Home Nieuws Vrijmibotho 2023 voor twee goede doelen op 16 juni

Vrijmibotho 2023 voor twee goede doelen op 16 juni

639
0


De Vrijmibotho (Vrijdagmiddagborrel Tholen) voor het goede doel, vindt dit jaar plaats op vrijdag 16 juni 2023 vanaf 16:00 uur op de Scheepswerf M. van Duivendijk in Tholen.

Nadat we vorig jaar voor de eerste keer na een lange coronaperiode weer mochten, hebben we er dit jaar nog meer zin in en willen we nog grootser uitpakken. Dit jaar hebben we vele leuke nieuwe verrassingen in petto. Met nog meer live optredens, lekker eten vanuit foodtrucks en koude drankjes. Hopelijk op een zonovergoten scheepswerf.

Dit jaar steunen we niet één maar twee lokale goede doelen.
Het 1e goede doel: Het eilandbrede initiatief Stichting Westerlicht Tholen : zij bieden een plek voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. De opgeleide vrijwilligers weten wat kanker met je doet, ze weten hoe fijn het is om je verhaal te kunnen delen en herkenning te vinden in de ander. Het stukje aandacht waar de ziekenhuizen geen tijd meer voor hebben: gelegenheid om je hart te luchten, afleiding te vinden of voor die ene arm om je heen. Met de steun van de Vrijmibotho willen zij voor hun gasten materialen aanschaffen, zoals literatuur, gezelschapsspellen, puzzels om een stukje ontspanning te geven onder het genot van een kopje koffie. Ook willen zij activiteiten organiseren zoals, yoga, een high-tea, bloemschikken, wandelen, schilderen, gezamenlijk eten of een beautymiddag organiseren, om de gasten het gevoel te geven om even niet ziek te zijn. Maar het kan ook gaan om een voorlichtingsmiddag, lezingen en een stukje rouwverwerking.

Het 2e goede doel: De vereniging Thuisintholen, die zich inzet voor meer levendigheid in de binnenstad van Tholen. Door een bijdrage van de Vrijmibotho willen zij de verbinding zichtbaar versterken tussen de winkels, horeca en andere ondernemers. Onder andere door bloembakken waardoor het voor de bewoners én bezoekers alleen nog maar mooier wordt!
Daarnaast staat onze line-up dit jaar vol met nieuwe namen. Zo hebben we onder andere een complete 6 koppige latin band weten te strikken die live gaan spelen. Emma Smits maakt haar debut als DJ. De lokale maar ook wereldberoemde DJ Redondo (Freek Geuze) zal plaatsnemen achter de draaitafels. Er zal een dance classics hour zijn, met live zangeres en grootste saxofonist Milan Bonger. Maar ook hebben we de grote naam Woodworks weten te strikken, de akoestische coverband die normaal op de grootste events in Zeeland spelen. We hebben nog veel meer in petto, de overige namen zullen we de komende weken bekendmaken via onze Facebookpagina.

Gezien het evenement draait op vrijwilligers voor het goede doel is het voor ons geen dagelijkse kost. Zo was één editie het bier zelfs op en het niet goed koud. Hier hebben we allemaal van geleerd. Dit jaar kunnen we garanderen, met de toezegging van de brouwerij, dat er deze editie meer dan voldoende en ijskoude dranken zullen zijn.

We hopen dat iedereen op tijd komt vanuit zijn werk, met collega’s, familie of vrienden. De poorten gaan open om 16:00uur. Kaartjes kunnen gekocht worden bij de ingang. Deze zijn slechts € 7,50.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in