Waterpoort weekend

Wie kent nog het verhaal van Sint-Atlantis?
Het verdronken dorp in de Krabbenkreek, vlakbij Sint-Annaland. In het jaar 2006 is daar een groots theaterspektakel van gemaakt ter gelegenheid van 200 jaar Voetbal & Muziek.
Dit verhaal van toen kwam op donderdagavond 14 juni. De klokken uit het dorp luidde ver onder de waterspiegel. Dan zingen kinderen en spelen muzikanten op hun koperen blaasinstrumenten. Dat alles aan de rand van die wonderschone Krabbenkreek; op het strandje van Sint-Annaland. De drie dagen na deze opening staan in de gehele Waterpoort regio in het teken van een groot aantal activiteiten.

Als ludieke opening van het 2e Waterpoort Weekend werd een toepasselijk verhaal geschreven wat geregisseerd werd door Jan Koning. Diverse acteurs, muzikanten en een grote groep kinderen hebben er samen één mooi geheel van gemaakt. Uiteindelijk kwam de sleutel tot de opening van het Waterpoort Weekend boven water en werd deze overhandigd aan de aanwezige gedeputeerden van de Provincies Noord-Brabant en Zeeland. Samen verklaarden zijn dan – op ’t strandje van Sint-Annaland – het Waterpoort Weekend 2018 voor geopend.

De organisatie was in gezamenlijke handen van IVN, Stichting Tholen Beter Bekend en Gemeente Tholen.

Met dank aan Rien Burgers voor de foto’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 7 =