Voorjaarsmarkt Leger des Heils

Wat een geweldige opkomst van bezoekers aan de eerste Jaarmarkt van het nieuwe dienstencentrum van het Leger des Heils in Sint-Maartensdijk.

Vanaf de start om kwart voor tien stroomden de mensen toe. Het weer is ideaal voor zo’n buitenactiviteit. De kraampjes waren vrolijk uitgestald met allerlei artikelen. De Wereld Winkel, De Vlinderbloem en Slagerij Slager met een friteskraam waren ook aanwezig. Maar ook kraampjes met antiek en curiosa, enveloppen trekken, gebruikte boeken stonden uitgestald en je kon zelf kaarsen maken. Kinderen konden zich laten schminken en allerlei spelletjes doen, bovendien was er een groot springkussenkasteel opgesteld. Voor ieder wat wils!!!

Op het programma stonden onder andere een roofvogelshow en een optreden van een muziekkorps. Het was heerlijk weer en weer ouderwets gezellig! Binnen in het dienstencentrum was het niet minder druk, de mensen liepen in file langs de uitgestalde spullen en bij het Trefpunt dronk men een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij.

Dat dit allemaal zo goed georganiseerd was komt volgens Saskia van de Graaff, de nieuwe coördinator van het Leger des Heils Tholen, vooral door de inzet van de circa honderd vrijwilligers die dit evenement hebben voorbereid en hebben begeleid. Waarom zoveel vrijwilligers? Volgens Saskia zijn de voorbereidingen arbeidsintensief; spullen worden opgehaald, uitgezocht, schoongemaakt, uitgestald enzovoort. Toch is dat niet te merken aan de prijzen voor de artikelen; het is allemaal heel betaalbaar. De opbrengsten van de verkoop waren bestemd voor het onderhoud van het dienstencentrum en het is voor een deel bestemd voor gratis verstrekking aan mensen die dit hard nodig hebben.

De opkomst zaterdag was zo groot dankzij onder andere publicaties via social media, maar ook omdat het dienstencentrum over een grote klantenkring beschikt. De locatie van het Leger des Heils in Sint Maartensdijk is bijzonder vanwege de grootte van het dienstencentrum vergeleken met andere locaties, bovendien wordt aan andere meubelhallen in de regio geleverd zoals bijvoorbeeld in Goes.
Kortom, het was weer een geslaagd evenement. En al die vrijwilligers hebben alles natuurlijk ook weer netjes opgeruimd!!

De foto’s zijn gemaakt door Rien Burgers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − 5 =