Home Nieuws Waarschuwing voor nieuwe oplichterstruc

Waarschuwing voor nieuwe oplichterstruc

746
0

De politie Zeeland waarschuwt voor een nieuwe oplichterstruc. De truc is een combinatie van telefonische gesprekken met ‘bankmedewerkers’ en het versturen van meerdere mails. De oplichters gaan als volgt te werk: eerst wordt iemand gebeld door een ‘bankmedewerker’ met de mededeling dat er geld van de rekening van het slachtoffer is gehaald. Vervolgens krijgt het slachtoffer direct een mail van de bank, terwijl ze aan de telefoon zitten met de ‘bankmedewerker.’

De mail bevat een afspraakbevestiging met de bank én een inlogcode. Na ontvangst van deze mail worden de slachtoffers doorverbonden met een andere bankmedewerker. Deze verstuurt meerdere mails met daarin een link naar een website van ‘de bank’.
Wanneer het slachtoffer hier inlogt om de zogenaamde transacties te annuleren wordt er juist geld van de rekening afgehaald. De gedupeerden worden soms uren aan het lijntje gehouden.

De politie kreeg sinds januari vijf aangiften binnen van gedupeerden. De politie adviseert om direct op te hangen als er iemand met een dergelijk verhaal belt. Daarna is het verstandig om contact op te nemen met de eigen bank.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in