Wanneer ben ik aan de beurt voor het coronavaccin?

Dit is het – opnieuw – aangepaste schema
Een prikstop, uitstel, vertraging van leveringen, vaccins die juist eerder worden geleverd dan verwacht… De vaccinatieschema’s veranderen bijna wekelijks. Huisartsen en GGD staan ondertussen te popelen om zoveel mogelijk mensen te vaccineren. Benieuwd wanneer jij aan de beurt bent? Een overzicht van de planning in Zeeland op dit moment (19 april 2021):

75+
De GGD heeft alle vijfenzeventigplussers die thuis wonen inmiddels gevaccineerd. Bewoners van verpleeghuizen zijn al eerder ingeënt door verpleeghuisartsen en huisartsen.

Geboortejaar 1947-1952 (70 tot en met 74 jaar)
De GGD vaccineert deze groep sinds 6 april.

Geboortejaar 1952-1955 (66 tot en met 69 jaar)
Deze groep is nu aan de beurt. Dat wil zeggen, er wordt nu een begin gemaakt. Mensen met geboortejaar 1952 kunnen sinds vorige week een afspraak maken bij de GGD. Dat kan online, ook zonder uitnodiging. De GGD hanteert nu de methode dat je in de periode waarin je de uitnodiging krijgt, alvast online een afspraak kunt maken.

61 tot en met 65 jaar en mensen met een hoog medisch risico
De meeste mensen uit deze groep hebben inmiddels de eerste vaccinatie gekregen van de huisarts. Nog niet iedereen, want niet alle huisartsen hebben deze prikronde al afgerond. De tweede prik staat gepland in mei.

Wat is een ‘hoog medisch risico’? Mensen met het syndroom van Down bijvoorbeeld, mensen met zeer ernstig overgewicht, neurologische aandoeningen of een slecht functionerend afweersysteem. je hoeft niet zelf de huisarts te bellen, je wordt uitgenodigd als je tot deze groep behoort.

Geboortejaar 1961-1971 (50-60 jaar)
De planning is dat deze groep vanaf half mei wordt gevaccineerd. Door de GGD, het ziekenhuis of de huisarts.

Geboortejaar 1972-1981 (40-49 jaar)
De planning is dat deze groep vanaf half juni wordt gevaccineerd. Door de GGD, het ziekenhuis of de huisarts.

Geboortejaar 1982-2003 (18-39 jaar)
Zowel de groep 18- tot 29 jarigen, als de groep 30- tot 39 jarigen, staan ingepland ‘vanaf eind juni’. Ook deze groep wordt gevaccineerd door de GGD, het ziekenhuis of de huisarts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 2 =