Voorstelling ‘Nu ik nog leef’ van 24 maart 2018

Uitleggen waarvoor de stichting Stavoord6 nu precies actie voert, is lastiger uit te leggen dan wanneer de bestrijding van kanker of ALS het doel is.

Daarom schreef Jan Koning een toneelstuk met als titel ‘Nu ik nog leef’ dat op 23 en 24 maart werd gespeeld. ,,Actievoeren voor KWF Kankerbestrijding is veel makkelijker uit te leggen. Met dat toneelstuk kunnen mensen ook zien wat Stavoord6 doet. Dat helpt. We hebben geprobeerd het stuk niet al te zwaar te maken. Het is optimistisch en vrolijk. Mensen moeten niet moedeloos de deur uit lopen. Maar er zijn ook momenten dat de vijf vriendinnen wél serieuze gesprekken hebben. Mensen die in zo’n situatie zitten en hun omgeving zullen zeker situaties herkennen.”

Nu ik nog leef werd gespeeld door vijf actrices van het eiland, die Koning allemaal nog kent van eerdere werken: Caroline Geluk, Anita Goedegebuure, Annejo de Keijzer, Jacoline de Reus en Rachella Zwagemaker. Koning: “Ik ervaar met de repetities dat het haast lijkt alsof je bij ze in de kamer zit en de gesprekken volgt. Dat vind ik een mooie manier van theater maken. Iedereen die hier aan meegewerkt heeft hoopt dat de bezoekers een beetje geïnspireerd zijn geraakt om iets te doen en beleving krijgen om met bepaalde situaties te gaan. Als iemand ziek is, wordt daar vaak moeilijk op gereageerd. Terwijl dat niet nodig is. Dat probeerde men met dit toneelstuk ook te laten zien.

Want als je ziek bent, ben je nog steeds een mens die vriendschap en aandacht nodig heeft”.

Onderstaande foto’s zijn op zaterdag 24 maart gemaakt door Rien Burgers in de Vossenkuil in Oud-Vossemeer.
Een video opname van de voorstelling, welke eveneens gemaakt is door Rien Burgers, is hieronder te bekijken.

Voorstelling "Nu ik nog leef" van zaterdag 24 maart 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee + 13 =