Home Nieuws Wat zijn de mooiste parken van Amsterdam?

Wat zijn de mooiste parken van Amsterdam?

579
0

Met name in de zomer is het heerlijk om rond te slenteren in Amsterdam, waar je naartoe kunt gaan in een auto die je hebt gehuurd via EasyTerra. Het is bovendien nog eens extra heerlijk om vervolgens in de huurauto van Autohuur Amsterdam naar een prachtig park te rijden in de stad waar je heerlijk kunt ontspannen na een lange dag in Amsterdam. In onze hoofdstad is dit zeker mogelijk, er zijn namelijk veel parken te vinden in Amsterdam. In dit artikel vind je daar vier voorbeelden van, maar er zijn zeker nog meer parken waarvoor je kunt kiezen. 

Amstelpark 
Dit magische park barst van de wilde dieren en kleurrijke bloemen. Het werd in 1972 opgericht voor Floriade, een festival waar tuinders van over de hele wereld spectaculaire bloemendisplays creëerden. Velen van hen zijn bewaard gebleven en het jaar daarop werd het gebied omgevormd tot een openbaar park, maar de tentoonstelling vindt nog steeds eens in de 10 jaar plaats. Er is ook een kinderboerderij en speeltuinen voor kinderen, dus je kunt ook zeker met je kids naar het Amstelpark komen in de zomer. Bovendien rijdt er een treintje rond het park, zo hoef je niet eens zelf te lopen om alles te ontdekken.

Vondelpark
Het Vondelpark is natuurlijk het beroemdste park van de stad. Dit komt onder meer doordat het dichtbij alle belangrijke toeristische trekpleisters van Amsterdam is. Het is dus zeker mogelijk om eerst deze bezienswaardigheden te bezoeken om vervolgens gezellig te relaxen in het Vondelpark, wat veel andere toeristen ook doen in onze hoofdstad. Daarnaast komt de lokale bevolking hier ook graag, vooral als het zonnetje schijnt. In de buurt van het Vondelpark zijn er bovendien diverse cafés die heerlijk eten serveren. Van juni tot september organiseert het Vondelpark Openluchttheater bovendien gratis concerten, shows, et cetera.

Sloterplas
Als je fan bent van tulpen dan moet je tussen april en mei zeker naar het Sloterplas komen. In deze maanden groeien de tulpen namelijk langs de oevers van het kunstmatige meer. Bovendien vind je hier een zandvlakte waar je heerlijk kunt ontspannen, terwijl je hier in de zomer ook kunt zwemmen. Het kan er dan wel druk worden, want ook de lokale bevolking komt hier graag als het weer goed is. Logisch, want dit park is een welkome ontsnapping uit de drukke stad. Met name onder de jonge gezinnen is het Sloterplas populair aangezien hier een kleine dierentuin is.

Museumplein
Het Museumplein is meer een groen stadsplein dan een park en bruist van de cultuur. Je wilt dit gebied bezoeken om de rijke geschiedenis van het Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Stedelijk Museum en het Moco Museum op te snuiven. Er zijn bovendien allerlei verschillende luxe winkels in de buurt van het Museumplein, waar je dus tussendoor kunt shoppen. Geniet vervolgens in dit park van het werk van de Zweedse landschapsarchitect Sven-Ingar Andersson. Hij heeft het herontworpen in 1999, waardoor het Museumplein tegenwoordig ook voor festivals, feestjes en demonstraties gebruikt wordt. Hartstikke leuk!

(advertentie)

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

twee × 4 =