Home Nieuws Wandelliefhebbers lopen de Zeeuwse Wandelroute

Wandelliefhebbers lopen de Zeeuwse Wandelroute

1199
0

Eén lange wandeltocht bestaande uit 100 verschillende routes dwars door de provincie; meld je ook aan en doe mee aan de Zeeuwse Wandelroute van Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ). Op zaterdag 22 mei lopen de deelnemers allemaal een stukje van de ruim 530 kilometer lange route over het Wandelnetwerk Zeeland.

100 routes
De 100 routes zijn allemaal anders en lopen via dijken, dorpen, polders en langs de kust. Door mee te doen aan de wandeltocht ontdek je meer van het bijzondere landschap in Zeeland en help je mee om aandacht te vragen voor het Zeeuwse wandelnetwerk. Omdat de startpunten zich midden in de bestaande wandelroutes bevinden, loop je bovendien eens over een ander pad dan je gewend bent. Vergeet dan ook niet om af en toe even pauze te nemen en te genieten van de omgeving. Je afval neem je natuurlijk mee want niet alleen is het op 22 mei de dag van de Zeeuwse Wandelroute het is ook de Dag van de Biodiversiteit! Een goed moment om nog eens extra stil te staan bij alles wat groeit en bloeit in de Zeeuwse natuur.

Meld je aan
Per stuk route is er één persoon of een groepje (max. aantal afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen) die dat stuk wandelt. Aanmelden voor één van de vrije routes kan nog tot uiterlijk maandag 20 mei. Kijk voor meer informatie op: www.landschapsbeheerzeeland.nl.

Wandelen en gezondheid
Om inspiratie op te doen kunnen deelnemers op dinsdag 18 mei van 12.00 tot 12.45 uur een gratis webinar volgen van IVN Natuureducatie over de positieve effecten van wandelen in de natuur op het welzijn en de fysieke gezondheid. Van 15.30 tot 16.45 uur kun je aansluiten bij een gratis webinar van SportZeeland over de mogelijkheden om, op een verantwoorde wijze, de conditie te verbeteren met wandelen en meer informatie over De Zeeuwse Leefstijlroute en Elke Stap Telt. Meer informatie over de webinars ontvang je na je aanmelding.Wandelevent alle trajecten 2021

Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ)
SLZ richt zich sinds 1982 op het beheer en de ontwikkeling van het Zeeuwse cultuurlandschap op terreinen van derden. Hiervoor werkt SLZ samen met overheden, organisaties, erfeigenaren, ondernemers en vrijwilligers. SLZ heeft een CBF Keurmerk en is door de belastingdienst aangemerkt als algemeen nut beogende instelling (ANBI).

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in