Waterschap bouwt nieuw gemaal in Sint Annaland

In opdracht van waterschap Scheldestromen wordt een nieuw gemaal aan de Stoofweg in Sint Annaland gebouwd. De bouw van het gemaal heeft een bijzondere aanleiding. Opstuwing is namelijk reden dat het gemaal gebouwd wordt.

Bij een zuidwesten wind wordt het water in de Winkelzeese watergang opgestuwd waardoor het waterpeil aan de rand van de woonkern tot een halve meter hoger kan staan en wateroverlast in de kern van Sint Annaland kan veroorzaken. Het gemaal moet dit voortaan voorkomen. Door visvriendelijke pompen is het gemaal voor verschillende vissoorten geschikt om van en naar de Oosterschelde te trekken.

De werkzaamheden zijn op 27 mei begonnen en zouden in augustus afgerond moeten zijn. Omdat het gemaal direct naast de weg komt te staan, moet verkeer rekening houden met hinder. Tijdens de werkzaamheden is één rijstrook afgesloten en wordt indien nodig een omleidingsroute ingesteld. Ook voor fietsers worden veiligheidsmaatregelen genomen. De totale kosten van het project bedragen € 550.000,-.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 − vijf =