Home Nieuws Vraag een medische verhuisindicatie aan bij de gemeente

Vraag een medische verhuisindicatie aan bij de gemeente

133
0


Wat als je woning niet langer voor jou geschikt is vanwege een acute medische situatie? In zo’n situatie kun je als inwoner van de gemeente Tholen voortaan een verhuisindicatie WMO aanvragen via de gemeente. Deze verhuisindicatie is de eerste stap om met voorrang naar een passende woning van Stadlander te verhuizen.

Een voorbeeld. Je komt bij een val ongelukkig terecht en moet blijvend gebruikmaken van een rolstoel. De slaapkamer op de eerste verdieping kun je niet meer bereiken en de woning kan niet worden aangepast. Je hebt dan met spoed een andere woning nodig en wilt verhuizen naar een woning van Stadlander. In dat geval kun je een medische verhuisindicatie aanvragen bij de gemeente.

De aanvraag kan je indienen via de website tholen.nl/hulp-bij-wonen-en-vervoer of door te bellen naar 140166. De gemeente beoordeelt in een persoonlijk gesprek of de medische verhuisindicatie van toepassing is.

Medische voorrang
Een verhuisindicatie van de gemeente is noodzakelijk om bij Stadlander medische voorrang aan te vragen. Medische voorrang is een voorrang die geldt voor alle woningen die worden geadverteerd op Zuidwestwonen.nl. Je kunt deze voorrang aanvragen via de website van Stadlander stadlander.nl/voorrang. Naast de verhuisindicatie is het belangrijk dat woningzoekenden staan ingeschreven bij Zuidwestwonen. En dat de inschrijving bij Zuidwestwonen compleet is ingevuld, voorzien van de benodigde gegevens en documenten.

Met deze heldere stappen helpen de gemeente en Stadlander inwoners snel naar een passende woning.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in