Home Nieuws Waar staat het duurzaamste huis van Zeeland?

Waar staat het duurzaamste huis van Zeeland?

708
0

Zeeuwse huiseigenaren kunnen zich tot 20 september aanmelden voor de verkiezing van het Duurzaamste Huis. Zij maken kans op de publiekstitel ‘Het Duurzaamste Huis van Zeeland. en één van de landelijke juryprijzen. De organisatie geeft huiseigenaren graag de welverdiende waardering voor hun prestaties op het gebied van duurzaam wonen. Daarnaast is het een kans om anderen te inspireren om zelf ook aan de slag te gaan.

Maak kans op één van de prijzen.
Alle huiseigenaren die hun woning hebben verduurzaamd, kunnen zich aanmelden via www.duurzamehuizenroute.nl. Van 22 september tot 6 oktober kan het publiek stemmen op het mooiste duurzame voorbeeld van provincie Zeeland. De winnaar wordt op 7 oktober bekendgemaakt en ontvangt uit handen van gedeputeerde J0-Annes de Bat een cheque van 500 euro. De winnaars uit de vier deelnemende provincies gaan vervolgens door voor de landelijke publiekstitel.

Naast de publiekstitel maken deelnemers kans op één van de zes landelijke juryprijzen. Een deskundige jury beoordeelt de woningen: Ad Straub (TU Delft), Gerrit Hiemstra (NOS en Weather Impact), Linda van Dongen (Volksbank), Harm Valk (Nieman Raadgevende Ingenieurs), en Jos van Dalen (Ministerie van Binnenlandse Zaken). “Door te laten zien dat er een heel scala aan oplossingen is, worden mensen geïnspireerd om zelf ook aan de slag te gaan”, motiveert Harm Valk zijn rol als jurylid. De jurywinnaars worden bekendgemaakt tijdens het (online) event op 20 november.

De Nationale Duurzame Huizen Route
De verkiezing is een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route en wordt georganiseerd in samenwerking met onder meer provincie Zeeland. Op het platform delen meer dan 1.600 huiseigenaren hun ervaring met duurzaam wonen. Hiermee zijn zij een bron van inspiratie voor mensen die nog aan het begin staan van de verduurzaming van hun huis. De provincie Zeeland roept Zeeuwse huiseigenaren op om ook hun woning aan te melden.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

veertien + 4 =