Home Nieuws Wandelnetwerk Tholen fase 2

Wandelnetwerk Tholen fase 2

718
0

Op dinsdag 3 december werd het Wandelnetwerk Tholen fase 2 officieel geopend door Wethouder Hommel van de gemeente Tholen. Hiermee is het totale Wandelnetwerk Tholen officieel afgerond.

Compleet wandelnetwerk
Fase 2 omvat het zuidelijke gedeelte van Tholen. Want fase 1, het noorden van Tholen en Anna Jacobapolder/St. Philipsland is in juni 2015 officieel geopend. Met deze afronding van fase 2 ligt er nu op Tholen een compleet wandelnetwerk.

239 kilometer routes
De routes rondom de dorpen, zogenaamde ommetjes, zijn via enkele langere routes aan elkaar gekoppeld zodat er een wandelnetwerk ontstaat. Als resultaat is er nu op heel Tholen, 239 kilometer bewegwijzerd wandelnetwerk gerealiseerd waarvan 54 kilometer over onverhard boerenland, natuurgebieden en dijken. Het netwerk bevat 121 knooppunten ter oriëntatie voor de wandelaar.

Routekaart
Aan de hand van een routekaart, die men vanaf komend voorjaar bij de Thoolse horeca en de toeristische informatiepunten kan kopen, kan men zijn eigen route uitstippelen. De knooppuntpalen langs de routes wijzen de weg. Men kan de wandeling zo kort en lang maken als men zelf wilt.

Samenwerking
Dit project is gerealiseerd dankzij de enorme inzet van vele vrijwilligers in het meedenken, verkennen, routes uitstippelen en het plaatsen van de bewegwijzering. Ook is er medewerking verleend door eigenaren van boerenlandpaden, Waterschap Scheldestromen en Staatsbosbeheer voor de meeste onverharde paden en voor overige paden de gemeente Tholen. Dit project is tot stand gekomen dankzij een bijdrage van de gemeente Tholen, het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling; Europa investeert in zijn platteland, Leader, Provincie Zeeland, Rabobank, Stichting Tholen Beter Bekend, camping Kruytenburg en de Nationale Postcode Loterij.

2600 kilometer in Zeeland
Dit project wordt geleid door Stichting Landschapsbeheer Zeeland in samenwerking met de gemeente Tholen. Dit Thoolse netwerk is onderdeel van het wandelnetwerk Zeeland. SLZ heeft, samen met andere organisaties en vrijwilligers, ruim 2600 km landschappelijk wandelnetwerk gerealiseerd in Zeeland.

Met dank aan Rien Burgers voor de fotoreportage.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

zeventien − 12 =