen genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zes + vijftien =