Tonny van Dongen uit Oudenbosch en haar wandelvriendin Lia Stoop uit Gastel waren er klaar voor! Beide loopsters van AVO’83 hebben de 21 kilometer gedaan. Omdat zij bij hun eigen club ook al een tocht hebben gelopen, stonden ze niet onvoorbereid aan de start. En het eiland Tholen kenden ze van de dit jaar afgelaste Zevendorpentocht.

De Wandelmarathon van de Oosterscheldestappers in Sint Maartensdijk kon, na eerder uitstel, op zaterdag 17 juli wel doorgaan. Voorzitter Piet Groffen heeft 150 deelnemers mogen verwelkomen. Het maximum was vanwege de coronabeperkingen op voorhand op 250 vastgesteld. Groffen kreeg alleen maar enthousiaste reacties bij de inschrijving. “Eindelijk weer tochten.”

Ook Tonny en Lisa waren er blij mee. “De gezelligheid onderweg en bij de controlepunten, we hebben het gemist.” Er was keuze uit meerdere  routes, met de 42 kilometer als ultieme uitdaging. Aan de wandelmarathon deden 28 dapperen mee.

Niet bang
Op de Vierde Dijk zijn Kees en Brigitte Goossen uit Hulst omgeven door eindeloze graanvelden. Het Zeeuws-Vlaamse stel bereidde zich voor op de Kustmarathon, later dit jaar. Gisteren volstonden ze met de 31 kilometer en van de lange rechte stukken naar Stavenisse waren ze niet bang. “Daarna kregen we een buitendijks stuk, langs de Oosterschelde. Dat was een plus.”

Marti Krielaart uit Breda deed ook de marathon en neemt komende week deel aan de Alternatieve Vierdaagse en dit was de laatste test. De Bredanaar genoot van de open omgeving.

Op de Stoofdijk in Stavenisse passeerde een groepje met Wim van Dijke uit Poortvliet, in zijn jongere jaren een gerenommeerd ultraloper. Natuurlijk deed ook hij de marathon.

Voorzitter Groffen was een tevreden mens. De waardering bij de deelnemers was groot. “Daar doe je het allemaal voor. En zelf waren we er ook aan toe.”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in